ESC och stackars Eva

Har haft en trevlig helg den här helgen också, men ändå blir det aldrig tjatigt!

Hade middag i lördags, och såg sedan på ESC tillsammans. Den äldre generationen tyckte inte om vinnande Lena, medan vi yngre blev toklyckliga när hon vann! Äntligen lite riktig musik som vinner. Gillade faktiskt aldrig Rybaks låt. Lena är ung, modern och låten är detsamma. Kanoners!

Igår firade vi morsdag med massa tårta, och presenter, även om presenterna egentligen delades ut på lördagen, fast efter midnatt. Vi firade även pappa eftersom han fyllde år. Mycket firande blev det, och nu vill jag inte ha mer tårta på ett tag!



Fick ett mejl om mina extrakilon häromsistens;


Fick mig ett litet gott skratt!
Sen kan jag inte låta bli att kommentera följande artikel i Expressen.



Sammanfattningsvis; Eva är sjuk, men det tycker inte F-kassan. Så nu lever hon på pengar som inte finns, kronofogden jagar henne, och spiralen neråt har påbörjats.

Läste kommentarerna under artikeln och blev mörkrädd. Fast mycket är sig ju likt. Alla som stödjer denna misshandel av sjuka människor har ett par olika argument som varvas. 1: Dom känner en som fuskar (vad nu det har med att giltigt sjuka människor står utan ersättning att göra). 2: Av någon anledning vet dom bättre än personens läkare efter att ha läst artikeln och drar slutsatsen att personen fuskar och/eller är lat.

Min gissning är: Dessa människor har aldrig haft närstående eller själva varit allvarligt- eller långtidssjuka. För om dom hade varit det hade dom omöjligt kunna vara så cyniska kring andra människors lidande. Jag är för bättre kontroller vid misstänkt fusk. Men att en outbildad handläggare ska få lägga veto på utbildade läkares utlåtande är ju bara sinnessjukt. Och att folk sedan applåderar sånthär människoplågeri är också sjukt. Att även den svenska regeringen gör det, och arbetar aktivt för att skapa mer lidande för de som redan lider, är bortom mitt förstånd.


SATC och ESC

Igår fick jag mycket gjort. Tvättade rubb och stubb, förutom sängkläderna. Det fanns det ingen tid till. Vaknade ju alldeles för sent. Efter det så beställde vi födelsedagspresenter till pappa. Sen gjorde jag mig iordning och blev upphämtad av Johannes. Vi åt middag på stan, och drog oss sedan bort mot Baronen. Såg sedan SATC 2, så missade allt jippo som tydligen skulle varit där. Men såg ju istället en grymt underhållande och rolig film. Ska väl dock säga att storyn var ganska tunn, men det tänkte man inte på förrän efteråt. 2h och 27 minuter kändes definitivt inte som 2h och 27 minuter, utan mer som 1h.

Efter det blev det illfart hem till lägenheten för att se på ESC och Anna Bergendahl. Tyvärr åkte ju Sverige ut, men vad gör väl det om hundra år? Anna var grym, och om det inte passar Europa så är det väl deras förlust. Tycker faktiskt inte att man kan tävla i musik. Jag är mer för tävlingar där man kan mäta resultat, som längdhopp eller fotboll. Musik handlar om popularitet och kultur. Och grannländer.
Sedan tycker jag det är jobbigt att kvällstidningarna blåser upp det sådant. Fiasko? Sverige blev ju egentligen utröstat 2008 också, men då hade vi turen att få ett wildcard till finalen.

Jaja. Skit samma. Fanns ju faktiskt några bra bidrag igår.
Armenien, Irland, Rumänien och Kroatien, även om Kroatien inte gick vidare heller.

Nu blir det frukostte!

En liten lista

Dagens gjorda;
- Missade tvättiden igår, så har varit och fixat en ny paniktid. Måste ju ha kläder till helgen för jössenamn!
- Skrivit brev och gått med det till postlådan.
- Pluggat lite, med betoning på lite. Råkar alltid, hur jag än gör, hamna på socialdemokraterna.se eller ssu.se. Dock inte idag, för idag hamnade jag på rödgröna.se. Konstigt, men jag dras liksom dit. Det är så spännande.
- Läst morgontidningen, som fortsätter att dyka upp. Börjar tro att någon vänlig själ har hört mina böner, och betalt 5 års prenumeration.
- Kollat om lediga rum i Stockholm. Längtar tills jag, utan att tänka på det, kan säga; "Hm, jamen då tar jag pendeln vid halv tre, så ses vi i kungsan vid tre? Eller tar du bussen in till slussen först? Isåfall byter jag i Huddinge, så ses vi vid slussen?" HAHAHAHA, jag är sjuk, jag vet. Och jag vet inte ens om det där stämmer, men själva principen, people! Ena stunden är jag trött på Kalmar, för att i nästa vara ledsen för att lämna stan. Men sanningen är att jag dör om jag inte kommer in i Stockholm. Ingen press, liksom.

Ikväll ska jag försöka få andreas att vilja äta något gott. Brukar ju lyckas, så jag är optimistisk. Efter det blir det tv-mys. Har inte kunnat sova på några nätter nu, så är lite seg och trött (läs; bitter och sur).

Längtar till imorgon förresten! Middag och bio med Jehovas! Har sett framemot det i flera veckor nu. FINALLY!

Födelsedagsångest

Jag vet att jag har tjatat om att jag snart fyller år, och det gör jag ju visserligen. Men ni behöver inte ta det på så stort allvar. Inte köpa något hiskeligt dyrt, eller fundera ut något speciellt. Jag har själv funderat på presenter eftersom pappa fyller år på söndag. Och det går inte så bra, minst sagt. Så nu när jag själv märker hur svårt det är, så vill jag ge er tillåtelse till att släppa kraven. Det viktigaste är att ni kommer ihåg min födelsedag. Ganska låga krav, huh?

