Size zero?

Jag funderade lite idag när jag cyklade. På hösten i nian vägde jag 13kg mer än vad jag väger idag. Och ja, det är sant. Om ni tittar på bilder från den tiden så syns det. Jag vägde alltså 13kg mer den hösten än idag, och i typ februari hade jag gått ner 10kg (!). Men jag åt fortfarande lika mycket och jag minns inte att jag motionerade nånting då. Sen har vikten stannat vid det. Tills för några dagar sen. Då vägde jag mig för första gången på jättelänge, och då hade jag gått ner 3kg till. Och den här hösten har jag ätit i snitt 3 jordnöttspåsar, lite glass, lite chips och en pizza i veckan + alla andra måltider, så det onyttiga är UTÖVER det vanliga. Så frågorna hopar sig. Hur kan det gå såhär? Har jag en väldigt konstig ämnesomsättning på vinterhalvåret? Betyder det faktum att jag cyklar varje dag till skolan så oerhört mycket? Kommer jag att tyna bort om 5år, om jag fortsätter att gå ner 13kg per år? När mina tankar hade nått hit så var jag framme vid skolan. Och vet ni vad? Jag ställde cykeln på andra sidan idag, alltså inte under taket, utan vid väggen ut mot Fredrikskans.

I skolan hände det inte mycket. Dom här veckorna innan lovet känns som tristessveckor. Man gör liksom ingenting, och det händer ingenting. Jag tog lite mer handledning av Anna på svenskan. Tänkte bli helt färdig med rapporten imorgon. Och maten var faktiskt god för en gångs skull. Det var pastaröra med extra mycket slafs. Mycket gott som sagt. Pratade med Jesper en stund på lunchen oxå. Trevligt.

En grej som jag tänkte på när jag cyklade hem var att mina ben är väldigt korta jämfört med min överkropp. Så om någon kunde skaffa fram två styck längre ben så vore det snällt. Helst vill jag ha ett högerben och ett vänsterben, men även två höger/vänsterben uppskattas.

Hungrig.

Ricki Lake <3



LOVA ATT NI TITTAR PÅ DENNA!!
Det är antagligen nåt fuffens, men tänk OM man kunde göra sådär med folk. Isf skulle någon få hypnotisera mig så att jag tror att jag är bäst på allting. Eller vänta, det tror jag ju redan.

Long lost blogginlägg.

Nämen det var värst vilken tid det har tagit för mig att skriva ett nytt inlägg. Är nästan lite besviken på mig själv, men bara nästan som sagt. Jag vet ju innerst inne att jag är bäst.

Idag hade jag en mycket givande mattelektion. Elsa (för er som inte läst min blogg från början, så är 'Elsa' min mattelärare Elsa Lidheim) sa något som fick mig att rycka till. Första halvtimmen av lektionen har hon stått och gått igenom nåt nytt, fråga mig inte vad, och andra halvan av lektionen är det meningen att vi ska arbeta med uppgifter kring detta. Plötsligt när vi sitter och räknar för oss själva så ställer hon sig upp och skrattar:

"HAHAHAHA, asså, ni, jag har tänkt på en sak. Det här gäller inte alla, eller jo det gäller alla. Eller nej det gäller inte alla, men nääääästan alla. Ni är väldigt dåliga på matte. HAHAHAHAH! Ni är såna som sitter här men inte lyssnar och sedan när lektionen är slut så går ni och slänger in boken i skåpet och skiter i matten. Det märks verkligen på era betyg. (Ungefär här känner jag och shno oss verkligen träffade.) Jag vet inte varför ni är såhär. Det måste vara något med er årskull. Det är likadant bland tvåorna på Lars Kagg har jag hört."

Efter det börjar hon berätta om att matte C är viktigt och att det ger oss en stooor fördel på högskolan och bla bla bla. Jo, jag vill gärna ha MVG i matte C men om jag inte fattar, och inte har fattat nånting på hela kursen, så är det ganska svårt. Visst vi kanske skulle tjäna på att faktiskt göra några tal på lektionerna istället för att snacka skit om dom andra i gruppen, och vi skulle nog även tjäna på att ta hem böckerna och kolla igenom några exempel, men det finns så mycket roligare saker att göra. Verkligen.



