Friday is the day

Jag börjar med ett citat ur min kära vän Ankarströms blogg.
"Skolan är lagom trist, helt slut och jag är bara inne på min andra vecka. Det här året kommer bli jobbigt.
Massor av ettor över allt, suck.
"Jag hittar inte skåpet" "Jag kan bara halva koden" Och deras förvirring låter så äkta. Typ, jag kan inte verka vara för smart för då kommer ingen vilja va kompis med mig. Suck, ettor. Och Lina är rädd för de, hon tycker de är över allt."
Hon är för rolig hon, den lilla kvinnan. Och snabb är hon oxå dessutom.

Idag var det idrott, men bara lekar o sånt trams. Vi gjorde några tillitsövningar oxå. Jag var med Ankarström, och henne litar jag INTE på. Hon och Shno försökte få mig att krocka med massa folk. Men sen när det var Ankarströms tur att bli ledd så var Shno på min sida. Ankis klarade sig dock utan några krockar. Hmpf.

Jag träffade Annie och Herr Åberg idag. Typ en minut innan samhällen/psykologin började.
Förresten Annie, jag läste din gamla blogg nyss. Den du hade i nian och på sommarlovet mellan nian och ettan. Du var så gullig då. Aow!

I förrgår köpte Ankis en kamera, så nu har även hon skaffat en bilddagbok. Så om ni vill se bilder på lilla mig, så besök hennes bilddagbok. Det är inget tvång eller så, för hon tar bara konstiga bilder. Dumma henne.

Lilla Andreas har jag inte pratat eller sett på hur länge som helst. Typ, måndag var sista dagen vi sågs.



image6

Matte C tar död på mig...
Shno har även hon en stor del i att matten tar död på mig.

K i s s e s and h u g s!
Oh last day!

Up all night

Vilken otroligt spännande och intressant dag. Lilla Andreas är i Tyskland (?), Svenska C har börjat, och jag har sprungit skiten av mig på Svinö. Mer än så kan man faktiskt inte förvänta sig av en dag. Aight?

Min Ankarström hittade en bild på den riktiga Anckarström i historiaboken idag. Det gav mig ett litet lätt skratt. Och apropå skratt, så ska jag bli ståuppkomiker. Mina kommentarer på lektionerna är outstanding! Jag är så förbannat rolig. Men ingen förstår min humor. När jag däremot berättade att jag faktiskt tänkte bli ståuppkomiker då började dom skratta, vilket måste betyda att jag har det i mig. Humorn alltså. Jag hörde oxå att det mumlades lite om "total förnedring", och ordet "fiasko" och "kasta ruttna tomater på honom" hördes oxå.

Mitt hem börjar äntligen bli lite mer.. hmm.. vad ska man säga? Typ inrett? På bara några år har vi tapetserat, målat om och bytt dörr. Så nu slipper man skämmas över den förvånansvärt rymliga tvårummaren som jag lever mitt liv i.

LILLA ANDREAS! LÄS! Du kan ju såntdär med koder o sånt va? Jag vill att du ska fixa min blogg, genom att ändra dom där koderna, och därmed få bloggen att bli i färgen jag vill. Kan du det? Please? Du kan få.. hmm.. en påse nötter? CASHEW!

Klockan är ställd på 02.55.
Kajsa och Arvidsson.

Nu ska jag duscha.
...
Kisses.

Daytime

Trafikantkunskap, blä. På Kagg dessutom, vilket innebär ännu mer blä. Samhällskunskap med en liten gnutta psykologi, halvt blä. Geografi, TJOHO! Vi såg på friidrotts-VM. Vår lärare hade fixat fram en såndär tv som visar skitstort på en duk. Så där såg vi Kallur, Holm, Törnblad, och Wissman. Grym lektion. Sist svenska, blä. Det visar sig att vi ska läsa om samma sak som förra året, för min halva nya klass har inte läst samma som vi. Så Shakespeare, vi får ta en rond i år igen.

1-3. Ja så löd Ankarströms seger över mig, och Kalmars seger över Djurgården. Ankarström och jag har börjat tävla i vem som kommer först till lektionerna. Igår efter teckningslektionen så skulle vi tävla upp till D-plan. Ankarström dog på C-plan, så JAG vann! Men hon säger att hon vann. Så den poängen gills inte. Idag vann hon till svenskan och Geografin, och jag vann till Samhällen/Psykologin efter en rafflande spurt, där jag lyckades fälla tönten, och dessutom putta in henne i väggen. SCORE!

