Nyår

Det är med skräckblandad förtjusning som jag ser framemot att vi imorgon ska skrika TIO-NIO-ÅTTA-SJU-SEX-FEM-FYRA-TRE-TVÅ-ETT-NOOOOLL! och sedan vara lyckliga ända tills vi vaknar vid lunch dagen efter och inser att det här året kommer bli precis likadant som det som passerat. Att växla från år 2007 till 2008 innebär nyårslöften, löften om ett bättre år, en nystart, en fortsättning, ett nytt kapitel, en chans att förändra, men framförallt förbättra. När vi om ett år sitter här igen, vilket jag hoppas att vi alla gör (!), så kommer vi klaga på brutna nyårslöften, uteblivna nystarter och fortsättningar, kapitel som istället för att leda oss framåt, tog oss till bokens sista sida, motsatta förändringar och en visshet om att förbättringarna inte gällde oss. Vi förlitar oss för mycket på det nya året. Bara för att vi byter ut sjuan mot en åtta så innebär det inte att det blir lättare för Rolf, 52, att sluta röka, eller att Sara, 36, och Viktor, 33, äntligen kommer att bli föräldrar.

Nystarter kan man starta närsomhelst. Det gäller att ha viljan och kraften att genomföra det som man vill genomföra, och därmed göra det som tidigare verkat ogenomförbart genomförbart. Krångligt? Näe, inte alls.
Det viktigaste är att man har bestämt sig. Det går inte att genomföra stora förändringar halvhjärtat eller med en inställning som säger 'jag kan ju försöka, men det går nog ändå inte'.

Tro det eller ej, men jag ska faktiskt ha några nyårslöften my self. Jag måste ha en nystart, och det har jag känt länge. Jag måste ta tag i saker och få ordning på mig själv, för just nu känner jag mig inte 'iordning'. Nyårslöftena är dock inga nyårslöften bara för att det är nyår. Jag tänkte faktiskt börja med mitt 'nya liv' redan idag, men även jag kan falla för diverse grupptryck (!), så imorgon vid tolvslaget börjar min nya skaparperiod. Jag har länge vetat att jag vill syssla mig åt olika former av författarskap, så nu ska jag skapa mig en framtid. Jag ska titta på kurser jag kan tänkas gå efter gymnasiet, jag ska hitta min form av skriveri, och jag ska försöka utveckla mitt skrivande. Jag känner redan nu att det här kommer bli väldigt svårt, men jag ska göra ett försök, dock inte ett jag-kan-ju-försöka, men-det-går-nog-ändå-inte-försök. Mitt andra löfte handlar om min fysiska status. Jag ska börja simma en gång i veckan, och springa så ofta jag hinner. Åh, vilka ambitioner pojken har. Puss på mig.

Krönikan om året, alltså årskrönikan, kommer så fort som möjligt, eller ja, innan nästa nyårsafton iaf. Det kan jag lova. Eller, nä, inte lova kanske. Men nästan.

Gott nytt år allesammans!

Middledays

Igår var jag, Stora Andreas, Lilla Andreas, Annica och Kristin i stan och kollade lite på mellandagsrean, men allt vi såg var människor. Jag stannade sedan kvar för att umgås lite med Jesper. Allt vi gjorde, som vanligt, var typ att se på tv och hänga lite vid datorn. Men det är avkopplande på nåt sätt, iaf en stund. Vi fastnade vid tv:n ända till Nattliv var slut på tv4+, vilket var lite efter klockan 05. Sen vaknade vi vid 10 idag, så vi är ganska trötta. Och efter ännu mer Dr Phil, Top Model, och MTV så fick Jesper lov att gå, så vink vink på honom. Sen lagade jag mat, och nu sitter jag här.


Åh herregud. Kvaliteten på mina inlägg har sjunkit till botten. Det är katastrofalt dålig standard på mina inlägg nu förtiden. Och det sorgliga är att jag inte kan lova någon bättring.
But hey, don't bli ledsen för det. Dåliga inlägg är bättre än inga inlägg alls. Eller nä. Men säg inget.


