Flygplanslämning

Ja jösses.
Igår lämnade vi av mamma och pappa vid flyget. Det var -16 grader och vi fick inte följa med den här veckan. Nästa lördag är det dock vår tur att checka in och svettas av nervositet över säkerhetskontrollen. Jag blir alltid stoppad och intagen i ett litet rum och utfrågad om mina kontakter med al quida, även kallad Shno. Himskans tjat om bomber.

Jaja.
Efter det åkte vi till Johannes där han bjöd på "en vecka innan gran canaria-sammankomst". Vi fick god mat och trevlig underhållning. Tacos och semlor kan aldrig bli fel. Görs gärna om!

Den kommande veckan ska jag packa det sista, låna böcker, fylla mp3 och så vidare. Himskans mycket att hinna med, men jag känner mig redo för resstressen! Kom an bara!

Nu ska jag lyssna på ABBA och se på bandy.

Jag är för snabb!

Jag arbetar snabbt. För snabbt.
Precis som igår så förblir plugget liggande pga sega turistnissar, vilket innebär att jag måste sysselsätta mig med annat. Lättare sagt än gjort. Har ju redan skinande rent, så städa känns meningslöst. På grund av detta så har jag nu bakat! Johannes missöde igår gjorde ju att vår "Otroligt het"-kväll blev framskjuten till ikväll. Så kladdkakan ska nu stå och svalna på balkongen så den blir sådär härligt kall och krääääämig. Det vattnas redan i munnen på mig.

Men som jag sa så jobbar jag för snabbt. Är redan klar med bakandet, diskandet, ja tillomed kladdkakan är färdig nu. Det tog typ en halvtimme. Och nu är jag fast i dötidsträsket igen.

Kommer dock på massa saker som jag inte vill göra.
Packa.
Gå ut och gå.
Se på film.
Se på tv.
Rensa i mina lådor.

Suck.
Får väl råka tappa kladdkakan och baka en ny..

En olycka händer så lätt

Mina hotmejl gav resultat. En kvinna från turistbyrån svarade och skrev att dom skulle ha möte imorgon och besvara mina frågor. Jag skulle därför antagligen få svaren senare under dagen. Suck. Sega turistmöten som drar ut på tiden. Hon skrev att mina frågor var svåra. Hm. Det tycker jag då rakt inte. Det kan väl kanske snarare handla om intelligensnivå, men vad vet jag..

Sedan har jag även fått kontakt med Johannes julklapp! Den är lite, lite, lite sen, men nu har jag lyckats lokalisera den, och gör nu större framsteg än någonsin. Julen 2019 kommer det ligga ett litet paket under granen till dig Johannes! Spännande va?

Trots alla dessa positiva roligheter så kommer vi för alltid att minnas den här dagen som dagen då saaben dog. Stackars Johannes. Hade jag haft pengar så hade jag hjälpt dig med återupplivandet av bilskrället, men nu lever jag ju på ruinens brant, jag är faktiskt halvvägs nere för branten om jag ska vara ärlig, så du får försöka klara dig själv. Om riktiga SAAB kan överleva, så ska baskemig din saab också överleva. Ganska komiskt egentligen att dagen efter saabs återuppståndelse så beslutar sig Johannes saab för att begå självmord. Han tog dock med sig en annan bil också. Själviskt tycker jag allt. Poängteras bör dock att det inte alls var komiskt.

Förresten så drömmer jag konstigare än någonsin. Vågar dock inte berätta om vad. De slutna psykiatriska anstalterna har väl trådlöst internet, eller kostar det extra?


Suck...

Nästan varje dag går man runt och tänker på vad man skulle göra om man hade en stund över. Nu när jag har en stund över, en lång stund dessutom, så är det helt tomt. Vägrar gå ut mer idag. Var ju nyss ute och gick 4km, så det för räcka med det. Så det måste bli något man kan göra inomhus..?

Suck.
Det första man gör när man inte har något att göra är att blogga, för det hinner man nästan aldrig annars.

Men när man har gjort det.....

Funderar seriöst på att städa, och då är det illa vill jag mena.
Men fint blir det.


Godmorgon

Jag har börjat packa nu. Man vet ju aldrig vad som händer, så det är väl lika bra att ha packat färdigt. Kanske ska besöka Annica nästa vecka ju, om hon vill, och då blir det ju inte så mycket packande eftersom att alla mina kläder är härinne.

Dagens solstråle;
Sisselas dödsynder igår. Mycket bättre än förra veckan!

Dagens åskmoln;
Turistchefer som inte svarar på mina mejl. Skickade just ett tredje till honom. Snacka om HOTmejl.


