Förlust för Hulterstad

Hulterstad förlorade, men lika glada är vi för det. Nästan iallafall. Matchen innehöll det mesta; straff, stor massmedial publik, utvisning och svordomar. Men jag hade trevligt, vilket borde vara det enda som räknas. Fick även veta att lilla andreas är ledig på söndag, så det kan bli kalas då! Nu ska vi bara försöka att få resten av gästerna att stryka sig från spinningpasset som äger rum på söndagkvällen.

Var ute och gick nyss. Mår psykiskt dåligt av att inte se "10 000" på min stegräknare. Så när den visade 8200 så fick jag snöra på mig skorna och ge mig ut i mörkret, och nu står den på 13 000. Känns inte jobbigt alls, det är bara skönt. Så underbart skönt. Det är skönt för kroppen att träna, och det är skönt för psyket att träna. Man blir gladare och nöjdare med sig själv. Allt klaffar liksom. Det dumma är väl att man vill ha mer och mer av den där fantastiska känslan, vilket gör att man kanske tränar lite för mycket. Fast man kan väl i och för sig inte promenera för mycket. Eller? Jaja, skönt som sjutton är det iallafall!

Nehe, nu ska jag släcka och sova efter en mycket produktiv dag. Hörs imorgon people!

Tvättstugebråk?

Träffade på tjuvtanten nere i tvättstugan.

- HEJ! Det var jag som tog din tvättid!

- Det är ingen fara!

- Hihihihi.

- Hihi.

- Ja jag hade egentligen tvättid igår, men hann inte då, så tog nu istället.

- Jaha?


Inget konstigt alls?

Vart är världen påväg egentligen. Jag hade egentligen tänkt köpa mat för mina pengar igår, men hann inte, så nu tar jag dina pengar istället. Okej, kanske inte samma sak. Men ÄNDÅ! Tjuvtant! :(

Kalmar vinner igen!

KALMAR VANN IGÅR! Det känns störtskönt! Man blir mycket positivare när de inkasserar 3 poäng istället för 0 eller 1. Hela vardagen blir förstörd när dom ligger i botten och kämpar. Vore ju förargligt om dom åkte ut lagom till arenan står färdig. Men om dom kämpar som igår så ska det nog ordna sig med nytt kontrakt!







Glömmer aldrig den där kvällen. Skulle gärna uppleva det igen, men det dröjer nog länge innan det händer igen. Kan ju vara roligt för dom andra lagen att få vinna lite också. (Fast inte DIF, AIK, och Elfsborg)



Johannes lämnade funkabo lite innan 7, så sen dess har jag varit vaken. Gäspar redan, så funderar på att sova en stund. Prick klockan 08 plingade det på dörren. Jag öppnade såklart inte. Jag har fått nog av Jehovas, Livets ord, Miljörörelsen och gud vet vad. Såg dock att det var en liten flicka i 20:årsåldern. Fick för mig att det hade med min tvättid att göra. Att hon ville ha min tid eller nåt. Men öppnade inte som sagt.
Och nyss var jag nere i tvättstugan för att börja tvätta på min tid, och såg då att någon hade tjuvat min tid och börjat använda torktumlaren. Tur då att jag aldrig använder torktumlaren, utan bara tvättar. Men man blir ju ändå förbaskad. Hon kunde iallafall ha frågat!? Fast hon försökte ju kanske. Hm. Men det gills inte, för jag öppnade ju icke!
Nu får vi bara hoppas att vi inte springer på varandra där nere.

Ikväll blir det ännu mera fotboll, fast idag på en lite lägre nivå. Men det blir nog skoj ändå! Nu ska jag kolla om tvätten är klar, och sedan gå upp på vinden och rota. Pust.

Näradödenupplevelse!

Var nyss med om en näradödenupplevelse. Ganska pinsamt, men måste ändå berätta. Jag satt vid köksbordet och var törstig. Eftersom vi renoverar köket så står kylen på armlängds avstånd från stolen jag sitter på, så tänkte hämta min colaflaska från sittande läge. Lyckas öppna kylskåpsdörren, och når sedan korken på flaskan. Sträcker mig bara liiiite till, och då välter stolen och flaskan rullar långsamt, men bestämt, ut från kylen och ner på mig. Samtidigt drar den med sig en falukorv som någon råkat lägga precis bredvid min cola. Man blir ju förbaskad! Men jag överlevde och mår bra nu, ingen panik! Tur bara att ingen såg. Jag skrattade åt mig själv där jag låg med en cola flaska och falukorv i famnen.

