Halelujah!

Dagens citat.

Hon: Du, jag var hos en spåkärring häromdan. Hon spådde mig, och hon såg att jag skulle träffa en kille från en annan kultur som skulle ta med mig bort.
Han: Jasså?
Hon: Och jag tänkte; Jag som är så dålig på språk.
Han: Mmm.
Hon: Sen tänkte jag att det kanske var du. Du är ju från Stockholm. Gills det tror du?


Amanda och Marie i Globen, jo jag tackar jag. Väldigt mycket faktiskt. Tack.
Amandas framträdande av, ja båda låtarna faktiskt, var helt underbara. Jag satt här och bara.. dog. Hon är outstanding i år, eller so I've heard. And I agree. Men ska hon vinna? Njaee, jag vet inte. Marie är så jädrans charmig, så jag håller nog lite på henne. Amanda kommer lyckas ändå. En final med två kvinnor som båda är vinnare. Vilken jackpott.

Inkorg på nummer 07657*****
Amanda tackar för din röst!
Gör som idolerna, ring med Halebop kontantkort du också.
Läs mer på halebop.se

Från:72400
22:34 30-NOV-07

Rugby 2007

"Svett och hårfärg ingredienser för rugbyfest

2-0 i matcher talade sitt tydliga språk. Stagg/Jenny får två bucklor att putsa det närmaste året.
Skolrugbyn var som vanligt en rungande, sjungande och gungande folkfest.

Klichén säger: blod, svett och tårar. Men vem säger att klichéer inte kan vara sanna. Redan innan matchstart är det ånga och dimma i Stagg/Jennys korridor i Sporthallens katakomber. En del svett och en del hårfärgningsspray. Samt en från topp till tå silvermålad kille, iklädd endast underkläder.
Hos Kagg är det inte lika virrigt. Frisyrerna hos en del påminner visserligen om Tina Turner i filmen Mad Max, men här råder ingen undergångsstämning snarare lugnet före stormen.

Ladda och fokusera
- Vi har varit igång sedan halv åtta med hotellfrukost på Witt, nu handlar det om att ladda och fokusera, säger Kaggtjejernas coach Mattias Gustavsson.
Lagens intåg handlar lika mycket om att höja sin egen skola som att förlöjliga den andra.
Kaggskolan låter en Hans Villius-kopia berätta Erik Johan Stagnelius och Lars Kaggs livshistorier. Självklart till fördel för den sistnämnde.
Stagg/Jenny rullar igång nyårsklassikern Auld Lang Syne i rocktappning. Och inom kort har en grupp cheerleaders visat Staggsupportrarna rumpan med texten Stagg! skrivet i rosa och i samma veva visat Kaggpubliken fingret.
Det är underhållande och gjort med glimten i ögat.
Matcherna då, ja de tar fart i ett rasande tempo.

Tjejer stor för spänningen
Tjejerna följs tätt åt i alla tre perioder. Och det är inte förrän i slutet, med endast en minut och trettio sekunder kvar som Stagg/Jenny kan slå 6-5 spiken i kistan och bärga hem kvällens första pokal.
Spänningen i killarnas match tar slut redan i den första perioden. 6-2 ledningen i paus visar sig för tuff för tappert kämpande Kagg att ta igen och segersiffrorna skrivs till slut 11-3.
- En dubbel känns alltid bra. Vi vinner på att vi är ett jämnt och bra lag rakt över, säger Lowe Pellby, coach för Stagg/Jennys killar.
Slaget är över för den här gången. Men kvällen är ung. Och firandet för Stagg/Jenny fortsätter nog än."
// Barometern OT



Jag kan bara instämma i det Barometern OT:s utsände skriver. Kaggs killar var ett, eller kanske tillomed två, nummer för små i matchen mot Stagg. Tjejerna däremot stod upp bra, och kunde faktiskt ha vunnit.
Kagg må kanske ha vunnit läktarkampen, vad vet jag. Men själva matchen vann Stagg med bravur. Jag blev lite besviken på Kaggs publik när deras läktare sakta började tömmas långt innan sista matchen var över. De insåg väl att det inte fanns så mycket att sätta emot, och att dubbelförlusten var ett faktum.
Sen finns det en diskussion där Kaggs argument endast består av:
"Er skola ser ut som ett fängelse!"
"Jävla snobbar!"
"Vi är smartare än er!"
Oh, orka. Väx upp, liksom. Det här handlar inte om skolornas utseende, dock heller är det en kunskapstävling. Rugby är rugby, och Stagg vann. Punkt.

image24

image25

image26

image27

Jag har tvivlat ganska mycket på huruvida jag valde rätt eller fel linje, och därmed oxå rätt eller fel skola.
Nu vet jag att jag gjorde rätt.



Dagens citat:

Jag: Hur mår du egentligen?
Mikaela: Nja, febern är ju borta iaf. Tror jag.
Jag: Du ser inte så pigg ut.
Mikaela: Jag är bara sjuk, det har väl ingen dött av?
Jag: Ehm.. jo?