I tisdags (eller onsdags) var jag på bio och såg Arn. Jag hade inga förväntningar på den what so ever, så mitt betyg av den kunde bara bli positivt, vilket det oxå blev tillslut. Jag har inte läst böckerna, så jag kan inte jämföra med dom. Men asså.. själva filmen var lite seg, men på ett ganska skönt sätt. Den var väldigt lång, men det var aldrig riktigt tråkigt, men det fanns dock inga riktiga höjdarstunder heller. Skådespelarinsatserna i början av filmen var heller ingen hit, men det blev bättre och bättre, Sofia Helin är riktigt duktig. Storyn var oxå lite svag, jag tycker att man kunde ha utgått mer ifrån religionen och kyrkan. Handlingarna på klostret var svaga, jag väntade hela tiden på mer religion, mer kyrklighet, mer allt. Men det kom aldrig. Hela filmen var genombra, men inga höjningar nånstans.
Mitt slutbetyg blir 2,8 på en femgradig skala.


Om några veckor ska jag säga; iUna Borromea, por favor! ungefär 6 gånger.
Ja, för om 28 dagar åker vi till Gran Canaria, vilket ska bli så skönt. Mow!
Har du börjat packa än knubbis? (:

I helgen kan jag se framemot diverse pluggigheter, städigheter, och festligheter.
Yay.
Tack för läsandet.

Freedom

Har slutat för dagen! Och imorgon börjar jag vid 10.45. Kan det bli bättre? Jag är ledig nästan ett helt dygn. Soft.

Men i eftermiddag ska jag plugga. Engelska, Samhälle, Matte och Historia. Och utöver allt det där så har jag fått en spansk bok som ska vara utläst vecka 7. Jössenamn. Lycka till säger jag bara.
Efter pluggandet blir det biorio. Arn. Syster tyckte den var bra, och Jesper tyckte den "sög hååårt". Så nu ska vi se vad jag tycker.

Off to the books!

Glad x 1 000 000!

Idag har det hänt. Det som jag aldrig trodde skulle inträffa har inträffat, och det med besked! Det kom så oväntat, och så plötsligt. Jag fick lov att sätta mig ner och ta mig samman. Jag tror att jag gjorde en klackspark innan jag kunde lugna ner mig. Efter någon minut insåg jag att det faktiskt var sant. Och när det hade sjunkit in ännu mer så kom det faktiskt en liten tår. Jag har flugit på moln ändå sen dess.
Vad det var som hände? Min spanskalektion var inställd.

Så jag flög (cyklade) hem på mina fluffiga moln (den hala cykelvägen), och nu när jag har hunnit samla mig (pratat klart med Jesper i telefon) så kan jag börja skriva om det. Jag tror aldrig att jag har varit så lycklig förut. Nu kom jag förresten på vad det första jag gjorde när jag fick reda på att lektionen var inställd. Jag smsade Shno och mobbade henne för att hon hade spanska och inte jag! MOHAH!

Ska vi ta lite om samtalet med Jesper då oxå? Okej.
Jag: Vad gör du?
Jesper: Jag dammar. Och sen ska jag diska disken, tvätta tvätten, skura mattorna, vädra täcket, städa hos Inga-Lill (hans guldfisk), putsa fönsterna, städa på toaletten, handla, laga mat...
Jag: HAHAHAHA Varför i jössenamn ska du göra det?
Jesper: Jag är tvungen, för det behövs verkligen städas här.
Jag: Bara för att det behövs så betyder inte det att du MÅSTE göra det.
Jesper: Njae, men det börjar verkligen bli äckligt här nu. Jag har börjat känna någon konstig lukt ifrån min disk. Tror att det kan vara sur gammal mjölk eller nåt. Jag vågar inte kolla.
Jag: Fjant.
Jesper: Ja, jag vet, jag får ta tag i diskmonstret snart.

Han hälsade till dig Annica. Grattis på 20årsdagen från Jesper. Han sa även något om att han kaaaanske kan komma till Kalmar den 8, 9, 10 och 11 feb. Den 10:e ska vi dock fira min syster och min brors födelsedagar. Och det är så svårt att komma från Skärlöv City till Kalmar. Så jag får väl köra nåt i stil med: Mitt social umgänge hänger på en skör tråd! Eller kanske: Förstör inte mitt liv! Eller varför inte: Låt mig träffa Jesper, annars... och sen kommer man på något fyndigt. Det är typ 10% chans att han kan komma, och jag har redan börjat förbereda mig för ett eventuellt tredje världskrig. Och min spanskalärare som säger att jag alltid är dåligt föreberedd. Hmpf!

