Imorgon är det valborg

Barometern.se skriver;
"I Kalmar kommun kommer det att brinna 19 lagliga valborgsmässobål imorgon, torsdag. Eller rättare sagt är det 19 stycken som har tillstånd att elda och sedan avgör varje arrangör om man tycker att det är för riskabelt på grund av torkan. Det är de arrangörer som har fått polistillstånd för offentlig tillställning som också har fått tillstånd att tända sina majbål."


Det fick mig att fundera över hur det kommer se ut i historieböckerna år 2437, och kom fram till att det kommer stå såhär;

"Kalmar var en stad som låg vid Kalmarsund som började byggas 1034 och brann ner till grunden valborgsmässoafton 2009. Nu odlar man majs och sockerärter på området."

Hua. Tänd inte eld på mig bara.


Utvärdera mera

Jag ska skriva en lång utvärdering om hur projektarbetet har gått, och denna skapelse ska in senast imorgon.

1. Jag vet inte vad som ska vara med i en utvärdering. Är inte det typ diskussionen i rapporten...?
2. Jag orkar inte skriva en utvärdering.
3 (och fortsättning på 2). Jag gör helt andra saker än skriver en utvärdering.

Idag fick jag även reda på att jag fick IG på naturkunskapsprovet, vilket gör att jag har omprov imorgon kl 10.
Det går utför nu, akta stuuuuuuuuuuuuuuuuupet!

Pyssling

Den här mannen har fått ännu en lillebror, och det innebär att jag har fått ytterligare en pyssling. Grattis till Gustaf och resten av Skargårdsfamiljen, och grattis till mig.


Sluta jollra åt min gosedjur!

Upphöjd äro Jesus till de allsmäktiga! Imorgon är jag ledig. Projektarbetet är ju avslutat, ledarskapen är frivillig och idrotten är inställd.

Ledarskapen idag var över ganska snabbt, så jag, Shno och Johannes gick hem. Där fixade vi lite med sängarna, för att sedan överraskas av Anna-Karin, Manne och Stora Andreas. Manne låg i min säng och skrattade åt mina gosedjur. Han skrattar ju iofs åt det mesta, men det tog ändå lite i hjärtat.

Imorgon ska jag sova tills jag vaknar, och sedan luncha med Johannes, yaaaaao.


Fuskpelle

Fusk-forskaren Lars Fonseca kom till oss på religionslektionen, så allt vi behövde göra var att fylla i en enkät om vårt fuskande. Vi var så ärliga vi kunde utan att avslöja för mycket. Eloge till oss.

Nu är det bara ledarskap kvar, sen blir det hem till min nya säng och ligga in den. Jag sov så gott inatt så. Tack Johannes för din avdankade säng.

Nu ska jag läsa bloggar. Hejdå.

Inställd äro svenskan

Kom nyss till skolan, efter en hemsk morgon, för att upptäcka att svenskan idag är inställd, pga sjuk lärarkandidat. Satte mig därför och kollade min mejl. Hade fått schemat inför studentdagen, och kl 14.00 springer klass SP06F ut från Stagneliusskolan för alltid! Vår klass springer ut först, eftersom att några tjejer i min klass förra året höll dåvarande studenters klass-plakat. Fatta vad grymt att vara först! Efter oss kommer sedan alla andra klasser i bokstavsordning.

Nu ska jag läsa bloggar och fortsätta tänka på den sjuka lärarkandidaten. Stackars, stackars henne...


Snart är det 1:a Maj

Jag ligger här och är nyfiken på vad årets 1:a Majtal kommer att handla om. AMF är väl ett ganska säkert kort. Jag hoppas verkligen att Monas tal direktsänds i tv.


Kommer ni ihåg Monas tal från ifjol?
Här kommer några små smakprov.

"Jag förstår att ni kämpade för att komma hit idag. Att komma till ett möte 2 år innan nästa val. Jag kämpar också för att orka ta mig upp ur sängen, men vet ni vad jag brukar tänka på då? Maud Olofsson, då får jag massa energi."

"Statsministern, ja han Fredrik Reinfeldt, svarade såhär på frågan om varför kvinnor får det sämre än män: 'Dom äger mindre, och dom tjänar mindre, därför får dom det sämre.' Just precis. Vi socialdemokrater har inte ett folk som bara består av arbetarsöner, utan även arbetardöttrar. Det är dom med bh och hästsvans, och då pratar jag inte om Anders Borg.."