Dagens repeat: Petter ft. Säkert! - Logiskt


God fortsättning.

JULAFTON!

Jahopps, idag har det varit, och är väl fortfarande, julafton. Pappa har jobbat, och äldsta syster och hennes sambo har varit borta, så det blev en reservbetonad jul. Men morfar och moster Anette har varit här, och det var också trevligt. Det var faktiskt väldigt trevligt. Det här kändes som en riktig jul på nåt sätt. Julen handlar inte om julklappar och sådant, det handlar om släkt o vänner. Jag uppskattar verkligen att ni kom. Verkligen :)


Nu sitter vi och spelar GENI, men nån av smartisarna har snart vunnit, och då ska vi spela Alfapet, tjoho! Jag minns när jag spelade det sist, det var i Stockholm med Carro, Johanna och Tina. Jag och Annica var på lag, och vi förlorade. Stort. Men idag ska jag vinna. Jag är såå pepp!


God Jul till allesammans. Igen.


Mitt 2007

image32

SAMMANFATTNING 2007!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Hmm.. jag badade vinterbad!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Josefine från min högstadieklass!

4. Dog någon som stod dig nära?
Mormor

5.Vilka länder besökte du?
Spanien och Sverige ;)

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Mer pengar, och ja, det var nog allt.

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
Har dåligt minne, men typ 12 juni, min födelsedag. Tror jag..?

8. Vad var din största framgång 2007?
MVG i svenska! :O Puss på mig!

9. Största misstaget?
Välja spanska som språkval.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Alla är väl sjuka nångång?

11. Bästa köpet?
Tennisracketgodiset på Coop! <3

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Resa till Gran Canaria, + bio/bowling.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jespers intrång i mitt liv.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
The Arks melodifestivallåt, minns dock ej vad den heter...?:p

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ehm.. idonno.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Pluggat... suck.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tittat på tv.

18. Hur tillbringade du julen?
Ehm, i mitt föräldrahus på Öland, as usual.

19. Blev du kär i år?
Kind of. :)

20. Favoritprogram på TV?
Nanny, lokala vädret och alla slags ordgåteprogram <3

21. Bästa boken du läste i år?
Bok? Har inte läst någon bok, eller jo, 'Johanna Nilsson - Hon går genom tavlan ut ur bilden'.

22. Största musikaliska upptäckten?
Death cab for cutie, und Billy the vision and the dancers

24. Något du önskade dig och fick?
Som sagt, MVG i svenska!:D

25. Något du önskade dig men inte fick?
En miljard.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Gick i skolan :(

27. Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?
Mjukare säng, fler kuddar, plattare tv, snabbare cykel, bättre väder, etc..

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Uhm, orka-tänka-på-vad-jag-tar-på-mig-stilen. Eller ja, jeans and converse, aight Äna?

29. Vad fick dig att må bra?
MVG i svenska!<3

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Sugen på? Hmm, Josefine Craaford har grym stil, så hon smakar säkert gott.

31. Vem saknade du?
Ibland tappade jag bort mig själv, då blev jag ledsen.


Håller även på med en seriös årskrönika, men jag känner att det kommer ta tid, så förvänta er inget före påsk.


Ha en God Jul nu allesammen!
Och kom ihåg att krama varann extra mycket. Jag tror att vi kramas för lite. Mer kramar ger mindre depression and that kind of stuf.
KRAM på er. :)

Julbord

Igår kväll var jag på julbord med familjen, alla utom mamma, som opererades i Linköping igår. Hoppas hon får komma hem idag. Julbordet var iaf väldigt gott och väldigt roligt. Lilla Andreas spexade ju till det som vanligt. Men som vanligt så åt jag för mycket, så jag fick gå halvböjd hela kvällen.



Men nu till det viktiga!
Ni måste besöka min bilddagbok. Länk finns längst ner till höger.
Klicka på den 20 Dec, och njut. :)

Jullov!