Förresten så har jag fått en cancerknöl i min kind/näsa.
Det gör jätteont.
Jag har redan börjat titta ut plastnäsor.

Gotta go!


Coola morsor.

Jespers mamma är coolness personifierad.

Vad gör du just nu?
"Jag sitter och funderar på vilken planet tonåringar kommer ifrån, eller vilken de borde skickas till."
Jag antar att Elin har stärkt sin status på fjortismarknaden.

Jag har förresten tvingat henne att välja stagg. Hon är ju 92:a, så hon ska välja 1 feb. Och jag pratade vaaaaaaarmt om stagg, såklart, och hon nappade. Samhälle/media it is. Duktigt Elin.

Update.

Jag har gjort lite statistik på min frånvaro på gymnasiet. Och jag har inte gjort någon skillnad på ogiltig och giltig frånvaro.

Höstterminen 2006 var startskottet på min gymnasietid, och då var jag flitigt och var inte sjuk så mycket. Värt att notera är oxå att jag bara hade 9 olika ämnen.
Vårterminen 2007 däremot var jag på utlandsresa 1 vecka och sjuk från och till hela våren. Därför steg min frånvaro jämfört med höstterminen med hela 60%. Värt att notera även här är att jag hade 10 olika ämnen, alltså ett mer än föregående termin.
Höstterminen 2007 har jag varit extremt skoltrött, och varit sjuk någon gång här och där. Jämfört med höstterminen 2006 så har frånvaron ökat med 49%. Det kan även förklaras av att jag har haft 13 ämnen den här terminen, och därmed fler timmar att missa när jag varit sjuk eller ledig. (Jag har alltså inte gjort någon uträkning på frånvaro per ämne, utan jag jämför frånvarotimmarna från terminen med 9 ämnen, med terminen med 13 ämnen.)
Jämfört med Vårterminen 2007 har min frånvaro minskat med 30% trots att jag har haft tre ämnen mer än på vårterminen.


På måndag börjar Vårterminen 2008, och om jag ska sia om den så tror jag nog att den kommer att vara i stil med Vårterminen 2007. Jag ska utomlands en vecka under denna vårtermin oxå, och jag har ett ämne mer än vad jag hade förra vårterminen. Men min sjukdom från vårterminen 2007 ska jag nog inte lyckas få denna termin. Tyvärr. Det var behändigt på nåt sätt. Jag hade ju kraftig hosta i nästan 10 veckor, så om någon lektion var tråkig så kunde jag bara smyga fram till läraren och hosta kopiöst och peka på mina luftrör och försöka vara lite glansig på ögonen.

Mamma, du kan inte bli arg på mig. Jag har förbättrat min frånvaro från i våras trots att jag har haft mer lektioner. Och jag är faktiskt 17 år, så jag har rätt att vara skoltrött. Därför tycker jag att det är strångt gjort av mig att hålla ihop den här höstterminen så bra som jag har gjort. Och betygen sätts faktiskt inte utifrån frånvaron, den sätts på uppvisad kunskap. Ta tex spanskan; jag har HATAT spanskan hela hösten, och haft lite sisådär närvaro på den, men jag har ÄNDÅ VG+ i betyg just nu. Så klaga inte! Jag tycker nästan att jag är värd en liten present av något slag...

Gotta go!


Slut. Finito. Over.

Nu har jag haft min sista trafikantkunskapslektion. Eller den håller faktiskt på just nu. Eftersom att det är sista lektionen idag så fick vi göra klart våra dataprov, och eftersom att jag är så mycket bättre än alla andra så är jag redan färdig med dom. Shno har inte ens gjort TVÅ prov på hela terminen. Lycka till med att göra fyra till inom två veckor. HAHA.

Och eftersom att jag är färdig med allt så cyklade jag hem. Jag cyklade hemifrån vid 08, och var hemma igen vid 08.30. Slappig start på dagen. Nu är det bara psykologi B vid 10.30, geografi A vid 14.00, och svenska B och C vid 15.10. Bara massa teoriämnen vilket innebär att jag kan sitta och smsa med Shno hela dagen. Jag älskar ämnen där det bara är massa teori, för då står läraren och babblar hela lektionerna. Det där med att man ska ha prov sen, och därmed kunna alltsammans, det är jag dock inte lika förtjust i.