Har förresten börjat logga in på bostadsköhemsidan med jämna mellanrum för att titta om jag får några erbjudanden om takvåningar på östermalm, eller en villa i Tyresö. Men icke. Inte än iallafall. Folk slutar ju snart sina utbildningar, så snart borde det rassla till. Eller kanske inte rassla till, men åtminstone komma in några lediga rum. Dessutom har jag kollat på buss/tunnelbanekort, och ett terminskort för studenter slutar säljas 21 juli, och då vet jag väl inte ens om jag har kommit in? Ganska märkligt.

Något annat som är lite märkligt är vädret. Ena stunden är det strålande sol och 30 grader, i nästa sekund öser regnet ner från en svart himmel, och sedan blir det sol igen. Men ska inte klaga. Minns ni vintern?

Ikväll är det ESC-semi nummer 1. Jag har en favorit, och det är Lettland. Resten är väl i stort sett bara skit. Kanske inte Belgien förresten. Men annars. Ja, trevligt blir det i vilket fall. Bänkar mig i fåtöljen ikväll med cola och chips!

Skrämmande människosyn

                                                           


Har just diskuterat lite med Anna från min förra klass, och hennes vän Axel, och det var spännande. Lite skrämmande dock. Människosynen som moderaterna har är vedervärdig. Vi kom in på ämnet cancer, och jag sa att jag tyckte att cancersjuka inte ska tvingas till arbete, men också inte heller tvingas vara hemma. Det ska prövas individuellt. De tyckte dock att cancer inte är något problem, och att problemet för dom som har cancer inte är cancern i sig, utan att systemet tvingar dem att sitta hemma, och att de på så sätt blir isolerade. Så det är alltså tristessen och isoleringen som är värst för den som är sjuk i cancer?

Jag konstaterade även att nissarna på försäkringskassan är ett skämt, vilket de dock höll med om. Men de tyckte att det var sossarnas fel, som vanligt. Jag börjar tröttna på att alltid höra samma mantra; "Det är den tidigare regeringens fel" eller "det är finanskrisens fel." Fyra år har gått, och ingenting har hänt med försäkringskassan. Den är faktiskt ännu sämre än innan. Och finanskrisen, ja. Styr man ett land, så ska man kunna styra det både i med och motgång. Det innefattar inte att sänka skatterna genom att låna pengar, eller att höja a-kasse-avgiften.

Det är jämt i mätningarna nu. Det gäller att ge allt dom här sista månaderna!


NEEEEEJ!



Sverige gråter, men tackar samtidigt för UNDERBAR spänning och glädje!

Bidragslinjen?

Ser på reprisen av Gomorron Sverige. Jan Björklund frågas ut, och jag blir lite fundersam.

Folkpartiet vill att unga ska få lärlingsjobb, för att få in en fot på arbetsmarknaden. Men dom ska samtidigt få högst hälften så mycket i lön som dom "riktiga" anställda. Hm. Bra att få in en fot, men ungdomarnas reaktion på detta är att de då hellre går på bidrag, istället för att jobba, och ändå få ungefär lika mycket på kontot. Alliansens arbetslinje byts nu så sakteliga ut mot bidragslinjen. Not ok!

Student, livsnjutare och.. frälsare!

Var och handlade litegrann för en stund sedan. Hamnade bakom en söt gammal gubbe i kön. Han handlade för 358kr och drog sitt ICA-kort och höll på. Sedan plockade han fram pengarna, men upptäckte att han bara hade 355kr, och började sucka. Då harklade jag mig, och frågade hur mycket det var som fattades (HAHA, jag kan räkna, men ville ändå vara säker). Han säger att det fattades tre kronor, och att han får försöka leta fram sitt bankkort. Stopp och belägg. Jag letar upp tre kronor och ger till gubben, och gubben ler ett nervöst leende. "Är det säkert att du vill?" "Självklart!" Lyckligare gubbe får man leta efter. Han tackade och bockade, och jag kände mig som världens frälsare. På knark. Sedan flög jag hem i regnet och folk strödde palmblad framför min cykel.

Trevlig helg följs av trevlig vecka!

I helgen har jag sett på fotboll, sett nya Wallander, grillat, sett på hockey-VM, sett på Kalmar FF, sommarfixat altanen, bakat kladdkaka och busat. En ganska trevlig helg med andra ord.

Den kommande veckan måste jag komma igång med plugget. Dessutom är det ju ESC både tisdag och torsdag, vilket gör kvällarna lite mer spännande, kanske. På torsdag ska jag och Johannes gå på SATC-premiären, och kanske gå ut och äta innan. Filmen är slut typ kvart i nio, så hinner antagligen hem till ESC, och Anna Bergendahl! Jag kan planera, jajamen! På fredag kanske det blir fotboll i Algutsrum. Lilla Andreas bestämmer! ;) Sen på lördag blir det stormiddag och ESC-tittande på kvällen. Fasar redan för den dagen. Kommer bli mycket att göra, och massa folk överallt. Men det blir nog roligt också, det brukar det bli! Sen på söndagen ska vi fira mamma och pappa. Mamma har mors dag, och pappa fyller år. Dom kommer vara så stöddiga. Det har redan börjat lite smått faktiskt. Kaxigheten klär dem icke. 

Nu har jag förresten fått ordning på mina mp3-filer, och ljudboken flyter nu på lika smidigt som vanligt. Var ute och gick igårkväll för att fira att jag lyckades fixa det! Var jätteskönt väder. Kanske runt 17 grader, och vindstilla. Det luktade grillat från var och varannan trädgård, och träden är utslagna och allt är PERFEKT! Skulle vilja stoppa tiden nu.