Jesper: Gud, man är ju lite tragisk ändå, jag har fått en cancerknöl i örsnibben som jag går och hypokondriserar över.

DUBBELSEGER!

Imorgon ska jag skriva om den totala förnedringen Stagg bjöd på i den årliga mattrugbymatchen mot Lars Kagg, men nu ikväll får det räcka med att berätta att Stagg vann DUBBELSEGER! Kaggs killar var pinsamt dåliga, medan kaggs tjejer bjöd på lite bättre motstånd.

Damer:
Stagg
- Kagg 6-5

Herrar:
Stagg - Kagg 11-3 (!)


När stagneliusskolans dam- och herrlag samlades i mitten, likt efter en tv-pucksmatch, så är tårarna inte långt borta. Stagg har fått en snobbstämpel, med all rätt kanske, men vad är det för fel med snobbar? Vi kämpar för varandra, till sista blodsdroppe, vilket bevisades när staggs damlag gjorde det avgörande målet när det var mindre än en halv minut kvar av matchen.

Vi kom, vi såg, vi SEGRADE!

Alla jag känner som går på kagg kommer att få höra det här i ett helt år, men då vi vinner dubbelsegern igen, och då börjar jag skryta igen, och så håller det på. Det tar aldrig slut. Oj, nu svamlar jag, märker jag. Som sagt, ett mer detaljerat inlägg kommer att finnas imorgon.
Puss.

Kejnå

Jahaja.
Jag är sur.
Jesper är med på tv just i detta nu. Och ikväll. Och imorgon. Och nästa vecka. Han är med i nya kenoreklamen, som sänds på bland annat TV4 och Kanal5. Ni vet den där en av kenogubbarna har ett genomskinligt bowlingklot. Precis när han släpper iväg det, så står det en kille och en tjej lite till höger om han, det är Jesper och hans teaterkompis.
Suck.
Men vad är det att vara avundsjuk för? Jesper jobbar med kända människor. Jag å andra sidan, pluggar på en linje som man inte blir ett skit av, men som man måste plugga r*ven av sig på. Och mina framtidsplaner existerar inte ens. Men det är väl inget att bli sur över?

- Vad är väl en bal på slottet...

Shno DelaSNOBB!

Idag när jag kom till skolan så var det helt tomt. Den enda jag såg var lilla Shno. Jag kom lite sent till skolan idag, och precis när jag parkerade min cykel så fick jag ett sms från henne.
"Jag hoppas du ruttnar i din fula äckliga säng."
Igår var jag ju hemma från skolan, och då skickade hon oxå.
"Din åsna! Rör på fläsket och vakna!"
Visst är hon charmig? Jaja, iaf hade vi matte. Vi gick igenom derivatorn idag. Shno fattade såklart ingenting, så jag fick berätta allt för henne, för tro det eller ej, men jag fattade alltsammans. Haleluja!

Elsa: När x är x, vadå blir då y prim?
Jag (tyst): HAHA, när är x INTE x?! HAHAHAHA!

Senare idag är det Teckning & Grafik, och som vanligt får jag gå dit själv, eftersom att Ankis inte behagar att komma till skolan idag. Dåååålig stil, Ankis.
Imorgon bär det av till Växjö med SP06F:1 och SP06G:1 eller 2, vet inte riktigt. Snälla Gud, gör så att jag inte behöver sitta bredvid Shno på bussen!

Shno skulle köpa parfym idag.
Shno: Idag ska jag köpa parfym!

Jag: Äntligen, då kanske det kan bli ett slut på din stank.

Shno: Jag ska köpa en Lacoste, och en deo...

Jag: STOPP! Ta TVÅ deo, snälla.

Shno högg mig i armen med sin stiftpenna.


You are the best leftover I've ever seen

Tjoh!
Vad händer?
Jo jag funderar på att lägga bloggen på is ett tag. Sånt ska man förresten inte säga, utan ni stackare som läser ska få knappa in min sida varje dag och själva se att jag inte har skrivit något nytt. Så glöm att jag sa något.


Lottning idag, gott folk.
Sverige hamnade i en ganska bra grupp faktiskt. Alltid roligt att möta Danmark.
Och visst går vi till VM.

Jag sitter och funderar lite på framtiden. Inte för långt fram, bara till jul och kanske lite till våren.
Först och främst är det 3 och en halv vecka kvar av skolan, vilket jag tror att jag ska lyckas klara av. Vi har iof ett geografiprov hägrande, vilket kommer gå bajs. Jag gjorde en seriös satsning på det förra provet, och det fick jag precis G på.
Nästa helg kommer Jesper hem igen, så då blir det väl till att umgås med honom.
I februari åker vi till Gran Canaria.

Jag gjorde det förbjudna nyss. Jag loggade in på Lunarstorm. Uschanamig. Det var en tråkig syn. Inte konstigt att dagens ungdomar blir som dom blir. Lunarstorm är passé, och jag har gått vidare. Tio poäng till mig.