"Vi präglas av hur vi växte upp, och hur vår barndom såg ut. Mats Odell bodde hemma tills han var 49 år gammal. Vi socialdemokrater vill starta byggandet av nya bostäder. Men det går inte så länge Mats Odell är bostadsminister.."

Go (S), Go (S)!

Det är sommar i Sverige igen!

Sicken helg.
Projektarbetsredovisning i torsdags, vilket gav en ångestresa på fredagen. Shno, jag, Muamer, Malin och Shirin tröttnade efter att vi fått maten, så vi åkte hem. Malins bil skulle till varvsholmen, så därifrån fick alla ta sig dit de ville. Alla skulle med bussen till Smedby, så jag blev ganska snabbt ensam. Men misströsta icke. Vid stagg väntade Johannes, och vi cyklade hem till mig och lämnade cykeln, för att sedan ta bussen hem till honom. Där hämtade vi bilen och körde sedan hela vägen hem till Öland. Där väntade pizza och fotboll i form av division 6 spel. Spelet värmde dock inte så mycket som vi hoppats, så vi förfrös våra rumpor. Vi åkte hem och såg på Talang från Kalmar, och sen nanade vi gott.


Vi lekte på IKEAs parkeringplats.


Jag och Shirin provade IKEAs utemöbler.


Hanna, Anna och Linda hade det jättetrevligt!

På lördagen åkte vi till Johannes sommarstuga i Isgärde. Där solade vi och hade det allmänt underbart. På kvällen blev det grillning, för att sedan bege oss neråt till Stora Rör och avnjuta en öl i solnedgången. När himlen blivit svart cyklade vi hem och möttes av att de äldre gardet spelade spel, och pimplade vin/såg på hockey. Vi gick in till vår stuga och såg på film, för att sedan somna, iallafall vissa av oss. Jag såg på ytterligare en film innan John Blund kom och strödde sitt damm.


Öl i Stora Rör.

Idag har jag solat från morgon till kväll. Vi åkte ner till stranden och fikade med en annan familj. Vi badade fötterna i det 10 grader varma vattnet, för att sedan skrika som småtjejer och springa upp till vår solvarma filt. När det blivit lite disigare begav vi oss hem till stugan, där det var disfritt, vilket innebar ännu några timmars solande. När vi ätit upp den goda kasslergratängen så packade vi ihop och åkte till Hult där det var en minisläktträff. Jag fick dock lov att åka ganska snabbt igen då det stod "Flytta säng" på schemat. Så ut till Smedby och hämta sängen, köra till Funkabo med den, handla, åka till Smedby och lämna Johannes och bilen, och sedan hoppa på bussen tillbaka hem.


Puh.

Så nu är jag värd lite lugn och ro. Och vilka kan lugna ner mig om inte SONNY OCH CHER!
Dom är så söta.

 
Sonny and Cher.

Hejdå!


Projektredovisning

Idag var det dags för projektarbetsredovisning. Jag mötte upp Shno, Shirin och Malin hos stivve kl 13, för att först lyssna på deras redovisning. Deras ämne var inte det roligaste, så jag tröttnade ganska snabbt. Deras projekt handlade om Bröllop - Nu och då. Men i det stora hela lät det kanon. Sen gick dom för att ha sin riktiga redovisning.
Då kom Johannes och lyssnade på Shnos och mitt projekt, och gav oss sedan lite tips. Tips som vi ignorerade.

Kl 14.30 var det så dags. Vi hoppades att ingen skulle komma, men det gjorde det. Eller ja, två killar från vår klass, vår mentor, vår handledare och vår Johannes. Vi redovisade och hade frågestund, och nu efteråt känns det ganska skönt faktiskt. Det gick bra. Ja det gjorde det.
Nu är det bara utvärderingen kvar, sen är hela projektarbetet färdigt! Underbart.

Ikväll blir det Öland och Kalmar FF, great!

Imorgon ska klassen och grannklassen på "ångestresa." Vi ska ses vid skolan kl 10, sen går det bussar till ett hemligt resmål. Fokuset ska ligga på ångest, eller uteblivande av ångest, nu när projektarbetet är färdigt. Vi får alltså en ledig dag för att vi har varit så duktiga med våra projekt. Tack stagg!