Mustafa, fyra. Kallur, fyra. Holm, fyra. Fy sjutton vilken otur. Blä.

Oh Ankarströmish day!

Windy

Off to Kalmar idag igen. Tröttheten har tagit över mig, och vägrar släppa. Men jag klagar inte. Jag överlever. Iof bara nätt och jämt, men ändå.

Första lektionen var mentorstid. Andreas beviljade min ledighet. Men han undrade vilka lektioner jag skulle ha på fredagen och ville verkligen få mig att åka på lördagen istället. Glöm det. Även om han inte hade beviljat ledigheten så hade jag åkt ändå. Punkt.

Sen var det matte. Shno var i sitt esse som vanligt. Hon och jag satt bredvid varandra och fick typ tusen skrattanfall. Hon måste vara världens roligaste person. Älska!<3

Sen var det spanska. Blä, hon är konstig. Och krävande. Me don't likey. Det kommer bli ett tufft spanskaår. Men jag fick reda på att min gamla spanskalärare från högstadiet, Claudio, ska undervisa Shno i spanska steg 3. MOHAHA!

Shno: - Jag har Claudio i spanska.
Jag: - Claudio?? Han hade jag i högstadiet. Tror jag. Hur ser han ut?
Shno: - Han ser ut som... en apa. Och han kan ju fan sämre svenska än jag.

Sist men inte minst så var det kursstart på D-plan. Teckning och Grafik stod på schemat. En glädjande nyhet var att även Hanna, Jenny och Ankarström har den kursen. Den kursen kommer däremot bli underbart rolig. Idag började vi med tusch. Vi fick göra precis vad vi ville. Vi fick kladda och göra precis vad vår fantasi tillät oss. Och efter det skulle vi gå på stan och skissa. Temat var "Vad är signitativt för Kalmar, och Nu & då". Jag och Ankis gick till rondellen vid Norra vägen och skissade av Högskolan. Den symboliserar 90-talet. Jag försökte verkligen göra den där rundningen och taken o fönstrerna och allt, medans Ankis stod och tecknade av mig. Sen skulle vi byta plats, och då var hon en milimeter från att bli påkörd av en cyklist. Hade hon blivit påkörd så hade jag sprungit tillbaka till skolan och hämtat min kamera. Jag hade satt världsrekord i snabbhet. Jag lovar. Sen så gick vi till Katolska kyrkan och tecknade. Jag blandade den gamla kyrkan med ett nyss boningshus. Sen tog vi en paus och kastade kottar på varandra, men när det började bli tråkigt och göra ont, så målade vi av läppstiftshuset på Varvsholmen och den gamla bron över stagg-ån. Gammalt och nytt, liksom. Men läraren blev måttligt imponerad. Bitch.

När jag kom hem, var syster och bror här. Trevligt. Men syster avlägsnade sig ganska snabbt.
Idag har bror min målat om i köket här i lägenheten. Jag blev faktiskt riktigt nöjd. Good work, bro!

Oh painting day!

Hugging is worthless

Ännu en bedrövligt jobbig och lång dag i skolan. Men innan det var det friidrott för hela slanten. Jag rullade ur sängen som vanligt vid 02.50. Sanna Kallur, Stefan Holm och Linus Thörnblad gjorde vad dom skulle, så dagen började iaf bra. Sov en halvtimme, innan hela huset vaknade, vilket var runt 06.00. Bror och jag åkte till Kalmar vid 07 och sen var dagen igång. Första lektionen på Kagg. Den första jag möter på Kagg är Lina, från min förra klass. Hon undrade hur man kom upp, jag svarade att jag inte visste, och att hon antagligen skulle leta efter något som liknade en trappa. När vi vinkat hejdå, såg jag mange sitta på en bänk och se allmänt nervös ut, men när han såg mig blev han med ens mycket lugnare. Vi hade kommit rätt båda två. Trafikantkunskap med två grupper från Kagg, bättre start på dagen kan man ju få. Läraren frågade mig och mange hur det kändes att vara i fiendeland. Magnus mumlade nåt om att det var okej, medan jag sa att det var hemskt. Jag tänkte mig inte riktigt för.

