DH

"Det finns en liten röd bok, som säger att alla begår synder.
Endel känner inte skuld efter de synder de begått,
i kontrast finns det de som tar åt sig mer av skulden än de är skyldiga till.
Det finns andra som renar sina samveten genom små handlingar av godhet,
eller genom att säga till sig själv att deras synder var rättfärdigade.
Slutligen finns det de som helt enkelt har inställningen att de gör bättre ifrån sig nästa gång, och ber om förlåtelse.
Ibland får de förlåtelse.
Ibland inte."
// DH

Älskar "Ending Narration" i alla avsnitten. Har suttit och kollat på alla som finns på youtube.

Nu blir det hem och sola. Svenskan är slut för i år, så jag har slutat för dagen. Har haft en lektion idag, och där fick jag reda på att jag kommer få VG i slutbetyg i Samhällskunskap B. WOHO!

Skriv på!

http://www.veckorevyn.com/skrivpa/


Update

Min blogg har fått fnatt. Min bild är borta, så även min presentation. Och jag kan inte logga in hemma. Men det går väl att ordna antar jag. Men först måste jag bara lista ut hur. Tills dess får jag blogga i skolan.

Idag är det jättefint väder, så i eftermiddag ska jag sola på balkongen. Det är lä och 30 grader där. Men innan det ska jag träffa Shno och handla fler linnen på H&M.



Igår hände det jag aldrig trodde skulle inträffa. A-C sa de magiska orden.
A-C: Jaha, imorgon är det dags att lämna in era böcker, kursen är ju slut snart.
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
A-C: På fredag åker ju jag till Españaaaaa pooor favååår!
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Jag grät när jag cyklade hem. Jesus uppenbarade sig på vägen, och Jungru Maria gick med palmblad.


Ikväll blir det Svinö igen. Löpning i världsklass. Be there.

PS. Kleerups nya CD är gudomlig. Nytänkande och modern, fräsch och hot.
Lyssna på 3 A.M - Kleerup feat. Marit Bergman och Longing for lullabies - Kleerup feat. Titiyo

PS 2.
På frågan om Sverige lär vara favorit även i nästa års Eurovision Song Contest, svarar experterna: "Självklart!" Men med en stor näve ironi.


Matematik

Idag fick vi tillbaka våra matteprov som vi gjorde för några veckor sedan. Som vanligt var G-gränsen satt till 13 poäng, och jag fick 18! Jag fick ett glädjerus, och pussade nästan Elsa. Sekunden efter att jag fått mitt prov så fick Shno sitt. Hon fick 5,5 poäng. THAHAHAHAHAHAHAHAHA! MOHAHAHA! Och på förra provet fick hon IG varpå hon gjorde ett omprov, som hon också fick IG på. Och på måndag är det dags för hennes ANDRA omprov på Piaget i psykologin. Poor girl. Hon började gråta, och jag kunde inte heller hålla mig, men jag grät av glädje.

Sist på lektionen sa Elsa att vi ska ha ett pyttelitet prov nästa fredag.
Klassen: Men varför då? Det känns så onödigt. Vi kan ju det här ändå.
Shno:  Ja, vi kan det ju redan.
Man såg hur Elsa gjorde allt för att hålla sig för skratt.
Jag: HAHAHAHAHA, tror du hon tror på dig eller? Du har haft fyra IG:n av fem möjliga.


Jesper har förbjudit mig från att skicka och berätta hur det går för Charlotte Perelli på lördag. Han har ju teater den kvällen också. Så gissa vem jag ska smsa efter Eurovision Song Contest?
Mohah!

// Edert busfrö och skadeglade idol.

ESC-semi 2

Gud vad roligt att alla länderna i Norden kom med till finalen, förutom att jag skiter i de andra nordiska länderna. Jag ville så gärna att Sverige skulle gå vidare, och efter fem upplästa länder så såg det mörkt ut. När då Danmark lästes upp trodde jag att det var kört. Finito. Men efter Danmark kom Sverige och mina naglar slapp att bli nerbitna ännu längre. Sverige var bland de tre bästa låtarna och framförandena igår kväll, och allt annat än en finalplats hade varit en skräll. Charlotte har sån rutin och stjärnstatus, och hon representerar Sverige utmärkt.