I övrigt så har jag pluggat idag. HELT FÄRDIGT DESSUTOM! Himskans lätt tenta om jag får säga vad jag tycker. Eller så har jag blivit smart helt plötsligt. Kom till linnébibblan klockan 10:16 och gick därifrån vid 13:24, så det gick ju snabbt! I och med min lilla promenad till och från linnébibblan så har jag redan gått 8492 steg idag! Behöver bara 1500 steg till, sen är jag i fas. Och dom 1500 stegen tar jag ju när jag ska gå ut till bilen sen. Andreas ställer sig ju alltid LÄNGST BORT, så det blir en liten promenad varje gång man ska till bilen. Min nya bästa kompis sparar alla mina steg i en vecka, eftersom träningsperioderna är veckovis. Man ska gå ett visst antal steg, och i en viss takt, i veckan. Och jag har redan gått halva veckans ranson, så funderar på att öka veckodosen lite. Fast vill inte vara överambitiös heller. Men man märker verkligen hur bra man mår. Speciellt när man går på kvällen. Man får i sig massa frisk luft, och stressar av innan man ska sova, vilket är kanon.

Nehe nu ska jag lägga mig på golvet och sträcka ut ryggen. Blir så kutig av att sitta vid datorn längre tider. Kan man drömma om lite massage ikväll kanske? Ska försöka fjäska till mig lite.


Kvällspromenad igen

Nyss hemkommen från en liten kvällsrunda med min nya stegräknare! Gick 12070 steg, vilket den omsatte till 8,4km. Tänk om jag hade tagit 5cm längre steg, då hade jag kunnat gå.. hmm.. ännu längre! Grejen talade även om att jag hade gått bort 596 kalorier, alltså ungefär dom nävar jordnötter jag proppat i mig under dagen. Pizzan och resten av min förtäring ligger dock kvar.

Det var störtskönt att gå, även om man blir lite rädd ibland när man möter folk. Speciellt folk som cyklar, konstigt nog. Jag har en tvångstanke om att alla som cyklar förbi mig ska slå mig när dom passerat mig. Läskigt faktiskt.

Mina lår är hyffsat möra nu kan jag lova. Gick hem från stan förut också. Johannes släppte ju av mig där när han skulle träffa Elin och Jonna. På tal om dom så ska dom tydligen göra nåt på fredag, alltså valborg. Jag är både sugen och inte sugen. Som vanligt alltså. Det är ju alltid samma sak när man går ut, och det är dyrt och jobbigt. Samtidigt är det ju roligt att göra nåt ibland. Får väl se hur jag gör. Ska fråga Annica imorgon hur hon tycker att jag ska göra. Vi ska ju hem och se på fotbollen imorgon. Tror kanske att Johannes också ville följa med, och det vore ju trevligt!

Nehe, nu ska jag släcka och låta drömmarna ta över. Är helt slut i kroppen, så kommer nog sova gott. Klockan är ställd på halv nio. Lagom tidigt. Sen blir det plugg, plugg, plugg hela dagen. Önska mig lycka till!


Paket på posten

Idag kom min stegräknare, så ska ut och prova den sen. Har haft den på mig sen klockan fem, och har redan gått 209 steg här i lägenheten. Undrar hur långt 10 000 steg är. Är underbart skönt att vara ute och gå på kvällen. Är vindstilla och lagom varmt. Dessutom är det tomt på folk. Hyffsat tomt iaf. Är lite rädd för att bli nerslagen, men jag är ju ganska stark. Och min stegräknare har överfallslarm också, så var icke oroliga!

Idag har jag och Johannes varit på IKEA och ätit korv och mjukglass, och varit i modehuset och strosat lite. Köpte inget, vilket jag är superstolt över! En ganska soft dag, faktiskt. Till skillnad mot imorgon, då jag ska gå upp i ottan och bege mig till bibblan och plugga gärnet. Ska försöka hinna med så mycket som möjligt!

Nehe, måste vila mig inför morgondagen nu. Det kommer bli hemskt.


Kvällspromenad

Kom precis hem från en liten kvällspromenad. Gick bara 4,6km idag. Det kändes lagom, eftersom att jag gick 12,6km igår. Jag tycker det är förvånansvärt roligt att gå, och roligare kommer det att bli när min stegräknare dyker upp. Då kan jag ju se hur långt jag går medan jag går. Försvinner ju alltid in i ljudboken jag lyssnar på, så har ju ingen koll på hur långt jag går. Och det känns dumt att bara gå en kort bit, när man väl är ute liksom.
Luften var jätteskön ute också. Och varm. Luktade sommarregn, så jag gick och sniffade hela vägen typ. Störtskönt väder, helt klart!

Nu blir det nog en kopp te, och de sista tre kapitlen på fjärde skivan av Fyrvaktaren. Börjar äntligen komma in i den nu. Höll ju på med den andra boken så länge, så var svårt att lägga den bakom sig.

Vi hörs imorgon, people!


Seriepremiär!

Var alltså i Persnäs igår, eller nånstans där omkring iallafall, och såg på fotboll. Det var himlans kallt, men den tillresta HAIK-klacken värmde litegrann, åtminstone i slutet. Vi var minst lika många som PAIF:arna. Var dock väldigt konstigt att det var gratis inträde. Dom hade tjänat en slant på allt folk som var där. Matchen var inte värmande nånstans, och på övertid, med 2 sekunder kvar, så gör PAIF mål och vinner därför. Lite snopet, men känns onödigt att gräva ner sig över något sådant. Bilresan hem var varm och skön, medan bilresan dit var snabb och skrattig.