De senaste dagarna har det varit livliga diskussioner om huruvida lagen ska ändras så att vi får könsneutrala äktenskap eller inte. Motioner för könsneutrala äktenskap ligger i travar i riksdagen. En utredning har föreslagit att lagen ska ändras. Och sex av sju partier säger ja - bara kd är emot.

Jag roade mig med att läsa lite inlägg i aftonbladets forum. Och det var verkligen roande. Nästan lite gapskrattsvarning, men samtidigt gråtvarning. Jag vet helt enkelt inte om jag ska skratta eller gråta.


Borde lagen ändras så att vi får könsneutrala äktenskap?

"...Hur i hela friden tror alla som tycker att vi ska tillåta äktenskap mellan samkönade att världen skulle sett ut om det hade varit den naturligaste sak i världen att vara homosexuell. Troligtvis hade ingen av oss existerat. En förutsättning för människans fortplantning är trots allt man och kvinna. Att två av samma kön vill vara tillsammans stör mig inte ett dugg, men när man skriker efter att få vigas i kyrkan då tycker jag det går för långt. Någonstans måste väl ändå gränsen gå. Jag kan inte för mitt liv tycka att det är normalt att vara homosexuell. Då borde ju även samkönade kunna skaffa barn på naturlig väg..."

"...Att som homosexuell kräva att få gifta sig i kyrkan kan liknas vid att alkoholdrickare skulle kräva att få dricka  alkohol på ett NTO-IOGT möte..."

"...Men, sätt på varandra då, måste Ni driva detta tills Ni får allas acceptans för Er böjelse....Ni kommer inte få min, Om Ni bor ihop, sätter på varandra och vad det nu är allt Ni gör, gör det då, men varför ska Ni tjöta om det hela tiden, kyrkan gillar ju inte Er, vad ska Ni då dit och göra, hade jag inte varit önskvärd hade jag inte gått dit..."

"...Ni får ju registrera Ert partnerskap borgerligt, va nöjda med det.
Faan, i endel länder blir dom skjutna, var glada istället..."

"...Eller kräver bi- och homosexuella snart också att alla måste vara bi- eller homosexuella, bara så att de själva inte ska känna sig annorlunda eller utanför??..."

"...Att kyrkan inte ska införa homoäktenskap är en självklarhet, i så fall får de homosexuella "skapa" en egen religion och gifta sig i "homokyrkan"..."

"...Det vore som att söka medlemskap i en Volvoförening för att senare tvinga denna att omfatta SAAB för att det också är en "bil"..."

"...Jag vill åka med nästa rymdfärja som NASA skickar upp! Jag är jätteintresserad av rymden och jag vill också ha rätten att delta i rymdprogrammet som dom andra astronauterna!!!..."


Det är nästan lite sjukt. Att segrera en grupp människor i samhället. 2008? Det finns såklart flera grupper och fler ämnen att ta upp som exempel, men detta låg i tiden just nu. Jag väntar bara på att det ska startas ett parti mot homosexualitet, lite som Sverigedemokraterna som är emot invandrare. Och att sex av de nuvarande sju riksdagspartierna säger ja, det är väl.. positivt. Men det är fortfarande ett för lite.

Ta hand om er,
dig och varandra!


Tisdag kväll

Tjobido igen. Nu har jag officiellt avslutat min teckningskurs. Skönt som tusan. Fick VG+ i betyg. Hon sa att jag var väldigt kreativ och att jag hade en egen stil, men att jag inte hade en teknik som skulle kunna ge ett MVG. Hon sa att tekniken alltid går att träna upp, men att om kreativiteten och estetiken inte finns, så kan man inte lära sig det. Så jag har alla möjligheter att bli ännu bättre, om jag själv vill. Aja, jag är nöjd iaf.

Efter teckningslektionen ringde Jesper. Vi pratade i en halvtimme, för sedan fick jag lov att cykla hem och äta.
Dennis: Det är bara 23 skoldagar kvar till sportlovet nu, och veckan efter det åker ju jag.
Jesper: Jajussde, du ska ju bort. Fuskis!
Dennis: MOAHA!
Jesper: Du åker på lördagen va? Den 23:e?
Dennis: Yes.
Jesper: Jag har sportlov vecka 9, och du vecka 8, aight? Och du är borta vecka 9?
Dennis: Ja, tyvärr.
Jesper: Då kommer jag hem fredagen den 22:a så att vi kan ses då, och sen ska vi ses söndagen efter att ni kommit hem. Jag ska ta en titt på dig innan du åker, och sen precis när du kommit hem.
Dennis: Jag kommer vara såååå brun. Jag kommer bli så snygg. Suck. Tänk om alla vore lika snygga som mig.
Jesper: Som jag. Lika snygg som jag heter det.
Dennis: .....