Självklart har jag några favoriter i lördagens final.
Frankrike. Sverige. Norge. Armenien. Ukraina.

Ikväll skulle jag ha åkt och tittat på fotboll, men Lilla Andreas ändrade sig i sista stund, iaf så sa han inget förrän sista sekunden. När man bestämmer något så måste det bli så! Punkt. Ändringar är för mesar. (Jag är ingen mes.)

// Eder frälsare och Gud, välgörare och idol

Hard work, work

Ja som min rubrik påpekar, så har det nu kommit till den punkten på året då betygen sätts, och lärarna ska räta ut sina frågetecken kring eleverna. För att göra detta kräver därför alla lärare att eleverna ska göra arbeten eller prov. Jag vet inte hur ni känner, men veckorna innan sommarlovet är ganska jobbiga. Man har genomlidit ett helt år, och då ska man göra allt på en gång. Vi har haft det ganska slappt, eller inte slappt kanske, men mer utspritt. Vi har haft arbeten och prov innan, såklart, men nu har vi det i ALLA ämnen. Lärarna har tydligen inte hört talas om planering.

Detta har resulterat i att även jag har börjat plugga utanför skolans område, och utanför skolans tider. Igår kväll låg jag tex och läste om anorexia, varpå jag läste om Barbie som blir sjuk i huvudet och försöker elda upp sitt barn, i boken "Silence of the towers". Och mitt i första avsnittet av Scrubs (sänds på kanal6 varje vardag mellan klockan 23-01, beroende på vad som sänds innan) så ringer Jesper. Roligt tänker jag, tills jag får höra att jag bara är en täckmantel. Han har ju premiär ikväll, så nu sista veckan har dom repeterat till sent på kvällen, vilket har resulterat i att han har ätit på hamburgerrestaurangen MAX tre dagar den här veckan, så även igår. Men innan han gick in och beställde så tyckte han att det var pinsamt att gå in för fjärde gången på lika många dagar, och jag citerar: "Dom tror ju att jag är värsta knubbisen och lata tonåringen om jag går in igen." Därför ringde han mig så att han pratar med någon medan han beställer och väntar på maten, allt för att slippa eventuella pinsamheter och kommentarer. Tack för att du ringer och frågar hur jag mår och hur jag har det. Hmpf. Men hamburgermomentet tog bara 3 minuter, så vi hann med att prata om mig oxå. Jamena, det mesta kretsar ju kring mig, så vad skulle vi annars prata om? Well, klockan 01.03 la vi på, och jag återgick till Barbie, som nu hade tagit plats på psyket.
Man somnar bra när man har pluggat. Det känns bra på nåt sätt.

Idag i skolan rensade jag lite bland mina kvarglömda moment, tex i engelska. Nu känner jag att jag är med igen. Allting känns inte så överhängande, vilket är skönt.


Måste väl kommentera nya säsongen av Bonde söker fru också. I år verkar det inte vara någon riktig tönt med, vilket är skönt. Hu så jag skämdes varje gång Fredrik öppnade munnen i förra årets upplaga. Årets deltagare verkar som sagt vara hyffsat normala. Ett plus är att det är en homosexuell med. Jag tror det kan bli roligt, för alla 'gamla', manliga, inskränkta bönder som sitter och tittar på programmet kommer tycka att han är en fjolla och att han inte borde vara bonde. För att vara bonde måste man ju vara manlig och kraftig, oljig och smutsig, orakad och ha keps. Well, om jag har rätt, så har det väl redan startats ett forum på aftonbladet.se där man frågar svenska folket vad de tyckte om att det är en homosexuell med i den nya säsongen. Min poäng är att jag längtar efter reaktionerna. Upprört folk är roligt folk. Roligt folk får mig att skratta. Därför hoppas jag att bögen blir en bland de fyra som får flest brev.
Allt för att jag ska kunna få mig ett skratt åt Sveriges inskränkta bönder.

