Sjuk

Jag är sjuk. Jag har snuva. Jag har hosta. Jag har halsont. Jag är lycklig för att jag har snuva, hosta och halsont. Pga att jag har snuva, hosta och halsont, så ska jag vara hemma från skolan imorgon. Ibland är det roligt att ha snuva, hosta och halsont, men för det mesta är det bara jobbigt att ha snuva, hosta och halsont. Har du oxå haft snuva, hosta och halsont, så är du välkommen att skriva till mig, men även du som aldrig har haft snuva, hosta eller halsont är välkommen att skriva.

Jag vill tipsa om min KÄRE vän Andreas blogg idag.
http://iseeu.blogg.se
Underbara minnen! <3

Igår var det middag med vänner till familjen.
Var trevligt faktiskt, ja, iof så brukar väl middagar vara trevliga. Oftast iaf. Men ibland så slinker det in någon middag som är.. otrevlig.

Dagen tillbringas i kretsen av de närmaste, eftersom att jag och mina anhöriga ska fira att jag har snuva, hosta och halsont.
Tack.

Jag har vänner!

Jag vill bara säga att jag har världens sjukaste kompisar!
http://www1.freewebs.com/hatalw/

Mikaela: Vi startar en klubb där vi hatar Lars Winnerbäck, för Dennis älskar honom.
Jag: Meh...?
Sanna: JAA! Det gör vi.
Mikaela: Där kan vi lägga upp bilder på Dennis, och visa världen hur en person som gillar Lars Winnerbäck ser ut!
Sanna: JA! Och så kan vi fixa en gästbok, där man kan sitta och skriva hur mycket man hatar Lars Winnerbäck.
Jag: ??
Mikaela: Dennis, tycker du om Kent oxå?
Jag: Ah...
Mikaela: Då får dom oxå vara med och bli hatade!

Och där uppe har vi alltså resultatet. Heeeelt sjuka är dom. Men underbara! <3

Nu lite dagshändelser i korthet:
Shno var målvakt idag i skolan på idrotten. Hon släppte in en boll som knappt hade någon fart alls. Magnus fick typ sju bollar i huvudet, och Shno låg på golvet och gapskrattade åt honom. Jag blev skjuten i magen av Muamer, men jag lyckades överleva.

Inatt blir det konstnatt, och imorgon blir det STOOR middag med massa folk. Jag får lite ångest, men det ska nog gå bra. Ska bli liiiite roligt. Lite.

Photo

Nu kommer snart Annica och Lilla Andreas. Vi ska gå på Mcdonalds och på fotboll. Det är ju cupfinal på fredrikskans ikväll, och på tal om fredriksskans så ligger STAGG precis bredvid. <3 Fick bara lov att påpeka det.

Jag och Mikaela briljerade på engelskan även idag. Vi satsar verkligen helhjärtat på MVG. Idag fick vi en extrauppgift, bara för att vi duskuterar och arbetar så bra.

Direkt efter engelskalektionen:
Sanna: - Fan va pluggiga ni har blivit på engelskan!
Jag: - Vi är inte pluggisar, vi satsar bara lite extra på engelskan i år, eftersom att vi bara fick VG förra året.
Mikaela: - Ja, precis så är det.
Carro: - Ja, visst.
Paus.
Mikaela: - Men om vi skulle ta och göra det som vi egentligen ska göra på nästa lektion? Då ser hon ju att vi VERKLIGEN satsar.
Jag: - JA!
Mikaela: - Hmm.. vilken sida var det vi skulle arbeta med nästa vecka?
Jag: - 298.
Mikaela: - Okej, då tar vi hem böckerna och läser på det, och gör klart det. Sen på nästa lektion så säger vi till henne efter 2 min att vi är färdiga, då borde hon fatta att vi är bäst.
Jag: - Ja så gör vi! Och nej, det här betyder INTE att vi är pluggisar.
Carro: - Hmpf.

Dagen avslutades med två chokladbollar, och ett missbildat skolfoto. Jag fick stå längst bak bland resten av mina hundra klasskamrater. Vi är 33 st. Minst. Det är alltid trångt överallt. På skolfoton, på lektionerna, överallt. Och skolfotot blev som sagt missbildat. Men det kan iaf inte bli sämre än förra året. Hoppas jag.

Jag och Mikaela tävlade idag, om vem som kom först till klassrummet.
Mikaela: - Jag vann! Jag VANN!
Jag: - Det är ju inte så lätt när det är så jävla halt på golvet med mina skor.
Mikaela: - Hallå, jag har ju klackskor!
Jag: - Ehm.. jaha. Men jag hade uppförsbacke! Och motvind!
Mikaela: - Jag vann!
Jag: - Slampa!
Mikaela: - Vad sa du?!
Jag: - Ehm... Kan du släcka lampan?

Shop

Jag: - Vill du gå o handla med mig?
Bror: - Nej.
Jag: - Snälla följ med mig och handla!
Bror: - Nej.
Jag: - Snälla gå och handla åt mig!
Bror: - Nej.
Jag: - Men jag vågar inte gå själv!!

Surprise!

Den här dagen har varit full av överraskningar. Mestadels bra överraskningar faktiskt. Dagen började med Trafikantkunskap. Åh jag ogillar henne så förbaskat. Hon är så sur. Asså, visst, man kan få vara lite småsur på morgonen, för jamena, det är ju ganska tidigt. Men så sur som hon är, det borde vara straffbart. Och mitt upp i alltihop så berättar hon om sina upplevelser och avslutar med ett falskt häxskratt. Hon borde ingå i den procenten av befolkningen som blir kidnappade.

Fortsatte med Psykologi. Han gick igenom biologisk psykologi. Det är faktiskt en av de teorierna som jag tror mest på. Det är inget flum, det är vetenskapligt. Efter det hade vi geografi. Överraskningen var att vi ska ha en lärarkandidat där oxå. Han ska vara hos oss i tio veckor. Mikaela beskrev honom som "inte snygg, men han ser ju bra ut, det gör han." Han heter Erik? Emil? Elias? Jag minns inte hans förnamn så bra. Men hans efternamn är Törn.. roth. Törnberg? Törndahl? Tandahl? Tan...ig? Äsch, vi struntar i vad han heter. På lektionen fick jag även reda på att Shno läser min blogg. Hon tror att hon kommer bli känd av att vara med i min blogg. Yeah, right, jag har iof ganska många läsare, men känd.. nej. Det känns som att alla i skolan läser min blogg. Varje gång jag träffar någon, så säger dom "Åh, jag läste din blogg igår!" eller "Ja just det, det stod ju i din blogg." Ptja, är man populär så är man.

Skoldagen avslutades med att Sanna var på väg att bli en skolk-Sanna, men hon tog sitt förnuft till fånga, och gick med oss till svenskan. Där fick vi reda på att vi skulle se på film, och att vi som redan sett den filmen, fick gå. Total lycka. Sanna o Mikaela lämnade mig för att gå till buss och tåg.
Jag loggade in på en dator när plötsligt Björn tar tag i min axel och skrämmer livet ur mig. Hans lärarkandidat var naturligtvis hack i häl. Han frågade mig om jag gillade de nya datasalarna på skolan. Ehm.. nya datasalar? Var då? Jasså, vi har fått två nya datasalar på stagg. Näe, det har jag inte hört. Sen frågade han om vi brukade vara i B6. Hur ska jag kunna veta det? Jag hittar ju inte ens på skolan än. Jag har ju bara gått där i fem veckor.. och ett år. Han skrattade nervöst när han förstod att jag var allvarlig. Lärarkandidaten dumförklarade mig. Jag funderade en stund, vände och vred på mig. B6, det måste vara på den sidan va?, sa jag och pekade åt ett håll. Ja, det var det tydligen. Ja där brukar vi vara på svenskan. Nej inte med Karin, med.. hmm.. Helen? Anna? Det är sorgligt. Jag minns inte vad mina lärare heter. Sen ville jag byta samtalsämne, så jag frågade Erik/Emil/Elias om var han bodde. Han svarade att han bor i Funkabo. Vilket sammanträffande, det gör jag med. För er som inte vet, så fick jag skjuts till skolan idag, så jag hade ingen cykel där. Jag tänkte fråga om jag fick sitta på hans pakethållare, men jag vågade inte. Istället loggade jag ut från datorn, sa hejdå, och traskade iväg hem.