Efter 4 dåliga filmer efter varandra fick vi äntligen gå. Ut från Kagg, ut i friska luften! Skynda, skynda bort till Stagg för ännu en lektion i engelska. Helen hette läraren. Det måste vara något slags generationsbyte på Stagg nu, för lärarna blir bara yngre och yngre. Hon verkade ha samma stil som Anne; ganska hård, men rättvis. Me likey. Sen hade vi lunch i 1h o 30min, så Sanna ville gå på stan, men Sofie ville följa med. Fast EFTER att hon beställt biobiljetter. Det tog jättelång tid för henne att fixa fram biljetterna, så jag och Carro gick och åt så länge. Vi mötte upp resten på Baronen. Vi gick så förbannat snabbt så att jag fick håll. Herregud liksom. Sen bar det av till Stagg igen, och en lektion i Samhällskunskap med Lasse. Älska Lasse! Bästa läraren ever. Lätt. Fast ekonomi är verkligen inte mitt ämne. Jag tappade bort mig bland alla konjukturer, obligationer, deflationer och räntor. Det är verkligen krångligt, men samtidigt sitter dumhuvet Carro bredvid mig och fattar alltihop. Så jag börjar tro att min tid som pluggis är över. Min hjärna är slut. Kaputt. Sayonara liksom.

Ikväll är jag hemma på Öland igen. Ska se på fotboll. Får se hur länge jag orkar vara vaken. Imorgon börjar jag vid 09.40 tror jag. Äntligen lite välbehövlig sovmorgon. Prisa Schemaläggarna! Me love you! <3

Oh lovely day!

Vi två, 17 år.

Sommar och sol, vilken underbar dag. Fast skenet bedrar. Först skiner solen, sen störtregnar det. Och så håller det på. Ganska underhållande, om man inte har något annat att reflektera över, vilket jag inte har. Inte i vanliga fall iaf. Men idag har moster och morfar varit på besök hos oss. Det är alltid roligt att träffa dom, men det blir lite för sällan tyvärr.

Jag sitter här och funderar lite på Lars Winnerbäck. Hans nya låt är fruktansvärt bra. Nästan äckligt rak, och enkel. Men så jävla bra. Det är nästan ruskigt. Den mannen är det närmaste Gud mänskligheten kommer att ha på jorden. Och den 2:a december ska jag och Josefine gå och se på honom i Kalmar. Visserligen i sporthallen, men ändå liksom. Tjoho!

Imorgon är det skola igen. 8.10 på Lars Kagg. Sen terminens första engelska, samhällskunskap och spanska. Hemska dag. Och så fortsätter veckan, och månaderna, ända tills det blir sommarlov igen. Vilken deprimerande tanke.

Nu ett litet citat ur mina kära Annies blogg. Hon tänkte skriva och anmäla sig till en resa till Afrika.
"Nåja. Det blir nog inget brev till Afrikaresan för min del. Bara tanken på att vara borta två skolveckor får mig att vilja klättra på väggarna av ångest. Och jag vill faktiskt inte ha det som projektarbete. Då måste man säkert samarbeta med de från Kagg, och då får vi väl ha våra möten i bilverkstaden, och på alla papperen kommer det vara smutsiga fingeravtryck och de kommer säkert vilja ha ett litet inslag i presentationen om hur det är att leva som dieselbög i jämförelse med att leva i Afrika. Hemska tanke!"
HAHA! Älska Annie <3

Och Carolina Klüft tog VM-Guld idag. Grattis grattis säger jag. Men det mest tårdrypande var när kvinnan från Nya Zeeland vann kultävlingen. Oslagbart.

Oh Champion day!

World Champion(sås)

Nu är det VM på andra sidan jorden. Häftigt tycker en del, coolt tycker andra. Helt åt fanders, tycker jag. Nu måste man ju gå upp mitt i natten för att få se våra kära landsmän ta sina medaljer. Det där med tidsskillnad är överskattat. Väldigt överskattat.

Inatt blev jag väckt vid 02.50. Jag lyckades rulla ur sängen, och ta mig ner för trappan. Hur minns jag inte, men på nåt sätt. Klüft gjorde vad hon skulle både i häckloppet och höjdhoppet, så vid 07.30 kunde jag hasa mig tillbaka till sängen, nöjd och glad.

Dagen i övrigt har ägnats åt städning, joggning och slappning. Ganska relaxing om jag får säga vad jag tycker. Imorgon börjar inte Klüft tävla förrän 10.00 på förmiddagen, vilket passar mig bättre. Rent sömnmässigt alltså. Och runt lunch kommer släkt från Nybro över till oss. Trevlans värre.