Vaknade av det vanliga Pip-pip-pip-PIIIP-Pip-pip-pip-PIIP:et idag. Då var klockan på snudden till halv nio. Äta, duscha och iväg ut i kylan. SISTA DAGEN I SKOLAN! Först hade vi lite klassträff i B9, efter det dans i gymnastiksalen, sen lunch, sen aulan, sen slut.

Klassträffen i B9 var totalt onödig. Och tråkig.
Dansen var jag på i 10min, sen gick jag och Shno och mötte Sara för att sedan sätta oss vid varsin dator. Loggade in på msn, och där säger Lilla Andreas att han har hört att en bil har kört av den lilla fredriksskansbron (som ligger precis utanför stagg), så jag och Sara sprang dit och tittade. Det var en bil under broräcket, en blinkig brandbil, och lite kö, annars inget speciellt.
Sen åt vi som sagt. Julgröt med olika slaffsiga såser, den ena slaffsigare än den andra, och lite tillbehör. Uew.
Efter det ville vi fira att vi faktiskt har klarat av halva gymnasiet, så vi badade. Ute. I isvattnet. Så vi bytte om, och begav oss in på fredriksskansområdet och hittade en liten gång ner till vattnet. Eftersom att det var is, så fick vi hacka oss igenom den först, och efter mycket om och men så doppade vi oss och sprang sedan tillbaka till skolan. Väldigt kallt, men väldigt coolt av oss. Tänk när jag blir gammal, då kan jag berätta om när jag gick i tvåan, och badade i isvatten den 20:e december. Vilken morfar/farfar jag kommer bli.
Efter det var det bara aulan kvar. Lite kör, lite sång, lite prat, sen SLUT! Prisa Gud, sjung halelujah.



Nu ska jag bara försöka övertyga stora andreas om att vi ska slopa julklapparna i år, SEN är mitt liv perfekt.
Puss på mig.

Slappslupp

Idag var det nästan helt tomt i skolan. Min klass har bevisligen redan tagit jullov. Men jag var där (du ska vara stolt mamma, du har uppfostrat mig bra!) och Shno oxå förstås. Trafikantkunskapslärartanten var dock sjuk idag. Kräksjukan fick jag berättat för mig. Rätt åt henne. Hon brukar ju ha mundiarré, så nu är det tvärtom. (HAHA, asså seriöst, jag är faktiskt rolig.) Vikarien var ganska tråkig. Men vi överlevde. Resten av dagen kändes, och känns, ganska reservbetonad.

Tre dagar kvar till lov.



Lilla Andreas är så duktig. Han är nog min idol tror jag. Nästan. Ibland iaf. Men inte när han är dum. Men det är ju inte så ofta. :)
(Har jag fjäskat nog nu? Du SKA fixa min blogg snart. Jag blir deprimerad av all den svarta färgen. Om du inte fixar min blogg så kommer jag klippa sönder ditt årskort på fredriksskans. Kom ihåg det.)

You? No, ME!

På luciadagen i skolan.

Ankis: Idag är det 3 månader tills jag fyller 18.
Carro: Va, fyller du den 13:onde mars? Jag trodde du fyllde den 3:e mars?!
Ankis: Nä, jag fyller den 13:onde mars.
Carro: Näjussde, det är ju jag som fyller den 3:e mars...

Last fredagen before lovet

Wonderbar dag idag.
-Fick bara G på historiaanalysen. Det suger.
-Känner mig sjukt stressad.
-Kommer ingenstans med samhällen trots att jag spenderade flera timmar på det idag.
-Det är så jävla kallt.
-Det är mörkt, vilket gör mig deprimerad. Jag behöver ha ljust väder för att jag ska må bra.
-Och på toppen av allt, INTE ENS LYSKNAPPEN FUNKADE NÄR JAG SKULLE GÅ PÅ TOA!
LIKSOM; INTE ENS LITE LJUS KUNDE JAG FÅ! Morr!
Snart går jag till vårdcentralen och får tabletter mot ångest. Det här är ju jobbigt.