Idag ska vi äta pizza. Jag är så glad så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Nu ser jag massa svarta prickar oxå. Med smält ost på.

Musical

Eva Dahlgren -  Egoism
R.E.M - Leaving New York


Och förresten;
Jag söker inte kända.
Jag söker inte gamla.
Jag söker inte inställsamma.
Jag söker inte duktiga.
Jag söker inte platta magar.
Jag söker inte starka armar.
Jag söker inte töntar.
Jag söker inte slavar.
Jag söker inte vackra.
Jag vill bara ha någon som kan klia mig på ryggen där jag inte når.

Eeeeååååh

Hemma igen. Skönt med lite ostressad mark. Här hemma är det okej att somna i soffan, eller att låta grejer ligga på golvet, tills det sakta förmultnar bort och blir till en jordhög. Den svarta jorden matchar det vita dammet så bra.

Jag har hittat en underbar skiva. Eva Dahlgren är den kvinnliga motsvarigheten till Lars Winnerbäck. Iallafall hennes nygamla samlingsalbum, En blekt blondins ballader. Track 01, 02, 03 går på repeat i mina öron. Antagligen kommer jag tröttna på henne ganska snart, det brukar vara så, men för nu så duger hon mer än bra.

Jag ska aldrig mer gå på en mentorstid. Ja, så tänkte jag efter dagens totalt meningslösa sammansvärvning av klass SP06F. Vi är bara där för att få vår sovmorgon förstörd, och för att han vill terrorisera oss. Men efter lite tankeverksamhet så kom jag på att han antagligen kommer lägga fram en frånvarolista även från mentorstiden på mitt framtida utvecklingssamtal, vilket jag har fått reda på vilken dag det ska vara på. Nu gäller det bara att få mamma och pappa att försvinna bort just den dagen. Om jag har Gud med mig så jobbar pappa den dagen. Men med min nuvarande psykiska och fysiska status så lär väl det oxå gå skit.

Hur säger man till en lärare att man hatar hennes sätt att undervisa, och att man gör vad som helst för att få slippa henne? Jo man säger det till henne när hon är som sårbarast, gärna efter ett dödsbud. Sen stampar man lite på hennes målade tånaglar innan man drar henne lite i håret. Det sista mest bara för att hon har så ful frisyr.
Ett annat sätt är att skicka ett litet försynt mejl, där man förklarar läget. Jag tror jag satsar på förslag nummer två. Även om förslag ett känns väldigt lockande.

Mattelektionen idag var utanför alla gränser. Jag har inte skrattat så mycket på väldigt länge. Shno är så förbaskat rolig. Mitt i en uppgift om räta linjer, så viker vi oss av skratt. Vi kom till den punkten då man varken kan andas, titta, eller göra något åt det. Det var bara att vänta ut det. Vilket vi gjorde.


Vi hade ett litet meningsutbyte innan skrattattackerna tog vid.

Jag: Men du ser väl att utgiften blir 23 000?

Shno: Vad är utgift?

Jag: Motsatsen till inkomst.

Shno: Vad är inkomst?

Jag: Ehm.. motsatsen till utgift.
Sofie: Om man har bott i Sverige så länge som du har, så ska man faktiskt kunna såna ord.



image12
Den här bilden tog jag från mitt sovrumsfönster igår.

Jag bor på en kulle utanför stan, och jag har ett ruttet träd utanför fönstret.

Nej, nu ljög jag. Men det kanske ni förstod.


Jag är duktig, som så detaljerat och ingående beskriver mina dagar. Men får jag någon uppskattning från mina läsare? Näähäähäädå. Men jag klarar mig utan era kommentarer, bara så ni vet. Huh! >.<


Anymore

Skolis tröttis. Deluxis. Jag klarar allvarligt talat inte av det här längre. Det är prov hit, och prov dit. "Då gör ni klart det ni inte hann på lektionen tills imorgon" hit, och "nejdå, så mycket tid behöver ni inte" dit. Är lärare helt avskilda från varann i lärarrummet? Står dom i olika bås med skyddslappar för både ögon och öron? Det verkar nästan så. Den enskilda lärarens egna ämne är alltid bäst, och viktigast. Men för oss elever så kan man faktiskt inte prioritera, eller ens välja vilket man vill göra. Man ska göra det. Nu kanske jag överdriver en liiiiten smula, eller nej, det gör jag inte. Faktiskt. Jag har beklagat mig hos en nära vän, och han sa att jag inte skulle ta skolan på så stort allvar. Ett VG eller MVG spelar inte den minsta roll om du inte mår bra. Det får inte gå överstyr liksom. Därför har jag börjat fundera på att strunta i spanskan. Eller inte strunta i den, men inte prioritera. Det fanns en tid då spanska var mitt favoritämne, och jag hängde med i verbens och ackusativens värld. Men i år, och förra året, så har jag tappat motivationen totalt. Jag har inte lärt mig någonting, och jag har införskaffat mig en brutalt negativ bild av spanskan. Förra året var okej. Jag hängde med hyffsat, men det var stor skillnad från föregående år. Nu i år har jag tappat den sista biten motivation oxå. Inte ett ord, inte en böjning, inte en fras, nej ingenting har jag lärt mig på de inledande fem veckorna. Och min nya grupp är gamla pluggbarn, som allihop antagligen har varit med i vi i femman. De är översmarta och överintelligenta. De kan former och böjningar som jag bara sitter och gapskrattar åt. De har haft min nya lärare i spanska steg 3 oxå, så de känner läraren, så hela gruppen är som en familj. Sen kom jag in, lyckligt trallandes att jag hade sluppit min gamla lärare, för sämre lärare än honom finns ju inte. Trodde jag. Aja. Nu orkar jag inte klaga på henne mer. Det är jobbigare än man tror att klaga. Jag satt bredvid en kille idag som, vad jag vet, inte varit på någon spanskalektion på hela terminen. Han har skolkat, duktig pojke det där, och han ska antagligen gå någon spec-kurs med Micke. Jag funderar på att joina honom. Till mitt försvar kan jag visa upp mina testresultat från detta årets spanska. Kommentarerna är ganska fyndiga faktiskt. "Du måste öva på den formen." "Du måste verkligen träna på det där, Dennis." Jasså, hon vet vad jag heter, jössenamn. "Du ligger efter i just det här momentet!" Nu på sistone har hon börjat använda utropstecken. Ibland två. Oftast ett. Det förstärker verkligen alltsammans ytterliggare. Att gå på spanskalektionerna har verkligen blivit ett ypperligt tillfälle att studera min självkänsla. När jag kommer hem från de dagar jag har spanska, så är jag sur och vresig, de andra dagarna är jag lycklig. Nog om detta.

Idag åt vi tacos. Något positivt med den här dagen. Bror min har bytt handtag på kökslådorna. Vilket viktigt jobb. Strunta i att utrota hungern, byt handtag på kökslådorna istället. Nejdå, du är duktig bro. Jag hade aldrig klarat det. Att byta handtagen alltså. Jag hade iof MVG i slöjd på högstadiet (!), men det bevisar ju egentligen ingenting. Jag gick runt och frågade efter "mät-sticke-grejen" (tumstocken), "såg-saken" (sågen), "ta-bort-grejen" (sandpapper eller slipgrejen), "spik" (skruv) och "hål-grejen" (borren). Man behöver alltså inte veta vad grejerna heter, för att få MVG. Pedagogisk lärare.