Vår är oslagbart bra!


Hot hot hot!

Igår var det årets varmaste dag, hittills! Jag och Andreas satt på balkongen hela eftermiddagen och lapade sol! Det var nästintill outhärdligt varmt. Jag vet att man inte får klaga nu när värmen äntligen är här, men jag kunde inte hålla mig. Jag höll på att dö. 
Förresten så borde termometrarna sitta i solen istället. Vem sitter i skuggan liksom, och vem vill veta hur varmt det är i skuggan? Jag flyttade vår termometers mätgrej till solen, där vi satt, och fick detta resultat;



Helt stört varmt, MEN JAG KLAGAR INTE! Eller jo, det gör jag ju förresten..


I helgen blir det fotboll fredag och lördag, och sedan plugg. Ska ju opponera på flicksnärtans utkast, men jag har fortfarande inte fått det. Det ska in på söndag, så om hon inte skickar det snart så hemsöker jag henne.

Boritooos!

Idag har det varit en produktiv dag. Har städat, handlat, pluggat, promenerat och masserat Anna-Karins fötter. Hon skulle ju springa Drottning Margareta-loppet, så jag var lite snäll och masserade hennes fossingar en stund innan loppet. Såg på facebook att hon var hemma för en stund sen. Undrar om hon vann, månne..?

Åt boritos idag, och det var såååå gott! Jag dog lite vid varje tugga, så gott var det! Det kommer vi ha fler gånger, det kan jag lova minsann!



Såg detta i aftonbladet för en stund sedan.


Suck. Blir så trött. Prästerna och ärkebiskopen (och landets alla kvinnor) vill att Victoria ska gå med Daniel fram till altaret, medan Victoria istället vill gå med kungen. Jag tycker det är en fin tradition att bruden överlämnas av sin far, och det har ingenting med jämställdhet att göra. Inte det minsta. Prästerna och landets alla kvinnor menar att kvinnan likt ett ting lämnas över från kungen till Daniel. Det ligger faktiskt inte politik bakom alla beslut här i världen, och vad har prästen för rätt att bestämma? Han har väl rätt till en åsikt, men den kan han hålla för sig själv. Blir så trött som sagt. Jag HOPPAS och VILL att Victoria lämnas över av sin far, helt enkelt för att det är det Victoria vill.

Hm. Värst vad jag bryr mig. Blev bara så provocerad.
Godnatt.

Utkast inskickat!

Sådärja. Nu har jag skickat in mitt utkast till både lärarna och till flickebarnet. Hoppas att hon är snäll. Man skulle dock bara skriva en halv a4-sida, så det finns ju inte plats för hur mycket kritik som helst. Allt jag kan göra nu är att vänta på att hon skickar sitt utkast. När jag är färdig med kritiserandet, så kan jag fokusera helhjärtat på mitt egna arbete, vilket blir skönt. Har ju faktiskt bara två veckor kvar nu. Men det ska jag nog kunna hinna. Det brukar ju alltid lösa sig, så.

Kvar på dagens schema är att gå och handla. Och kaaanske städa. Men isåfall endast mitt rum. Någon måtta får det väl ändå vara.

Dumma ljudbok!!

Har precis kommit hem från ännu en kvällspromenad. Det var dock inte lika skönt som vanligt. Dels för att min lilla promenadrunda börjar bli full med folk, och folk är läskiga på kvällen. Bara nu ikväll blev jag förföljd av två stycken. Fick gå värsta omvägen för att inte bli yxmördad. Sen kom det en snubbe på inlines som jag inte hörde förrän han var en meter bakom mig, varpå jag höll på att välta av skräck. Tror jag ska börja promenera på dagtid istället. ICOHFÖRSIG så blir det ju ljusare och ljusare på kvällarna nu. Men tills dess kanske.
OCH dels för att min mp3 och min ljudbok har bestämt sig för att strejka. Alla filerna ligger huller om buller, trots att jag har lagt in dom i rätt ordning. Kan någon förklara det? I nuläget får jag alltså lyssna på en fil i typ 4 min, sen försöka hinna leta fram nästföljande innan nästa fil (alltså helt fel fil) börjar spelas. Är livrädd för att jag ska råka höra vem mördaren är. Allt letande och hoppande bland filerna gör att jag får mer tyst tid, vilket gör att jag hör när yxmördarna smyger sig på mig, MEN ÄNDÅ. Det är så jobbigt. Hjälp mig någon. Pretty please?

Ja. Och imorgon ska plugget in. Ska skicka in allt som vi har hunnit skriva, vilket inte är så mycket i mitt fall. Och först ska lärarna bedöma det, och sedan ska vi skicka det till någon i klassen, och sedan ska dom kritisera och greja. Har fått reda på vem jag ska byta med, och hon verkar vara ganska petig. Har dock inte bestämt mig för om jag ska vara bitchig och klaga, eller om jag ska vara snäll. Tänk om jag är snäll mot henne, och sedan får tillbaka mitt utkast helt sönderkritiserat. Får väl vara lite mittemellan, i guess.

Mene. Ja. Känner mig trött idag. Mina knäleder hoppar ur led ibland också. Får ta pauser och sträcka ut knäna, vilket inte är så bra när yxmördarna jagar mig. Det går nog över dock.

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag finslipa det lilla plugg jag gjort, och sedan skicka in det. Sen ska jag dricka te och kritiskt kritisera flickebarnets plugg. Blir nog en ganska rolig dag. Ska handla också, för på kvällen ska vi göra boritoooos. Tror jag. Typ stekt kycklingfilé, paprika, lök och massa, som man lägger i ett tortillabröd och paketerar, och sedan stoppar in i ugnen. Låter iallafall himskans gott.