Ikväll kommer Johannes på besök. Han, jag och stora andreas ska se på Otroligt het! Den är så rolig! :D

Det blir nog en bra dag detta.

Ett brutalt uppvaknande

Vaknade nyss upp, trots att jag inte sov. Fick reda på att Folk. Faktiskt. Läser. Min. Blogg. Herregud. Jag måste sansa mig och fundera över vad jag egentligen skriver. Folk kan bli ledsna eller arga eller sura eller förbannade eller komma med en kniv och hyvla mig i tusen skivor. Fast står man för det man skriver så kvittar det väl om folk blir sura. Det tråkiga är ju att jag inte står för det jag skriver, utan ändrar mig och ändrar mig tills alla blir nöjda. Inga tår ska bli trampade på. Jag vet hur ont det gör.


Rättelse. Jag har alltså INTE gömt någon bok på bibblan.

Nej fy.


Livets mirakel i vår hall

På mitt pluggs hemsida finns denna bild på startsidan. Jag har länge undrat över vad hon ser så glad över, och vad hon gör. Hon förtjänar dock lite extra publicitet, och läggs därför ut i Sveriges största blogg. Grattis ditt blåbär, nu syns du!




Idag har hultfolket varit här, och det var trevligt som vanligt. Men det trevligaste som hände var det som hände precis innan dom skulle åka. MANNE BÖRJADE GÅ! Han tog lika stapliga steg som innan, men nu kunde han göra det utan att hålla i sig! Han blev så lycklig! Och vi också! Han log bredare än någonsin, och när han till slut föll ihop i en hög på golvet så klappade han händerna åt sig själv.
Det är ett av livets mirakel. Och jag fick vara där, och det kanske var just därför det skedde, vad vet jag.

Sen blev det näst nyaste Wallander, sen Beck. Coolingar vi är.
Godnatt!

Välkommen till världen

Det är märkligt. Läste just litegrann som jag skrev för några veckor sedan, och jag läste det som att det var någon annan som skrivit det. Man blir så förvånad att det där har kommit från mig. Jag kan inte för världen förstå vad jag fick allt det där ifrån. Det kommer nytt hela tiden, och det gäller att få ur sig det innan det försvinner, för då är det borta för alltid.

Och flickan som nu lever av sig själv, och framförallt, lever för sig själv, har ikväll fått ett namn. Man kan säga att hon föddes idag.

Välkommen till världen, Lisa. Du kommer säkert trivas.


Film är bäst i sängen

Var inget särskilt på tv nu ikväll så såg på 'I taket lyser stjärnorna' istället. Ganska bra faktiskt. Väldigt gripande, och så var det bra filmmusik i den. Den får 3,5 stjärnor av fem möjliga.

Dagen i övrigt har jag tillbringat hos polisen och här hemma. Var och fixade Mannes pass på förmiddagen. Var lite knixigt att få honom att titta in i kameran, men efter fyra personers slit så gick det faktiskt. Sen att bilden blev lite.. speciell, det gör väl inget.
Har efter det tvättat, organiserat mina teer, sett på skidskytte och pluggat.
Imorgon ska jag ta igen förmiddagens förlorade sömn. Har tillomed rullat ner persiennerna, vilket jag aldrig brukar göra annars. Nu ska här sovas, people!

Får väl lov att gratta min kära syster också! Grattis på 22:årsdagen, Annica! :D

Jobbigt folk

Gud vad jobbiga endel kan vara.

Exempel 1.
Vi är 61 stycken i min "klass" den här våren, och ingen verkar fatta nånting. Jag loggar in på vårt forum typ en gång i timmen, och varje gång är det 20 nya frågor från nybörjarna. Jag tänker då inte hjälpa någon med någonting. Dom får väl ha ångest och nerbitna naglar precis som jag hade första terminen.

Exempel 2.
Skidskyttefolket. Att ingen mer än tyskorna orkar ställa upp i dagens tävling är ju lite dåligt tycker jag allt. Det blev ju inte ens spännande.

Och så är jag lite nervös också. Har fått svar från en snubbe på slottsruinen, och jag vågar inte läsa det, för jag glömde skriva vem jag var. Jaaa, det var slarvigt, jag vet. Men för det första behöver han väl inte bry sig om vem jag är, svara på frågorna bara, och för det andra så har jag en aning mycket att stå i, och då är det lätt att sånt händer.