Snart ska jag ut och gå, och lyssna på nästa Läckberg-bok; Fyrvaktaren. Höften känns lite bättre idag, konstigt nog. Får se hur det känns efter promenaden. Sen blir det SM-final i hockey! Vill att HV ska förlora så att de kan vinna på hemmaplan på måndag. Fast vore ju skönt att få det överstökat också. Jaja, dom får väl göra som dom vill då.

Vi hörs, people!

Höftoperation vid 20?

Har precis varit ute och gått 7,83km! Min höftmuskel dör plågsamhetsdöden. Får ju så ont i muskelfästet i höften när jag går lite längre sträckor. Har haft det så i flera år, så tänker inte så mycket på det egentligen. Fast det gör ju rejält ont. Drömmer mig bort till hur det skulle vara att promenera om man inte hade en strålande smärta i hela höften. Innan jag skriver brev till Fråga Doktorn, så ska jag dock fortsätta att gå. Den kanske bara behöver träna upp sig lite. Fast jag kunde ju knappt ta mig upp för trappan när jag kom hem nyss, så något är ju fel. Fast jag kom ju upp, så ska egentligen inte klaga. Det finns ALLTID dom som har det värre, och det ger mig lite tröst.

Ikväll blir det kanske att åka till Persnäs och se på fotboll. Lilla Andreas Resebyrå AB har ännu en gång fixat ihop en resa. Fast det är jag som får informera alla, och bestämma tider och platser där vi möts upp. Men ja, Lilla Andreas kan få äran! :)

Nu ska jag halta ut och koka tre koppar te, och sedan stretcha höften. Gjorde det igår också, och det blev inte ett dugg bättre. Men man ska icke ge upp hörrni! Och om jag inte hör av mig, så ligger jag i en hög på golvet och kan inte ta mig upp. Skicka en ambulans om jag inte hört av mig på.. få se nu.. en vecka? Ja en vecka. Promise?


Långpromenad

Har satt mig tillrätta i fåtöljen efter en tuff dag. Har väl egentligen inte gjort så mycket, förutom att jag har varit ute och gått. Gick 11,2km, så har skoskav och ont i höften nu. Ska stretcha ut musklerna innan jag somnar sen, annars kommer jag inte kunna gå imorgon.

Har beställt en hightech stegräknare också, så nu kan jag hålla koll på nästan allt när jag är ute och går! Ska satsa på minst 10 000 steg per dag. Hur svårt kan det vara?

Imorgon ska jag plugga klart så mycket jag orkar, och sedan ut och gå. Mitt nya liv har börjat nu. Fast det är inte så mycket nytt, men lite förändringar är det allt. Jag behöver faktiskt inte äta godis VARJE dag. Det är onödigt. Men det känns även fel att ta bort det helt. Får se hur det går. Häng med här i bloggen!

Kan förresten inte vänta tills min nya design är klar! Spännande som sjutton!

Kostymköp

Tillbaka från staden.
H&M:s nya layout stör mig. Nu ligger männens sida precis vid utgången, istället för längst in i hörnet. Saknar att gå runt och strosa där inne i min ensamhet. Nu måste man trängas med alla flickor som ska springa förbi bort till sminket. Tröttsamt.

Efter H&M gick vi vidare till Jezz, och det var där vi köpte kostymen. Den satt som en smäck, eller ja, som en kostym, och jag är så nöjd. Slipsen kan man väl vänja sig vid också, tror jag. Nu måste han bara komma ihåg att sträcka på sig riktigt ordentligt, så är allt kanon! En stilig ung man!

När vi gick bort till centrumparkeringen så såg vi en snubbe som blev biten av en fastbunden hund. "Hundjävel", skrek den bitne, "svär icke", tänkte jag. Så ont kan det väl inte ha gjort. Mespotta.

Jag glömde såklart kameran, men vad gör man. Man kan inte komma ihåg allt, det är omöjligt. Förresten så har jag kommit på en ny pose! Den väntar på att bli använd!

Sitter och äter tacochips och ser på hockey. Tänker att imorgon ska jag börja springa. Imorgon kommer jag känna ork och lust till det. Fasiken heller. Sådär tänker jag varje kväll. Konstigt att man inte inser att det inte kommer gå imorgon heller. Fast imorgon SKA det ju gå. Det känns så just nu iallafall. Fast det kommer nog inte gå. Men nångång måste jag ju börja, och det kanske är imorgon. Hm. Något säger mig att jag kommer välja sängen, en ljudbok och te. Den som lever får se.


Drömmar

Nu har jag pluggat färdigt för idag. Kanske tittar lite till på det ikväll, för om man gör mer idag, så behöver man göra mindre imorgon! Och det är bättre att samla allt plugg till en dag, så man kan ha roligt alla andra dagar. Synd bara att plugget tar sån tid nu förtiden. Jag kanske har blivit segare, eller så har det blivit mer omfattande. Strunt samma, egentligen.