Snarka lugnt!

Fotbollshelg

Himskans vad mycket fotboll jag har sett på i helgen. Ska försöka komma ihåg alla matcher.
Hm.
Hulterstad-Norra Tång, Mjällby-Malmö, Halmstad-Djurgården, Brommapojkarna-Häcken, Göteborg-Örebro, Kalmar-Helsingborg (KALMAR VANN, och gjorde dessutom det snabbaste målet i allsvenskan genom tiderna!!), och 20 min av Barcas match. Ganska konstigt att jag har hunnit med alla dessa matcher. Men det är faktiskt ganska avkopplande att titta på fotboll. Det krävs liksom inte så mycket för tittaren, vilket väl passar mig ganska bra.

Dessutom har jag hunnit med att gå på konfirmation och ett konfirmationskalas. Det var hyfsat segt i kyrkan måste jag säga, men kalaset var det klass på. God mat, och trevligt folk.

Nu är jag dock underligt trött. Huvudet känns konstigt, och ögonen vill stänga sig hela tiden. Så ska väl lägga mig och försöka sova. Blir nog lite musik först iofs, men sen blir det dimman!
Imorgon blir det plugg, och antagligen mer bloggande. Plugget brukar vara ganska tråkigt, och då ligger bloggen nära till hands.

Fotbollskusin

Jag hade det kanoners igår! Var ju med A-K på stan på dagen, och sedan åkte jag med henne till Smedby. Fick träffa Johannes kusin Per och hans flickvän Nicole, vilket var himskans trevligt. Den där Per ska tydligen gilla fotboll också, så får väl satsa på det nångång framöver kanske. Vi lånade en film av dom, som vi avnjöt i hemmets lugna vrå tillsammans med 5kg popcorn, och 1kg salt.

Idag fikade vi lite på Dream, precis som resten av Kalmar också verkade göra, för alla var verkligen där. Inte så konstigt kanske när allt annat var stängt.
Måste verkligen ta tag i plugget nu. Har varit för mycket rännande på staden den här veckan. Känner mig dock som världens mest omotiverade människa. Iallafall gällande plugget.

Shopoholic!

Efter den underbara dagen igår så tänkte jag ta det lite lugnt idag, och kanske plugga lite. Men så blev det inte. Har varit på stan med Anna-Karin hela dagen. Vi handlade student- och födelsedagspresenter, lunchade på 4 Kök, kollade efter badrumsgrejer och köpte en leksaksgräsklippare till Manne. Den lät typ lika högt som en vanlig gräsklippare. Det ska börjas i tid. Vi köpte även en liten skottkärra med spadar och hinkar i till honom. Det enda JAG köpte var två krokar till badrummet. Och det räckte gott och väl. Jag har blivit en snålis, men jag gillar det! Älskar att bada i mina pengar på kvällarna innan jag ska sova. Hm. Ja. Jussde, sen köpte hon godis och vin också. Och morsdagpresenter. Listan tar aldrig slut känns det som.

Nu har jag ont i fötterna, är proppmätt, och helt slut. Ikväll kanske jag ska till Johannes också. Där får det minsann bli chill isåfall. Orkar inte göra något mer på flera år känns det som.

Ring inte mig, jag ringer er. Om jag orkar.

Hanna



En av favoriterna på mitt förra youtube-konto. Tyvärr har jag lyckats glömma bort lösenordet, så kommer inte in längre. Minns dock att detta som sagt var en av alla mina favoriter. Trist att jag lyckats glömma bort alla jag gillade. Fast är väl iochförsig ännu mer trist att jag har glömt bort lösenordet.

Underbart, underbart, underbart!

Har haft världens bästa idag! Önskar att Shno och Sanna bodde här jämt. Sanna ska ju hit nästa år, samtidigt som jag antagligen flyttar, och Shno är ju fast i Örebro i många år till, och sedan ska hon tydligen till Stockholm. Vi kommer aldrig att bo i samma stad! :(
Yeye.

Träffade upp Sanna vid Stagg klockan 10, för att invänta Shno som var sen som vanligt. Vi började med en rundvandring på Stagg för att återuppliva gamla minnen. Vi träffade spec-lasse som Shno hade i matte. Han kramade Shno och tittade stelt på mig och Sanna. Vi berättade vad vi gjorde, och sedan skiljdes vi åt. Vi gick vidare till tanterna i receptionen (kommer inte på vad stället heter just nu), och sjukanmälde oss. Eftersom att nästan alla våra gamla lärare slutat, så fick vi skriva till den enda kvarvarande läraren; Lars Arvidsson. Vi skrev namn, klass, lärare, och att vi gick hem från skolan dagen vi tog studenten på. Vi är så töntiga. Tänk om han inte ens kommer ihåg oss, och sitter och funderar på vilka idioter som skrivit sjuklappar till honom. Jaja. Vi fortsatte vår rundvandring på Stagg. Bibblan har ändrats om totalt! Varför i jössenamn satsade dom inte pengar på skolan när vi gick där? Fint vare iallafall. Sen gick vi till D-plan, där vi stötte på Ann. När hon gick förbi oss gav hon oss bitchblicken. Vi lämnade henne där uppe. Sedan busknackade vi på Niklas salsdörr, och sprang. Shno avslöjade oss med sitt skratt, men vi hann ändå undan. Vi är verkligen töntiga. Vi har inte vuxit upp ett dugg.