Fast, jag åt ju pizza idag. Så dagen var väl inte helt bortkastad.



Skolan då?
Hm, ja det började med svenska där vi skriver uppsats tillsammans med samhällen. Jag skriver om dopingens utbredelse i Sverige vs Världen. Uhm, ja, det blir nog bra. Tillslut. Kanske. Förhoppningsvis. Jaja. Sedan hade vi historia, där vi såg på en film om olika kulturer. Vi ska börja med ett nytt arbetsområde efter jul. Skönt. Efter det var det dags för idrott, där vi idag fick prova på hinderbanan som dom byggt i idrottshallen. Den var liiiite roligare än förra året, för i år hade dom fixat en linbana! Sen samhälle och matte. På matten hade vi Håkans son, för Elsa har åkt till Thailand. Lärarkandidatkalle har försvunnit spårlöst. Oxå skönt. Han skymde sikten på tavlan hela tiden.

(Shno sa att jag inte fick säga att hon var världens värsta fotsvett, så det har jag inte sagt.)



På söndag ska vi fira jul. Skönt att få det överstökat. Min ångest har försvunnit, eller nä, halverats, sedan vi beslutade att vi inte ska byta julklappar i år. Den resterande ångesten är den vanliga ångesten. Ni vet, ångesten för alla svältande barn, alla dåliga såpor på tv, dåliga stiftpennor, och sånt viktigt.


Tänk på att vara snälla nu innan tomten kommer, för annars kommer det ingen tomte.
Uhm, för er som inte brukar vara snälla, så kan ett tips vara att härma mitt beteende. Jag är alltid snäll.
Puss på mig.

BU!

Ni vet, på såna där communtitysidor kan man ju starta och gå med i diverse klubbar av alla dess slag. Jag var inloggad nyss, och skulle kolla på en nystartad klubb. Sen när sidan kommer upp så kan man trycka på en knapp och kolla vilka som är medlemmar, eller på en knapp där man vill bli medlem. Jag tryckte på knappen där man vill bli medlem, men jag tänkte trycka på den där man kollar på medlemmarna, men jag visste inte att jag tryckte på knappen där man vill bli medlem, hajar du? Aja, iaf så kommer det upp en lista på alla medlemmar, och jag börjar kolla. Plötsligt ser jag att de finns en medlem som heter samma som mitt nicname.
- Men... va konstigt, kan man heta likadant som någon annan?
Klick, klick.
- Men jösses, han har likadan presentation som mig! Herregud, jag måste vara väldigt populär, eftersom att någon kopierar min presentation.
SEN upptäcker jag ju att det är min egna sida, suck, varpå jag skriker:
- Men jag vill inte vara medlem i den klubben, vad gör NI?!
Suck igen. Ibland förvånar jag faktiskt mig själv. På ett negativt sätt. Jag börjar nästan tro på att Ankis har rätt när hon säger att jag är lite efter.

Thats all.


Tuesday is shoesday

Nu har jag precis haft utvecklingssamtal med Andreas. Det gick ganska smärtfritt, men det märktes att han var bättre på det än vad Lisa var. Han fick mig att sätta upp mål till nästa utvecklingssamtal, och sist av allt frågade han om det var något ämne jag inte gillade. Gissa vad jag svarade; Spanska och geografi. Geografin är nästan värre än spanskan. Då är det illa. Men jag har minst godkänt i alla ämnen, och chans till VG i nästan alla ämnen, plus MVG i teckning. Oh my, jag är så stolt över mig själv, och eftersom att ingen annan säger det, så får jag väl säga det själv; VAD DUKTIG OCH BRA DU ÄR DENNIS! Nämen oj, menar du verkligen det? JA! Tack då :)

Sen har jag en liten fundering kring det här med att låsa dörren. Vi låser ju alltid dörren till vår lägenhet, även när vi är hemma. När jag var hos Jesper så låste dom inte, och grannen låser inte heller sin dörr har jag märkt (nej, jag har inte gått och känt på handtaget). Hur gör folk i allmänhet? Hur gör just du? Give med a comment, please.



image31


- Spice Girls har återförenats och drar igång sin världsturné i december.
- Ronan Keating bekräftar att Boyzone kommer att återförenas, men vi vet inte när.
- Aqua återförenas under nästa år.
- Take That återuppstod redan förra året.
- Robyn är på topp i England.
- Ace Of Base spelar tillsammans igen redan nu.
- Backstreet Boys gjorde också comeback förra året.