Läste världens roligaste blogginlägg igår i Annies blogg. Hon och Ecce blev jagade av en gås/anka. Konstigt hur Ecce alltid lyckas skapa dom där oförglömliga ögonblicken. Jag hade hemkunskap med henne i två år, så jag har fått min beskärda del av hennes tokigheter! Iallafall, efter att jag läst det så somnade jag gott. Och idag när jag vaknade märkte jag att jag hade drömt om högstadiet! Drömde om Annie, Leo, Thörling, Josse och mig. Det var jätteroligt! Saknar det pyttelite, eller ja, ganska mycket. Men man går ju vidare liksom. Fast det är ändå konstigt. Vi var ju ganska tighta på högstadiet. Har i stort sett bara kontakt med Kristin från högstadietiden, och typ, Shno och några till från gymnasiet. Facebook har ju gjort det lite lättare att hålla kontakten. Så på så sätt är facebook bra! Sen att man blir beroende är INTE bra. Ska försöka hålla lite koll på vart folk försvinner åt. Vore kul att träffas sen nångång och minnas tillbaka. Jag minns typ ingenting, så andra måste fylla i mina luckor.

Jahopp. I eftermiddag ska jag följa med Johannes och hans mamma och kolla på studentkostym. Jag hoppas att dom vet att jag ska ha sista ordet. Jag har stil, people. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran, så stay tuned.

Kvällen

Pust.
Man blir så trött av att riva kök, ni borde prova det. Man använder alla muskler samtidigt. Dessutom blir det ju fint. Eller det är ju inte så fint just nu, men tänk vad stort och fint det kommer bli sen! Längtar. Hoppas jag hinner få bo lite i det innan jag flyttar.

Nu ikväll har jag inte gjort så mycket. Ätit popcorn och druckit cola. Tyckte jag var värd det. Är dock hungrig på riktig mat, men får ta det imorgon.

Snackade med Jesper förut också. Ni minns väl Jesper? Ja det gör ni. Han kommer till Kalmar snart, för första gången på.. ja, länge iallafall. Ska bli himskans trevligt att träffa honom igen. Blir ju så sällan som sagt.


JOHANNES! Dennis och Andreas har en plan, tajmad och klar in i minsta detalj.
Vi behöver;
En bil med dragkrok.
En släpvagn.
Ett glatt humör.
Bärhjälp.
Tre calzone med extra ost.

När planen ska genomföras är dock helt upp till dig. Du är välkommen med förslag!


RIVNING!

Vi håller på att riva kök. Eller andreas försöker dra bort överskåpen, och jag håller emot. Man vill ju inte riskera att dom ska lossna, och ramla bakåt och då få dom över sig och dö på en rostig spik som någon händelsevis har glömt. 

De enda verktygen vi har är; en stor hammare, en liten hammare och en skruvmejsel! Med dessa skulle vi kunna regera världen, people. Glöm stora verktygslådor. Dessa tre räcker gott och väl. Åtminstone om man ska riva. För att fixa till röran däremot. Ja jag vet inte. Det krävs nog både det ena och det andra. Önska oss lycka till.

Jag har en halsduk virad runt munnen och näsan. Det blir så himskans dammigt när man grejar. Och jag som städade på mitt rum tidigare idag! Slår vad om att det har spritt sig ända ut dit. Jaja, vad gör man inte för att få ett nytt kök.

Nu har han fått bort både överskåpen och underskåpen, och vad tittar då fram, om inte en PIZZAUGN! Andreas försöker dock få det till att det är min garderobsvägg som tittar fram, men jag tror honom inte!

Ska laga en calzone i min nya ugn nu, återkommer senare!


Tillbaka!

Tjohejsan hörrni!
Imorgon blir det bloggande igen. Har inte haft tid, ork, lust eller möjlighet till bloggande på ett tag. Den som väntar på något gott...!
Förresten så vill jag passa på att gratta lilla andreas här också! Han fyller 22 år idag, den lilla parveln! Hoppas vi kan fira det nångång snart. Tänkte lite på 2:a maj? Snacka ihop dig med Annica, och meddela sedan mig! Kanoners!

Natti!


Roadtrip!

Hade världens bästa dag igår! Åkte ju på roadtrip med gänget, för att kolla på Kalmar FF:s bortamatch mot Mjällby. Bilresan dit var härlig, trots att vi höll på att dö fyra gånger, och körde fel ett antal gånger. Fotbollen var sådär. Eller det var ju kul, men publiken kändes hatisk mot utomsocknes (oss), Lilla Andreas fick nästan en flaska kastad i huvudet (!), och så blev det ju 0-0. Hemresan bjöd på skånska och allsång! Lovely! När vi kom hem somnade jag sött.


Lilla Andreas höll inte snattran, så vi fick kittla ihjäl honom lite.


Ikväll blir det tacos hemma hos Johannes, och sen födelsedagskalas och utgång. Får se hur allt utvecklar sig!