Efter det blev det stan, och Donken. Påväg till donken så mötte vi Jens från förra klassen också! Han skulle fylla i sin tatuering, men var nog ändå glad att han stötte på oss och hann snacka ett tag. Det borde han varit iallafall. Sen mötte vi upp Carolina och hennes bebbo. Vi gick till Dream och åt, för att sedan bege oss till Stadsparken för chill. Efter ett tag lämnade Carro oss, och vi begav oss till Kullzenska för fika. Sen skiljdes vi åt under tårar och kramar. Innan vi hoppade upp på våra cyklar/bussar/tåg, så lovade vi varann att ses i sommar. Vi har ju skvaller att skvallra om. Är inte så bra om det får byggas på för mycket inom oss. Det måste ut liksom.


Jag och Sanna trivdes som vanligt ypperligt på Stagg!


Shno var fiiiin!


"SÄG VAD VI SKA ÄTA!?"


Parkchill.


Carros bebbo.


Shno!


"Se glada ut."


Sanna!


"Jag skulle ju få med slottet också, Dennis, men nu fick jag bara med dig och slottets rumpa."


Vinst igen!

Kalmar vann igen! Dom är inne i ett stim nu. Karlsson blev helt galen när Kalmar gjorde 1-0. Jag blev nästan lite rädd när han hoppade och skrek. Men det är väl så det ska vara. Det är det som är det underbara med sport, att man blir så inne i det, och att det för samman människor.
3 poäng på de två sista matcherna så får vi väl vara nöjda med vårsäsongen. Typiskt att dom kommit igång nu när VM-uppehållet snart börjar. Mina farhågor om att dom kommer åka ur serien är nu lagda på is. Det ska nog kunna bli en mittenplats i tabellen trots allt.

Imorgon ska jag ställa klockan på något tidigt, så jag hinner till Stagg till klockan 10, FÖR DÅ ÄR DET REUNION!!! Först möts jag, Sanna och Shno upp på Stagg, och sedan möter vi upp Carro och hennes bebbo på stan runt 12. Ska bli så trevligt. Ska snurra bebbon runt, runt, och sedan ge den till Shno så den spyr på henne.
Längtar till imorgon!

Förresten. Labour kanske får makten i England iallafall. Clegg säger ju att han kan tänka sig att samarbeta med Labour om dom skaffar en ny partiledare. Vore lite komiskt om tvåan och trean i valet skulle gå ihop. Tror dock inte att det skulle hålla särskilt länge. Dom är alldeles för olika. Men man kan ju alltid prova. If you never try, you'll never know, som Chris i Coldplay sjunger.

Nu blir det en liten promenad. Boken är så spännande, så måste lyssna en stund nu. Sen blir det som sagt sängen. Tidig morgon imorgon you know.

Minnen och fotboll

Vissa dagar går faktiskt himmelens sakta. Vaknade vid halv elva idag, gick ner med tvätten, gick upp och åt, skickade iväg lite pluggmejl, och sen tog ideérna slut. Jag har legat i sängen och stirrat i flera timmar. Fick gå ut och gå en stund för att få tiden att gå. Tv:n är inget bra sällskap, eftersom det bara går skit.

Som tur var skrev Sanna på msn att hon behövde lite hjälp med plugget. Frågan handlade om sånt som vi läst om på gymnasiet, och medan Sanna och Shno gladeligen slängde alla sina böcker dagen innan studenten, samtidigt som dom skrek "MOHAHAHA", så släpade jag med mig dom hem. Och det betalade sig alltså idag. Är konstigt hur mycket man skrev ner på lektionerna. Och nu är det mesta slängt, eller jag har ju sparat det mesta, men för de allra flesta är det borta för alltid. Man vet aldrig när man behöver gamla kunskaper. Fast.. nuförtiden finns ju internet, så det är inte så svårt att ta reda på saker man undrar.

Det hela slutade iallafall med att jag tittade igenom alla våra gamla f*sklappar, alla brev till varandra, teckningar, arbeten och prov. Åkte tillbaka i tiden, vilket kanske är bra, för imorgon ska jag ju träffa Sanna och Shno!!! Ska bli så roligt. Fast tänk om dom är tråkiga nu. Och vuxna. Fast jag tvivlar starkt på det. Får väl se helt enkelt.


Ikväll blir det fotboll igen!

        VS      

Besök!

Idag har släkten varit här. Manne var faktiskt mindre jobbig idag, men då fanns det istället andra som var jobbiga. Moster tillexempel som tog med sig halva huset när hon åkte ;) Är glada för det lilla vi fick behålla!

Sen efter det kom det gäster från Stockholm. Berättade att jag kanske ska flytta till Flemingsberg, och då sa en av gästerna att om han hade bott i Flemingsberg så hade han blivit deprimerad. Den andra gästen berättade att hans högsta dröm var att kunna spendera hela maj på Öland. Jösses alltså.. Jag bor ju på Öland hela tiden, typ, så jag ser kanske inte riktigt likadant på omgivningen. Men visst, det är fint här på sommaren.

Nu blir det lördagsmys!

Fotboll igen

Nu kommer snart Annica hit, och då blir det vidare färd mot stan för att inhandla diverse presenter och sånt, men även mat. Efter detta möter vi upp Stora och Lilla Andreas, och sen kan det kanske bli lite mat? Sedan bär det iallafall av till Södra Utmarken för lite underhållande divison 6-fotboll!



 VS


Update.
Allt ovanstående är inställt. Min kommentar till detta är HMPF!

4 DAGAR KVAR!

Nu är det bara fyra dagar kvar! Det här är en tid för reunions! Folk som stuckit från stan kommer alltid tillbaka. Det gäller bara att orka vänta tillräckligt länge. I det här fallet har det snart gått ett år!!

                 



                   



Muppar, minns ni alla minnen vi har? Vi märkte nog inte riktigt hur kul vi hade det under gymnasietiden. Men det var extraodrinärt iallafall. Och nu ses vi snart igen! TJOHO!