Visst är det härligt när barndomen kommer tillbaka, och man kan låtsas att man är 9 år igen?



Ångesten över julklapparna vill inte lägga sig.
Hua.
Kunde inte sova inatt.
Nästa år ska jag VERKLIGEN kämpa för att lägga det där med julklappar på is. (HAHA, på is, vad får jag allt ifrån?)


Måste plugga samhälle nu. Och geografi. Och trafikantkunskap. Och engelska. Och... JULKLAPPARNA?!?!?!?!
:(

Ps. Vill skänka en tanke till lilla Ankis oxå, som ska ta blodprov idag. Hoppas att inte provsvaret visar på det vi alla fasar över; Mul och klövsjukan, eller ännu värre; fågelinfluensan. Ankor löper stor risk att få det har jag hört. Ds

Klipp klapp

Måste bara framföra mitt varmaste TACK till mor och far som har skaffat en ny datastol här hemma. Den andra var verkligen värdelös på alla sätt och vis. Nu kan man ju sitta avslappnad utan att spänna sig i alla muskler som finns.


Idag har syster, hennes sambo och dennes föräldrar varit på en kortare visit. Det bjöds på fika, men jag var ohyffsad och la mig i soffan och såg på sport istället. Det har varit stafetter av alla dess slag. Finns det något mer rafflande än en stafett? Det är även roligt att deltaga i en stafett. Man tar nog i lite mer från tårna, eftersom att man inte bara tävlar för sig själv, utan för ett lag. Lagkänsla är ganska viktigt för hur bra man presterar, men samtidigt, egoister presterar ju såklart bättre i individuella grenar. Suck.

Idag råkade jag häva ur mig dessa ord: "Nej, jag har usb-sladden hemma." (Och med det menade jag att jag har den i Kalmar.) Jag är ju för bövelen hemma. Men det känns inte som hemma längre. Mitt rum är hur opersonligt som helst, och fungerar även som ett slags förråd för söndriga och oanvändbara prylar. Den gamla värdelösa datastolen som jag berättade om, har nu placerats i mitt rum. Jag har ju alla mina saker i Kalmar oxå, därför känns det mer hemma där. Ska jag hem hit så måste jag tänka på vad jag tar med mig, för jag har INGENTING här. Men man kan kanske ha två hemmor (plural av ordet hemma).

Planering vecka 50.
Måndag; Inget speciellt. (Inte glömma att ta med mitt trafikantkunskapsprov till lärartanten.)
Tisdag; Pyssel med arbetslaget? Ta med t-shirt till grafiklektionen.
Onsdag; Samhällsprov
Torsdag; Luciafirande cirka kl 11.00, Geografiprov, Bokredovisning Engelska.
Fredag; Inget speciellt.

Ojojoj

image30

Lilla Andreas
var hos oss igår och såg på när Marie vann Idol. (Bilden)
Jesper smsade nyss och skrev att han drömde om att jag var inlåst i ett spökhus. Jössenamn.
Mamma och pappa kom precis hem.
Min syster ringde förut efter att ha kommit hem från London inatt.
Katten har skabb i öronen.
Och nej, det är inget fel på ICA. Lite skit rensar magen.



Snart är det jul. Överskattat, men nödvändigt. Utan jul, inget lov, utan lov, inget liv, utan liv.. hmm.. ja ni fattar. Nästa år ska jag lägga fram ett förslag bland oss syskon att vi inte ska köpa julklappar till varandra. Ångesten växer från år till år. Jul ska inte vara ångest, det ska vara.. oångest. Och fullt av köttbullar.