Nu var det någon som släppte in katten oxå, suck. Hon är lite stingslig, så jag och Annica försöker komma på sätt att döda henne och få det att se ut som en olycka. Hittills har vi bara brainstormat, så hon lever alltså fortfarande. Vi har haft som förslag att skicka en brevbomb till hennes namn, lägga nålar i kattmaten och att "råka" tappa en kniv på henne.

Men ska vi skicka en brevbomb till henne så måste någon, vilket oftast brukar bli jag, klä ut sig till någon som kommer från Turkistan och sedan bygga ihop en liten bomb. När ska Äntligen Hemma visa hur man bygger bomber?

OCH LILLA ANDREAS! Jag behöver fixa min blogg snart, seriöst, jag kan inte ha det såhär. Du får ta och släpa dig hit nåndag och fixa det.


Nu ska jag snart äta chips och se på Andra Avenyn. Owh, jag älskar att vara lat.

Love!


1 månad till jul

Idag är det en månad till jul, vilket känns ganska stressande. Men man kan inte göra annat än att försöka hänga med. Jag säger som alla gamlingar; Tiden går fort!

Igår var det idol, och fel person åkte ut som vanligt. Varför röstar inte folk på den som är sämst? Då hade allt varit mer rättvist. Tror att alla, utom dom som röstade på honom, ville att Andreas skulle åka ut.
Malin Wollin: "FEL, FEL, FEL!"
Jesper: "Usch. Varför åker aldrig Andreas ut, den bävern? Jaja, går inte att hjälpa."
Daniel Breitholtz: "SPARK, SPARK! KNAK, BRAK!"
Men som Jesper sa, det går inte att hjälpa. Jag är bara glad att inte Amanda åkte ut, fast iof så vill jag inte att hon ska vinna, trots att hon är bäst. Hon är för bra för att bli en Idol-produkt. Marie ska vinna tycker jag. Hon är en sån person som passar till att vinna Idol. Hon är pop/soul och har en ganska svår röst att känna igen på radion. Tur att det inte är nån ny Måns/Ola/Danny som har chans att vinna. Är SÅ trött på dom, blä.

På måndag kanske jag ska vara sjuk. Min skjuts till Kalmar ska jobba på Öland, så jag kommer inte till Kalmar :D Men vi får se. Kanske finns någon snäll (dum) person som skjutsar in mig (gud förbjude).


Känner att jag inom några dagar ska skriva om något viktigt här. Nåt stooooort och samhällsaktuellt. Det var väldans längesen, därför känns det så.


Little Andy

När man har inställd idrott önskar man att lilla Andreas fortfarande bodde i Kalmar, för då kunde man ringa till honom och be honom skolka så att han kan umgås med mig. Men det går icke. Istället får det bli TV-shop på kanal6. Yay.

Bittersweet

Jag fick tillbaka lite prov och uppsatser av min spanskalärare idag. Jag fruktade det värsta, alltså IG, men fick mig en total chock. 2 poäng ifrån VG på provet, VG på en uppsats, och VG+ på en annan. Hade jag fått tillbaka en grej till så slår jag vad om att det hade varit MVG på den.


Klockan 19.15-20.45 ska jag chatta med Fonseca om skolfusk. Det får jag egentligen inte säga till någon, så säg inget till någon! Och på måndag får jag en biobiljett av honom som tack för hjälpen. Asså, jamena, jag sitter ju ändå vid datorn, då kan jag ju lika gärna prata lite fusk med honom. Lättförtjänta pengar, så att säga.


Någon som såg Deal or No deal nyss? Jävla idiot! Han skulle ju ha gått vidare. Suck, vilken mes.

Äckliga bebbo

På Netto alldeles nyss.
Jag gick runt och strosade bland överbilliga priser, fåglarna kvittrade och allt var underbart. Precis när jag ställer mig för att titta på CocaColan (Mamma; läs frukt/grönsaker) så ställer sig en ful liten unge framför mig.
En ful liten unge: Vad kostar den där gula?
Jag: Jag jobbar inte här.
En ful liten unge: Kostar hela den där 6:95 kr?
Jag: Nej, hela den där kostar 23 kr, men en såndär guling kostar 6:95 kr.
En ful liten unge: Men kostar hela den där 6:95 kr?
Jag: Nej, EN såndär guling kostar 6:95, ska du däremot ha ALLA så kostar en back 23 kr.
En ful liten unge: Kostar den 6?
Jag: JA-A!
En ful liten unge: 6 KRONOR?
Jag: Ja, kronor, vad annars?
Likt förbannat tog han en hel back och gav fram 6 kronor till expedittanten. Suck.

Av det här kan man konstatera fyra saker;
1. Han var väldigt trög för att vara typ 10-12 år.
2. Hans cykelhjälm satt bakofram.
3. Han var VÄLDIGT sugen på gul läsk.
4. Mina fördomar om att barn under 17 år är dumma i huvudet, stämmer.


Robinson Crusoe

Jag hade bokredovisning tillsammans med Mikaela, Carro, Mange och Manfred.