Debatt

Slötittar på Debatt som går på SVT nu.
Jag gillar egentligen Debatt, och debatter i övrigt också. Det är viktigt att belysa olika ämnen i samhället, och företagares, politikers och provatpersonerns åsikter och ståndpunkter. Men ibland blir det bara så fel. I många debatter är det den som är mest framfusig som får mest prattid, olika partier kommer med påhopp, och helt skilda siffror, och privatpersoner försöker tycka något, men har egentligen ingen aning om vad dom snackar om. Som på debatt nyss. En gråhårig gubbe har pratat i en kvart nu. Vänstern och folkhälsoministern har bråkat i en oändlighet. Och nyss började en stackars vanlig tant prata om något som hon uppenbarligen inte förstod. Om världen vore så enkel som hon fick det att låta så skulle världen vara en underbar plats. "Det är enkelt. Mindre grupper i skolan, och fler lärare." Hm. Okej. Då kör vi på det. Nobelpriset till tanten längst bak.

En gubbe i debatten var statsvetare, och det är ju det jag kommer bli sen (plus journalist)! Om jag hade vetat hur tråkigt jag kommer ha det när jag är examinerad så hade jag valt något annat. Fast nä, egentligen inte. Politik är faktiskt roligt, och det ska bli roligt att plugga om det. Hoppas bara jag slipper sitta och debattera med såna som nobelpristanten.

Jesper-day

Har haft en kanondag med Jesper. Möttes upp efter tolv och efter mycket velande hit och dit, och fram och tillbaka, så satte vi oss på ThaiSilk och svullade oss. På ThaiSilk träffade vi på Lilla Andreas också, men han gick ganska snart. Jag och Jesper pratade och pratade om allt som hänt de senaste 2 åren, och tiden sprang iväg. Ganska stört hur fort tiden går, både i vardagen, men också i ett längre perspektiv. Snart är vi döda, eller åtminstone gamla. Vi kom fram till att 30 var vår milstolpe. Efter att vi fyllt 30 så går det utför.

Sedan ringde hans mamma och bad oss komma till Kullzenska där hon och Elin satt, så vi gick dit. Vi tog upp vår teori om att livet tar slut efter att man fyllt trettio, varpå hans mamma beställde en taxi till Ölandsbrons högsta del. Well, efter att teet tagit slut, och kaffet sinat, så tog vi farväl av varandra. Han lovade att komma till Kalmar lite oftare, och det kunde tillomed bli ganska snart. Kändes kanon att äntligen få träffa honom. Var även himskans trevligt att träffa systern, Elin.


Hm. Härlig bild på Jeppo!


Minusgrader

Vaknade ganska tidigt av att det var askallt i mitt rum. Jag sover med fönstret öppet året runt, för våra element är inte som dom ska. Det är 26 grader i lägenheten året runt, så man behöver ha öppet. På vintern blir det väl kanske lite kallt, men hellre det, än att hettan får råda. Jaja, på senare tid har kylan om nätterna byts ut mot lite skönare värme, men inatt var det alltså dags igen. Minusgrader, vilket alltså gjorde att jag vaknade. Inget dåligt i sig, jag behöver gå upp tidigare, men ändå. Var är våren liksom?

Ska strax iväg till stan och luncha med Jesper. Vi har inte bestämt något i detalj, utan vi får se vart vi tar vägen. Jag vet ju iaf vart jag vill... Stans bästa buffé! Ska göra vad jag kan.

I övrigt så måste jag snart börja med plugget som ska in på söndag, men lärarflickan svarar ju aldrig, så vet ju inte om jag får skriva om det jag vill skriva om. Och jag tänker inte sitta och skriva något som jag inte kan använda sen. Hur svårt kan det vara att svara JA eller NEJ. Och även om hon är upptagen så tar det typ en millisekund. Skärpning!

Off we go!

Segersötma

Hemkommen från fotbollskalaset hemma på Öland. Kalmar vann efter mycket om och men! Spelet var lika uselt som vanligt, men ändå vann dom, och kan dom fortsätta att vinna sånahär skitmatcher, så ska dom väl kunna klara sig kvar i år.

Manne var faktiskt inte så skrikig idag, så han var faktiskt stundtals riktigt gosig och gullig! Tänk om han kunde vara sån varje dag..

Efter sportnytt, alltså typ nu, så ska jag ut och promenera en sväng. Den friska luften gör att jag sover som en gris sen.

Vi hörs imorgon, people!

Kvällsfotboll

Nu åker vi till Öland för fotboll och umgänge!

 VS

Vårpromenad

Låg i sängen länge idag. Kände mig inte så pigg på att gå upp när vädret ute bjöd på gråhet och regn. Men till slut tog jag mig i kragen och gick upp ur sängen, och dessutom ut på promenad. Letade vårtecken i kalmars förorter, och hittade några få. 















Jag är ju ingen mästerfotograf direkt, men är ändå lite kul att huka sig ner i buskagen och knäppa lite bilder. Och för mig är detta vitsippor, blåsippor och gulsippor, precis som alla fåglar som är gulsparvar, blåsparvar och gråsparvar. Eller mesar, blåmesar, gulmesar och rödmesar. Är ingen blom- eller fågelfantast direkt. Det finns så mycket annat som fyller min hjärna, och då är namn på fjäderfjän och buskar inget jag har plats med.



Ikväll blir det Öland och fotboll. Dit kommer även Manne med familj, så det blir trevligt som vanligt. Bara han inte surar och skriker. Hur ont kan det göra att få en tand liksom? Jag sa nog inte ett ljud när jag fick mina gaddar. Men så var jag ju ett enastående snällt barn också. Dagens bebbosar är en helt annan generation. Men en liten stund kan jag nog leka med honom. Om han är snäll som sagt.