Love ya!

Music gets the best of me

THAHA! I love her. Screw Nobelmiddagen.
Musik är livet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1415544.ab

Tjuvar och banditer

Käraste mor och far har åkt bort med två bekanta den här veckan. Dom hörde av sig idag och sa att dom hade blivit rånade. Deras bil hade blivit sönderslagen och allt i bilen var borta. Suck. Jävla as, liksom.

Min äldsta syster och hennes sambo är i London nu, vilket jag tycker är väldigt fuskigt. Suck. Jävla as, liksom.

Jag var hemma på Öland igår och spelade pingis med stora Andreas, lilla Andreas och Annica. Det var roligt, men svettigt. Självklart vann jag det mesta som gick att vinna, men jag förlorade en gång mot lilla Andreas och Annica. Suck. Jävla as, liksom.

Jag har inget att göra, vilket kanske märks på mitt oerhört innehållsrika blogginlägg.
JAAAA, jag ska sluta skriva, ta't lugnt. Suck. Jävla as, liksom.

Tjolahopp!


Ooooonsdag.

Skolan är över. Inte officiellt, men nästan. Alla lektioner känns totalt överflödiga och underbart softa. Idag har jag suttit vid msn från 08.10 till 10.30 för att sedan ha lektion i fyra minuter. Och nu är jag hemma, och min nästa lektion börjar vid 14. Alla lärare pratar om att vi ska hinna med allt innan lovet. De känns som att de redan har tagit sitt lov. Men det är bra att man varvar ner några veckor innan lovet börjar, så att man är helt död på lovet sen. Me like. På tal om att sova. Jag sover mindre och mindre. Det har börjat urarta. Men det finns så mycket bra serier som går sent på tv. Jag skyller på TV6 och MTV. Dumma er!



När jag cyklade hem så var det tre gamla tanter som gick i bredd på cykelvägen, så jag tvingades att pingla på dom med min pingla. Men nu är det så att min pingla är väldigt.. hm... dålig, så tanterna hörde inte, samtidigt som jag ökade farten lite eftersom att jag trodde att dom skulle flytta på sig när jag pinglade. Krocken med tanten var oundviklig, eller nä, det var den faktiskt inte. Jag styrde ner i diket och skämdes ögonen ur mig.
En annan cykelhändelse skedde igår. När jag cyklade hem från fikan med Jesper så var det mörkt, och jag har inget cykellyse. Men jag fick en jättefin reflex i form av en apa, av Josefine i söndags som jag har bundit fast i styret. När jag kom in i skogen så blev det om möjligt ännu mörkare, men jag kände att jag klarade mig fint utan lyse. Jag tittade på min nya fina reflexapa och tänkte: Äsch, vem behöver lyse, när man har en sån fin reflexapa som du? Sekunden efter var jag påväg ut i terrängen. Slutprodukten av alltsammans blev att;
1. Jag ska ringa Reinfeldt och be honom göra bredare cykelbanor (gärna med skyddssarger.)
2. Jag måste tvätta min cykel.
3. Jag aldrig skulle nämna det hör för någon levande varelse. (Se så bra det gick.)


Någon som såg SCRUBS igår?
Laverne dog! BUHU! Hon var ju bäst av alla. Eller kanske inte bäst, men hon var med i serien.

image28

Continue

Fortsättning på det förra inlägget.