Bara tre dagar kvar av veckan nu. Det är värt ett litet hurra. Sista trafikantkunskapen imorgon oxå. FÖR ALLTID! Sen har jag två dagar till som jag börjar vid 10! Stort hurra!

Om en timme är det Andra Avenyn. Innan det börjar ska jag ha hunnit att bubbla lite kolsyrevatten OCH hittat min plånbok. Jalla Jalla!

Hejs!


Tisdag morgon

Dubbelsuck. Jag har haft spanska, och den är slut nu, så det är borde väl vara något positivt, men jag kan inte känna glädje över det. På spanskan läste vi upp våra-värsta-bus-historier. Och efter det gjorde vi massa verbövningar med alla tempus. A-C har fått för sig att jag är efterbliven, så hon gjorde det så att vi skulle vika ett papper så att det blev ett visst antal rutor, och sedan klippa ut dom och skriva olika verb med olika tempus. Dom andra fick riva, och jag fick en sax. Och då och då kom hon ner till mig (jag sitter alltid längst bak vid dörren) och frågade om jag fattade och om jag klarade av det. Suck.

Innan det hade vi matte. Vi gjorde ett halvt tal på hela lektionen. Vi satt och saknade Kalle. Han som luktade päronsaft. Dessutom satt Shno och målade på hela min högerarm.

Nu är det bara teckning kvar, sen är dagen slut. Det är min SISTA teckningslektion, så från och med nu slutar jag vid 12.15 på tisdagarna. Men jag funderar på att hoppa av matten. Jag klarar inte av det. Jag fattar ingenting. Jag har förresten inte fattat någonting på hela förra terminen, därav IG på provet. Jag har inte fått reda på hur det gick på mitt omprov heller, men det var säkert IG där oxå. Matte C är ju inte obligatoriskt, så jag får hoppa av om jag vill. Och hoppar jag av, så har jag ENDAST en timme spanska på tisdagarna, och den kan jag nog flörta mig ifrån. Det gäller bara att fjäska in sig lite hos A-C, alternativt säga att 'jamen jag bor ju på öland, och tycker du att det är humanitärt att jag ska åka in till kalmar för att ha EN lektion?'. Mitt sista alternativ är att slå ner henne.

Nu måste jag snart pysa till lektionen. Eller nu förresten.
Tjobido.

Run boy, run!

För inte mer än en minut sedan så stapplade jag och bror min in genom dörren. Vi har varit och sprungit för ANDRA gången på mindre än 5 dagar. Vad ska det bli av oss? Och duktiga som vi var så gjorde vi klart maten innan vi sprang, så nu ska den bara stå en stund i ugnen, sen kan vi käka. Yummie!

Annars då? Ja, vadå annars? Det var fotboll igår till klockan 02, och efter det var det 'Mannen som talar med andar' på tv4+, och efter det var det 'Nattliv' så min natt var fullspäckad. Ikväll är det Idrottsgalan, och jag hoppas på att charmiga, gulliga, underbara Susanna Kallur får Jerringpriset. Men jag har en liten aning att, Gud förbjude, allas vår Zlatan kommer få det. Jamena, det finns många fotbollsnördar i det här landet.

Jesper hörde av sig idag oxå. Very nice, eftersom att det var ett tag sedan sist. Eller ja, det var i torsdags tror jag. Han är så upptagen, den lille pojkstackarn. Men han tycker ju om det han gör, så han klagar väl inte. Han lovade att ringa mig imorgon efter min teckningslektion. Oxå very nice.

Jag såg en snygg väska idag. Den kostade bara 1200:-. På samma sajt såg jag även en wonderbar jacka, som jag vill ha, vill ha, vill ha! Men efter lite ögonshopping så drogs jag sakta tillbaka till verkligheten. Och i verkligheten är jag skyldig syster 4143:-, mor 'okänt belopp', lilla andreas 'okänt belopp', bror 'okänt belopp'. Mina skulder uppgår nog till närmare 6000kr. Ni kan ju gissa om jag får den där jackan eller inte. (Fast jackan kostade faktiskt bara 1099:-, eftersom att jag har CSN-kort. Hurra för det.)