REUNION!

Nästa vecka kommer Sanna och Shno tillbaka till stan! Och vi ska göra allt som vi gjorde innan studenten. Vi ska sitta hos nya stivve, gå runt i korridorerna, prata med alla våra gamla lärare, spruta parfymer på kicks, osv osv. En minnenas dag, sannerligen! LÄNGTAR SOM SJUTTON!




Bond. JAMES Bond. Och mina sekreterare. Nu återförenas vi äntligen!



Vi ska vara snyggare än vi var på studenten! Vilket iochförsig blir svårt, för vi var SMOKING HOT THAT DAY!


Ny design

TJOHO! Såhär fin blev den nya designen! Är kanonnöjd! Hoppas att ni andra oxå gillar det, och att ni kommer fortsätta att läsa min blogg!

Idag ska jag försöka börja med slutarbetet i plugget, men kommer inte på något roligt att skriva om. Har dock en egensatt deadline ikväll, och då ska jag ha kommit på vad jag ska skriva om, och mejlat minst två stycken som jag kan ha nytta av i arbetet.

En sprucken deadline är väl också en deadline?

(Förresten. Detta är mitt 600:ade inlägg! Det ska firas med frukost!)

Rösta rödgrönt!

Är på så gott humör! Sitter och lyssnar på S, V och MP:s budgetmotion. Allt är genomtänkt, och allt är finansierat. Blir helt varm inombords när jag tänker på hur Sverige kan se ut efter valet i höst.

Lyssnade på Monas tal igårkväll också. Det var som vanligt väldigt bra, men tycker ändå att talet hon höll i Almedalen i somras var bättre. Skulle vilja åka dit i sommar och lyssna på partiledarna, men vågar inte kolla upp när det är. Det är väl antagligen när jag jobbar.



Här kommer litegrann ur Monas 1maj-tal:

Gå inte på Moderaternas tal om att det inte finns några skillnader i politiken.
Skillnaderna är enorma.
Särskilt mellan vad Moderaterna säger, och vad de gör.
Förra valet lovade Fredrik Reinfeldt fler jobb.
Han sa: 2010 ska vi mätas utifrån om vi fått fram fler jobb.
Fick han fram jobben?
Nej.
Nu säger han: År 2014, då ska vi ha fått ner arbetslösheten i nivå med vad som rådde 2006.
Vad han säger är alltså: ge mig fyra år till och vi är tillbaka på ruta noll.
Vad jag säger är:
Nej, vill inte ha en nollvision för jobben!
Vi vill inte ha åtta år av jobbstopp – fyra år räcker.

Fredrik Reinfeldt lovade att inte höja bensinskatten, hans kompisar i Kristdemokraterna skrev till och med ut garantibevis.
Höjde han bensinskatten?
Ja, det är klart att han gjorde. 

Fredrik Reinfeldt lovade svenska folket att finansiera varje förslag, varje åtgärd.
Gjorde han det?
Nej, han gjorde vad ingen ansvarsfull regeringschef får göra: Han lånade till skattesänkningar.

-

Moderaterna har ställt upp en syndabock på podiet.
En syndabock som ska frita dem från ansvar.
Den syndabocken heter Finanskrisen.
Men Finanskrisen fritar ingen från ansvar.
Man kan inte ha en politik bara för högkonjunktur.
Varifrån fick de uppfattningen att en regering inte behöver regera om solen går i moln?
Och att ansvaret då är molnens, och inte skepparens?
Den som står vid rodret ska stå vid rodret.

-

Jag vet att många här är upprörda över det privata barnsjukhuset Martina.
Där får bara barn med privat försäkring komma in.
Men alla barn får inte teckna en försäkring.
Är man för tidigt född, har man ett funktionshinder, är man inte hundraprocentigt frisk, så gör man sig icke besvär. Detta drivs av Kristdemokraterna, märkligt nog.
För Jesus, han sade ju: Låt barnen komma till mig.
Kristdemokraterna säger: Låt 65 procent av barnen komma till mig.

-

Vi ska inte ha skilda väntrum på offentligt finansierade sjukhus.
Ett för försäkringspatienterna, ett för dem utan.
Där direktörens dotter och arbetarens son riskerar att få vård av olika kvalitet.
Om detta säger Göran Hägglund: ”Må så ske.”
Mitt besked är: Må aldrig så ske!

Vård och omsorg ska hålla hög kvalitet och vara tillgänglig för alla.
I hela landet.
Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.
Endast det bästa är gott nog åt folket.
Och hela svenska folket är målet för vår rödgröna politik – inte bara den rikaste tiondelen.

-

Vi ska bygga ett samhälle där vi öppnar dörrarna för varandra istället för att stänga dem.
Jag vet att alla vinner på det, inte bara de allra flesta.
Mitt liv, eller ditt liv, blir inte rikare när någon annans liv blir fattigare.
Det är tvärtom.
Rikare liv skapar vi tillsammans.

-

Jag noterar att Reinfeldts Högerhärva snart ska ut och åka tåg. Bland annat ska de åka sträckan Göteborg-Borås.
Infrastrukturminister Åsa Torstensson, hon sa när vi presenterade våra infrastrukturförslag, att hon inte förstod varför någon skulle behöva pendla till Borås.
Men det kan jag berätta: för att plugga på högskolan, för att jobba på djurparken, för att jobba på Ellos, på Volvo bussar, eller på Ericsson.
Människor vill jobba, Åsa Torstensson. Och därför behövs vägar, järnvägar och höghastighetståg.
Och därför behövs en ny regering i Sverige som sätter jobben först!