Jodå, Ankis dök upp på Teckningen. Idag var det en slapp lektion. Vi skulle bara komma på en idé, utföra den och förbereda tryckramen till nästa vecka. Jag gjorde Greta Garbo, fast med två huvuden som tittar bort ifrån varandra (snart på en tröja nära dig). Blidde ganska nöjd faktiskt. Mot slutet av lektionen kopierade jag och Ankis våra händer i kopiatorn, och sen skrev vi varsin kommentar på den. Den ska jag rama in och hänga upp på vägen. Ett minne liksom :)



Efter teckningslektionen smsade Jesper. Han ville ses en snabbis innan han åker tillbaka till Gotland. Och som den snälla människa jag är, så sa jag; "Ja visst!" Så då cyklade jag hem till honom, hälsade och pratade lite med hans kära mor, för att sedan bege oss till Kullzenska, för en, som vi kallar det, snabbisfika. Träffade Anna H där, trevlans. Snabbisfikan blev en halvlångisfika, som det brukar bli när vi gör nåt. Allt tar sån tid för oss. Sen köpte Jesper lite skivor o dvd:er, bland annat en med Grotesco. Vi tittade även på Carolas nya skiva, och Jesper gjorde sin klassiska Carolawaylning. Det är läskigt likt. Hua. Sen skiljdes vi åt för alltid. Nej då, bara två veckor.

Nu ska broder och jag laga tacos.
Måste få tag på syster oxå. Logga in på msn!

Dagen såhär långt.

Jag kom pigg och glad till skolan, och var förberedd på en tuff mattelektion med allas vår Elsa. Men när hon öppnade dörren till vår sal så satt det massa andra ungar där. Endel viskade: "Det är högstadieelever", andra: "Ettorna har nationellt prov." Jag såg bara att dom var väldigt små.
Salen var alltså upptagen, JIPPIE! Elsa knatade iväg för att leta efter en ledig sal, och efter 10 minuter kom hon tillbaka och sa: "Ny sal är 120 på Tullen!" Varpå vi svarade: "NEEEEJ!" Hon gav sig och gav oss, huannamig, eget ansvar. Jag hatar eget ansvar. Det går alltid åt pipan. Men jag slapp ju lektionen iaf. Efter den inställda mattelektionens håltimma, så var det dags för språk. Ångesten i magen dök upp, som alltid. Men det var ganska soft idag. Lite glosförhör och lite babbel från Ann-Charlotte.

Nu börjar Teckningen snart. Jag hoppas att Ankis inte har stuckit hem, för isf får hon stryk imorgon. Men Ankis som är så snäll stannar nog kvar :)

SPAIN!

"Ämne: Din brevlåda är full!
Innehållet i din brevlåda har överstigit den gräns då du inte längre kan skicka meddelanden. Du använder nu 109% av din brevlådas kapacitet. Alla meddelanden räknas in i ditt totala diskutrymme, även det som ligger i 'Borttaget'. För att få mer utrymme tillgängligt måste du ta bort meddelanden."


Fuck you. Mina mejl är minnen. Dom ska vara kvar.


Jahopp.


Idag pratade min spanskalärare om den stundande studieresan till Spanien. Hon pratade så varmt om den så att jag fick tårar i ögonen.
Spanskaläraren: -Dom som var med sist fick nån slags kräksjuka, eller så blev dom förgiftade, inte vet jag. Dom kräktes iaf som grisar. Det var synd om dom jävlarna.

Man blir ju så sugen på att åka dit med henne. Jag kan knappt bärga mig. Fast jag ska nog inte med. Jag känner ingen i min spanskagrupp. Och åka på utflykter till typ Sevilla o Barcelona och gå omkring på stan ensam låter inte så värst lockande. Förresten ska vi vara där från lördag till lördag, och bara vara borta TVÅ skoldagar, för den veckan är vi lediga ons, tors och fre. Skulle inte tro det. Då är jag hellre hemma. Och det här händer i maj, så då är ju värmen påväg hit oxå. Jag kan lägga mig på svinö och sola och ha det minst lika bra som dom, utan att behöva prata spanska.
Sådetså.

Winnerbäck

Jag och Jossan har varit på Winnerbäck ikväll. Det var en väldigt.. egenartad upplevelse.
Först cyklade jag hem till Jossan och lagade lite mat. Spaghetti och falukorv, med en egenhändigt ditsläpad falukorv. Sen såg vi på parlamentet en stund innan vi begav oss.