Jag fick en fråga.
LärarAnna: Vad gjorde Robinson på ön?
Direkt började jag se framför mig hur Robinson går runt i trasor och skjuter fåglar, så plötsligt hör jag mig säga följande.
Jag: Han gick runt och skjöt fåglar.
LärarAnna: HAHAHA!
Jag: Ja, okej då, han sådde lite säd och födde upp några getter oxå, men SEN skjöt han fåglar!


Efter det så tog alla upp det i sina svar, som tex: "Vad betydde religionen för Robinson?" "Ja du, den betydde ju inget i jämförelse med vad dom skjutna fåglarna betydde."

Det var iaf roligt :)


Döv mormor

Nu sitter jag och Shno hos specbarnen. Vi lånar deras datorer.

Vi hade trafikantkunskap, och vår vikarielärare berättade något.
Läraren: Förstår ni?
Shno: Asså, snälla, min döva mormor kan det där bättre än du!

Vi skriver ett arbete om Palestinakonflikten.
Shno: Hejar du på Palestina eller Israel?
Jag: Palestina, tror jag. Du då?
Shno: Jag vet inte. Palestina stödde ju Saddam när han muckade med Kurdistan...
Jag: Glöm det där!
Shno: Aldrig!

En stund senare.
Shno: Vet du vad man skulle ha gjort med Saddam?
Jag: Näe..?
Shno: Man skulle hängt upp honom som Jesus i en halvtimme, sen huggit av hans tår, sen skjutit honom i benet, sen skjutit honom i sidan på magen, sen i axeln, sen skulle man ha låst in honom och låtit honom ruttna.
Jag: Oj, hjälp, dig vill man inte bli ovän med...
Shno: Men han muckade ju med mitt land, Kurdistan!
Jag: Ja, han förtjänade väl att dö, i guess.
Shno: Men han var ganska söt...


Hejsvejs!

Lilla Andreas for president

Igår sov jag till 12.40, vilket jag var ytterst förtjänt av. Men gudarna ska veta att det verkligen inte är lätt att sova i det här huset, eftersom att folk skriker, dammsugar och smäller i dörrar. Så jag ser min långa sömn som en bedrift.

Klockan 21.30 kom lilla Andreas hit. Min första kommentar blev; Titta vad katten släpade in. Han kände sig nog väldigt välkommen. Vi såg på fotboll, och lyssnade på inspelningar av lilla andreas. Det var roligt. Fotbollen var ganska seg, och Sverige förlorade såklart matchen. Sverige, och framförallt Zlatan, är överskattade.



Jesper hade även hyffs att höra av sig igår, så det blev lite ordbajsande med honom.
Jag skrev att lilla Andreas var hos mig, och då skrev han såhär:
" Du pratar väldigt ofta om lilla Andreas.
Han verkar vara väldigt trevlig, och.. liten?^^ "

Jag förklarade hela situationen med de olika Andreasarna.
" Haha, okej, då förstår jag hela andreasmysteriet^^ "



Idag jobbar lilla Andreas, så då ska jag kanske hälsa på honom.

AJUSSDE!, för er som inte vet, så har nu Stora Andreas, Annica, Lilla Andreas och Jag beställt resa till Gran Canaria. Wiho! Den 23 februari smäller det. Det är veckan efter sportlovet, så då får jag två veckors ledighet, yay!

image22
Dit ska vi! :D


Saknad

image21

Det är någonting som saknas.

Köning

Jahopp, igår var det alltså köning. Jag vill helst glömma den så fort som möjligt, men jag måste ju nämna den lite. Efter skolan gick Mikaela och jag hem till mig och gjorde varm choklad. Sen gick vi till hennes morfar för att få skjuts till stagg igen. Klockan 17.03 sprack avspärrningarna och folket rusade fram mot den smala ingången till labyrinten som ledde fram till biljettsläppet. Det stod en slags släpvagn som skydd på ena sidan om ingången, och den flög all världens väg när alla kom springade. Det fanns även dom som ramlade och bildade en hög, men dom var det bara att springa över. Jag och Mikaela höll varandra i handen så att vi inte skulle komma ifrån varandra, och efter visst möda så hade vi sprungit fram i labyrinten och insåg att vi faktiskt hade kommit ganska långt fram i kön, yay! Efter det var det bara att vänta. Det var apigt kallt, och mina tår är fortfarande blå. Vi tillbringade kvällen åt att sova, skratta, äta, sjunga, skrika och annat som hör till vid köningar. Klockan 23.00 kom, huannamig, Lars Kagg och skrek några fåniga ramsor. Vi vände oss bort från dom, och sjöng staggionalen. Mäktigt värre. Sen försvann de små pissråttorna, och vid 00.20 ungefär så släpptes biljetterna. Och eftersom att jag och Mikaela stod ganska långt fram, så fick vi våra biljetter vid typ 00.45. Sen skjutsade jag hem Mikaela på cykeln, och när vi stod vid Netto och insåg att våra munnar hade stelnat, och att vi därför inte kunde varken prata eller skratta, så skildes vi åt mumlandes ohörbara saker.