Oh relaxing day!

Schoolness

Andra dagen i skolan. Väldigt slapp, väldigt tråkig, och framförallt väldigt onödig. Ingen visste att vi skulle ha psykologi, men det gjorde inget sa Lasse efteråt (Shno var såklart där .. *pluggis*). På matten skulle vi gå till den läraren som vi hade förra året, Anders, men han var försvunnen, och vi vågade inte knacka på hos den nya läraren, så jag, Sofie och Shno gick ner i källaren. Där mötte vi Linn som hade haft matte en timme innan oss. Förvirringen var total. Vi försökte tänka, jamena, vi går ju faktiskt samhälle, men det enda vi kom fram till var att vårt schema behöver granskas av.. dom som granskar, och att Shno behöver glasögon. I ett längre perspektiv så behöver hon även en hörapparat. Hon hör som en kråka. Hon är dessutom kär i alla våra manliga lärare. Lasse, Anders, Andreas. Hon faller för "äldre män". Lasse berättade idag på lektionen att han har separerat från sin fru, och att han söker en ung brunett. Shno är brunett. Fast Andreas är hon nog inte såå kär i. Han är ju bara 25.

Vid 14.40 började språket. Block 4 skulle ha språk. Vilket jävla block är jag med i? Springa upp och kolla på de stora skärmarna. Leta bland individuella val år 1-2-3, valbara kurser, klassindelningar, mattegrupper och tusen andra saker. Men efter en stund hittade jag det. Block 3. Pew. Kurs: SP1204, Lärare: NM, Skola: Lars Kagg! Jag sjönk ner på golvet och dog, precis som jag brukar. Men inget språk alltså, så då fick man vänta på historian som börjar vid 15.30. Sofie och Shno hade några vilda diskussioner.

Såsom:


Shno: - Jag vill bli polis.
Sofie: - HAHA! Du har för hett temperament för det.
Shno: - Vad betyder temperament?
Sofie: - Att du lätt blir aggresiv, typ.
Shno: - Vad betyder aggresiv?
Sofie: - Lär dig språket kvinna!
Shno: - Jag har faktiskt MVG i svenska.
Sofie: - Svenska för invandrare ja?
Shno: - Ja, det är minst lika svårt som vanliga svensk (hon glömde a:et)
Sofie: - Dra den om Rödluvan oxå..
Shno: - Vem fan är Rödluvan?

En stund senare.

Shno: - Förresten är det bra att vara aggresiv. Jag ska ju för fan fånga tjuvar.
Sofie: - Iof, men du är ganska hetsig oxå.
Shno: - Vadå hexig? Vad betyder det?
Sofie: - HETSIG!
Shno: - ?

Och så höll dom på. Shno klarar inte av det svenska språket så bra när hon pratar med Sofie, för hon tycker att Sofie pratar för "gammalt" och för "som man pratade på urtiden". Hon har kanske en poäng.

Fler citat.

Sofie visar en bild på henns pojkvän för Shno.
Shno: HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA!
5min senare.
Shno: - .... HAHAHAHAHAHAHAHA!

Mikaela: - Min pojkvän är på Irland just nu.
Sofie: - Min ska snart ta upp potatisen!
(HAHAHAHAHAHAHA! Jag trodde jag skulle dö. Sara satt mittemot mig och hennes skratt smittade av sig.)


Nu är det helg igen. Dags att vila upp sig. Ska måla min systers hus och klippa gräset. Vilken vila liksom. Och på måndag ska jag ha trafikantkunskap på Kagg. Orka gå dit liksom. Jajussde, Shno sa något roligt om det med.

Jag: - Du vet att vi ska vara på Kagg på måndag va? Det är någon introduktion innan kursen börjar.
Shno: - Kagg? Var ligger det?
Jag: - Bredvid Jenny.
Shno: - Jenny?
Jag: - Simhallen! >.<
Shno: - ?

Förresten, såhär avslutningsvis. Om man möter någon i korridoren, och båda är påväg någonstans. Ska man stanna och prata då? Jag har vissa problem med det. Ibland stannar personen, ibland inte. Läskigt tycker jag. Om jag bara säger "Hej" och går, så kanske jag verkar dissig, och om jag stannar och pratar så kanske personen blir stressad, för han eller hon kanske är påväg någonstans. Lektion tex. Jobbigt.