Snygga armband

Vilket härligt väder hörrni! Perfekt promenadväder, och gissa vad, jag har varit ute och promenerat! Det trodde ni aldrig. Inte ens jag hade i mina vildaste fantasier kunnat ana det. Jag gick i två timmar, så var helt slut när jag kom tillbaka. Kokade mig sedan lite nudlar, vilka var ASGODA! Av alla olika smaker vi provat, så är orientalisk smak helt klart bäst. Hittills. Har fortfarande några kvar att smaka på.

Sen kom posten, och med den mina armband och min sadelskyddare eller vad det nu heter. Jag har varit fantastisk och skänkt pengar till Rädda Barnen, och då fick jag armband och cykelskydd och grejer. Gillar när man får grejer för pengarna. Armbanden är dessutom riktigt snygga! Kommer bilder nångång när jag orkar.

Skickade även ett mejl om min bloggdesign nyss. Det var tydligen min tur att få hjälp nu, så jag fick sätta mig ner och tänka ut hur jag ville ha min design. Kom dock inte på så mycket, så hon fick ganska fria händer. Det lilla jag kom på var dessutom svårt att formulera ner i ett mejl, så det tog typ en timme att skriva mejlet. Men nu är det ivägskickat iallafall. Hoppas hon lyckas, och att hon inte tycker jag är störd.

Nu får det bli te och ljudbok på balkongen. Solen värmer som sjutton där ute. Älskar eftermiddagssol!


Underbar afton!

Har haft en kanonkväll med Lilla Andreas, fotboll och pizza! Hade ont i magen av allt skratt när han gick hem. Ser verkligen fram emot torsdag!

Tycker att ansökan till högskolan går segt. Vill få veta NU om jag kom in eller inte. Segt att vänta i flera månader, liksom. Man blir helt schizo i huvudet dessutom. När man pratar om hösten så vet man inte om man ska tänka att man bor i Kalmar eller i Stockholm. Börjar meningarna med; "Till hösten..." Men sen vet jag inte hur jag ska fortsätta. Jaja, vi får väl se.

Nu blir det spikmatta och ljudbok. Natti natti, people!

Kvällens låt får bli en gammal klassiker, fast i ganska ny tappning. Håll till godo!




Träning?

La mig just ner på golvet och sträckte ut ryggen. Var ganska skönt ända tills jag skulle upp igen. Det jag höll på med på köksgolvet var det närmsta jag varit en situps på flera år. Ganska konstigt egentligen. Det finns folk där ute som skulle göra vad som helst för att kunna ut och gå, eller cykla, eller bara träna allmänt. Och så sitter jag som har alla möjligheter i världen att träna, bara i en fåtölj och latar mig. Jag har ingen värk, övervikt, undervikt, eller astma, och ändå passar jag inte på att röra på mig. Det finns faktiskt inget härligare än att träna. Iallafall efteråt. Fast i och för sig så kanske allt detta gör att jag känner att jag inte behöver röra på mig? Jag kan äta vad jag vill utan att det syns, och då kanske man inte blir så motiverad att röra på sig, vad vet jag. Eller så är jag bara lat. Ja, jag är nog bara lat.

Såg ni förresten vilken dålig hållning jag har på bilden där nere? Kan kanske ha att göra med att mina muskler håller på att förtvina. Jag kan inte klaga egentligen, om jag hade varit muskel i min kropp så hade jag också gett upp. Jag hade känt mig överflödig, liksom.


Ångestframkallande



Bytte skrivbordsbakgrundsbild nyss för att bli lite gladare, men istället blev jag deprimerad. Suck.

Jag och Johannes simmade ut dit, för det var tydligen massa grottor och så där ute. Vattnet var kristallklart, och vi såg en sten under ytan en bit framför oss. Vi simmade runt den, för att sedan upptäcka att den var 10m under oss. Så himskans klart var vattnet. Sen blev jag trött och höll på att dö, så jag simmade tillbaka.




Vi hittade en grotta på land istället. Och dit var det inte lika jobbigt att ta sig. Trots att det var väldigt svalkande i grottan så ville jag inte vara där för länge. Vem vet vad som kan finnas där inne. Dinosaurier och ödlor, ormar och moderater! Huannamig!


Ja jösses. Remember; Att kolla på bilder från resor är deprimerande, och skapar ångest. Får leta upp en gammal snöbild och ha som skrivbordsbild istället tror jag...


Kallt te

Det är tredje gången jag micrar mitt te nu. Hinner aldrig dricka upp det. Eller så blir jag så mätt att jag inte orkar dricka upp allting. Somnade dessutom en stund förut, så då blev teet riktigt kallt.

Jag förstår varför dom ska byta fönster hos oss till hösten. Nyss föll hela köksfönstret inåt, varpå jag satte hjärtat i halsgropen, och kastade lite te på min dator. Dumma fönster som skräms. Blomkrukorna kom närmare och närmare, och stod och vippade på fönsterbrädans kant. Och jag satt som förstenad och kunde inte röra mig. Jag kommer få psykiska men av detta.
Tidigare idag när jag satt och lyssnade på en ljudbok så flög gardinstången ner i mitt rum. Först lossnade den på vänstersidan, och hängde en stund (jag satt lika förstenad som jag gjorde nyss), sen lossnade den på högersidan också, och la sig bakom tv:n. Och där ligger den kvar än. Ser inte så himskans dumt ut, så där får den nog ligga kvar. Man vänjer sig vid allt.