Idag hade vi samhällskunskap.
Lars Fonseca: Vart ska ni höra av er när ni vill ändra på något som ni tycker är dåligt i skolan?
Vi: Riksdagen?
Lars Fonseca: Nej.
Vi: Rektorn?
Lars Fonseca: Nej.
Vi: Lärarna?
Lars Fonseca: Nej.
Vi: Skolledningen?
Lars Fonseca: Nej.
Vi: Vaktmästaren?
Lars Fonseca: .......


På matten hade vi päronet, som vi har börjat kalla för Kalle, eftersom att han fortfarande inte har sagt vad han heter. Shno tycker att Kalle är söt, och att han har en J-Lo-rumpa (Kalle är jättekraftig). Idag skulle han förklara för oss hur man beräknar derivatan. Det gick superduperdåligt. Minst sagt. Och jag satt och längtade efter att underbara, ÖVERTYDLIGA Elsa skulle komma till vår undsättning, men inget hände. Hon bara satt där med sina papper. Svikare.

Shno hade med sig en chokladkaka till matten.
Shno: Om jag lämnar kvar chokladpappret här så kommer han säkert se det, och då kommer han inte kunna hålla sig från att lukta på det.
Vi lämnade kvar pappret.

Köning imon

Imorgon är det köning på stagneliusskolan.
Mikaela och jag är dom ända som ska köa, för Ankis lär väl inte dyka upp då heller..?

Vi ska ta med oss lite grejer, enligt den här listan:
Mikaela:
Brassestolar
Kladdkaka
Kaffe
Täcke
Termobyxor
Dunjacka
Paraply
Raggisstrumpor
Ett element

Dennis:
Kamera,
och ett glatt humör

Jag tycker att vi delade upp det ganska bra faktiskt, right Mickie? :)

Jingle bells

Idag när jag vaknade så såg jag ljuset. Allt blänkte o allt var vitt. Jag trodde att jag var kallad till Sankte Per, och att pärleporten stod för... dörren (porten). Men sen klarnade allt, och jag insåg att jag bor typ 200 mil från nordpolen, suck. Det var snö. Vilket innebar kyla, blöthet, ännu mer blöthet och ännu mer kyla.

I skolan såg jag Mikaela komma från bussen, med ett 10 cm tjockt snölager på huvudet, töhö. Snögubbe. På spanskan satt jag och Ann-Charlotte och beklagade oss över denna förbaskade snö, och att man måste cykla till skolan/jobbet när det råder såna hemska förutsättningar. Och på Teckning/Grafiken, där Ankarström var borta!, så satt jag med Ann och beklagade att det var så jävla mörkt ute. Lärare är faktiskt människor dom oxå, vilket jag inte fick reda på förrän idag.

Ikväll blir det popcorn och cocacola light.
Oh, Holy Jesus.

Måste jobba - 140 mil bort

Måste jobba - 140 mil från sin dotter


Rebecka, 26, har fått jobb.

Men det är en provanställning på deltid 140 mil från ettåriga dottern.

Hon måste tacka ja - annars dras a-kassan in.

Rebecka Magnusson bor i Luleå tillsammans med sin man Daniel och deras ettåriga dotter Saga.

Hon är springvikarierande förskollärare och stämplar upp till heltid. Han jobbar i den lokala matbutiken.

Men nu tvingas Rebecka bort. Långt bort.

Enligt arbetsförmedlingens regler måste hon nämligen vara beredd att flytta. Och för några dagar sedan kom en omskakande anvisning - från Karlskrona. En nybyggd förskola söker personal och trots att där varken finns löften om fast tjänst eller heltidssysselsättning så ombeds hon söka.

- Det känns riktigt jobbigt. Jag måste ta en provanställning 140 mil från min familj. Vi har inte råd att förlora a-kassan.

"Hänsynslöst"

- Jag vill ju verkligen jobba. Jag har aldrig fuskat eller tackat nej till arbetstimmar. Men det här är hänsynslöst.

Familjen Magnusson kan nu bara hoppas på att deras vädjan väcker gehör hos dem som bestämmer. Men det ser inte ljust ut.

Karin Svanborg är chef på arbetsförmedlingen i Karlskrona:

- Jag kan inte uttala mig i ett specifikt fall. Men generellt så är ju det här vårt jobb. Vi ska visa på lediga tjänster där de finns, säger hon.

- Alla som skriver in sig får från början möjlighet att klargöra om de har några speciella skäl att inte söka i hela landet.

Små barn anses inte vara anledning att tacka nej.

- Vi utgår från att den som är inskriven hos oss vill ha jobb. Tackar folk nej måste vi rapportera det till a-kassan, säger Karin Svanborg.