På lunchen följde vi med Ankarström till stan. Vi var bland annat på Dillbergs/Dillbergska. Första gången jag var där, därför vet jag inte säkert vad det heter. Där fanns det ett oräknerligt antal böcker, och extremt många pennor. Jag tänkte köpa en hålslagare, men när jag såg att det fanns 15 olika att välja på, så smög jag därifrån, svårt chockad.


Kalla mig seg, men NU, först NU har jag fattat att nya Kentlåten faktiskt är bra.
Tröghuve.


S e e  y a !


En pippihalsduk

Idag är det fotboll igen. Men fotbollsnörden nummer ett är sjuk. Vi får väl ändå hoppas på att han kan komma hit. Det var längesen jag träffade honom. Minns knappt inte ens när det var. Det är sorgligt.

Nu är det snart vinter igen. Det är så härligt när det blir mörkt tidigt, och när man ska cykla hem på gator fulla med is. Speciellt när man ska svänga, eller cykla upp för en backe, då är det extra härligt. Och när man ligger i en snödriva med cykeln över sig och huttrar, inte längtar man till sommaren då, neheddå, inte alls.
Och visst är det trevligt när man ska sno på sig en fyra meter lång halsduk. Man virar runt den 20 varv, innan man inser att man har virat för hårt. Jag brukar inte bry mig så mycket om det, utan jag cyklar hellre till skolan och stryper mig själv halvt medvetslös, än att vira upp den igen. Och det där med vantar, det är också ganska charmigt. Ska man ha fingervantar? Ja, det är enkelt, och snyggt, men det värmer ju inte så värst bra, men man kan låsa upp cykeln utan att behöva ta av sig dem. Men tumvantar är även det ganska coolt. Man kan vara fumlig, utan att någon skrattar åt en. Jamena, vem kan låsa upp en cykel med förstora tumvantar? Tro mig, jag har försökt. Därför måste man ta av sig en av vantarna, för att kunna låsa upp cykeln. Och innan man har hunnit låsa upp cykeln och få på sig vanten igen så har man förlorat ett par tre fingrar. Man kommer försent till skolan, och eftersom att man bara har två fungerande fingrar, så skriver man som en kråka. Något mer som är charmigt är det faktum att man inte får uppleva något ljus. Man stiger upp när det är mörkt, man sätter sig i skolan när det är mörkt. Dagen i skolan brukar för det mesta vara helt svart för mig, och när man ska cykla hem så har det hunnit bli mörkt igen. Det känns som att man bor i en dragig kupa, som skymmer solen. Vintern är underbar.
Och det där med tomten, ja det är bara en bonus.

Höhö,
nu måste jag tydligen gå ut lite i det "underbart fina vädret".
Det är sol. Brrrr. Vintern är min favoritårstid ju   >.<
Men vad gör man? Jag måste buga mig inför övermakten.
All makt åt mamma, min befriare!

Morning

God morgon, alla. Efter några dagars politiska inlägg, så har jag nu bestämt mig för att gå i kloster, nej, att sluta skriva om politik. Jag är stolt över mina inlägg, mina kommentarer och mina åsikter. Jag har haft argument som inte har besvarats med motargument. Jag kan nästan hela Socialdemokraternas partiprogram, så jag funderar faktiskt allvarligt på att bli verksam inom politiken. SSU ser lockande ut. Att få använda sina argument, och få diskutera är underbart roligt. Men när det går över gränsen, när man börjar med personangrepp, och drar alla över en kam, då är det inte roligt längre. Vad Mona själv tycker, eller tänker, har ingen som helst betydelse för hennes parti. Det är deras politik jag gillar.
Konstigt nog, så är de flesta av mina kompisar missnöjda med alliansregeringen. Kanske för att jag har övertygat dem, eller så har de själva insett bristerna som finns i den nuvarande regeringen.


Jag avslutar mitt sista politiska inlägg med ett citat av Mona Sahlin:

Reporter: - Kan du hitta något positivt som den nya regeringen har förändrat eller gjort sen de vann valet för ett år sedan?

Mona: - Jag kan ärligt säga att jag har försökt, jag har verkligen letat och funderat, men Nej, jag har inte hittat någonting som gynnar, eller är bra för Sverige. Det enda jag har sett är ett svek mot svenska folket.


Idag ska jag plugga. Igen. Jag pluggar nästan inte i veckorna, utan jag sparar allt till helgerna.
Smart? Nej
Roligt? Nej
Varför gör jag det då? Hmm.. idonno.


Popcorn är Guds gåva till folket.
Och lösviktsgodis.


Svenskt medborgarskap till salu!

För ett par dagar sedan hade det gått ett år sedan Sverige fick en borgerlig regering. Statsminister Fredrik Reinfeldt och hans partiledarkollegor bjöd därför in till en hyllning av sig själva på Norrmalmstorg i Stockholm.

Men vad firade du, Fredrik Reinfeldt?

  •  Att de rika blir rikare?
  • Att arbetsmarknaden blir otryggare?
  • Att räntorna stiger så att det blir dyrare att bo?
  • Att 300 000 personer har lämnat a-kassan?
  • Att sjuka får lägre ersättning?

Den borgerliga regeringen tog över makten när ekonomin blomstrade. När Sverige gick för högtryck och jobbtillväxten tog sats. I det läget valde regeringen att medvetet öka klyftor och orättvisor i vårt land, och att föra en framtidsfientlig politik som riskerar att minska svensk konkurrenskraft. Är det något att fira?

Det är en stark sysselsättningstillväxt just nu. Det är självklart värt att fira. Men det är ju den starka konjunkturens förtjänst och inte den nuvarande regeringens - detta har vi Sveriges ledande ekonomers ord på.


Grunden till den starka utvecklingen har lagts genom långsiktig och ansvarsfull socialdemokratisk ekonomisk politik. Mångåriga satsningar på utbildning har gjort det möjligt för fler att ta de nya jobben när de nu kommer.

Kombinationen av trygghet och utveckling har gjort Sverige till ett modernt och konkurrenskraftigt land.

Men samtidigt som vi gläds åt att arbetslösheten sjunker, ser vi hur långtidsarbetslösheten biter sig fast. Regeringen har valt att avveckla de åtgärder som riktar sig till personer som står långt från arbetsmarknaden.

Arbetslösa kan inte längre räkna med stöd i form av praktik och utbildningar som leder till jobb. Möjligheten till en andra chans på arbetsmarknaden genom utbildning har stängts för många när regeringen kraftigt skurit ner på komvux. Detta ska beklagas - inte firas.


Fredrik Reinfeldt påstår sig vara "hela Sveriges statsminister". Men den politik han för är på inget sätt i allas intresse.

Socialdemokrater har låtit riksdagens utredningstjänst, RUT, analysera effekterna av regeringens ekonomiska politik utifrån de två första budgetpropositionerna.

Vi kan konstatera att de verkliga vinnarna är de 10 procent av Sveriges befolkning som tjänar mest. De allra rikaste får nästan en tredjedel av alla ekonomiska förstärkningar. Utredningen visar också att män gynnas på kvinnors bekostnad. Och att unga och gamla förlorar mot dem i mellanåldern.

På ett år minskar skatteintäkterna med 65 miljarder kronor. Redan har alltså moderatledaren Reinfeldt genomfört hälften av de skattesänkningar som hans företrädare Bo Lundgren blev så kritiserad för. Fördelningen av skattesänkningarna är djupt orättvis.