I övrigt har jag inte gjort så himskans mycket idag. Vaknade av att jag hade ont i halsen. Började sedan fundera lite. Känns svårt att motivera sig och plugga gärnet på något som numera bara är en lång väntan på journalisthögskolan. Fick tillbaka den förrförra tentan igår, och fick betyget B. Så helt ute och cyklar är jag ju inte, och inte helt omotiverad heller. Sen är det ju alltid bra att ha kunskap om så mycket som möjligt. Så att ha läst dom här kurserna är väl egentligen inget negativt.

I ljudboken jag lyssnade på nyss så var det en av karaktärerna som var ute och sprang, och det framstod som att det var jätteskönt, så ska försöka få på mig löparskorna ikväll eller imorgon. Känner dock att det kommer bli allt annat än skönt för min del. Har sprungit upp och ner till tvättstugan hela dagen, och nu värker det i låren.
Nu är det teet slut, så ska göra nytt. Det är så gott. Är nog beroende. Men om min största last är te, så är jag nog ganska lyckligt lottad. Förutom att mina tänder kommer bli ännu gulare, men sånt går att fixa om man bara har pengar. Och pengar har jag ju planerat att skaffa mig massor av i framtiden, så det löser sig nog.


Turkish Delight

Okej. Spotifyversionen av Turkish Delight är inte så bra. Live är ALLTID bättre, oavsett artist. Tacka gudarna för youtube.

Och så vill jag passa på att säga att jag gillar SSU:s nya reklam som nu äntligen börjat sändas. Det var på tiden!


Norge regerar!

Plugget idag gick sådär. Styrde upp allting, men gjorde inte så mycket. Nu är faktan på rätt plats, och alla rubriker på rätt plats, men måste skriva om texten och sätta ut källor. Så det får bli morgondagens uppdrag.

Skickade iväg ännu en högskoleansökan idag. Man kan väl säga att det är min backup-plan. Får hoppas att jag inte behöver använda plan b. Plan A är alltid bäst, people.

Sen på kvällen kom Johannes och vi lagade en MUMSIG lasagne! Dock glömde vi bort den, så den blev väldigt, väldigt svart, men ändå MUMSIG, som sagt.

Idag när jag åt frukost så hittade jag en ny norsk stjärna. Eller ja, hon är väl kanske inte så ny för allmänheten, men ny för mig. En blandning av Amy i Evanscence och A Fine Frenzy. Gillade verkligen hennes röst! Hon gjorde kullerbyttor med sin röst, kan inte beskriva det bättre än så.


Susanne Sundför.
LOVE IT! Spotify-repeat!


Söndag kväll

Ännu en helg är över, och imorgon börjar en ny vecka. En vecka med mycket plugg och fix, men även roadtrip och födelsedagsfest. Ska försöka få undan allt plugg, så att jag kan njuta av det roliga som kommer. Är jobbigt att hela tiden känna sig stressad och tänka på annat när man gör roliga saker. Och så känner man att man inte slappnar av och inte har roligt när man ska ha roligt, och då blir man stressad för att man inte tar vara på det roliga, och sen slutar det med att det roliga blir tråkigt. Inte bra.

Var på fotboll i eftermiddags, och Kalmar förlorade, som vanligt. Det är väl så det är. Ibland vinner man, och ibland förlorar man. Ju mer man förlorar, desto gladare blir man sen när man vinner. Ja, jag vet, så säger en förlorare. Jag hade gärna velat att dom vunnit varenda match, och jag hade blivit lika glad för det. SKÄRP ER NU FÖR SJUTTON! Snart ligger ni sist. Pinsamt.

Är så glad för alla positiva kommentarer jag fått på min krönika. Det värmer verkligen, samtidigt som det är svårt att ta åt sig. Men jag hoppas att om folk inte tyckte om den, så hade de väl varit tysta istället för att säga att dom gillade den. Får hoppas det som sagt. Och som jag sa i intervjun så var det viktigaste med hela krönikan att visa för mina syskon hur mycket jag tycker om dom, och hur mycket dom betyder för mig. Och det lyckades jag nog med tror jag. Mission completed.

Har funderat lite kring hur mycket plugg jag är redo för. Tre års heltidsstudier utan lov och på en högre nivå än jag läst innan. Det är ju dock ett ämne som jag valt för att jag tycker om det. För att det kommer naturligt, och ÄR en del av mig. Så uppgifterna och föreläsningarna kanske är så intressanta att jag glömmer att det är skola. Kan väl hoppas på det åtminstone.

Nehe, nu ska jag sova. Ska upp tidigt imorgon och skriva personligt brev och få iväg det innan 12. Sen ska jag som sagt plugga gärnet. Så mycket som möjligt ska bort på så kort tid som möjligt.





Den här låten är min "somna-låt". Ingen tråkig bok, malande röst, eller vågor mot en strand kan få mig att
slappna av eller somna bättre. Konstigt eftersom flickebarnet skriker ganska högt.