Oh rainy day!


@ School

Jaha, så var det då dags för första skoldagen. Träffade Ankarström och resten nere vid skåpen innan aulan. Jag vågade inte gå till aulan själv, så det fick bli en snabb träff nere i källaren. Nervositeten spred sig som en tjock dimma på vår lilla hårda träbänk, så vi stapplade upp till aulan och var nervösa där istället. Vi fick gå in i aulan 10.00.30, så Ankarström påpekade att alltihop var försenat, så rektorerna borde ha fått kvarsittning. Rektorn förklarade att han fortfarande hette samma som förra terminen (han trodde att han var rolig), och hela lärarkåren brast ut i ett rungande gapskratt. Eleverna däremot satt mest och tyckte att det var oerhört pinsamt. Alla utom jag och Ankarström. Vi började också skratta. Mest pga nervositet. Eller så har vi likadan humor som lärarna. Bevare mig väl.

De olika programrektorerna presenterade sig, och vår elevrådsordförande, Alexandra, hälsade oss välkomna. Sen spelade ett band två låtar från stenåldern, som ingen av oss visste vad dom hette, men lärarna stod och diggade. Sen ropade skämtrektorn ut klasserna och aulan tömdes så sakteliga. SP06F skulle gå till B6. TJOHO! En datasal liksom. Där fick vi se våra nya mentorer, och våra nya klasskamrater. Mentorerna hette Andreas eller Anders, och Marie. De verkade faktiskt helt okej. En ung kille, och en halvgammal gumma. Inte mig emot.

Sen fick vi sluta för dagen. Så jag, Mikaela, Carro, Ankarström, Sofie och Robin gick till McDonalds, och hängde där en stund. Oh, vi är sååå coola. Efter en stund gick Robin och Mikaela, för dom skulle hinna med en buss till Nybro, så då var vi bara 4 kvar. Sofie skulle till banken med Ankarström. Och Carro skulle väl hem, I guess. Jag tackade för mig och hoppade upp på cykeln och försvann hemåt.

Värt att notera är att vi slutar 16.30 fyra dagar. Så Ankarström kommer hem efter 19 fyra dagar i veckan. Plus att hon ska plugga o så ju. Stackars barn. Jag får hjälpa henne med spanskan. Jag är så snäll.

Oh school day!

Home

´Cause I'm going home! Kalmar here I come. Tjoho liksom. Ska bli så skönt.

Ankarströms tåg kommer vid 09.34. Någongång efter det ska vi ses vid våra skåp. Jag vågar inte sitta i aulan själv.

Oh stagnelius day!

Stagnelius

Idag plingade två ungdomar på, på våran dörr. Jag har sett dem på stagg massa gånger. De behövde låna telefonen, för deras mobiler var slut. Självklart fick de det. Men grejen var att de påminde mig om att det bara är två dagar kvar nu. Till skolan börjar. Hujedamig.

För övrigt har jag sprungit 5 km, plockat ved och terroriserat katten. Och jag har fått äran att bestämma vad vi ska ha för mat idag. Jag valde Lasagne. Vet inte varför. Jag fick bara någon slags sugenkänsla på det. Så det ska vi försöka fixa sen.

Vi har fått tillbaka några filmer från Lilla Andreas, så jag såg på en av dem inatt. Men jag vågade bara se halva, för sen blir den läskig, och det klarar jag inte av när det är mörkt ute. Och så har jag packat också. Jag kan inte leva utan alla mina saker, så jag har fått ihop 7 kassar nu, och två väskor. Tilläggas ska att jag redan igår åkte in till lägenheten med 5 kassar. Det här håller inte längre. Allvarligt.

När skolan har börjat, då lovar jag att skriva mer. För då kommer det både hända mer, och jag kommer ha mer tid till att skriva. Raster och så. Om inte Shno hinner före mig till datorn.

Oh musical day!