Over and out.
/ Eder fanbärare och välgörare, er skatt och er idol


Dagarna när Gud finns

Idag släpade jag mig upp vid klockan 08.45, och jag ljuger inte när jag säger att jag hade kunnat döda någon med mitt humör. Det handlade inte om att vakna på fel sida, det handlade om att vakna på fel kontinent. Hua. Och Marianne i Gomorron Sverige gjorde inte saken bättre. Men jag tog mig samman och gjorde mig i ordning och cyklade till skolan.

När jag kom dit såg jag att de fem som jag vanligtvis umgås med inte var där. Jag begav mig till lektionen för att kolla om dom var där, men icke. Jag blev sur igen, och dubbelkollade min mobil, för vi brukar höra av oss till varandra om man inte kommer. Men inga sms. På lektionen fick vi ett papper från The Times om cyklonen i Burma, och i uppgift att skriva sex frågor till denna. Well, det är väl inte så svårt. Sen släpptes bomben; Läraren skulle gå efter tio minuter, så vi fick jobba enskilt, utan hennes stränga ögon vakandes över klassen. Jag kollade schemat och såg att min nästa lektion inte börjar förrän vid 12.30, så jag cyklade hem, måttligt sur över att behöva cykla hem. Om mina fem gruppmedlemmar hade varit där hade jag inte behövt cykla hem. MEN utanför skolan, på trottoaren låg det en hundralapp, och min dag började äntligen bli värd att leva. Jag tog upp hundralappen och tänkte att om jag lämnar in den kommer alla att fråga efter den, och vi skulle aldrig få reda på vems den egentligen var, så jag gjorde det enda rätta; La den i fickan och trampade hemåt. När jag cyklade trampade tramporna av sig själva och jag kände mig lycklig och mäktig. Och mina hårda känslor gentemot mina fem kumpaner fick mig att tänka; "Screw you, hellre en hundralapp än en timme med er". Med min nyintjänade förmögenhet flög jag fram över Kalmars gator, lyckligast i hela världen. The End.

Stressad Shno

Jag sitter med Shno i en datasal (med två datorer passande nog) och pluggar. Eller ja, hon pluggar, jag är ju färdig med mitt arbete. Shno däremot har precis börjat, och det ska vara inne på måndag. Och därför är hon lite sur och vresig.

Jag sitter och spelar Hjärter i brist på annat att göra:
Shno: Asså seriöst, kan du knappa lite HÖGRE på musen eller?

Jag slutar spela Hjärter och börjar omedvetet nynna tyst på en låt:
Shno: MEN FÖR I HELVETE, HÅLL KÄFTEN!

Shno tar sig samman:
Shno: Jag ska kolla lite på ditt arbete om Saddam Dennis, om det är något jag kan använda därifrån.
Jag: Ja gör det, men det finns nog inte mycket användbart i det (på skämt).
Shno: Nä iofs, du är ju en värdelös nolla som inte kan någonting.

Efter det börjar Shno kittla mig och skrika: KILLEKILLEKILL! KILLIKILLIKILL!


1 minut senare.

Jag: Jag är så uttrååååkad.
Jag börjar snurra på min stol.
Jag: ...och yr!
Shno: Men snälla, snälla, snälla, snälla, snälla HÅLL KÄFTEN!

Shno sträcker lite på sig, och känner på sina öron.
Shno: Var i helvete är mina örhängen?
Jag: Hur ska jag kunna veta det?
Shno nyper min arm och gör så att min axel hoppar ur led.

Sammanfattning: Shno blir väldigt stressad när hon är.. stressad. Hon blir även elak och sur.

Sentimentalation

Hej.
Igen.
Jag vet inte ens om ordet i min rubrik finns, men det borde finnas.
Det är så jag känner nu iaf. Snart är det sommarlov, snart går jag i trean och snart är min tid på Stagg över. Denna känsla kom till mig när jag satt och skrev ut mitt färdiga arbete. Skrivaren skrek till mig att; Ta till vara på tiden, Dennis!
När jag har lämnat in mitt arbete kommer jag cykla hem och längta tills sommarlovet. Känslor ändras snabbt.