Tillbaka till verkligheten

Tada. Back on track så att säga.
Vaknade klockan 12.30, vilket var väldigt skönt. Behövde verkligen sova. Drog till stan och mötte upp Johannes för att sedan gå till Stagg och möta en rödgråten Shno. Hon hade haft utvecklingssamtal. Vi försökte luska ut varför hon hade gråtit på samtalet men hon var tyst som en mus. Vi gick upp och hade mitt samtal, vilket gick ganska bra faktiskt. Inga större bekymmer. Och för att Johannes fick följa med på mitt utvecklingssamtal så fick jag följa med honom på hans körlektion, vilket var jätteroligt! För en kort stund så ville jag faktiskt bli körskolelärare, men det gick över ganska snabbt.

Sen dess har jag lagt lite golv och ätit. Imorgon börjar jag klockan 14, men ska träffa Shno kl 12. Får se om jag orkar det.


Lite bilder från Johannes fest.





Nu orkar jag inte mer. Två bilder får räcka.
Sayonara!

Barn är roliga

Barns tankar om kärlek;


Säkra tecken på att man är kär


När man är kär kan man inte dricka mjölk på fem dagar
Simon 8 år

När man är kär är det nästan som att hjärtat pussar kroppen
Tobias 8 år

Det vet man ju när man är kär. Då står man bara och tittar på honom hela tiden, och hör inte ett dugg av vad de vuxna säger.
Trine 7 år

När man är kär kittlas det i hjärtat.
Maria 7 år

När man är kär får man sitta och dricka kaffe och se en liten film, medan den andre städar.
Henrik 6 år

När man är kär blir det alldeles tyst i en, så hjärtat verkligen hör att man är kär.
Thomas 8 år

Hur hittar man någon att vara ihop med?

Man kan alltid bli ihop med någon i Turkiet. De vill gärna.
Esra 7 år

Om man springer ihop på gatan och mannen säger "Ursäkta" och kvinnan säger "Det gör ingenting". Då kan det hända att de flyttar ihop.
Anna 7 år

Man hittar någon att bli ihop med inne i centrum, för där bor det många kvinnor. De har nämligen ingen lust att gå omkring och vakta grisar.
Sören 8 år

Jag tror jag är tillsammans med någon. För min mamma har en moster som säger att de hittat en åt mig.
Alphan 7 år

När man hittat någon att bli ihop med

När man hittat en tjej kan man snurra på hjulet på tv och vinna en resa.
Adam 6 år

Om jag t.ex var ihop med Ditte och hon hade en älskare skulle jag bara säga åt henne att ta honom.
Benjamin 8 år

När man är ihop kan man kyssa, dansa, leka med varandra, skaffa barn och sitta bredvid varandra i skolan.
Johan 8 år

Kan man vara ihop med flera stycken?

Man kan gott vara ihop med flera stycken. Det är bara för dem att ställa sig i kö.
Martin 6 år

Varje gång man gifter sig får man en ring. Så man kan bara gifta sig med tio stycken,
Kirstine 7 år

Jag kan inte tänka mig att ha flera fruar, för det har man bara i sådana länder där man jämt går runt och svettas.
Peder 8 år

Om man är ihop med väldigt många kan man låta dem gå igenom en del svåra prov. Då ser man vem som är bäst på att gå och handla och vem som köper allt det man säger.
Nikoline 7 år

Man kan inte vara ihop med flera, för då bryter man varandras hjärtan så de inte kan känna någon kärlek.
Mia 8 år

Man kan visst ha flera killar. Man säger bara "Nu går jag ut och handlar", och så går man hem till den andre. Sedan när man är färdig går man bara och handlar igen.
Maria 7 år

När man tröttnar

Om man inte har lust att vara ihop med någon längre räcker det med att man säger "Jag har ingen lust att vara ihop med dig. Jag tycker du är ful."
Anne Sofie 8 år

Om man vill bli av med en kille räcker det att man åker till Grönland och skriver "Jag saknar inte dig ett dugg."
Celilia 8 år

Sådant som är dåligt med att vara kär

Om den man som man är ihop med går ut och köper cigaretter, blir nedslagen, hamnar på sjukhus och inte får komma hem. Då är det inte roligt att vara kär i honom.
Tania 9 år

Vad lovar man varandra?