Enligt statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) kommer ca 200 personer att få en skattesänkning på mer än en miljon kronor var, när förmögenhetsskatten avskaffas. Den åtgärden skapar också stora regionala skillnader.

I Stockholms län bor 20 procent av landets befolkning, men 44 procent av dem som betalar förmögenhetsskatt. Istället för att hålla ihop landet skapas stora sprickor som ökar spänningarna i Sverige.

Samhällets största klyfta har alltid gått mellan dem som har jobb och egen försörjning och dem som står utan.

Ändå införde regeringen ett jobbavdrag vid årsskiftet som syftar till att öka skillnaderna mellan de som arbetar och de som inte arbetar. Effekten är att sjuka, arbetslösa, frånvarande på grund av arbetsskada eller pensionärer inte bara får lägre inkomst, utan dessutom höjd skatt.


Fredrik Reinfeldt påstår att huvuddelen av jobbavdraget går till låg- och medelinkomsttagare. Men så är inte fallet. Över hälften av skattesänkningen hamnar hos de grupper som Fredrik Reinfeldt själv definierar som höginkomsttagare - i alla fall när han ska motivera sänkta tak i sjukförsäkringen.

Nu försöker han göra gällande att det är låginkomsttagarnas tur och att steg 2 i jobbavdraget ska komma dem till del. Men även där går hälften till de högavlönade.

Så vilka är det då som ska vara med och fira i dag? På den punkten har Fredrik Reinfeldt varit mycket tydlig: han talar bara till dem som har jobb. Att döma av praktiken menar han det.

I Karlskrona möttes han nyligen av hundratals varvsarbetare som visade sin oro och sitt missnöje över nedskärningarna i försvaret och vad det skulle innebära för deras jobb.

Under sin nuvarande turné till Arbetsförmedlingar runt om i Sverige vägrar Fredrik Reinfeldt att träffa arbetslösa. I början av sommaren fick han ta emot namnunderskrifter från 157855 pensionärer som protesterade mot regeringens pensionärsskatt.


Sverige har råd med rättvisa och vi tjänar alla på om rättvisan ökar.
Det hade varit något att fira, Fredrik Reinfeldt.
Och då hade alla kunnat vara med.


©opyright Mikaela

Här kommer små korta utdrag ur mina kära kamrat Mikaelas blogg.
(Visst är det gulligt att hon är helt förtvivlad över att Stig har slutat på ICA-reklamen?^^)

"Dennis blev lite smått irriterad, i och med att jag inte kan substantiv och jag var tvungen att kolla om det fanns många substantiv i texten, för då är den subjektiv. Och jag vill ha en subjektiv text ;)  Så varenda ord jag hittade som jag misstänkte kunde vara ett substantiv var jag tvungen att fråga Dennis om det var ett substantiv eller inte. Så han blev störd i sitt läsande hela tiden. Go Mikaela!"


"Vad får man se? Moderaternas nya budgetförslag. Det stora viktigaste förslaget på hela året, och det är kaos.! Vad då Nya moderaterna ?  Det är samma skit som det alltid har varit, och jag kan inte förstå hur folket har kunnat rösta fram moderaterna! :O  Jag kan verkligen inte förstå.
Nej, när jag för rösta, nästa val. Då blir det rött igen. I know it."


"I alla fall, vi gick runt och klagade på moderaterna och tänkte på Stig tills Engelskan började."


"Och som vanligt satt jag och Dennis bredvid varandra and we kicked as med våra engelska kunskaper ;)
Sist men inte minst var det Historia, men våran räddare i nöden/lärarkandidaten var inte med oss i denna plågsamma tid."

English dictionary

Ännu en lång torsdag har segat sig förbi. Rullade ur sängen vid 06.30 så jag gick upp då. Var lika bra det. Sen på med tre tröjor, och sedan hoppa upp på cykeln. Jamena, istiden har ju kommit till Kalmar. I skolan var det helt tomt. Hela gänget var borta, utom Mikaela. Vi briljerade (!) på geografin. Efter det var det svenska C. Jag började så smått på min stilanalys. Det verkar extremt tråkigt, och extremt jobbigt. Jag har redan glömt när den ska vara klar. Sen hade jag lunch, så jag och Mikaela övade på engelskaglosorna. Efter det var det språk. Ååååååååh så tråkigt. Jag dör. Idag hade jag iof bara 40 minuter, men det kändes som en evighet. Jag frågade läraren när vi skulle börja ha normala lektioner med glosor o texter o så. Hon sa att hon var en egendomlig lärare, och inte hade normala lektioner. Ehm, ja det har vi märkt. Gå och skaffa dig en hjärna. Tant. Efter språkslaveriet, så hade vi engelska. Vi fick se på en del ur Lord of the Ring, eller va sjutton den heter på engelska. Jag satt som vanligt bredvid underbara, pluggismikaela. Vi briljerade även på denna lektionen. Sist men inte minst så hade vi historia, där vi såg på film. Welcome to Sarajevo. En film om inbördeskriget i Bosnien. Typ. Jag ägnade mig åt att rensa min mobil, klara tre (!) levels på mitt spel, och rita lite. Imorgon ska vi diskutera filmen...

Shno gav mig en personlig inbjudan till hennes bröllop. Hon mumlade något om att hon skulle gifta sig nästa år, i augusti. I Israel. Jag tog det på måttligt stort allvar.

Anders Borg. Vilken budjet va. Det är nästan så att man skulle kunna börja gråta. Om jag kunde hantera en slangbella, så skulle jag gå runt och skjuta alla som röstade på något av de borgerliga partierna. Men dels kan jag inte hantera en slangbella, och dels så drabbas ju borgarnas röstare av borgarnas nya budjet. Jag hoppas verkligen att de som röstade på borgarna är låginkomstagare/arbetslösa. För isf är det deras eget fel! Puckon.

Mikaela: - Jag hatar moderaterna! Jävla fuckin idiot subbor!
Carro: - Jag hatar dom oxå.

Vi diskuterade diverse budjetförslag som Anders Borg lagt fram, och kom fram till att allt var skit. Vi loggade in på de nya ÜBERstora datorerna i skolan. Vi klickade oss fram till Aftonbladets nätupplaga. Det fanns ett forum om den nya budjeten. En rubrik från en läsare löd såhär: "Svenskt medborgarskap säljes!" HAHA, så jädra fyndigt sagt. Men det känns ju nästan så. Men håll ut nu allihop; Mona, Annie, Mikaela, och resten av Sverige, det är bara tre år kvar tills nästa val, då Sverige ska få tillbaka sitt röda styre.


Jag har lagat mat idag oxå. Igår lagade jag ju inbakade kycklingfileér, och idag blev det lasagne. Jag gjorde inte som man ska, långt ifrån. Men det blev ändå väldigt gott.


Imorgon är det skolfotografering!
Ångest deluxe x 2! Minst. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Måste bestämma det.. typ.. snart. Men det får bli efter Idol. Och efter att jag duschat. Och diskat. Äsch, det löser sig.

Unknown artist - Track 04


HTML

Lonely afternoon. Och det var så skönt. Som ni alla vet, eller inte, så skulle jag ha umgåtts med Joel idag, men han har hastigt insjuknat, och som han sa till mig, så spyr han "upp på väggarna". Don't smitta mig, är du snäll. Eftermiddagen i skolan ägnades åt ÄNNU fler kartor från Bönan. Hans kartor tar liksom aldrig slut. och idag fick vi en över Europa. Den fick mig osökt att tänka tillbaka till Yvonnes SO-lektioner på högstadiet. Ni från gamla 9a1, Annie tex, minns du de där Europakartorna som vi fick göra typ jämt? Sån fick jag idag. Ångest deluxe! Jag kunde nästan ingenting. Aja, efter det var det svenska som stod på schemat. Typ sex redovisningar på en halvtimme, sen fick vi gå. Fräsch!