Hos familjen Magnusson är det nervöst. Hon måste lämna besked senast den sista november och letar desperat efter jobb närmare Luleå.
www.aftonbladet.se


Jag vet några som har röstat på den borgerliga regeringen, och jag hoppas verkligen att just dom personerna tvingas flytta. Vad mig anbelangar, så tycker jag att det här är så nära ett brott mot de mänskliga rättigheterna som det bara går. Det är skrämmande. Jag trodde vi bodde i Sverige, ett demokratiskt land där människor är fria, och själva får bestämma var de ska bo och leva sina liv. Men jag är väl naiv, och en fuskare som lever på bidrag. Eller vad säger du Lilla Andreas? En sjuk människa är inget värd, och bör leva på så lite pengar som det bara går. Regeringen vill få fler i jobb, helt förståeligt, men inte på bekostnad av de sjuka. Äh, än en gång ger Fredrik Reinfeldt bort regeringsmakten 2010. Danke.


Blubbilubb

Idag på matten hade vi fått en student från lärarhögskolan. Inte för att vara taskig, men han var extremt knubbig, och därför ägnade jag och Shno hela lektionen till att prata om honom.

Jag: Han ser ut lite som ett päron.

Jag: Elsa (vår vanliga lärare) har blivit så bitchig mot dig och mig.
Shno: Ja, eller hur?!
Jag: Det ser ut som att hon vill hänga oss.
Shno: Nää, inte hänga oss, hon ställer oss vid väggen, och låter päronet rulla på oss.

Shno: Om jag var sådär tjock så skulle jag inte gå ut.

Shno: Varför blir en sån person lärare? Varför blir han inte typ.. författare, så att han kan sitta hemma?

Jag: Om han svettas så blir det päronsaft.

Och mycket, mycket mer. Vi vet att vi är hemska personer, men det är inte så lätt när man har en djävul på båda axlarna. Andra har ju åtminstone en ängel på en axel. Gud kommer straffa oss, men det gör inget.


Efter matten var skoldagen slut, och då joinade jag Sofie och Mikaela till simhallen. Där simmade vi en bit, och avslutade med lek och skrik o stimm, som sig bör.


När jag cyklade hem förundrades jag av hur folk kan cykla så långsamt. Det är nästan pinsamt. I uppförsbackarna rullar man ju bakåt.
Jag höll även på att bli överkörd två gånger, pga av att jag inte kan växla till någon annan växel än trean.
1. En bil stannar för mig vid ett övergångsställe.
2. Jag känner att jag kan börja cykla och börjar trampa.
3. Trampan rör sig 3mm trots att jag trycker det hårdaste jag kan. (Har ju treans växel i)
4. Bilen tror att jag släpper fram den, och börjar köra.
5. Jag får faktiskt lite fart på cykeln, och kör ut i vägen.
6. Bilen tvingas bromsa.
7. Jag cyklar över vägen.
8. Bilen bromsar hårdare.
9. Jag cyklar visslandes vidare.


Geografilektionen:
LärarSnygg-erik: Varför föds det inte lika många barn här som i andra delar av världen?
Shirin: För att dom jobbar.
LärarBjörn: Vem jobbar?
Shirin: Ehm, dom som skaffar barn?
LärarBjörn: Du är ju fertil, varför sitter du här?



Jesper träffade Peter Harrysson idag. Han får träffa kända skådespelare och kändisar stup i kvarten.
Mitt sms till Jesper: Peta lite på Peter Harrysson från mig.

Fiskdamm?

Jag var sugen på lite sötsaker, och lite läsk.

Jag: Vill du följa med till Netto och handla ostbågar, cocacola och sugrör?
Bror: Ska du ha barnkalas?

Fuskpelle!

Jag har bävat inför det här, men nu ska jag kommentera den bristande moralen inom moderaterna.

Det har under den senaste veckan framkommit att flera ministrar och personer med hög ställning inom det moderata partiet har brytit mot ett antal lagar. Det har handlat om svarta pengar, tv-avgifter, bestickning och mutbrott. Senast i förrgår blev moderaterna som parti, anklagat för intrång i socialdemokraternas interna nätverk. Det skulle inte förvåna mig om det var sant.

Jag blir förbannad och ledsen när moderaterna jagar de sjuka och arbetslösa, och kallar dem för fuskare, när det i själva verket är de själva som är de största fuskarna. Moderaterna har pratat om att tillsätta en Fuskminister, precis som det finns en Utrikesminister. Jag tycker dock att det endast finns fuskministrar i den Reinfeldtska regeringen.

Sverige har ett av världens högsta skattetryck, men har därför också en framstående välfärd. Jag kan förstå om "vanliga", privata människor betalar någon för att sitta barnvakt, klippa gräset eller dylikt, men när flera framstående personer inom den yttersta politiken gör renoveringar för svarta pengar, och struntar i att finansiera den statliga televisionen, så är det något som är fel.

De "Nya Moderaterna" vann valet 2006, och Fredrik Reinfeldt tillsatte en ny regering. En regering där ministrarna byts ut, avgår och avskedas med jämna mellanrum. Jag hade ett prov som rörde sveriges nya regering för ett år sedan. Skulle jag ha fått samma prov idag, hade jag inte kunnat namnge så många av ministrarna, eftersom att de som sagt avgår och tillsätts nya stup i kvarten.