När man fått en tjej lovar man henne att åka till Köpenhamn och äta kycklingkebab.
Sammey 7 år

Utseendets betydelse

Jag vet inte hur min tjej ska se ut. Har inte beställt henne än.
Sophus 7 år

Min pojkvän ska ha charm, snyggt hår, vackra ögon och en snygg kropp. Det får inte vara någon tjock.
Sarah 7 år

Min mamma hittade min pappa som var tjock. Nu är de skilda.
Rikke 7 år

Kärlekens följder

Mina föräldrar försöker att inte gräla så mycket. Mamma säger bara "Men ärligt alltså. Varför kastade du koppen efter mig?".
Stine 7 år

Om man är kär kan det hända att man plötsligt gifter sig om man inte aktar sig.
Sandra 8 år

De som älskar varandra är inte gifta. De som är gifta bor i ett hus.
Anders 9 år

När man firar silverbröllop kan man flytta isär. Det är väldigt obehagligt.
Camilla 7 år

Olika kärlek

Skillnaden på en mamma och en pappa och en pojkvän är att mamman och pappan är två stycken, men pojkvännen är bara en.
Sabine 8 år

Man och man

Jag har sett i TV-tidningen att man precis hittat på en regel så att två pojkar faktiskt får bli kära i varandra.
Sabine 8 år

Två pojkar kan visst vara ihop. Sedan om de vill gifta sig med varandra blir de bara bögar.
Rikke 8 år

Om två män vill gifta sig måste de vänta tills en av dem fått långt hår.
Henrik 9 år

Om två pojkar lyckas lura prästen genom att den ene klär ut sig till flicka syns det ändå på ögonbrynen.
Sophus 9 år

Kvinna och kvinna

Två kvinnor kan visst vara ihop, men det är bara hon som ligger underst som kan få barn.
Louise 6 år

Två flickor kan vara ihop. Då blir de elastiska.
Benjamin 8 år

Två flickor kan inte gifta sig om båda har örhängen, för då ser ju prästen att det är två flickor.
Maria 6 år

Om två flickor tycker om samma man är det bara att de tar hans celler när han är död. Då kan de ju få barn.
Martin 8 år

I'm crucified!

Det är bråda dagar nu, ja det må jag säga.

Måndag; Kalmar FF på stora tv:n hemma på Öland, sen Kalmar.
Tisdag; Luncha med Johannes, sen Smedby, sen Isgärde, där vi såg på Champions League och på Beck.
Onsdag; Tillbaka till Kalmar för Johannes körlektion, sen hem till Öland.
Torsdag; Kalmar igen och lämna Johannes. Sen åka tillbaka till Öland och kolla på fotboll på stora tv:n. Sen tillbaka till Kalmar.
Fredag; Buss till Johannes bil i Smedby, sen till Färjestaden, och sen tillbaka till Smedby, sen in till stan.

Suck.

Imorgon ska jag skriva ett arbete om genteknikens vara eller icke vara. Verkligen jättetråkigt. Kl 16 ska jag vara i Smedby och börja laga mat till Johannes födelsedagsfest. Klockan 18.30 kommer alla gästerna. Kl 09 på söndag ska Johannes sjunga i kyrkan, och då ska jag försöka ta mig från Smedby till Algutsrum. Lycka till säger jag.

Nu ska jag äta chips och sura.



Håll till godo med lite nostalgi.

Nytt och fräscht!

Sådärja, då har man bytt bloggdesign! Vad tycks? Har hållit på sen kl 22.30. Jag grät nästan när jag förhandsgranskade för miljonte gången och det VAR SOM JAG VILLE HA DET! I glädjen tänkte jag på Jesus, och sjöng en liten lovsång för hans pappa. Sjung med ni också vettja!