Jag vill ha ett såntdär kompishalsbandshjärta som alla tjejer hade när dom var små. Såntdär i silver som man delar med en kompis, så att båda får ett halvt hjärta. Det vore värsta coolness. Fast då ska det vara i äkta silver. Dock tror jag att mina manliga bekanta är för macho för att ha det. Alla utom Jesper. Liksom musikal? Fast iof, Tommy Körberg är väl ganska macho med sin motorcykel, och han är ju musikalartist. Typ.  Annars kan man ju låtsas att man har två kompisar, och därmed ha på sig båda delarna själv. Aja, sluta spekulera, du har ändå inte råd Dennis. Jag ska råna en bank imorgon, first thing in the morning, sen går jag till Guldfynd på lunchen. Så får det bli.

Maten väntar.
Ba' ba'!

Dah.

'Nattliv, på 4:an.
"Går att läsa" ....bok!
De har typ haft 32 felgissningar nu. För fan, har de inget liv eller kan de inte bara låta någon gissa rätt någon gång, så slipper folk utan något liv, alltså jag, att sitta och kolla på skiten.... Jag ska ringa och gissa rätt, inte för att vinna pengarna utan för att bevisa min totala överlägsenhet... Okej jag ringer för att vinna pengarna. Men dah.'

// Jespers blogg.

Gruset

"Visst är det sorgligt att dina drömmar krälar i skolgårdsgruset likt maskar bland ruttnande röda frukter. Ett sötsurt täcke av porlande saft som vi aldrig lekte under. Bland sanddynerna bakom gymnastiksalen håller jag din vattenflaska, dina sista droppar, och njuter av att se dig törstig.

Visst är det sorgligt att du irrar runt bland snötyngda granar, vilsen i det vinterlandskap som är mitt ansikte.

Min fastfrusna ilande iris, statyns blick, ett sprucket monument över det vi en gång var.

Två duvor, den ena vingklippt.

Jag flög aldrig lika högt som du, och föll aldrig lika hårt. Och tro mig, när jag ser dina ryckigt skakande läppar, önskar jag mig ett par vingar."


Den är fin. Tror jag fick reda på den av Simon, men jag minns inte kopplingen. Liksom.. varför? Aja, den är grym iaf. Love.

Kristina Lugn(ast)

"Direkt när mitt första barn var fött, så blev jag livrädd och tänkte: Vad har jag gjort? Jag har dödat mitt barn. För i samma stund som hon föddes, så bestämdes det ju oxå att hon ska dö. Jag har dödat mitt barn."
// Kristina Lugn

Det är en hemsk tanke, men det stämmer ju. Lyckligtvis så tänkte hon bara så i någon minut eller så, sen fanns det bara glädje och kärlek. Hur jag vet detta? Jag är såhär close (korsar mina fingrar) med Kicki Lugn.


Jag har tänkt lite på det här med bankkort, och det faktum att det inte fungerar så bra. Jag blir så trött på det här med lösenord. Man ska ha det till ALLTING, och om man är lite slow så glömmer man ju ofta bort dessa, och vad gör man då? Så nu har jag tänkt ut ett, eller möjligen två, alternativ. Antingen opererar man in ett chip i alla människor, och när man sedan håller upp det, som en stämpelbricka, så loggas man in eller vad det nu är man ska göra. Men sedan kom jag på en ännu bättre grej. Varför inte använda det faktum att vi alla har olika fingeravtryck? Istället för att trycka in en kod, så trycker man till som sjutton med tummen. I like it. Jag ska skicka en förfrågan till Beatrice Ask, men jag får skynda mig på, för hon kanske avgår snart. Vi minns ju alla tobleroneskandalen, eller jussde, det var ju en viss fru Sahlin. Men alla kan vi göra misstag, right? Och jämfört med de dum(M)a moderaterna så är sossarna ganska (S)nälla.


Nu ska här skrytas lite. Jag tänkte skriva kommentarerna som jag fick på mina uppsatser och rapporter i svenska A, dels för att skryta, och dels för att.. ja, enbart för att skryta.

Uppsats 1.
Otroligt fint skildrat. Korrekt språk med flyt. Fortsätt att skriva. Du har gåvan. Lycka till!


