Bored.

Ibland är det tråkigt att ha lov. Hur dumt den än må låta.
Och när man har tråkigt så pratar man med Shno och Ankis på msn.

Megaknubbisen Ankis säger:
Jag har tråkigt!
ShenoDelashob- säger:
jag har också tråkiiigt

Denke säger:
vi klarar oss inte utan skolan. utan skolan är vi ingenting. INGENTING!

Vi är ganska sorgliga.


Ett roligt gammalt citat kom och landade i mitt huvud idag.
Kristian: Det var massa apor där, och jag råkade trampa i deras bajs, och asså, det luktade fan... apa.

Imorgon bär det av till Växjö en sväng.
Skoj.

Välfärd in my heart

Jag ska börja med en kampanj för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Eller ja, en kampanj MOT alliansen. Eftersom att mitt liv är skrämmande händelselöst så får man ju informera om något annat. Så, enjoy!



- Fabriksarbeterskan Heidi Thorsén stukade foten illa och var tvungen att ha den i högläge. Försäkringskassan krävde att hon skulle ta ett skrivbordsjobb där hon kunde sitta med foten högt. Hon överklagade och fick rätt.

- Jan Lundstedt drabbades av svåra muskelsmärtor efter cancerbehandlingen. Till sist kunde han varken stå eller sitta längre stunder. Försäkringskassan föreslog ändå att han skulle fortsätta jobba - liggande.

- Jonny Tongrings och Mona Gustafssons bebis dog precis innan förlossningen. Johnny blev sjukskriven. Men efter två veckor tyckte Försäkringskassan att han skulle åka och jobba eftersom "sorg inte är en sjukdom".


"Vi har berättat om Janne Lundstedt som efter en svår cancersjukdom tvingades byta jobb på museet i Visby. När han fick svårt att både stå och sitta diskuterades om Janne kunde fortsätta att jobba liggande.

Läs om ifall du inte förstår. Man diskuterade på allvar om Janne skulle ligga och utföra jobbet som registrator. Hur många ligger och jobbar på din arbetsplats?


Sorg ingen sjukdom

Vi berättade också om Johnny och Mona som förlorade sonen Leo precis före förlossningen. Men Johnny fick bara vara hemma i två veckor. Sedan skulle han fortsätta jobba - 30 mil från Mona.

Sorg är ingen sjukdom, sa kassan. Men man kan bli sjuk av sorg.

Vi berättade också om Sandra som drabbades av foglossning i slutet av sin tredje graviditet. Hon tvingades gå på kryckor. Trots det skulle hon fortsätta jobba som personlig assistent till en kvinna i rullstol.

Frågan är vem som behövde mest hjälp, Sandra eller den hon skulle assistera?


Goda ambitioner

Det är inget självändamål att sjukskriva människor. Tvärtom. Erfarenheten är entydig, ju längre man är borta från arbetslivet desto svårare är det att komma tillbaka. Av dem som varit sjukskrivna i ett år är det bara ett försvinnande fåtal som går tillbaka till jobbet.

Ambitionen att snabbt få folk tillbaka till jobbet är alltså inte fel. Den är helt rätt.

Det som är fel, grundläggande fel, är hjärtlösheten. Den brutalitet som en del sjukskrivna utsätts för kan inte kallas något annat än brist på empati. Brist på vanlig enkel medmänsklighet.


Arbete är allt

Den förra regeringen hade ambitionen att halvera sjukfrånvaron. Den nuvarande hyllar arbetslinjen, att arbeta är överlägset allt. Det är de sjukskrivna som drabbats av de åtdragna tumskruvarna.

I Försäkringskassans så kallade ohälsotal ingår de som har sjuk- och aktivitetsersättning, det som förr kallades förtidspension. Där ingår också de som får rehabiliteringsersättning. Och de som är sjukskrivna.


Betalat dyrt

Förtidspensioneringarna ligger kvar på i stort sett samma nivå som vid årsskiftet 2005. Rehabiliteringsersättningen likaså.

Däremot har sjukpenningdagarna minskat med 2,6 per person under de senaste 25 månaderna. Det finns människor som betalar, och betalar dyrt, för det. Det är dem vi berättat om under veckan som gått.

På två år har Försäkringskassan fördubblat avslagen, förra året nekades 9 300 personer att bli sjukskrivna trots att deras läkare tyckte att de borde vara borta från jobbet och kurera sig.

Samtidigt blir de som får rätt mot kassan allt fler. De som överklagar till länsrätten och får en dom till sin fördel har ökat med 20 procent sedan 2002.

Sverige är ett av världens rikaste länder. Men ibland har vi inte råd med vanlig enkel medmänsklighet.

Det visste Janne, Johnny, Mona, Sandra och deras olycksbröder och olyckssystrar. Nu vet du och jag det också.

Det är en kunskap man gärna vill vara utan."

källa: aftonbladet.se


Uppdaterat

Idag ska jag äta kroppkakor och förhoppningsvis gå på biorio.
Så, det var allt.


Visste du detta om Moderaterna??

· 1904-1918: Nej till allmän rösträtt.

· 1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.

· 1927: Nej till folkskolereform.