Är det moralen det är fel på, eller ska vi strunta i att klandra dem, de är ju bara vanliga människor?
30% av sveriges befolkning har köpt svart arbetskraft, och ännu fler har därför erbjudit och sålt svart arbetskraft. Är det pga de höga skatterna, eller pga vår inställning till fusk?

Nu när de "Nya Moderaterna" har sänkt skatterna, så borde ju folk sluta att handla tjänster för svarta pengar, eller? I andra länder, där skatterna är lägre än i Sverige, så handlar cirka 50% av befolkningarna med svarta pengar. Det är för mig oförklarligt. Det handlar inte om summorna, det handlar inte om skatter, det handlar om en dålig inställning till fusk.

De "Nya moderaterna" hade drygt 10 år på sig att förbereda sig för att pånytt få möjligheten att leda Sverige. När de väl vann valet så upptäckte de sina fel och brister. Varfär inte ta itu med sådant innan? De verkade inte som att de själva trodde att de skulle vinna. Men de gjorde dom.

Och ja, jag vet att det finns fusk inom alla partier, alla instanser och alla institutioner. Men när sveriges REGERING gång på gång gör väljarna besvikna, och blir dåliga förebilder, så rubbas bilden av Sverige utåt. Vad är vi för ett land som representeras av människor som inte följer sina egna lagar? Ministrarna, med Reinfeldt i spetsen, har hittills skött sin regeringsperiod pinsamt dåligt. Det är svagt och oerfaret, Fredrik.

Ni är vanliga människor, men med en otrolig makt och påverkan på folk.
Ni fullständigt ger bort regeringsmakten år 2010 till den nuvarande opinionen, och det ska ni ha ett stort tack för.
Tack, Fredrik.

Over

Edie i Desperate Housewives hängde sig precis.
Mitt liv är över  :'(


image20


Skolan is back

Nu börjas det igen. Tristessen och dagarna som liksom vävs in i varandra. Det är så tråkigt. Tacka vet jag att vara ledig. Fast samtidigt är det roligt att träffa alla i skolan igen, alla förutom Mikaela, för hon är så dum mot mig, töhö. Hon och min vara-pluggisar-på-engelskan-tid är nu över. Iallafall för min del, och det är dels för att jag inte orkar eller vill längre, och dels för att det ändå inte hjälper att plugga. Jag fick nästan sämre på mitt prov nu när jag hade pluggat, än jag fick på mina prov i ettan då jag inte pluggade alls. Det kan kanske bero på att vi läser Engelska B nu, men ändå. Psykologiprovet fick vi dock inte tillbaka idag, för Jonte hade inte lämnat in kodnamnslistan till Fonseca. Dålig stil att bara åka till Barcelona sådär huxflux.

Shno skrek idag. Shno ritade på min arm. Shno skrek ännu mer. Shno var dum mot Sofie. Shno är cool. :)

Imorgon blir det
antagligen bowling, igen, tjoho! Jag ska ÄGA alla precis som förra gången. Faktum är att jag äger alla i allt. Faktiskt.




Ankis
: Min brorsa har te som smakar te.
Hon sa fel, töhö (och nej, min humor är inte den bästa).


Shno och jag hade 5min rast på trafikantkunskapen.
Shno: Visst vore det kul att hoppa ut genom fönstret och landa på den bilen som står där nere, Dennis?
Jag: Hmm, hur tänker du nu?
Shno: Ja, tänk vad skönt det vore när man landade.


Ankis har varit på TVÅ spanskalektioner den här terminen. Och idag mötte vi hennes spanskalärare.
Lärare: Hej, har du slutat på spanskan?
Ankis: Ehm.. hmm.. nä. Men jag kommer imorgon!
Lärare: Ehm.. hmm.. ja det vore nog ganska bra.


Imorgon blir det rolig teckningslektion med Ankis. Vi har alltid så roligt på den tretimmarslektionen, eller hur Ankis? :) Dock lär vi få tillbaka vårt matteprov tidigare under dagen, som verkligen inte lär bli någon rolig historia. Jag lär med 99% säkerhet få IG. Men vad gör man? På tal om det, så går spanskan bättre nu, det är inte samma ångest som förut. Vi jobbar ganska självständigt nu, vilket är skönt. Idag har jag även anmält mig till Fonsecas forskningsteam. Jag ska chatta med honom, och några andra tvåor och treor, om skolfusk, självklart anonymt. Och för det får jag en biobiljett! HEJA! Chatta kan jag, och tid har jag, gud vilket simpelt uppdrag, och för det får jag en biocheck! Prisa gud. Typ.

TuutTuuut! KRASCH!

Snart ska pappa tvinga ut mig till bilen så att jag ska få övningsköra, något jag gärna kunde varit utan. Jag kör gärna gräsklipparen, att köra den är liksom.. lagom. Att åka bil går oxå bra, bara jag slipper köra. Jag vill inte ha körkort. Jag känner att jag klarar mig utan det, för jag ska bo i en stad, och där ska jag låsa in mig på vinterhalvåret och skriva och skapa. Sen på sommaren ska jag CYKLA till stranden, och kanske åka på CYKELsemester. Mamma o pappa är bara oroliga att jag inte ska komma och hälsa på dom sen när jag slutat gymnasiet, och har jag ingen bil, så minskar ju chansen betydligt. Så jag sitter här och inbillar/intalar mig att de tvingar mig att ta körkort av ren kärlek till mig.