Rapport 1.
Du har på ett mycket välplanerat sätt genomfört din rapport. Det är djupt och personligt, men samtidigt finns en korrekt och objektiv faktadel. Språket är överallt helt korrekt. Fortsätt så. Gratulerar!


Uppsats 2 har spårlöst försvunnit. Slarvigt? Men, förlåt då, alla har väl brister? Bara för att mörka min slarviga sida, så tycker jag att vi läser kommentarerna där uppe en gång till. Visst är jag bäst? Puss på mig.


Nämen oj, nu måste jag gå!

So long!


Soldag = Sunday

Åh, vilken fyndig rubrik! Nu sitter jag och myser över att jag lyckades komma på den. Hoppas nu bara att det verkligen är söndag idag, men det tror jag.

Idag har det inte hänt så mycket. Vaknade och såg när Charlotte Kalla vann Tour de ski. Jag satt och sträckte nävarna i skyn när hon flög förbi Kuitunen. Jag låtsades väl kanske lite att det var jag som flög fram och bara hade några hundra meter kvar till mål. Jag måste börja träna. Och gå till en psykolog.

Runt 13 hörde Jesper av sig och ville att jag skulle komma till honom. Suck, där rök min slappardag. Eller jag ville ju såklart träffa honom, men det är mycket bättre när han kommer till mig. Det är mindre jobbigt för mina ben att inte cykla. Jag försökte förklara att mina ben var som spaghetti, och att om han ville ses så fick han gå och fixa ett körkort, köpa en porsche och hämta mig. Han gjorde inte det, så jag fick leta fram min cykel nere i cykelkällaren och cykla till hans mors place. När jag kom så öppnade hans mor och efter lite ytterjacksavplockning och lite cykelsnorssnytning så gick jag till Jespers rum, och han sov. Herregud, latmask. Tyckte jag att han var värd att sova? Nej. Tvekade jag minsta lilla innan jag ruskade om honom och väckte honom? Nej. Det bästa jag vet är att väcka folk som sover, det kommer tätt före känslan av att hålla folk som vill sova vakna. Efter lite gnugg i ögonen, och en massa gnäll om att Nej, Dennis, jag kan inte öppna ögonen, det är för ljust, var han helt vaken. Jesper var jättefin i håret. Han klippte sig ju häromveckan, och jag hade inte sett det innan. Var det någon som såg Babben & C:o när Måns Zelmerlöv var där? Jesper klippte sig precis som Måns. Eller som Idolsebastian innan han snaggade sig. Very nice! Gah, jag orkar inte skriva mer. Jag tror att jag berättar allt lite för ingående. Men desto roligare för er som läser. Sen stängde vi in oss på hans rum, för det kom folk. Klockan 17 började Marianne med maten, så då passade jag på att gå. Eller.. oj, vad dumt det lät. Jag smög inte ut, nej, jag menar typ att det var dags för mig att gå  när hon började med maten. Och Jesper skulle ju packa o greja med allt sitt. Han åker ju tillbaka till Gotland ikväll. Alldeles strax förresten, eller ja, om några timmar. Så nu kan vi inte ses förrän sommaren 2017, eller mjo, kanske längre fram till våren. Jag hoppas det iaf. Dumma skola som sätter stopp för våra tappra försök att faktiskt skaffa oss ett LIV! Hela skolväsendet är meningslöst och borde slopas, eller åtminstone kraftigt skäras ner i små bitar och endast finnas i storstadsområdena, för att sedan skäras ner ännu mer och tillslut inte finnas alls. Då skulle folk ha tid att skaffa sig ett liv, för som det är nu, då går det inte.
Om jag har ringt och beställt tid till psykologen än?
Det är dags nu va? Jag ringer med en gång.



Förresten, dagens citat oxå.
Jag: - ÅH ÅNGEST! Nu är det snart skola igen.
Jesper: - Mjo jag vet, men jag föredrar att inte tänka på det, för då finns det inte.
Jag: Owh, smart, det ska jag prova. Så, hur känns det att åka tillbaka till Gotland?
Jesper: Jag minns inte ens hur det ser ut. Jag minns inte hur jag lämnade det.
Jag: Jasså?
Jesper: Ja, och min fisk lär vara död. Men jag matade henne massor innan jag åkte.