-

A-kassa, sjukförsäkring och föräldraförsäkring ska ge trygghet vid inkomstbortfall. 
Detta är en av grundstenarna i vår svenska modell!
Detta är en del av arbetslinjen.
Rätt till arbete, plikt att arbeta – och solidaritet när man hindras att jobba.
Vi ska återupprätta arbetslinjen.

Ingen sjuk blir frisk av att bli fattig.
Ingen arbetslös får jobb av att rik blir rikare.
Ingen tillväxt, inget föregångsland, kan byggas på rädsla.

-

För mig, och för oss rödgröna är det glasklart.
Ingen makt är värd att ett främlingsfientligt parti få veto i svensk politik.
Aldrig någon gång, aldrig någonstans, aldrig någonsin tänker vi samarbeta med, eller göra oss aktivt eller passivt beroende av Sverigedemokraterna.
Aldrig!

-

I ett anständigt samhälle ska också de äldres erfarenheter tas tillvara som en resurs.
Dagens pensionärer är aktiva, engagerade, smarta, köpstarka, arbetsvilliga och kunniga.
Då ska de inte diskrimineras.
Då ska de inte kallas bidragstagare.
Då ska de inte åläggas högre skatt än alla som jobbar.
Det ska löna sig att arbeta – men det ska också löna sig att ha arbetat.
Reinfeldts högerhärva har medvetet skapat skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer.
Deras första tydliga vallöfte denna valrörelse blev: klyftan mellan pension och lön ska vara kvar.
Lön och pension ska beskattas lika – inget annat duger
Men för att lyckas med det måste Maud Olofsson hållas undan från skattepolitiken.
Endast fantasin sätter gränsen, säger hon, och föreslår skatteavdrag när någon annan går ut med ens hund.
Det bästa sättet för en pensionär att få sänkt skatt i Reinfeldts Sverige är alltså att skaffa en hund och låta någon annan gå ut med den.

-

Jag vill, och jag lovar att se till, att Sverige förblir militärt alliansfritt.
Men hur låter det i Reinfeldts Högerhärva?
Folkpartiet vill gå med i Nato redan idag – helst igår verkar det.
Centern vill utreda ett medlemskap redan idag,
Moderaterna vill också utreda ett medlemskap – men inte idag, utan senare, kanske...
Och Kristdemokraterna, de vill överhuvudtaget inte tala om saken.

-

Jag ska visa en sak för er som jag är mycket rädd om.
Den här lilla lappen har jag burit med mig varje dag i snart två år.
Jag fick den av en kille på Hultsfredsfestivalen.
Han kom fram ur folkmassan och sa: ”Du får den här av mig, men du måste ta hand om den”
Sedan försvann han lika snabbt som han kommit.
Men jag vecklade upp lappen.
På den står det såhär:
”Min röst”.

Det är 140 dagar kvar till valdagen.
Vi behöver varje röst som vi kan få för att vinna.
Det kommer att bli tufft.
Det kommer uppenbarligen också att bli fult.
Det kommer att bli mycket jämnt.
Varje enskild röst kommer att spela roll!

När regeringen Reinfeldt kom till makten 2006 så hade det räckt med 59 664 röster till på oss för att vi skulle vinna – i en väljarkår på nästan 7 miljoner väljare.
När vår vän Jens Stoltenberg vann valet i Norge och kunde bilda sin rödgröna regering så var marginalen lite drygt 2 000 röster.

Var med och bli en del av vår folkrörelse.
En folkrörelse som har blivit mycket större och färggladare med hjälp av våra rödgröna vänner.

Vi ska vinna valet den 19 september.
Sedan gör vi Sverige till ett möjligheternas land för alla.
Det är vad jag vill.
Det är dit vi ska.
Det gör vi tillsammans.

Jag blir starkare tillsammans med er.
Det är tillsammans vi blir starka.


Mona är underbar. Hon är folklig och solidarisk. Hon valde bort Nobelmiddagen för en konsert med sin stora idol Bruce Springsteen. Hon är för härlig. Bredvid Mona ser Reinfeldt mest bortkommen ut. Längtar till valet! Det är som en SM-final i fotboll. Fast större! Jag lovar att jag ska göra vad jag kan för ett bättre Sverige.
För hela Sverige!

Grekland

Såg precis starten på Agenda, där dom berättade lite om det ekonomiska läget i Grekland. De har just fixat ihop ett sparpaket, som bland annat innebär höjd pensionsålder från 53 år till 67 år (!), och sänkta löner med 1/3. Hmm. Dom måste ha trixat till sin ekonomi riktigt illa. Och nu lånar dom 1000 miljarder av EU också. Vet inte riktigt om dom höjer eller sänker priserna där nu. Dom borde ju höja dom, så att dom får in mer pengar, men då har ju folket inte råd att köpa något. Jag hoppas iallafall att dom sänker priserna, eftersom att jag kanske ska dit igen till sommaren.


I eftermiddags var det som jag nämnt tidigare matchkalas hemma hos oss. Kalmar ff spelade lika mot Gefle, och det var väl godkänt åtminstone. Trevligt sällskap och gott fika var det också!

Nu ska jag lyssna klart på ljudboken, och sen slumra in i dimman. Känner mig seg och trött, och det botas bäst med ljudbok, te och sömn!

2 maj

Känner mig inte på topp direkt, men peppar ändå Kalmar FF-matchen senare i eftermiddag.
Har under helgen skrivit klart tentan, och fixat till i Annicas hus. Det kommer ju folk och ska bo där nästa helg.

Något annat som jag peppar är Monas tal från igår. Hela det finns nu på S hemsida, så ska ägna kvällen åt att lyssna på det. Längtar faktiskt som sjutton!

Tänkte bara uppdatera lite om vad som hänt och vad jag gjort. Ganska kort dock, men ändå.

Nu blir det mat!


RSS 2.0