Well.
Idag har vi haft idrott. Ledarna för dagen var Filip, Johan och Manfred, och då säger det sig självt att det blev fotboll. Mitt lag bestod bland annat av Malin, Shno, Jonathan, Muamer, Filip, Caroline och Linda. Spelet böljade fram och tillbaka i början, och efter cirka 10min gjorde JAG mål! Jag tunnlade någon, antagligen mange, och satte den snyggt bakom mentor-andreas. Jag var en hyllad hjälte. En minut efter gjorde motståndarna mål bakom Shno, och ingen brydde sig längre om mitt underbara mål. Resten av matchen var tråkig, för vi förlorade.

Innan matchen:
Malin: Men hallå, det blåa laget är ju typ 12 stycken, och vi är ju bara 9!
Ledarna: Okej, men då får ni någon!
Jag och Malin: TJOHO!
Shno tar av sig sitt blå band och tar ett grönt och joinar vårt lag.
Jag: Men hallå... kunde vi inte ha fått någon bra?!

Efter matchen:
Jag: Jag gjorde ett mål, såg du det?
Shno: Ja! Och jag var inblandad i två mål!
Jag: Självmål ja...

Jag skyller vår bistra förlust på Shno, precis som jag skyller allt annat på henne, världssvälten, myggor och huvudvärk.
Innan idrotten hade vi prov på boken som vi läst; Thérése Ráquin av Emile Zola. Hua. Det tog mig en kvart bara att skriva vad boken hette. Men hursomhaver, det gick kanonbra, och jag förväntar mig, inte hoppas på, ett MVG. (Hoppas!)
Nu ska jag till B2 med mitt nyutskrivna, varma arbete. Gosigt värre.

/ Eder välgörare

Nationellt prov

Idag hade vi de två sista delarna i det nationella provet i engelska B. Jag var såå nära att börja gråta på READING-delen. Frågornas svar fanns ju inte i texten. Men jag lyckades svara på alla frågorna, bara det gör nog att jag får G. Men jag satsar ju på VG. Suck. En halvtimme efter READINGen började LISTENINGen. Första delen fattade jag ingenting av. Min klass hade provet i aulan, så det ekade och studsade mellan väggarna. Jag började gråta när jag kände att mitt VG försvann alla världens väg. Del två handlade om Ernest Hemmingway, vilket gjorde att jag fick en skrattattack. Ernest? HAHA, kan man verkligen heta så? ERNEST? HAHAHA. Well, det gick bättre då iaf, och tredje delen gick dåligt igen. Det dom sa på bandet passade ju inte med något av svarsalternativen.
Men over all så är jag nog endå ganska nöjd. G får jag ju iaf, och det är ju det viktigaste.

Efter provet åt vi, och sedan klockan 11 (!) har jag suttit med mitt historia/samhällsarbete, och nu är jag KLAR! Jag slipper sitta med det i helgen. Woho.

Well, det var min dag.
Ikväll blir det springning på Svinö, och sen pizza.
/ Eder välgörare

Wasa-ruset

Idag på eftermiddagen fick tvåorna på stagg lov att springa/krypa/gå/rulla 8,2km. Tilläggas ska att det från skolan till själva starten var 2km. Så i runda slängar, cirka 12km gåing. Huannamig. Jag gick med Shno, resten sprang ju (!), och jag tror inte det finns någon som kan klaga så mycket som hon. Dessutom spelade hon Adam Tensta på högsta volym. Det var två timmars dödsångest. Men jag klarade mig med lite skavsår och svagt hjärta.

PS. Vissa människor, läs; ANKIS!, orkade inte ens ta sig till starten. Det där IG:et i idrott blir bara mer och mer troligt. :) Oh happy day!

PS 2. Knappen "Nytt inlägg" sitter två millimeter ifrån knappen "Ta bort blogg". Det innebär att det kan hända olyckor. Ville bara säga det.

Nu ska jag sätta mig på den soliga balkongen med Dag Hammarskjöld.
Mjau.

Update

Hej och hå.
Det var längesen nu. Men jag har övergett datorn mer och mer. Det finns så mycket annat att pyssla med, och dessutom är det roligare att vara ute i det fina vädret. Motion gör så gott, man sover bättre, och äter bättre, och man MÅR bättre. Well, liiiite dator har väl ingen dött av?