Hurt

Jag är hurt. Verkligen. Har inte lämnat sängen på typ sex timmar, och tur är väl det. Så fort jag ställer mig upp så viker sig benen och jag ramlar. Jag undrar verkligen hur jag ska kunna cykla till trafikskolan imorgon, och dessutom vara så skärpt som möjligt och köra felfritt. Om jag misslyckas så blir jag ännu mera hurt, men då finns det faktiskt en förklaring. Men jag ska göra mitt bästa. Jag vet några stycken som är nervösa imorgon kl 10. Hoppas att ni överlever, för för mig ser det inte så ljust ut. Men klarar jag cyklingen till trafikskolan så är nog saken biff. Är rädd att jag ska ramla bara. Och slå i huvudet, och bli ännu mera hurt.

Jaja, nu ska jag inte gnälla mer. Det finns nog dom som har det mycket värre, även om jag tvivlar starkt på det.
Men jag är iallafall minst lika hurt som den här tjejen..

Stackars oss, Lena.

Huannamig!



Jag har spytt som en gris hela morgonen, vilket är helt FÖRJÄVLIGT! Det lilla, pyttelilla, roliga med hela spygrejen är att när jag väl har börjat spy så kan jag inte sluta. Jag börjar med att må illa, sen spyr jag. Så långt är allt normalt. Men när jag sen har spytt så blir jag så äcklad av det att jag spyr igen. Och så håller det på. Ska kanske inte gå in på hur jag fick det att sluta...

Jaja, ska vara hemma idag iallafall, och ska inte äta nånting, för tidigt imorgon har jag uppkörning! Och då ska det inte finnas något som ska få störa mig. Ska iallafall inte spy på vägverkstanten.

Lyssna på låten och tyck lite synd om mig. Det gör jag.

Solsken vid slottet



Idag hade jag körlektion, vilken gick kanon. Sen gick jag och Johannes till slottet och solade en timme. När tiden var inne så gick vi och åt paella på stagg, och sen var det skola med bland annat Metallica-film och idrott. På idrotten hade vi basket, och det är verkligen inte min grej. Jag är för kort för den sporten! Men jag gjorde ändå några mål. Jag och Shno stod uppe vid motståndarnas korg och väntade på kontringar. Vi är smarta vi!

(Påminn mig om att jag ska börja ta med mig min kamera! Mobilbilderna blir verkligen konstiga!)

Nu är det snart hockey, så måste pysa!

Moderaternas valplattform?


Vår på stagg



Tillägnad Shno Delashob Eliassi.
Underbart att sola på staggs innergård! Lektioner i solen är tha shit.

Fy bubblan Ewa!

Stressade som en tok för att hinna till skolan kl 10, för att sedan få reda på av Mikaela och Jens att lektionen är inställd! Jag var på hennes lektion igår! Hon kunde väl ha sagt något då! Åh vad sur jag blir!

Nu börjar vi istället vid 12.20. Så tills dess får vi väl tröstäta TACOS! Vi kan äta hur mycket som helst, för tid, det har vi...

Okej, det är väl vår då.



Efter diverse prov och skit så träffade jag Johannes. Vi gick till slottet och la oss i absolut lä och njöt av solen! Då var det vår! Och när jag kom hem så var det 21 grader på balkongen, så där var det också vår. Hoppas det håller i sig nu!

Felställd klocka!

Klar med provet! Det gick ganska bra. Jag skrev en artikel om den massmediala exponering som hjälper och stjälper oss. När man var klar så skulle man skriva klockslag, och då kollade jag på klockan och skrev "09.25" och lämnade glatt in. Men sen när jag kom ut och startade mobilen så var ju klockan 10.25! Jäkla aula som inte har ställt om klockan. Men det spelar väl egentligen ingen roll. Fast jag satt ju kvar extra länge för att visa min lärare att jag är ambitiös. Och nu kommer hon tro att jag skrev allt det där braiga på lite mer än en timme. Fast det kan ju också vara bra. Då tror hon ju att jag liksom "har det i mig", och inte behöver så mycket tid. Skit samma.

Dagens plus: ÄNTLIGEN har dom börjat sopa undan småstenarna som har gjort fyra punkor på min cykel!
Dagens minus: Det är fasen inte vår än! BRRRRR!


VÅR!

Nu är det vår! Klockan är bara 07.52 och det är redan över 10 grader ute! Härligt!

Har nationellt prov idag i svenska B mellan 08.20-13.20. Jag ska dock försöka bli klar så fort som möjligt och sen åka och handla golv. Härlig dag!


RSS 2.0