· 1934: Nej till a-kassa.

· 1935: Nej till höjda folkpensioner.

· 1938: Nej till två veckors semester.

· 1946: Nej till fria skolmåltider.

· 1960-talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.

· 1963: Nej till fri sjukvård.

· 1970: Nej till 40-timmars arbetsvecka.

· 1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.

· 1976: Nej till femte semesterveckan.

· 1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.

· 1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU-parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.

· 2001: Nej till jämställdhet inom EU. EU-parlamentet röstade om att män och kvinnor ska behandlas lika när det gäller rätten till arbete, utbildning, karriärmöjligheter och arbetsvillkor. Moderaterna röstade nej.

· 2002: Nej till fri abort inom EU. EU ska inte lägga sig i enskilda länders abortlagstiftning, anser moderaterna som röstade nej till att vissa medlemsländer ska ändra sin lagstiftning.

· 2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom moderaterna.

· 2004: Nej till bättre miljö inom EU. Moderaterna röstade emot nio av tolv miljövänliga förslag, till exempel mot försiktighetsprincipen för cancerframkallande ämnen i EUs kemikaliestrategi och mot att främja el från förnybara källor.

· 2004: Ja till Bush. En enkätundersökning från Svenska dagbladet visar att 20 av 23 moderata riksdagsledamöter vill att Bush vinner valet.

· 2004: Ja till sänkt a-kassa och sjukpenning.

· 2004: Ja till samarbete. Moderaterna ingår i International Democrat Union (www.idu.org) och samarbetar med partier som Alianza Republicana Nacionalista, Arena, i El Salvador (dödskvadronernas parti under inbördeskriget), och New National Party, NNP, i Sydafrika, som regerade under apartheidtiden. Republikanerna i USA ingår också i IDU.

Well, alla kan väl göra fel.
Men 21 gånger?

Ally <3



Skrattframkallande program + en fräsig theme-låt. Good.

Melodifestivalen 2008

Årets...

..låt(ar) som förtjänade ett bättre öde:
Face84 - Alla gamla ex och Therese Andersson - When you need me.
..text(er): Visst finns mirakel - Sussie Tapper och Empty room - Sanna NIelsen.
..kalkon: Carolas och Andreas kör.
..överskattade bidrag: Just a minute - Rongedal.
..friska fläkt: Upp o hoppa - Frida feat Headline.
..bästa framträdande: Charlotte Perelli i finalen.
..sämsta framträdande: Niklas Strömstedt.
..sämsta delfinal: Delfinalen i Västerås.
..bortglömda stjärna: Amy Diamond.
..nyfödda stjärna: Björn Gustafsson.

Tack.

Friday

Vi fick mejl från vår mentor Andreas idag.
Frågan man ställer sig är: Framstår vi som totala idioter?
Svar: Ja.

Sp06f: Detta är sista möjligheten att göra idrottsprovet, om ni inte gör det nu så kommer detta att resultera i IG på detta moment, vilket inte ser bra ut när helhetsintrycket skall synas till betygen. På EA-tiden kommer ni till sal B12 och har med er penna och sudd, förutsatt om ni har blyerts. Kände att jag var tvungen att förtydliga detta så ingen tar med sudd och lackar ur när de inte kan sudda bort den skrivna texten med bläck. Det är ju ändå sp06f vi pratar om :)


Idag hade vi dessutom idrott, och vi hade volleyboll. Jag var på lag med Manfred, Mauamer, Hanna F, Hanna B och Mange. Självklart vann vi alla våra matcher, mest tack vare mig såklart, men även de resterande spelarna utmärkte sig. Sist på lektionen hade vi ett mattrace som mitt lag vann. Jag och Hanna B skulle precis ta mattan i mål, men den tog precis på väggen, så jag och Hanna slapp anstränga våra redan utmattade muskler. Tilläggas ska att JAG, ja JAG, fick vara den som tog på uppvärmningsdatten. Jag tog naturligtvis alla, men reglerna bör göras om, för om man blir tagen kan man bli friad. Hur dumt är inte det?

När Ankis bloggar

Här kommer ett utdrag ur min kära vän Ankis blogg ( Ankis, kom ihåg att all publicitet är bra publicitet, så bli inte sur för att jag lånar din text! ).
( Och för er som inte vet så är det alltså jag som är 'Bambi-chan'. Det betyder typ, 'fröken bambi' på nåt språk, vilket är väldigt smickrande. )


"Japp, hur otroligt det än kan låta så är faktist första inlägget tillägnad Bambi-chan. Varför? Han fick mig att börja blogga igen. Inte för jag tror någon har saknat mig megamycket men iallafall. Anledningen till att jag slutade blogga var för jag var för lat och jag blev aldrig känd. Massor av människor blev snabbt kända av att blogga. Och nu hamnar deras bloggar i stora tidningar och skriver böcker som alla spänt väntar på. Men inte jag. Är jag så ointressant? Vänta bara, någon dag kommer jag bli känd och alla kommer veta vem jag är. Det kommer finnas minnesdagar till min ära efter jag dött, alla barn kommer lära sig om mig i skolan, jag kommer bli en inspirationskälla. Jag är väldigt egoistisk. Kan inte ens tillägna en blogg till Bambi-chan utan att den börjar handla om mig istället. Får göra ett nytt försök.