Framöver är det skolan som gäller. Eller ja, den gäller väl inte, men jag måste ju gå dit, sen om jag ska anstränga mig, det får vi se, antagligen inte. Det enda roliga som finns att se framemot är uppsatsskrivningen på fredag. Vi har haft två uppsatsskrivningar innan, och på dom har jag fått MVG. Skryt tycker endel, tur tycker andra, Dennis är bäst, tycker jag. I den här uppsatsskrivningen har jag valt att skriva om könsroller, så jag har därför tagit fram lite material som jag ska använda mig av, eftersom att vi den här gången måste använda oss av andra källor än oss själva. Jag har tagit fram lite material från Svenska Kyrkan, och olika skolinstanser. Även åsikter från våra politiska partier ska ingå i min uppsats. Det kommer bli så bra, såklart.
Det andra glädjeämnet som finns är att Jesper kommer hem nästnästa helg, och kanske några dagar i den veckan. Miih!


Nu ska jag gå och gömma mig för pappa.

Haik-fest

Igår eftermiddag var jag, Lilla Andreas, Andreas och Annica i Kalmar för att fixa vårt trådlösa bredband, men det sket sig. Lilla Andreas hade för höga tankar om sig själv, så efter två långa timmar så tvingades han ge upp, och vi lämnade lägenheten med samma internetuppkoppling som när vi kom.

På kvällen bar det av till Hulterstadgården, där vi skulle fira Haik som fyllde 70 år. Runt klockan 19 så hade det samlats cirka 100 personer i huset, och festligheterna kunde börja. Det bjöds på fläskfilé med potatisgratäng, skagen-insmörjd-smörgås, fruktsallad med glass, och sist tårta och kaffe. Efter maten kastades borden ut, och den äldre generationen började dansa pinsamma danser till bandet som spelade. Vi som var avkommor till generationen som gjorde pinsamma moves, gick ut och grät skämseltårar, och genom fönstrena kunde vi skymta föräldrarnas pinsamheter. Det var ganska segt, så vi unga väntade mest på tårtan som vi visste skulle serveras, och utrycket När får man åka hem? sades flertalet gånger. Strax efter tolvslaget gick det rykten om att tårtan var framplockad, så vi sökte oss så sakteliga till köksavdelningen. Vi tog vår tårtbit och satte oss ner vid ett bord långt in i hörnet. Efter det hämtade sig festen aldrig riktigt igen, så folk började droppa av mer och mer, men självklart skulle mina föräldrar dansa en gång till, så att de som ännu inte sett dem fick chansen att se dem, och därmed skämma ut mig ännu mer. Jag undrar om jag oxå kommer vilja dansa såna där danser när jag blir.. äldre. Det kanske är nåt biologiskt. Det kanske händer nåt i hjärnan. Eller så är det bara grupptryck, fast bland.. äldre. Om ett par dansar, så måste ju alla andra oxå dansa.



Anna: Nu vill vi ha upp alla tjejer i damklubben på scenen!

Mamma tillhör damklubben så hon reser sig och går fram mot scenen.
Anna-Karin: Men hallå, mamma är ju ingen tjej, hon är ju en tant.


: ... och priset till årets haik:are går i år till Andreas Johansson!
Klapp, klapp, klapp!
Lilla Andreas *viskandes till prisutdelaren* : Du måste skämta?!


Pappa dansade med "aset".
Jag: Du kan ju inte dansa med aset!
Pappa: Jag vågade inte säga nej...


Anna: Jaha, vad gör du nuförtiden då Dennis?
Jag: Jag går i tvåan. Samhälle på stagg.
Anna tappar hakan ner i golvet.
Anna: VA?
Jag: Vad trodde du jag gick i för klass då? Sjuan?
Anna: Jamen typ, högstadiet.
Hon mumlade nåt om att tiden går för fort, och att hon inte hinner med. Hmpf.




En dag kvar innan skolan börjar igen. Det känns faktiskt helt fruktansvärt. Jag är så trött på skolan. Men det är ju bara 7 veckor kvar till jullovet, och jag ska försöka att vara sjuk minst en av de veckorna. Så om du vet med dig att du håller på att bli sjuk, kom och smitta mig! Jag tar gärna emot diverse influensor, mul-o-klövsjukor, förkylningar och olika former av nackspärr.

See you!


Hick

Jag hick har hicka. Det är väldigt hick jobbigt. Man kan inte föra en hick vanlig konversation med folk, och det hick känns jobbigt. Men jag hick ska inte låta hickan påverka mig mer hick nu. Jag ska utforska hick hela världen, trots att jag har hicka.

Hick och hick,
Och lova att ta hick om varandra!

Hick, hick... hick.
Hick.


RSS 2.0