Allt är gratis

Nu har jag varit och köpt mig en tröja. Eller det blev ett par byxor och en skjorta. Har ju inte överdrivet mycket skjortor. Byxorna fick jag dock i julklapp av mamma och pappa. Hade presentkort från dom, så använde upp det idag. På HM fick man dessutom 100kr i ett presentkort gratis, och på stan delade comviq ut kontantkort gratis. Kom alltså hem med både väskan och plånboken full! Kanoners!

Har ni tänkt på hur tomt det är utan Johannes? Orka åka till Berlin såhär länge liksom. KOM HEM NURÅ!

I helgen blir det fotboll! Men det jag mest ser framemot är fotbollen nästa torsdag! Längtar tills vi sitter i Lilla Andreas bil och ger oss ut på vägarna! Ska bli så roligt!

Håller egentligen på att se på tredje delen av Millenium just nu, men den hackar och håller på, så medan den buffrar, så bloggar jag. Det kallar jag att utnyttja tiden väl.


Intervju med pressen

Dagen har handlat mycket om intervjun jag skulle vara med i, och den gick faktiskt bra. Han frågade massa om mitt liv just nu, mina sommarplaner, och mina framtidsplaner. Han frågade också om mitt skrivande, och mina mål och drömmar. Sen massa annat smått och gott. Det kändes märkligt att bli intervjuad om mig själv. Visst, om man blir intervjuad om någon händelse eller nåt, då blir det mer normalt, men nu handlade ju hela intervjun om mig, så det var konstigt som sagt. Dock lite roligt, och jag kände mig viktig!

Till sist tog han massa bilder. Han uppmanade mig att hoppa upp på en stenbänk utanför högskolebibblan, så jag hoppade upp. Alla glodde som bävrar, och jag dog inombords. Sedan bad han mig att "se lite drömsk ut, och titta 'förbi' kameran". Hmm. Jag tittade bredvid kameran, och han suckade. Jag skämdes och sa; "Var det någon bild som blev bra?". Han: "Jag har ju tagit ganska många nu, så det måste väl vara någon som blev bra. Men man vet ju aldrig." Han fnissade lite, så jag fnissade också, dock enbart för att han fnissade. Efter fnissandet skiljdes vi åt, och vi tackade varandra för den här tiden.

Nu har jag fått in foten i skrivarvärlden, och nu kommer jag aldrig dra ut den!

Förresten så frågade jag honom hur många det var som ställde upp i tävlingen, och han svarade att det var lite över tusen! Och jag vann. Känns väldigt märkligt. Dom andra måste varit riktigt usla, om jag kunde vinna. Jag är faktiskt inte så himskans nöjd med krönikan, men vad gör man.

Får se när tidningen kommer ut. Jag lovar att jag ska säga till!

Imorgon ska jag köpa en tröja för att jag var så duktig idag. Min filosofi är att efter att man gjort något man varit nervös för, så ska man unna sig något. På så sätt blir hela händelsen ihågkommen för hur härligt man mådde efteråt, eftersom det är tröjan man minns. Och nästa gång man ska göra det där hemska, så blir man kanske inte lika nervös. Om inte, så har man åtminstone en fin tröja att ha på sig.
Jag är så smart.


Himmel och pannkaka!

Milda makaroner! Jag vann kröniketävlingen! Jag hade precis slutat hoppas på vinst när en snubbe med konstigt nummer ringde och väckte mig. Jag svarade inte, hur hade det låtit, nyvaken och allt. Utan jag kollade upp numret, och gick sedan direkt vidare till min mejl. Där låg ett mejl från redaktionen, och jag vågade knappt öppna det. När jag väl öppnade det sen så kunde jag läsa att jag hade vunnit kröniketävlingen, äran och två biobiljetter. Vidare skrev han att han ville träffa mig och intervjua mig. Det skulle även tas bilder, vilket fick mig att börja gråta. Jag har inte tvättat på två veckor, så har inga fina kläder kvar. Har nu dock tvättat ett par jeans i handfatet, så nu är hälften av min outfit klar. Får se om jag måste ta mig till Borgholm, eller om vi kan ses här i stan.

Var ju meningen att jag skulle plugga idag, men nu kan jag inte ens stå still mer än 10 sekunder i sträck, än mindre sitta i timmar och koncentrera mig.
Hua.


Trevlig afton

Sicken himskans skitmatch. Kalmar spelar uselt och ligger nästan sist. Bara AIK och Djurgården ligger efter. Åtvidaberg räknar jag inte med, för dom ligger en nivå under resten av lagen i allsvenskan.
Kvällen i övrigt har dock varit riktigt underhållande! God mat, och trevligt sällskap! Lilla Andreas hade fått det så fint nu när han målat om och fixat lite. Jag tycker vi kan hänga mer hos honom framöver!



Matchen sög, men colan var god.



Andreas tömde soporna igår, men stanken satt i. "Bananflugorna gör att jag inte känner mig så ensam."