Brandlarmet ringde nyss. IGEN. Det är tredje eller fjärde gången den här terminen. Brandbilarna fyllde snabbt upp hela innergården på stagg, och eleverna (läs; Shno) sprang för sina liv. Efter en kvart fick vi gå in igen, och efter 5 min plingade rektor Joakims röst ut i högtalarna. Han sa att det var skolans cafeteria som hade bränt några kakor. Oh my.. Jag gick ner från D-PLAN för några kakors skull. Suck.

Igår var jag hos tandläkaren i Mörbylånga, och Shno följde med. Jag ville inte åka buss i två timmar själv, så jag tvingade med henne. Under bussresan till Mörbylånga stannade bussen pga ett asfaltsombyte, och min tidsmarginal var knapp. Bussen skulle vara framme vid 14.30, och min tandläkartid var vid 14.40. Pga asfaltspålägget kom vi fram vid 14.37. Hua. Men jag hann. Och jag hade inga hål. Fia med knuffet i väntrummet vann jag oxå, faktiskt. Man hinner mer än vad man tror.
Efter tandläkaren gick vi förbi skansenskolan en snabbis, för att sedan försöka hinna med 15.10 bussen tillbaka till Kalmar. Som tur var hann vi med bussen, och min lycka var gjord. Väl i Kalmar gick vi och fixade ett nytt pass till Shno, och sedan gick vi till donken och åt oss mätta på hamburgare.

På kvällen var jag ute och sprang, som vanligt, och sen satte jag mig framför tv:n. Ännu senare på kvällen, framåt 23, ringde Jesper och vi pratade till 01.40. Efter det läste jag igenom mina hundra sidor om Dag Hammarskjöld, som på måndag eftermiddag ska ha resulterat i ett 10 sidor långt arbete. Lycka till. Men nu har jag iaf läst det. Nu ska jag bara skriva om det, och fixa till det. Om inte annat får jag sitta med det i helgen. Alltid dagen innan, det är konstigt.

Nu är klockan 10.46, och min lektion börjar vid 10.45.
Have to go.

Vi är bra kompisar vi.

Sanna var inte i skolan idag, så vi hördes på msn angående vårt arbete i svenska.

Sanna säger: men vi får göra de på rikigt nu
Sanna säger: typ börja göra en mindmap hur man blir rik enligt pappa kåt (pappa goirot = pappa kåt)
denke säger: jajussde
denke säger: du kan göra det idag när du är hemme
Sanna säger: jag har faktiskt annat viktigt o göra idag, jag måste leta reda på ett papper från posten jag har slarvat
bort
denke säger: HAHAHA
denke säger: det tar väl inte hela dagen?
Sanna säger: troligtvis
denke säger: slarvis
Sanna säger: kommer snart få en påminnelse som kommer kosta skitmycket
denke säger:
denke säger: wiie!
Sanna säger:
Sanna säger: synd om mig
denke säger: nä
Sanna säger: jo
denke säger: kanske lite.. pyttelite.

paus.

Sanna säger: det e fantastiskt hur mycket snor de ryms i en näsa
denke säger: blä , sluta, du kunde bara sagt att du var förkyld eller nåt.
Sanna säger: yeye
Sanna säger: men nu ska jag gå o hitta mitt papper
Sanna säger: see you later fatso
denke säger: lycka till, du lär behöva det..

En blivande statsminister med humor

Ur Mona Sahlins 1:a Majtal.

"Jag förstår att ni kämpade för att komma hit idag. Att komma till ett möte 2 år innan nästa val. Jag kämpar också för att orka ta mig upp ur sängen, men vet ni vad jag brukar tänka på då? Maud Olofsson, då får jag massa energi."

"Statsministern, ja han Fredrik Reinfeldt, svarade såhär på frågan om varför kvinnor får det sämre än män: 'Dom äger mindre, och dom tjänar mindre, därför får dom det sämre.' Just precis. Vi socialdemokrater har inte ett folk som bara består av arbetarsöner, utan även arbetardöttrar. Det är dom med bh och hästsvans, och då pratar jag inte om Anders Borg.."

"Vi präglas av hur vi växte upp, och hur vår barndom såg ut. Mats Odell bodde hemma tills han var 49 år gammal. Vi socialdemokrater vill starta byggandet av nya bostäder. Men det går inte så länge Mats Odell är bostadsminister.."



RSS 2.0