Solstrålar

Godmorgon solstrålar!
Ja, klockan kanske är lite för mycket för att säga så, men vad gör man. Igår kväll/natt tittade vi på hockey, Sverige vs Ryssland, som var slut runt 02.30. Därför kommer alltså godmorgonhälsningen lite sent. Nästa match är imorgon, nyårsafton, klockan 20.00. Men då blir det antagligen Män som hatar kvinnor istället. Måste dock försöka få tag på något snaskigt att snaska på också. Ingen film gör sig bra utan snask.
Nyårsfirande på hemmaplan är inne i år (eller nästa år?), så jag satsar på det. Förresten så är det mycket roligare. Speciellt när folk man planerar med ändrar sina planer utan att säga till. Not okey! Dissar du mig/oss så dissar jag/vi dig/er!

Yeye. I eftermiddag blir det nyårskalas med släkten! Trevligt trevligt. Får försöka komma ihåg att ta med kameran.


Inom kort kommer det också en årslista. Måste bara hitta en bra som får med de viktigaste frågorna.

37 dagar kvar till soooolen.


Förvirrelsen är stor

Det är konstigt hur förvirrad man kan bli. Jag har inte längre någon koll på vad det är för datum eller dag. Idag är det tex femtedag jul, eller, om man hellre vill det, dagen för dagen före nyår. Man utgår ifrån julafton och nyårsafton, och då blir alla andra dagar oviktiga.

Nu har jag förresten fått svar ifrån turistchefens assistents assistent. Det är mycket ledigheter nu under julen, så det är svårt att få tag på de man verkligen vill prata med.


Ikväll blir det te och mys. Imorgon ska jag gå upp tidigt! Eller åtminstone försöka. Det brukar inte gå så bra.


Turistchefen

Sådär. Nu har jag mejlat turistchefen och turistbyrån. Svara nu då för sjutton. Måste snart börja plugga igen efter julledigheten. Men orkar man? Nej.


Förresten så ska jag till London snart, mates!! Snart och snart, hm, men.. snart.




Ändring igen

Ändrar bloggdesignen. Är inte så kul med tomtar på headern längre. Har ju haft den sen i september. Är dock inte färdig, men måste sova nu. Jag har ett liv imorgon också, (peppar, peppar) och livet lever inte självt. Och en trött Dennis är en sur Dennis.


God Jul!

På tal om att Bingo-lotto är för gamlingar. Nej. Fel. Inte rätt. Alla åldrar kan vinna pengar och fnissa åt Lotta Engbergs knussligheter. Och nångång ska jag samla ihop ett gäng och ha Bingo-lotto-kalas. Varför inte varje söndag förresten? Hm, får fundera lite på själva upplägget.

Förresten så älskar jag jul. Fick så mycket fint i år att jag skäms för det jag gav bort. Men det är ju inte det det handlar om. Det handlar ju om släkten, och maten, och stämningen, och allt det där.

Saknade dock lite människor i år, såsom morfar och moster, och farmor och Dagmar.
Tillskott från förra året var A-K, Christian och lille Manne. Hans första jul, om man inte räknar med förra julen, då han låg i en kartong på sjukhuset. 

SÅ, LITE SENT DOCK; GOD JUL FRÅN MIG OCH MANNE!


Bingolotto!

Jag har idag införskaffat min första bingolott! Och i sista bingot så vann jag 100kr! Tjoho!
Ville bara säga det.

Och skryta lite.

Nästa vecka blir det bingolotto igen. Det var ett roligt spel!


Pulka

Igår var jag ute och sprang. Klockan 07.00. Övriga kommentarer är överflödiga.

Och idag har jag och Johannes varit och åkt pulka i Svartbäcksmåla. (Se bild)



Det var så roligt! Hade inte åkt sedan 8:an tror jag. Backen var dock mycket brantare än jag mindes den, vilket gjorde att min ångest steg till maxnivå. Men efter första åket, där jag ramlade av efter halva backen, så försvann ångesten allt eftersom.


Snart är det jul, och då kommer tomten. Vi kan väl höras när tomten har varit här? Ja, så säger vi. Hejs.

00:11

Vilken händelserik dag. Ja det må jag säga. Jag har använt dom nya tvättmaskinerna, varit ute och sprungit (i meterhög snö, typ), förlorat 100 000kr, lagat mat alldeles ensam, och tittat efter jobb. Blev lite sugen på att bli lokförare. Finns många bra utbildningar till det. Och så hittade jag ett jobb som servitör på färjan mellan Stockholm och Tallin. Sista ansökningsdag är den 18:e. Funderar på att söka, bara för skojs skull. Mitt självförtroende skulle ju boostas om jag fick jobbet, och sen tackade nej. Haha, sicka loosers som tror att jag vill ha jobbet på riktigt. Fast det vill jag ju iochförsig. Fatta vad coolt att jobba på en båt som går fram och tillbaka hela tiden. Och som skakar när det blåser. Hm, ja. Och sen jobbar man typ 4 veckor och är ledig 3. Imorgon ska jag skriva CV och skicka.