Älskar den bilden i Lilla Andreas trappuppgång. Hans huvud blir helt platt ju.



Ja, nog luktade det alltid...




Jaha, här ser man. Jag som stödjer laget och hejar och kämpar, och så försöker dom hacka sig in i min käraste ägodel. FY PÅ ER!

MATCH!

HOHO! Nu drar Annica, Andreas och jag till stan och fixar pizza, för att sedan bege oss till Lilla Andreas place för att förbereda och snoka. Match ikväll klockan 19, och idag ska det bli seger! PS. Kameran följer med!

Glad påsk!

Och så var påsken över för den här gången. Jesus har dött och levt upp igen, och änglarna sjunger halelujah. Jag har dock inte hunnit tänka så mycket på Jesus den här påsken, för jag har varit på fotboll, rivit uthus, firat påsk och sett på massa filmer. En underbar påsk helt enkelt, och Jesus har ju redan flygit omkring där uppe i flera hundra år så han klagar nog inte.

Nu när påsken är över så fortsätter pluggandet och det vanliga livet. Ska försöka få min blogg fixad av ett proffs också, för såhär kan det ju inte se ut. Någon som har något förslag på någon duktig bloggfixare? Jag betalar dåligt, men är evigt tacksam.

Förresten så funderar jag mer och mer på Stockholm. Det vore så FANTASTISKT roligt att flytta dit till hösten, vilket jag kanske gör ju. Men jag kommer antagligen, förmodligen, troligen, inte in, vilket är dumt att tänka för jag har inte ens sökt än, men ändå gör jag det. Åh, rummen är så fina, och det finns toa och kök och fönster. Och allrummen bokar man på ett litet papper, ja, samma papper som man bokar tvättstugan på, och ALLT ÄR UNDERBART DÄR! Och jag får inte komma dit för jag var för dålig i gymnasiet. Visst är det orättvist?

Förresten, påtal om tvättstugor. Idag när jag skulle gå ut till Johannes som hämtade upp mig utanför porten, så mötte jag en kvinna från 7B. Hon stannade mig och frågade om jag hette Oscar Du Rietz, och jag sa va, för jag fattade inte vad Du Rietz betydde. Men sen fattade jag. Jag sa att jag inte hette Oscar, men att han bor högst upp i min port. Sen började hon babbla om att den där Oscarn hade stökat ner i tvättstugan, och att det såg förjävligt ut (vakta din tunga, kära tant, tänkte jag). Sen mumlade hon något om att hon inte orkade gå upp till Oscar som bodde högst upp, varpå hon frågar om Oscar har hundar. Jag svarade att jag inte visste, vilket väl gjorde henne nyfiken, för hon gick in genom porten och jag kunde skynda iväg på födelsedagsmiddag med Johannes.





Den här ger mig alltid rysningar, så varsågoda, people; RYS PÅ! Själv ska jag sova. Glöm inte att fixa min bloggdesign, eller tipsa om folk som kan.


Skärtorsdag

Våren är tillbaka i stan. Har varit ute och gått i två timmar och samtidigt lyssnat på Camilla Läckberg. Man är så inne i boken att man inte tänker på att det är tråkigt att promenera. Innan jag hann märka något, och innan Martin han avslöja mördaren, så var jag inne i stan liksom. Helt stört. Ska hem och råna fler av mammas ljudböcker. Perfekt att ha innan man ska somna också. Bara positivt med dom faktiskt.


När boken tog slut, så blev det tyst, och då började jag tänka. Tänk om jag kommer in i Stockholm, och flyttar dit. Jag vill väldigt gärna komma in, men tänk vad man missar/glider isär/växer på tre år. Jag har haft det bra tills nu, och haft mina syskon på relativt nära avstånd. Manne kommer inte känna igen mig när jag kommer tillbaka, och jag kommer inte känna igen honom. Detta är slutet på en era, govänner. Det är konstigt att man inte tänker mer på eran innan den är slut. Fast, iofs, chansen att jag kommer in är ju inte stor, precis. Men man vet ju aldrig, det kanske inte är några andra som söker.


I helgen blir det påskfirande med familjen. Ska iväg och köpa köttbullar och grejer snart. Vi ska även riva uthus, och fira födelsedagar. Hoppas jag hinner komma in till Kalmar relativt tidigt på måndag så jag även hinner fira Johannes SOM FYLLER 19!! Han drar ju till Tyskland på tisdag morgon. Han ska dit och sjunga, tror jag. Lite som dom i "Så som i himmelen". Hoppas han inte dör mot ett element bara..

Nästa vecka blir det mer plugg, dock inget som ska lämnas in då, men likväl grejer som måste göras för att mitt egenhändigt gjorda schema ska stämma. Sen på tisdag kanske jag och Andreas ska se på Kalmar FF hos lilla Andreas? Fick vi låna din nyckel eller, lilla? Och får Annica också komma? Pizza? Ja, som ni hör, planerna är stora, men oklara.

Nu ska jag byta tröja, och sen åka till Blåkulla. Ses där, häxor!



RSS 2.0