Gulligt vulgär

Stress, tjo, tjim och gratis glass. Ja det beskriver nog den här dagen ganska väl. Klockan 12.00 hämtade vi upp lilla Andreas hemma hos honom, och sen bar det av till syster. Efter att ha inspekterat hennes nya balkong så lastade vi in oss i bilen och fortsatte mot Färjestaden city. Vi lämnade av Annica och Andreas hos arbetsförmedlingen, och gick runt och tittade i diverse småbutiker i hamnen. Jag hittade många tänkbara presenter där inne. Jag såg en tavla i en av butikerna också. Den var jättefin. Röd. Aorgwh vad jag ville ha den. Bara 799:-! Efter det åkte vi in till det riktiga city, där vi besökte Rydbergs, Akademibokhandeln, Maxi och McDonalds. På det sistnämnda så blev det inte BigMac! Duktiga mig. Det blev en Liten cheeseburgare. Sist men inte minst så bjöd lilla Andreas hela min syskonskara på glass i Färjestaden på vägen hem. Tack så hemskt mycket Andreas!<3

 Och sen jag kom hem har jag hunnit springa 5km, duscha, plocka in tvätt och pratat med Joel på msn. Jag undrar hur länge det här håller. Min löpning alltså. Jag har klarat fyra-fem dagar nu, och jag känner mig inte ens det minsta sliten. Jag hoppas jag kommer springa hela hösten. Svinö kommer vara mitt andra hem, typ.

Nu lite Gud-vad-världen-är-liten-snack. Ni vet Joel, han gick i samma klass som Mikaela, som går i min klass nu, i högstadiet, han känner Sara. Sara var på Gran Canaria samtidigt som mig och min familj. Sara känner Mikaela, och Mikaela känner Märtha, som har en kompis som heter Ida, och den Ida är Kristin kompis med. Kristin känner även Märtha. Jag blir nästan lite snurrig.

Oh unhealthy day!

Agenda

Idag har jag varit jätteduktig. Jag gick upp vid 09, vilket inte är likt mig, jag bar massa ved med bror min, och sen sprang jag mina dagliga 5 km. Så jag var färdig med träningen redan klockan 12. Så oerhört, fantastiskt skönt. Resten av dagen ska jag klippa gräset, hälsa på Andreas i affären (om jag hinner), se på fotboll, spela tennis, och sist men inte minst se på Beck. Beck is tha shit! Aight?

Syster sov i min säng inatt, och jag sov på soffan. Eller sov och sov, jag låg där och försökte sova. För utanför fönstret som är precis bakom soffan så bor det hundrafemtiotusen skator som kraxar hela natten och morgonen. Jävla odjur. De borde utrotas. Snarast. Jag kan tillomed tänka mig att vara utrotningsledare. Någon som vill joina min armé? Isåfall kan ni höra av er till Statistiska Centralbyrån. Det är dom som för statistiken på armeér och skator och sånt. Tror jag.

Oh happy day!

Saturday night fever

Nej jag har inte feber. Jag kom bara inte på något bättre att skriva. För det är väl lördag idag? Ja, det var fredag igår. Jag är vilsen om dagarna. Men snart börjar skolan, och då försvinner nog min vilsenhet.
Ja, skolan ja. Känns bättre och bättre. Känns faktiskt helt okej. Ska bli otroligt roligt att få träffa alla i bensträckargänget igen. Var längesen. Jag förstår inte hur jag har klarat mig utan Ankarströms dåliga humor, och intressanta historier om ALLT, Carros ännu sämre humor, Mikaelas fyllehistorier, och Sophies duktiga inställning till plugg. Allt detta smittar av sig på mig, så jag blir en pluggis med dåliga historier och med en sjuhelsikes dålig humor. Det ska bli kul att få träffa alla i den nya klassen, och att få gå i samma klass som Magnus igen, och med underbara Hanna! Yay!

Idag kommer äldsta syster hem. Hon ska tydligen sova över, och gissa hos vem hon ska sova? Hos mig! I min dubbelsäng. Jag ska försöka få henne att sova på soffan istället. Men det kommer nog inte gå.

Jag har kommit in i en te-period. Precis en sån som lilla Andreas hade. Jag som aldrig brukar dricka te, har börjat dricka det varje dag. Jag vet inte vad som är påväg att hända med mig. Jag springer varje dag, och jag dricker te varje dag. En liten kris kanske? Vad vet jag.

Oh happy day!


Uppdatering
Äldsta syster ska inte sova över, vilket betyder att min säng förblir min, och bara min!

Uppdatering 2
Äldsta syster SKA sova över, vilket betyder att hon ska ta halva min dubbelsäng. Blä.
Glädjande kan jag tillägga att jag och bror min precis sprungit 5km. Så nu har jag sprungit dagens runda. Skönt att slippa ut o springa ikväll.

The sky is following the clouds.

Gissa vilken låt min titel är ifrån! Den som gissar rätt vinner typ.. hmm.. ära och berömmelse. Eller ja, det brukar ju heta så iallafall.