Kön utanför sporthallen var obefintlig, och vi undrade om det var ikväll Carola skulle ha sin julkonsert. Vi gick in, och fick se massor med folk. Suck. Och hela stället kokade, eller ja, det var grymt varmt. Mer om det senare.

Som förband hade man släpat dit Abalonde Dots vilket var lite som en lightvariant av Sahara Hotnights. Dom spelade bara i drygt 30min. Sen kom Lars Winnerbäck intravandes med sitt nya band, och applåderna öste över dem alla.

En bit in i konserten så ser jag hur en kvinna, cirka 25, som står bredvid mig, faller handlöst bakåt. Hon svimmade av värmen. Det bildades, som vid alla sådana händelser, en ring med folk som bara glor. Hennes kompis lyfter upp henne och drar henne ut i friska luften. Som sagt, det var ASVARMT där inne. Jag kände själv hur det snurrade i huvudet. Det var ju så mycket folk, så syret tog liksom slut.

Efter många bra låtar, så var alltsammans slut, och jag och Jossan väntade ivrigt på att Carola skulle dyka upp. Men sen kom vi på att det ju inte var hennes konsert idag. Buhu.

En liten kille, cirka 10 år, går förbi oss.
Jossan: Vilken liten människa.
Jag: Det är ett barn? Dom ska vara sådär små.
Jossan: Dom säger ju att det inte föds några barn i Sverige längre.



Nu måste jag snart sova. Suck.
Jag köpte en tröja oxå. Eller ja, Josefine köpte den åt mig, för jag vågade inte. Tröjsäljargubben såg så läskig ut.
Lilla Andreas har en överraskning till mig. Undrar vad det kan vara...?

Biorio? Bowling? Donken?
Anmälan kan lämnas till Lilla Andreas, megaknubbisgatan 9, innan onsdag.


Baby can I hold you?

Första advent

Igår kom Jesper (uttala med spanskt J) till mig. Vi ordbajsade, såg på tv och käkade pizza. Väldigt trevligt faktiskt. Vi hamnade framför Babben, och förundrades över Carolas.. utstyrsel.

Babben annonserade att Carola skulle sjunga innan hon satte sig i stolen och blev intervjuad.
Jesper: Oh no, nu ska hon sjunga om Betlehem igen.
Carola börjar sjunga: "I Beeetleheeeem..."
Så klockrent.

Jesper säger att Carola har bra intonation. (Ja, jag lärde mig ett nytt ord igår.)

Kenoreklamen kom.
Jesper: DENNIS TITTA, JAG ÄR MED PÅ TV!
Dennis: Va? Vem är du? Är du han den fule med bandana?
Jesper med glittriga ögon: Jag är han med bandana :)

Framåt tolv ringde Jespers pappa och undrade vad vi gjorde, etc. Och idag på morgonen ringde Jespers mamma och undrade vad vi gjorde. Varför ringer inte mina föräldrar och frågar om jag har kul? Fast om dom väl ringde så skulle jag nog ändå inte svara, men ändå liksom.

Idag ställde vi klockan på 08.45, för vi ville se julkalendern. Den verkar faktiskt vara bra i år. Det kan iof bero på att jag var väldigt trött när vi såg den. Men det var ändå bra skådespelare och lite humor. Så jag kommer nog fortsätta titta på julkalendern.

Innan Jesper skulle hem och fira sin systers födelsedag, så kollade vi på EM-lottningen. Precis när det började handla om Sveriges seedningsgrupp så ringde Jespers pappa igen, så vi hörde ingenting! Jesper har ju sina jävla musikallåtar på mobilen så man kan ju inte ens höra vad man själv tänker när den börjar låta. Lägg där till vibration.
Men jag tror att vi ska möta Grekland, Spanien och Ryssland. Ganska bra grupp.

Runt 17 ska jag cykla hem till Josefine och laga lite mat med henne. Och sen ska vi bege oss till sporthallen för att lyssna på Messias, eller ja, Lars Winnerbäck.

Nu ska jag kolla på Amandas andra uppträdande från fredagens Idol.
Puss.


RSS 2.0