Bambi-chan är förresten själv ett ego. Seriöst, han lånar inte ens ut sitt sudd på lektionen. Men Bambi-chan är bra ändå. Han är den enda som vill leka "Gul Bil!" med mig. Han slog till Soffan en gång när vi lekte det. Såhär lät hon: "DIN JÄVLA IDIOT!! ÄR DU HELT DUM I HUVUDET!!" Det var skitkul, men jag tror Bambi-chan gjorde i byxorna. Han är oxå den enda som vill leka "Karate-Kid" med mig. Oxå den enda som leker krig med mig på bänkarna. Man kanske märker att vi inte hör hemma på gymnasiet utan på dagis. Så man kan säga att Bambi-chan är den som håller mig ung (alltså dagis-nivå-ung).
För att sammanfatta:
Go Bambi-chan!! Keep us young and childish!"



PS 1. Soffan är Sofie.

PS 2. Ja Ankis, du är så ointressant.

PS 3. Krig på bänkarna innebär att jag sitter bredvid Ankis på en lektion, och sen börjar vi leka krig med varandra genom att rita som en slags serie. Det mest vrickade var när vi gjorde det på en historialektion, där vi faktiskt lyssnade med ett halvt öra, och just då sa läraren att judarna höll fast sig under bilarna och på så sätt flydde ut ur Tyskland. Det där med att fly genom att hålla fast sig under en bil tog jag fasta på och ritade en streckgubbe som låg under en bil, och just den lektionen vann jag kriget. Trots att Ankis senare släppte en bomb över bilen vilken jag låg under.

PS 4. Karate-Kid leken går ut på att jag och Ankis kort och gott går runt och karateserar på varandra. Det fungerar bäst utanför aulan, i den stora lobbyn. Där finns det tillomed linjer i golvet som man kan använda i reglerna. Jag har svårt för att sparka högre än hennes lår, så jag får utnyttja mina långa armar istället. Ankis kan däremot sparkas ganska bra, men hon är ack så slö. Därför får Ankis alla blåmärken, och därför vinner alltid jag.

Fy vad vi är barnsliga.

När vi mobbar Carro

Det är roligt att prata med Ankis på msn. Här kommer några utdrag.

Sanna säger:

carro visste inte att vi var lediga idag, så hon åkte till skolan

Denke säger:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Sanna säger:
: )
Denke säger:

asså.. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Sanna säger:

mohahaha

Denke säger:

det var dagens

Sanna säger:

: )
Sanna säger:

o kommer troligen va morgondagens oxå

Denke säger:

hela årets.

LITE SENARE.

Denke säger:

ska du vara med på gympan imorgon?

Sanna säger:

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Denke säger:

: (
Sanna säger:

jag ska vara med när man kan gå ut o springa så man slipper vara med på annat

Denke säger:

då kan du och jag springa!

Sanna säger:

: )
Denke säger:

wiie!

Sanna säger:

no more lagsporter/lekar

Denke säger:

eller bollar

Sanna säger:

sånt e bara pinsamt

Denke säger:

jag fick en boll i huvudet sist

Sanna säger:

hihi

Denke säger:

: (
Sanna säger:

minns inte senaste gången jag va med

Denke säger:

jag har aldrig sett dig springa

Denke säger:

eller jo, bara när vi slåss

Sanna säger:

knubbis.


När lilla Andreas pratar om knoddar.

Lilla Andreas kom och besökte oss idag. Objuden som vanligt, men vi öppnade.

Lilla Andreas: Jag var på MAXI idag, och där doftade det underbart, det doftade precis som Knodden. Jag trodde han var där, men det var han inte..
(Internskämt.)
Sen gick lilla Andreas hem.

Home.

Nu är vi hemma igen. Vilket är helt.. hemskt. Det var bra där borta, men jag vill helst inte prata om det. Jag undviker helst även att titta på bilder därifrån, det är för svårt helt enkelt.

Jag ligger lite efter i skolan.
1 helt Psykologiarbete.
Ta igen det som jag missat om invandring på samhällen.
1 helt arbete om Barrskog med Ankis, Shno och Carro.
1 helt arbete om Irak och Iran med Shno.
Massa sidor i matten.
1 helt 'arbete' i svenska B.
1 helt 'arbete' i svenska C.
En 300 sidor lång bok i engelska.

Och allt detta ska vara klart den här, eller nästa vecka. Endel av grejerna på listan skulle varit klart för ett antal veckor sedan. Mina VG:n ryker all världens väg. Nu får jag försöka smöra lite så att jag får göra G-uppgifter och därmed få åtminstone G. Det är inte säkert att jag får chansen att göra G-uppgifter, så jag får ta fram den smöriga sidan av mig själv.
Jag känner att jag tappat kontrollen. Så snart går jag nog in i väggen. Och plus allt på den där listan så fortsätter ju lärarna med andra uppgifter. Vi ska tex snart börja med ett till arbete i psykologin.

Det är kul att gå i skolan.


RSS 2.0