Idag vaknade jag vid 04.00. Behövde gå upp en stund, så jag tänkte tända lampan. Precis bredvid min lampa så står min gigantiska kaktus. Så när jag ska tända lampan så trycker jag handen mot kaktusen, och får taggar på hela handen, PLUS att jag får under nageln på ett finger. Buhu, buhu. Jag letade fram en pinsett och tände alla lampor jag har, så att jag skulle se de små taggarna. Vid 06.00 var jag färdig, men då var jag ju så pigg, så jag bestämde mig för att se på film. 2h av mitt liv slösade jag bort på att plocka taggar. Tjoho liksom.

Jag har städat idag. Hela mitt förråd. Det var dammigt som tusan, varpå jag nös och nös. Jag delade in all skit i olika S-högar. Spara - Slänga - Sälja - Skänka. Det mesta hamnade i Spara och Skänka, sorgligt nog. Men jag tvivlar på att det finns någon som skulle erbjuda riktiga pengar för mina skitsaker. Tilläggas ska att jag hittade en kikare, så nu ska jag börja spionera. Spion-dennis ska bli mitt nya namn.

Ikväll ska jag ut och springa. Har tänkt göra det så ofta som möjligt, vilket har gått väldigt bra hittills. Jag började iof igår, men ändå! Jag är duktig, aight?


Torsdag

Igår felanmälde jag min mobil, eftersom att jag inte kan ta emot SMS längre (Helvetesjävlar!), och idag fick jag svar från kundtjänst:

"Hej,

Vi bekräftar härmed att ditt problem är felanmält. Du kommer även att få en bekräftelse både via SMS och E-post när felanmälan är åtgärdad.

Med vänlig hälsning
Parlino Kundtjänst"

För det första kan man ju få det till att jag har anmält fel, eftersom att det står att mitt problem är felanmält, och för det andra så ska jag få en bekräftelse via SMS....? Jag kan ju inte ta emot SMS. Jaja, inget att reta upp sig på.

Jag har redan börjat packa så smått inför skolstarten. Det blir ganska mycket. Hoppas bilen tål..typ.. ett ton? Annars får vi åka två gånger.
Förutom det så händer det nog inget speciellt idag. Lilla Andreas vet jag inte vad han gör, och dessutom så är det fult väder, vilket innebär att vi inte kan spela varken fotboll eller tennis. Blö.

Away

Igår var vi alltså borta hela dagen. Alla syskon, och alla tänkbara föräldrar var med. Hela Fam Jonsson alltså, och det är ju alltid lika.. ehm.. trevligt? Påfrestande? Välj själva.
Blev väckt jättetidigt, så tillomed Andreas tyckte synd om mig. Minns inte när vi åkte, men runt 10 kanske..? Åkte till Mörbylånga och blev påkörda. Jag fick första gradens WIIIISH-PLAAASH! (Det är så roligt att säga det!) Nejdå, ingen panik, det var bara en gubbe som backade på oss lite lagom hårt. Blev en liten fin buckla på bilen, så nu har vi en buckla på båda sidorna av bilen. Nu är det estetiskt vackert, så att säga. Vi fick gubbens nummer, men jag trodde inte att han gav oss rätt nummer, så jag bestämde att vi skulle åka efter honom och ta hans reg-nr, för smarta som vi är, så gjorde vi inte det. Hur skulle vi klara oss utan mig? När chocken lagt sig, åkte vi vidare mot Färjestaden och Kalmar. Handlade massa mat, och socialicerade oss i lägenheten. Sen åkte den äldre generationen Jonsson till doktorn, och vi yngre väntade på ännu en syster. Efter det åkte vi hem till morfar, och det va faktiskt riktigt trevligt. Synd bara att Anette inte kunde komma. Efter vårt besök där, så åkte vi till graven, där myggorna var obarmhärtiga mot oss. Och sedan bar det väg hemåt igen.

Behöver jag skriva att jag somnade som en stock på natten?
Men ta nu inte för givet att jag sov en helt smärtfri natt. Nejdå, en av mina såkallade "kompisar" skickar alltid sms vid 01.40 för att reta mig. Och jag förmår inte att stänga av mobilen. Addicted? Oh yes. Det är sorgligt.

Oh happy day.