Såg på Kvällsöppet för en stund sedan. Det handlade om mobbning, och en 11:åring som hängt sig pga mobbningen. Och det var tydligen hans farfar som hittade honom, efter vad jag förstod. Och när ambulansen hade åkt så följde en polis med farfarn till rektorn, för han ville berätta det för henne innan han åkte efter. Hennes svar när han sagt att hans barnbarn hade hängt sig, var; "Fick du lov att ta med dig polisen?! Du vet väl hur folk pratar!?" Hm. Sicken ruskig tant. Det är något som är fel någonstans. Skolan är ju till för barnen, och då kan man ju lika gärna göra så att dom trivs. Pappan till ungen hade tjatat på skolan i flera år. Och paradoxalt nog så hade just den kommunen blivit etta i skolkommunstoppen tre år i rad. Fast inte nu längre, tror jag. Att bli uthängd med något som detta på näst bästa sändningstid är icke bra om man vill bli etta i skolkommunstabellen. Hoppas rektorn ligger och gråter nu. Eller nä, ingen ska gråta. Men hon kan ju iaf be om ursäkt.
Hmpf.
Okej, lite kan hon allt gråta. 

Apoteksombud

Jaha. Vi är tydligen distriksläkare/apoteksombud. Nu ska vi till Hult med diverse mediciner. Jag förbereder mig med gasmask och munskydd. Sjukdom är inte min stil. Jag vore inte jag om jag vore sjuk. Jag blir så nergången och ful. Minns ni min uppkörning förresten? Spydde innan jag cyklade dit. Men det gick ju bra, och jag blev frisk.

Igår var det Ullared hos Johannes. Vi fixade spaghetti och majsschnitzlar till middag, och dukade sedan upp med te, knäck, ostpopcorn och smörpopcorn till klockan 20.00. Innan det såg vi såklart på biggest looser. Det är så hiskeligt spännande nu. Black team, for the win!

Nehe, sjuklingarna väntar.

Hasta luego, gatos!

Julbord

Igår var det julbord i Pukeberg. Efter vissa avhopp pga sjukdom så var det ett litet, men starkt, 8-mannagäng som åkte till julbordet. Maten var god, och sällskapet var trevligt. Och jag och Johannes skrattade så vi grät under julshowen. Det behövde vi. Och hade vi kört av den hala vägen på vägen hem så hade vi dött lyckliga.
Ett extra plus var Johannes klädsel. Han var så fin! Men ska man vara fin så kostar det, vilket dock inte rör min plånbok.


Skidskytte är så roligt nu när Sverige är så duktiga. Hoppas det håller till OS också bara. Vanliga skidorna är också roligt nu när Sverige är så duktiga. Vi är faktiskt ganska duktiga i många sporter. Det är roligt.

Till veckan blir det plugg inför jul. Vill inte sitta under julen och plugga, så ska försöka få undan så mycket som möjligt!

Hasta mañana, perros!

Pigflew

Såg nyss att mitt senaste inlägg kom till den 26. Kära hjärtanes då så det kan gå. Det har varit helg och sånt trams, och det kan man ju alltid skylla på.



Har ni sett nåt så dumt?! Långkörare får inte bara sluta sådär utan vidare. Jag minns när man var hemma från skolan i mellanstadiet och låg i soffan och ömkade sig. Då satt hon alltid i tv:n och pratade om viktiga saker. Och om man var hemma under en längre tid så kunde man se hur hon viktpendlat sig upp eller ner till nya höjder/bottnar.
Vi kommer sakna dig, Oprah!




Idag var jag och tog pigflew-sprutan. Det gick så snabbt och smärtfritt att jag funderar på att gå dit igen. Jag nervösade upp mig sådant innan, och så var det sådär enkelt. Jaha, varför går det inte alltid sådär snabbt inom sjukvården?

Förresten så har 5 miljoner svenskar redan tagit sprutan, och jag är typ sist. Jag tillhör inte bara samhällets botten, bottenskrapet liksom, utan jag har ramlat mellan stolarna också. Och fastnat. Jag och min norska turistbok är en belastning för samhället och därför prioriteras jag inte. Pigflew-smittan nådde ju sin topp förra veckan, och först idag fick jag sprutan. Distansstudenter tillhör inte eliten så att säga. "Om vi hinner vaccinera distanstudenterna och uteliggarna så gör vi det, annars gör det inget." Humpf och gruff. ´Det ska jag komma ihåg när jag får min revansch senare i livet, såsom det alltid blir i filmer ni vet.

Imorgon är planen att vakna och inte yra. Vaccinet ska inte få göra mig sjuk! Sådetså! Sen blir det hemtenta och ostpopcorn.

Nu ska jag plåstra om min onda arm. Ni får gärna tycka synd om mig, det blir mycket roligare då! (Riskgrupper och annan elit göre sig icke besvär...)



RSS 2.0