Jag cyklade hem, och här har jag sorterat kläder, lagat mat och pluggat. Ögnade lite på idol oxå, såklart, men det var faktiskt ganska tråkigt. Enformigt och förutsägbart. Inget roligt alls. Imorgon kanske det blir bättre, I hope.

Nu är jag klar med allt. Förutom disken då, men den har jag jämt under ett berg av diskmedel. Hela köket är bubbligt, och dessutom luktar det.. hmm.. vad var det nu.. sol? Ja, så står det på flaskan. Att diskmedlet ska lukta sol. Jag har slutat att förvånas.

Sleep tight!

Lunch

Halva skoldagen avklarad. Yay. Dagen inleddes med trafikkunskap. Väldigt tidigt, väldigt sömnigt. Minns inte vad tanten gick igenom. Nåt med övergångsställen och dagisbebbosar. Jag tror hon sa att man inte skulle stanna för bebbosar. Eller så ska man stanna, vad vet jag. Efter det var det plugg i bibblan. Eller, jag pluggade väl inte så värst mycket, men de andra gjorde det. Jag och Shno satt vid varsin dator. Då kommer bibliotikarien Gunilla, hujedamig, och säger att skolans datorer endast är till för studiearbete. Meh. Varför har ingen sagt det tidigare? Eller så kanske någon har sagt det, men jag har inte lyssnat. Jaja, det var iaf Shno hon syftade på. Sen var det Psykologi. Se klart på Rain Man + två korta filmer. Vi har sett på film nästan varje lektion sen terminen började. Nu har vi bara en filmlektion kvar, på fredag.

På psykologin började vi plötsligt prata om ICA-reklamen. Stig har ju åkt till Rivieran med tights-tanten. Mikaela tyckte det var fruktansvärt. Vi drömde oss tillbaka till den dagen då Roger upptäckte att det fanns ett liv utanför ICA-butiken, och hur sorgligt det var när han försvann. Nu är det bara Ulf kvar, och slutar han, då är det slut med oss. VI bojkottar all tv. Eller nja, vi får komma på en lösning på det där, för jag klarar mig inte utan tv.

Nu har vi bara geografi och svenska kvar på den här dagen. Geografi är såå fruktansvärt trisst så det finns inte. Men svenskan kan bli intressant, eftersom att vi har redovisningar idag. Min grupp ska redovisa om "Köpmannen från Venedig". Lycka till.

I'll be back.

Exotic snacks

Vilken dag kära vänner! Först tar vi skolan. Trafikkunskap först. Jag var där först, så att jag kunde sätta mig längst bak, undangömd och bortglömd. Snark. Efter det var det engelska. Jag satt med Mikaela, som vanligt. Jag hade gjort alla uppgifter innan (pluggis) så lektionen gick i stort sett ut på att få över mina svar till hennes kollegieblock. Vi lyckades ganska bra, så jag ger oss båda ett starkt MVG. Sen var det långlunch, så jag och Ankarström gick och hämtade tillbax vår soffa, lägg märke till VÅR soffa, som några i A-klassen har tagit. Där låg vi tills psykologin började. På den lektionen såg vi på film, Rainman. Mikaela somnade nästan i mitt knä. Men jag tyckte iaf att filmen var bra. Sist men inte minst så hade vi spanska. Jag gillar inte min lärare. Hon är så sträng. Om man svarar fel, så hånler hon liksom. Imorgon ska jag få en bok, och då ska jag fråga hur det blir min "avskildhet". Mycket snack, lite verkstad.

Efter skolan kom äldsta syster hem till mig. Vi sprang de vanliga 5km. Efter lite stretchning och duschning så åkte vi till MAXI och handlade, för att sedan laga mat och käka. Sedan packade vi in en cykel i bilen och körde ut den till Rydbergs. Fråga mig inte varför.

Under dagen har jag även hunnit med dessa ting:
Få sms från Lilla Andreas. Han ville ses på stan, men jag hade lektion. Buhu. Typiskt!
Välta med cykeln.
Få tv:n förstörd. Ingen kanal på vår tv fungerar. Och när vi pratade med vicevärlden så sa han att det kanske kommer vara så tillomed vecka 47! Herregud, tv:n är ju mitt liv liksom.

På onsdag ska jag träffa Joel. Ska bli extremt roligt att träffa pojken. Hoppas bara han hinner o så.

Och för att undvika eventuella missförstånd så vill jag bara poängtera att min säng inte är någon uppehållsplats för varken pälsdjur, husdjur eller HITTEKATTER!
LIGG INTE I MIN SÄNG OCH HÅRA AV DIG; KATTJÄVEL!
Tack.

Vaccación

Nu har jag och bror min kollat på biljetter till kanarieöarna. Fanns några som lockade riktigt rejält faktiskt. Ska bara fråga runt lite bland lite annat roligt folk först, innan vi förhoppningsvis beställer. Jag ska inte ge mig, jag SKA tvinga någon att följa med mig dit. Jag måste iväg nångång på vintern, annars dör jag. Och det här året var det ju ingen riktig sommar heller.

image11
: )

Morrn morrn

Solen lös med sin frånvaro när jag rullade upp krysmynta rullgardina. Men vad gör det en pluggdag som denna? Idag tänkte jag bli klar med historian och min teckning. Får se hur jag lyckas med det.

Nu litegrann om kampen mellan SVT och TV4. För mig är SVT klart bättre. De har bredare utbud, proffsigare nyhetsankare, sportjournalister och programledare. En vän sa att TV3, TV4 och Kanal5 har bredare utbud än SVT. Mer fel kan man väl inte ha? Kanal5 tex har ju en utgångspunkt som säger "Roligare tv", och hela kanalen är en tv-version av radions P3. Kanalen är till för ungdomar, punkt slut. Kan du se en 70:årig kvinna sitta och se på Kanal5? Jag kan iaf inte det. TV3 är något liknande, men lite mer dokumentärkanal. TV4 är den bredare av de tre, men är ändå inte i närheten av SVT. SVT slår TV4 i alla kategorier. När båda kanalerna har mordserier så har SVT drygt 500 000 fler tittare. När båda kanalerna har nyheter så har SVT cirka 200 000 fler tittare. SVT har, som jag sa, oxå ett mycket bredare utbud. Det finns något för alla, och det tycks faktiskt gå hem. Varje vecka kollar jag på "Tittartoppen" i olika tidningar. De mäter vilken kanal som haft flest tittare. Bland de tio mest sedda programmen har SVT i genomsnitt 6-7 program. Och det är väl ingen överraskning att SVT har de tre i särklass största tv-programmen. Allsång på Skansen, Melodifestivalen och På spåret. År efter år lockar de upp till 2 000 000 tittare. Okej, TV4 har ett fåtal program som lyckas nå 1 000 000 strecket. Men kanalen är lite för ung och lite för flummig. Nästintill alla medier menar att Ernst och Jihde har gjort bort sig, när de skrev på för TV4. Jag kan bara hålla med.
Men TV4 är inte bara flummigt. Det finns några guldkorn där också. Idol har varit en succé för kanalen, men tappar tittare i år. Äntligen hemma har snart säsongspremiär. Bingolotto är kanalens trotjänare, men tappar även de.

För mig som är sportintresserad så slår SVT TV4 även i sporten. Med hästlängder. Om TV4 köper in något, tex FotbollsVM, så går det en rysning genom kroppen. Perlskog, Kåmark och kanalens kvinnliga sportankare, som egentligen bara finns där för att det måste finnas kvinnor, går mig på nerverna. Tacka vet jag SVTs sportredaktion och medarbetare. Lite mer seriöst, och mycket bättre.