Tennis

Idag har jag spelat tennis igen med Annica, Andreas och lilla Andreas. Gick bra faktiskt. Blev inget trött alls. Men min onda axel ömmade såklart, stackars mig. Jag har fått någon slags tennisaxel. Men inget fick stoppa min framfart på hardcourten i Alby. Jag servade, och smaschade som aldrig förr. Wimbledon, here I come!

Jag funderar på att krypa ner i sängen och se på en film, för jamena, klockan är mycket, och jag har jobbat och slitit idag. Eller ja, jobbat och slitit kanske är fel ord, men vem märker ord?

Imorgon blir det Kalmar och Nybro för hela slanten. Bilen åker härifrån runt 10 har jag hört. Huanamej! Jag försökte pruta ner tiden till 10.30, men mamma var stenhård. Omutbar! Omöjlig tillomed! Suck, kan inte en pojke få sova ut nångång?

Godnatt,
med hopp om goda förutsättningar för sömn nästkommande natt.

Fotboll

Var på fotboll igår, och idag. Igår blev det förlust med 5-0, och idag förlust med 8-5. Vad är det med fotbollsmatcher och mig? Varje gång jag tittar på en match så förlorar laget jag hejar på. Jag får sluta se på matcherna live helt enkelt. Det tjänar ju både laget och jag på. Laget kanske vinner, och jag får vila ut mig hemma. På tal om det. Folk har börjat säga att jag är lat. Jag förstår dem inte.

Nu ska jag snart och spela tennis med lilla Andreas. Jag kommer dö efter 5 minuter, dock INTE för att jag är lat! Jag hoppas bara att jag hinner hem till Beck ikväll. Underbara, fantastiska Beck, som man bara har sett typ 10 gånger. Men förakta ej, upprepningar kan vara bra. Jag vet bara inte till vad?

Imorgon ska vi antagligen åka in till stan igen. Jag är där stup i kvarten känns det som. Men jag klagar inte, jag gillar Kalmar. Öland för all del, men Kalmar har ju lite mer folk, lite mer rörelse, lite mer ALLT. Och det där "ALLT" det är just det jag saknar.

Jag hade en psykisk kollaps inatt. Jag har hängt upp mitt nya schema över sängen, och det gjorde att jag hade en pirrande känsla i magen (ingen positivt pirrande känsla kanske ska tilläggas). Så jag såg några filmer innan jag kunde ta mig ur kollapsen och somna.

Burr

Då har det väl äntligen kommit då, mitt schema för mitt andra gymnasieår på stagneliusskolan. Så fort jag såg det gick det en kall rysning genom kroppen, och en obehaglig skakkänsla började infinna sig inuti min kropp. Schemat talade om för mig att jag slutar 16.30 fyra dagar i veckan, och 15.35 den återstående dagen. Även på lärarfronten fanns det anledning att rysa. Jag nämner inga namn, men rysningsframkallningslärarna ska undervisa i engelska, matte och svenska. Det kommer bli ett långt år.

Annars så har det inte hänt mycket idag som är värt att rapportera. Men om cirka en timme ska jag, Annica och lilla Andreas åka till Kalmar för att se på fotboll. Göteborg står för motståndet. Vi får hoppas på tre poäng, men en poäng, eller för all del ingen poäng är inget att gräma sig över för den delen heller. Man måste ju unna motståndarna en seger också. Hur skulle världen annars se ut?

I afton ska mamma och pappa ta fram grillen igen, och grilla kotletter. Jag ser framemot det, efter svältmaten som jag blev bjuden på igår. Men man ska inte förakta svältmat, för utan den, skulle det inte finnas någon motsatts, dvs god mat.

Slutligen vill jag göra en liten sammanfattning.
Mitt liv kommer vara schemalagt fram till nästa sommar, då jag troligtvis blir utplacerad på en arbetsplats där jag måste, det tar emot att säga det, jobba! Hemska tanke. Fortsättningsvis så tror jag på tre poäng till Kalmar. Om min spådom inte slår in så tycker jag att vi ska vara nöjda ändå. Gläd dig med motståndarna. Se deras glada miner. Jisses, vem försöker jag lura?! Tre poäng måste bärjas! Tilläggas ska att jag såg Arthur Sorin på Maxi häromsistens. Slutligen vill jag bara slå ett slag för kotletter, och annan mat som ej kan klassas som svältmat, såsom tomater, gurka och sallad.

Over and out.


Välkommen till min nya blogg!

Welcome!



RSS 2.0