Bra Jesper. Hon har ju bara varit utan mat i snart tre veckor. Hon lever nog. Inte. Stackars Birgitta. R.I.P.


Tjobido!

Håll ut

Igår kunde jag inte somna. Eller jo det kunde jag. Tillslut. Men det tog en väldig tid. Ni ser, när det blåser så finns det alltid saker som rör på sig. Och sakerna som rör på sig tar nästan alltid emot någonstans. Igår var det där någonstans mitt sovrumsfönster. Fråga mig inte vad det kan vara som studsar emot mitt fönster typ fyra meter upp. (Och nej, det finns inga träd eller grenar eller what so ever. Jag är inte dum.) Det lät ungefär som om det var två människor som pratade. Två människor med väldigt ljusa röster. Jag inte bara stängde av min radio, jag drog ur sladden oxå för att vara extra säker på att det inte var den som pratade. Jag höll örat mot fönsterkarmen och jodå, där var det några som pratade, dock ej svenska, iaf det jag hörde. Jag la ena örat mot kudden, och stoppade in ett finger i det andra. Vissa ljud stör verkligen. Suck.

Andra saker som är jobbiga är mammor som väcker mig. Iochförsig så brukar det bara vara en specifik mamma som väcker mig, eller det finns flera mammor som har väckt mig, men det behöver vi inte gå in på nu. Upp vid 07.30 för vidare färd mot Kalmar, och vad jag trodde, Jesper. Men ödet spelade oss ett spratt, så det fick bli lite tv idag, plus handla lite inför skolstarten, ni vet, nytt pennskrin, bänkpapper och en extra vässig pennvässare som alla andra vill, men aldrig får, låna. Nej seriöst, jag köpte flingor o makaroner o sånt som håller. Ibland känner jag mig vuxen.

Imorgon VILL jag verkligen till Borgholm med Lilla Andreas och hans gäng, men jag vill inte åka buss. Att åka buss går emot mina principer som mjölkbonde, eller ja, växthuseffektsmotståndaremotståndare. Hajar ni? Jag är motståndare till såna som är motståndare till växthuseffekten. Nej seriöst, jag blir så lätt sjuk när jag åker buss, speciellt bussar där det finns andra människor. Jag cyklar hellre, då kan jag inte smittas, eller smitta. Nej ännu mer seriöst så kostar det pengar att åka buss, närmare bestämt 44 kronor till Borgholm (jag har kollat upp, inte för att jag tänker åka buss, verkligen inte, mer för att jag ska kunna briljera med mina kunskaper om KLT:s priser), och dom 44 kronorna har jag idag använt till cornflakes och skruvmakaroner (och lite till GrillChips, men det räknas inte). Så mitt hopp om att få komma till Borgholm har sakta men säkert smulats ner och blivit till mjöl. Men jag har andra planer; såsom att laga inbakade kycklingfileér, försöka våga öppna kylen och rensa den, vässa pennor och studera stjärnor. Som ni hör så tenderar dessa aktiviteter att dra ut på tiden, och fortgå även under natten, så ja, jag ska stanna till söndag. Jesper tvingade mig. Eller, jag tvingade honom, fast nej, vi tvingade nog varann. Men det är faktiskt inte så konstigt. Det är hans sista helg i Kalmar på evigheters evigheter. Vi har inte sportlov samtidigt, inte påsklov samtidigt, + att han har musikaler hit och dit. Och då menar jag inte övningar, utan föreställningar. Så där försvann våra fikahelger. Jag har även blivit bjuden till Visby för att se på en av alla dessa föreställningar. Och för att jag ens ska överväga detta, så måste jag förhandla fram följande saker; Fribiljett (off course), fri logi (off course), hemmalagad (gratis) mat varje dag (off course), och en stor säng med extra fluffigt fluff (off course).

Ikväll har jag faktiskt överträffat mig själv. Såhär mycket har jag inte skrivit på, ja jag vet inte hur länge. Nu är jag värd en natt utan småfolk som viskar i väggarna. Tack.



Jag har lyssnat på en bra låt idag. Den som vet vilken det är (utan att kopiera texten och söka på google) får en hemlig gåva.

"Allting ser så gulligt ut från ovan,
och himlen ser så praktfull från marken."


Vad säger man? Gräset är inte alltid grönare på andra sidan.


Imorgon går jag en spännande dag till mötes.
Wish me luck.
Kisses!


RSS 2.0