Nu räcker det. Nu ska jag gå och se på TV4. För som sagt, jag har inget emot kanalen, jag menar bara att det finns olika utbud på olika kanaler. Och det är upp till var och en att välja vad man tittar på. Jag ser faktiskt inte på SVT mycket alls. Jag ser mest på Kanal5 och TV4.
Men det kanske mest beror på att jag gillar reklam.

Puss, hej.

Godmorgon soldater

Dags för plugg idag. Som jag skrev igår så kommer det här bli en tuff studiedag. Men om jag gör allt klart, slipper jag ju det senare i veckan. Trots den peppningen så tvivlar jag starkt på att jag kommer bli färdig med allt. Jag är inte pluggmänniskan helt enkelt.

Nästa vecka ska det bli bio iaf. Äntligen liksom. Känns som att jag har väntat i åratal.

Världen är kanonliten. Nu har jag fått fram att Sara känner Patrik! Och att min gamla Emmili går i samma klass som Joel! Vad är oddsen för det? Det är läskigt.


  Lars Winnerbäck & Miss li - Om du lämnade mig nu

He's the boy next door.

På torsdag äts det ärtsoppa, på fredag är det fest. Eller ja, nästan iaf. Dagen började vid 08.10, då det var uppställning. Efter lite mumsigt te och lite påklädning så satte jag mig på cykeln och flög iväg. Typ stormvindar ute. Första lektionen var historia, med lärarkandidaten. Fast det var bara en 30min lektion. Vi skulle ha läxförhör på 20 sidor som ingen hade läst. Så hon frågade lite frågor. Tystnad. Varpå hon sen svarade på frågorna själv. Oh, i like her. Fortsatte med idrott. Min första för i år faktiskt. Spelade Ultimate. Mitt och Mikaelas lag vann, mest på grund av att hon och jag var med. Vi gjorde två mål ihop. Sen åt vi. Gigantiska hamburgare stod på menyn. Jag lovar, jag har ALDRIG sett så stora hamburgare förut. När vi satt där och åt så tänkte vi på stackars Shno som fastar nu. Vi tänkte på hur hungrig hon var. Så då kom Ankarström på den briljanta idén att vi oxå ska börja fasta. Fast till skillnad från Shno, så får vi dricka vatten. Ingen mat mellan 05.00 och 19.27. Oh, GOD! Start på måndag. Får se hur länge det håller. Efter maten hade vi psykologi. Såg på film, Mr Jones. Handlade om en Manodepressiv man. På tal om film, så har vi sett på två filmer på psykologin redan, och vi ska se en till på måndag. Film är bra. Det är skönt på nåt sätt. Sist men inte minst så hade vi matte. ÄNTLIGEN något som jag faktiskt förstod. Det var så underbart. Jag briljerade. Jag hann med alla talen som vi skulle göra. Mattesnille! Jag, Shno och Sofie började spåna på om vi måste läsa nåt individuellt val i trean. För vi läser ju matte C nu, en 100-poängskurs utöver de andra 2500. Så teoretiskt sett så borde vi kunna välja bort ett 100-poängs individuellt val. Hoppas, hoppas.

Helgen ska användas till sömn och plugg. Det som står på schemat är svenska, trafikkantkunskap, spanska och historia. Moaw! >.<

I'll be back.


Förresten, så är jag lite kär i Mona Sahlin.


Run bitch!

Världens jobbigaste dag i skolan. Och det är en underdrift. Då förstår ni hur jobbigt vi har det just nu. Lång geografi, kort svenska, kort spanska, låååång engelska, låååång historia. På geografin försökte vi rymma 10min innan vi slutade. Carro smög iväg. Ankarström smög iväg. Men blev fasttagen av Björn på bar gärning. Han tvingade mig och Ankarström att börja på ett nytt förbannat papper. Jag är så trött på hans kartor! >.<
Svenskan avnjöt vi i biblan. Spanskan var.. hmm.. intressant. Jag pratade lite med henne, eftersom att jag inte gillar den nya gruppen som jag har kommit i. Hon sa att det var okej om jag bara kom på en spanskalektion i veckan, och att jag skulle få uppgifter att göra i biblan eller hemma. Ehm, ja, tack gärna. Så nu har jag bara en spanskalektion i veckan! Tjoho. Engelskan var tråkig, men jag satt bredvid Mikaela, så det gick ganska bra. På tal om det. Vi har lite "obestämda" bestämda platser. På historia sitter jag alltid med carro. På engelskan sitter jag alltid med Mikaela. På matten sitter jag alltid med Shno. Det är liksom förbestämt på nåt sätt. Känns tryggt. För övrigt så är Mikaela grym på engelska, så jag klarar mig galant på lektionerna. Historian var seg. Men när alla trodde att tristessen hade satt ett snöre runt halsen på oss och precis skulle putta undan stolen, så kom Hon. Lärarkandidaten! Woho! Såna kan man busa med. Så efter lite flumm, så fick vi gå. Tack Högskolan i Kalmar.

Efter skolan möttes jag av en storasyster som var springsugen. Yay, liksom. En 08 till 16.30 dag har precis genomlidits, låt mig vila! Men efter lite om och men så åkte vi ut till Värsnäs och sprang 5km. Duktiga som tusan.

Nu lite citat från denna underbara dag:
På historian pratade vår lärare om hur fattig man är nere på Balkan, och att de tjänar 2000kr i månaden.
Malin (Skrikandes): - Men asså, hallå, då kan dom ju inte köpa några nya skor?!

Läraren fortsatte med att jämföra den etniska rensningen på Balkan, med att det skulle komma någon och skjuta sönder vårt underbara Kalmar slott.
Shirin: - Eeeeh.. ja vadådå?

Sen gick vår riktiga lärare, och lärarkandidaten dök upp. Då skulle vi rangordna de tre största händelserna i historien och motivera.
Jens: - Ja, som nummer ett har vi valt Columbus.
Lärarkandidaten: - Jaha, han som person då eller?
Jonte: - Nä, liksom, att han upptäckte Amerika och det.
Lärarkandidat: - Och varför var det viktigt?
Jens: - Vi fick ju potatisen!
Lärarkandidaten: - Det var ju... bra. Vad skrev ni på nummer två då?
Jonte: - Ölandsbron!
Lärarkandidaten: - Jag kommer inte härifrån trakten, så för mig är inte det viktigt.
Jens: - Den är ju asviktig! Den hänger ju ihop med potatisen! Man får ju kroppkakor därifrån!
Jonte (Lite generad): - Det sorgliga är att vi faktiskt har skrivit ner det där.

Nu är det matdags.
Lasagne!
YAY!

Sweet

Jag hittade precis Lisa Miskovskys album från 2006. Det har lyckats gömma sig på datorn ganska länge nu, men jag hittade det som sagt. Det bara dök upp sådär helt utan vidare. Ibland har man tur. Och apropå tur, eller det beror på hur man ser det, så var min Teckning & Grafik kurs inställd idag. Vår lärare och hennes lärarkandidat skulle på nåt möte på Högskolan. Lärarkandidaten heter Seth och är en halvestet. Av honom fick vi en hemuppgift till nästa vecka. Vi ska göra ett självporträtt. Väldigt simpelt och enkelt kanske du tycker. Men nej, det är det inte. Vi ska göra antingen en verklighetsbaserad eller surrealistisk teckning av vårt liv, av vad vi känner, vad vi tycker, vad vi står för, allt sånt. Jag började direkt fundera ut något surrealistiskt, men jag får se. Har ju en hel vecka på mig. Väldigt lång tid faktiskt.

Owh, I like Teckning & Grafik! <3

Back on track

Mattelektion alldeles nyss. Innan lektionen, när jag kom till skåpet, så var korridoren helt tom. Inte en enda människa såg jag. Jag blev nervös. Men sen kom Pierre. Lite lugnare. Sen när jag gick till A5 så såg jag Shno sitta där och pilla med sitt hår. Ännu lugnare. Men vart har hela bensträckargänget tagit vägen? Jag hann inte tänka mer på det, för då kom min mattelärare. Hon är bra, men hon pratar för snabbt. Man hinner inte höra nånting av vad hon säger. Eller jo, första och sista ordet i varje mening. Hon ska dock inte jämföras med Svenska-Karin. Hon är i en egen division. Pladdertant!

Hur gick matten då? Inge vidare. Jag hörde inte vad läraren sa, Shno distraherade mig med sin nya frisyr, och min miniräknare är försvunnen. Någonstans i mitten av lektionen så fastnade jag och Shno på några tal, varpå vi räckte upp handen.

Shno: *mumlande* Det där talet.. hjälp?
Läraren: Jamen, du har ju en lösning där. Var fick du den ifrån?
Shno: Från facit såklart, HAHA!
Läraren: Ha ha?

Efter att läraren hade förklarat och gått.

Jag: Fattade du vad hon babblade om?
Shno: Nä, jag tittade bara på hennes naglar. Dom var ju asfina!
Jag: Ja, visst var dom!
Shno: Såna vill jag ha. Alldeles vita, och asstora.

Jag: Dom såg lite fejk ut.


Båda hade kopplat bort läraren, och helt och fullt koncentrerat oss på hennes naglar. vad ska man dra för slutsatser av det?
Utvecklande? Nej.
Lärande? Nej.
Men väldigt fina naglar.

Fick precis ett sms från Ankarström. Hon är hemma!! Vilken idiot. Lämna mig alldeles ensam på Teckning & Grafik kursen idag. Fy bubblan. Det kommer ta länge innan jag glömmer det här. Ända tills imorgon rent utav!
Ankarström är stark + jag är svag = Man ska inte bråka med Ankis.

Biorio med ölandsgänget idag?
Please.

Oh boring day!


Hufvudstaden

Hemma från Stockholm. Vilket är ganska deprimerande. Jag gillar allt folk och all stress där uppe. Men i viss mängd, förstås. Resan var en hit, förutom vädret då förstås. Det regnade oavbrutet hela helgen, och gatorna bar vägen för en syndaflod större än östersjön. Mina skor är nog inte torra än.

Vi åkte upp i fredags morgon. Vi körde två bilar på rad, vilket var väldigt intressant. men vi lyckades hålla oss bakom ledarbilen hela vägen till Sthlm. Men har man BMW så har man ju. Jag blev positivt överraskad av min kära systers killes musiksmak. Abba och Kent på uppvägen. Det såg lovande ut. Vi åkte till Orminge och packade in oss. Kvällen ägnades åt poker för hela slanten, plus en hel del chipsätande. >.<

Uppstigning tidigt på lördagen. Vi skulle uppleva staden, så vi åkte in och parkerade bilen vid slussen, och resten är historia. Vi flöt fram en stund på stan, innan vi fick nog. Jävla regn, liksom. Så vi åkte till Solna Centrum istället. Att vara inomhus är väldigt underskattat. Lilla Andreas var trött (som vanligt), så vi gick bara lite i affärerna innan vi åt. Kebab och pizza. Nyttigt som sjutton, aight?

Sen på kvällen var det dags för Sverige - Danmark på Råsunda. Väldigt, väldigt häftig känsla. 35 000 människor som sjunger Du gamla, du fria. Min äldsta syster började gråta. Det är iof inget ovanligt. Men ändå.
Runt 23.30 var vi åter tillbaka i lägenheten, där vi ägnade oss lite åt datorn, innan John Blund besprutade oss med sitt sömnpulver.

Upp tidigt på söndagsmorgonen oxå. Brunch hos Lars. Stekta ägg, massa bröd, massa pålägg, youghurt, grönsaker, juicer, stekta korvar. Väldigt bra start på dagen kan jag lova. Mätta och belåtna satte vi oss sen i bilen för hemresa. Det startades med Kent, för att sedan övergå i dunka-dunka-musik, för att slutligen ebba ut i Nightwish. Bra start, trevande mitt, lysande avslutning. Marry him, sister!

Nu är det vardag igen. Ett stort antiklimax. Men känslan innan det där antiklimaxet, var värd just ett stort antiklimax. Yea.

I'll be back.

Trip, trip

Just nu sitter jag i en lägenhet i Orminge. Lilla Andreas sitter bredvid mig, han sov längst av alla oss. Tröttis.
Idag är det den stora dagen. Fotboll på Råsunda. 35 000 människor, och så vi då. Ska bli mäktigt, faktiskt.

Något som är lite märkligt är att Simon oxå är i Sthlm nu. Tänk om vi stöter på varandra på stan. Det vore väldigt märkligt. Men kul, dock.

Nu ska vi dra oss in till stan tror jag. Ska käka och träffa mina kusiner o så. Fullt upp liksom.

Tina, som vi bor hos nu, gav oss en bärbar dator, för hennes ungar får abstinens utan dator. Och jag får väl nån liknande känsla utan dator, så det var väldigt bra, Bärbar dator is tha shit.
Ni får en mer detaljerad blogg när jag är hemma igen.

Nu ska vi pysa
K i s s e s

Time for a final turn

Slappig dag idag. Minst sagt. Släpade mig upp ur sängen vid lite över 10, och lyckades få igång duschen. Jag fick för mig att sjunga lite när jag duschade. Så där stod jag, nyvaken ner till tårna, och sjön Naaaathaaaliieeee! Ni vet Idol-olas låt. Jag gillar inte Idol-människorna. Det är för enkelt på nåt sätt. Och så stör det mig att de behöver ett "Idol" innan sitt namn för att bli kända. Tacka vet jag riktig musikutbildning.  

Dagen användes till shopping och umgänge med massa trevligt folk. Vi sprang runt på stan, var på McDonalds, för att sedan använda oss av bron och åka till Öland. Där jag nu sitter och knotar ihop detta. Min blogg ja. Den är under uppbyggnad. Lilla Andreas ska fixa och dona med den. Han har redan börjat. Han är så duktig så, den pojken.

Tomorrow is the day. Imorgon ska vi till Kungliga Svenska Hufvudstaden. Men vi ska inte dit för att fastna i turistfällor, shoppa eller bomba stadshuset. Vi ska se på fotboll. Nu kanske du undrar varför man åker 40 mil för att se på fotboll. Det undrar faktiskt jag med. Vad är det för fel på soffan?
Men nu är det bestämt, och biljetter är fixade och resfebern har infunnit sig. Vi ska bo hos kompisar i Nacka. Förort, jag vet, men det kan vara skönt det med. Syster och hennes vapendragare ska visst bo nånstans på söder. Dom drar söderut, så att säga. Owh, jag måste fan bli komiker. Måste skriva ner det så att jag kommer ihåg det.

Nu ikväll har jag varit ute och sprungit. Första gången sen jag upptäckte att svinöbron var avstängd. Jag har inte tappat någon kondition alls, vilket var väldigt glädjande. Men jag kände mig som en gravid elefant. Jag flög fram och gjorde stora hål i marken. Min mage flög fram och tillbaka. Det var en konstig känsla. Konstig förresten? Det var för fan apäckligt! Jag får sluta trycka i mig så förbaskat mycket mat. Måste nog skriva ner det oxå.

Jag måste pysa.
Msn kallar liksom.
Blogguppehåll. Men håll ut. Eller njut, du gör som du vill.
M o a h!


 Elin Sigvardsson - You got what you earn


Brevduvor kan inte flyga

Sista riktiga skoldagen innan Sthlm. Big Haleluja, liksom. Idag har jag och Lasse fixat så att jag inte har någon frånvaro alls! Det ska jag försöka hålla så länge som möjligt. För er som inte vet, så hade jag fått frånvaro från en lektion som jag faktiskt var på. Ska man få frånvaro så ska man vara så långt från skolan som möjligt. Att få frånvaro när man är i skolan, det känns.. synd på nåt sätt.

Såhär löd vår konversation på S-posten:
(Jag har beklagat mig massa gånger för den där frånvaron)

Hej, den där frånvaron gör mig deprimerad. Jag tänkte vara duktig i år, och få så lite frånvaro som möjligt. Men nu när jag har fått frånvaro när jag var där så känns det väldigt.. dumt. :( Jag vet inte hur det fungerar. Alltså, om du kan gå in och ändra på dexter. Du kanske redan har försökt, vad vet jag. Jag ville bara försäkra mig om det sistnämnda. Nu kommer jag ju iof inte på lektionen på fredag, men det ska vara ledighetsanmält. Om det inte är det så blir jag ännu mer deprimerad :( Jag ska till Sthlm och bla se på EM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark. Fuskigt va? :P 
Fuskiga hälsn, Dennis SP06F

Lasses svar:
Depressioner skall man om möjligt undvika - nu har jag gjort mitt! Du är inte längre registrerad av storebror....men märkligt var det för du stod som "anmäld frånvaro" och det kan inte jag skriva in i dexter, så det måsta någon annan ha gjort......  
Dennis! Du har ett uppdrag i sthlm. Om det, Gud förbjude, skulle bli så pass illa att Sverige leder matchen när den närmar sig sitt slut så SKALL du snabbt hiva i dig ett par-tre öl och storma planen och helst också klappa till domaren en aning. Faktum är, Dennis, att ditt betyg i både samhällskunskap och psykologi hänger på detta uppdrag!!!!  
I övrigt kan jag bara säga att jag är grymt avundsjuk!  
Ha det!  
Lasse

För er som inte vet det, så är Lasse dansk i grunden. Och han har mig i psykologi och samhällskunskap, därav mutförsöket. Dåligt Lasse! Muta små barn?! Fy.


Ikväll ska jag packa o så inför Sthlm. Kanske se på Idol oxå om jag hinner. Såklart jag hinner förresten. Jag och bror bestämde att nästa år ska jag söka till Idol, för tro det eller ej, jag sjunger faktiskt bättre än mupparna på tv. Dock är det inte så stor skillnad, till min fördel, men ändå.


Jag ska även plugga lite. Jag och Ankarström bestämde att vi ska plugga lite Svenska B när vi kommer hem. I Svenska B håller vi på med Shakespeare. Vi ska arbeta i grupper och specialisera oss på ett av hans verk, vilket blev Köpmannen från Venedig. Vi ska spela upp en scen, och lära våra kamrater om vår grupps verk. Förra lektionen satt vi och läste ur hans verk. Vi är fem personer i gruppen, och i typ Akt 4, scen 2, så var det en monolog med fem personer. Annars så satt Ankarström och Mikaela och läste mot varandra hela tiden. Dumma dom.
I Svenska C håller vi på med stiltransponering. Oliver Twist transponering. Ankarström är redan klar, tror jag. Pluggis. Owh, jag måste verkligen börja plugga nu.

Vad blir det för mat?
Krouw! >.<
Hungrig.

Oh bad day!


Jesus love me

Har ni läst tidningen idag? Barometern alltså. Svinöbron ska vara stängd i tre månader? Hur lång tid kan det ta att byta ut några pelare och plankor, liksom. Jag cyklade ut till Svinö igår för att springa den dagliga rundan. Men till min förskräckelse så hade Gatu- och Parkkontoret satt upp ett tre meter stort stängsel framför bron. Min tränaranda föll ner till marken. Var ska jag nu springa nånstans? Och när jag inte vet var jag ska springa, så kommer jag inte springa, och då kommer jag sluta vara nyttig, som i sin tur ger att jag kommer börja äta godis igen, vilket gör att jag kommer bli fattig. Jävla Barometern!

Hade en underbar teckningslektion idag. Kol stod på schemat, vilket jag verkligen gillar. Först skulle vi bearbeta skisserna från förra veckan, och efter det var det valfritt, fast med kol då. Jag tecknade av en kvinna. Blev faktiskt riktigt, riktigt nöjd.
Själva lektionen var skakande. Jag kom försent. Varken Ankarström eller Hanna var där. Men mitt upp i allt dåligt, så dök Jenny upp. Hon har bytt till teckning och grafik. Bra val.

På fredag bär det av till Sthlm. Fam Jonsson plus lilla Andreas. Ska bli extremt roligt. Ser verkligen fram emot det. Att få en liten minisemester med en massa trevliga människor. Plus att vi ska gå på EM-kvalmatch mellan Sverige och Danmark.

Maten är klar!
MAOW!

Oh scary day!


Lights will guide us

Fotbollssöndag, som så många gånger förr. Den här gången får vi dock klara oss utan både Andreas och Thomas. Det är lite tomt, actually. Men vi klarar oss, självklart, utan dessa två. Mer fika åt mig, liksom.

Britney Spears nya megahit, har som jag skrev, blivit en total megahit. Min egna åsikt, skulle nog inte kunna förmå att beskriva den som mer än en hit. För det är den. Den är inte dålig. Verkligen inte. Jag tycker faktiskt att hon är värd fortsatt framgång, efter allt som hänt. Britney for president liksom. Vote for Brittan.


image9

C u t i e p i e !


Imorgon är det skola igen, UÄW!

Men denna veckan är det bara tre dagar, sen är det staggning och resa till hufvudstaden. Kinda skönt.

Oh, have to go.

K i s s e s and h u g s.

Om du lämnade mig nu

Denna dagen, ett liv. Är det inte så Tjorven säger? Tjorven förresten, vilket namn. Men har man fantasi så har man. Idag har jag sprungit 5km igen. Det går bara bättre och bättre. Det är väldigt inspirerande. När jag sprang så träffade jag en knubbis med långt, rött hår. Han gick. Jag sprang. Vilken diss liksom. Han önskar nog att han var lika duktig som mig. Självförtroendet är på topp, som ni hör.

Nu tänkte jag reflektera lite över den nya klassen. De nya i klassen känns lite som utbölingar. Det känns inte som att de tillhör klassen. Än. Det kanske känns så lite längre fram. Förresten så är jag inte så engagerad i dom. Liksom, man måste ju kunna samarbeta med dom, om man måste. Men att träffas på fritiden, att lägga ner energi på dom, det känns så.. onödigt på nåt sätt. Jag har ett gäng som jag umgås med varje rast, och varje lektion. Det känns onödigt att lägga ner energi på fler, när man redan har några. Men SJÄLVKLART måste man ju respektera dom och vara samarbetsvillig. Jag säger inte att jag dissar dom, eller inte tycker om dom, för dom verkar vara trevliga. Jag menar bara att det funkar bra som det är. Inga djupare relationer liksom. Ytlighet är ganska underskattat.
Nu kommer alla tro att jag är jättebitchig och så, men isf har ni inte förstått. Sådetså.
Den nya klassen känns kanon. Faktiskt. SP06F is tha shit liksom. Vi kommer ha två fantastiska år tillsammans. Och vem vet, jag kanske hittar ännu fler vänner för livet. Vem vet?

Sara i klassen är kanon! Vi tror på samma Gud; Lars Winnerbäck.
Go Sara!


image7
AOWRGH!
Gullis!


image8

Ida och Hanna.
Plattångsmaffian <3



RSS 2.0