Kommodifiera, ett nytt ord

Det är inte klokt så mycket jag har hunnit med idag. Jag har läst massa i den oläsliga boken, skrivit ihop frågor på det jag inte har kunnat läsa i den oläsliga boken, och till sist sammanfattat allt det oläsliga. Det är faktiskt så att man blir lite stolt över sig själv, och det får man ju bli.

Imorgon ska jag skicka frågorna till Eketorps borg och Slottsruinen. Sen är det bara att vänta på deras svar, och till sist skriva ihop det dom skrivit. Jag är så finurlig. Medan grottmänniskorna svarar på mina tusen frågor så ska jag läsa om den samiska kulturen. P.g.a. bortsprungna renar så har samerna på senare år behövt ägna sig mer och mer åt turism. De behöver den extra ekonomiska inkomsten, men vill samtidigt inte bli utställningsobjekt. Hur gör man en turistisk produkt utan att kommofidiera samerna? Svar på detta kan lämnas i kommentarsfältet. OBS, svar på mindre än 4 sidor läses ej. Och skämtare som Sanna och Shno göre sig icke besvär. Jag har växt upp nu. Ni skulle inte känna igen mig. Nejdå, det skulle ni inte.

Nu ska jag titta på ett avsnitt av Outsiders på kanal5 play. Funderar på avsnittet om snubbarna som är besatta av att sätta rekord, eller avsnittet om tvångstankar. Kanske kan få lite tips på hur jag blir av med mina. Fast, iofs, då hade väl dom också gjort det, och på så sätt blivit av med sina tvångstankar, OCH då hade ju programmet inte behövt göras. Suck.

Besservissiga gamlingar

Såg precis fredagens på spåret. Suck på besserwissiga gamlingar. Blev så irriterad att jag fick lov att gå ut på balkongen en stund och lugna ner mig. Sedan kom jag tillbaka och blev lika irriterad igen, så då satte jag igång takfläkten.

Såg ni blåsningen igår? Ganska bra faktiskt.
Och idrottsgalan idag? Jonsson ägde. Välförtjänt dessutom!


Nu ska jag avsluta dagen med att läsa hundra sidor om kulturturismens negativa påverkan på själva kulturen. Det står typ att utan turismen så hade det inte gått att ha kvar kulturen, och samtidigt klagar dom på att turisterna trampar (väldigt) små (OSYNLIGA!) stigar på golvet i slotten/ruinerna/konsthallarna.. Dom ska väl vara glada att det kommer några överhuvudtaget.
Imorgon ska jag till bibblan och läsa massa kapitel i världens minsta bok. Sedan ska jag med mina nya kunskaper formulera frågor att ställa till ölands turism AB, slottsruinen, kalmar konstmuseum och eketorps borg. Efter det ska jag börja läsa inför det tredje momentet. Jag pluggar på tredubblad heltid fram tills vi åker till GC. Alltså 300 % plusminus dom procenten som försvinner när jag sitter och glor på alla andra som sitter och råpluggar.

Nehej hörrni, tiden springer ifrån oss, och kulturnördarnas ömkande måste ju in i min hjärna tills imorgon, så HEJDÅ!


edit.

Det jag skulle läst var oläsligt. Det var så tråkigt att det var just det; oläsligt. En frisk människa kan inte läsa något så tråkigt utan att få ångest. Jag ögnade dock igenom skiten och summerade alltsammans med att; kulturturismen kan vara till fördel för näringslivet på orten, men att det inte bara krävs kulturella förutsättningar, utan även politiska och ekonomiska. Och genom kulturturismen så får man ju in ekonomiska... pengar, vilket ger förutsättningar för kulturturism. JA NI SER! Oläsligt tråkigt. Dessutom känns min sammanfattning en aning snurrig. SUMMA SUMMARUM; Ingen ekonomi, ingen kultursatsning. Ingen kultur, ingen kultursatsning, HAHAHHAHAH. Ja det fattar väl tillomed ni. Men ja, det är en tillgång med kultur, om man satsar på det på ett hållbart sätt, dvs med onerslitbara golv i slottsruinen.

Nu ska jag ställa klockan på det högsta klockslag jag kan hitta. Sov gott, det ska jag göra.


Mycket på gång

Vilket pådrag. Aldrig en lugn stund.

Idag har jag registrerat mig på den nya kursen och börjat kolla upp sommarjobb. Ska skriva cv imorgon eftersom mitt gamla är borta för all framtid. Tror jag iallafall. Det fanns på den gamla datorn som för ett halvår sedan gav upp. Den gav en sista uppgiven suck och hakade upp sig med sikte på evigheten. Därför ska jag alltså skriva cv imorgon. Johannes skulle hjälpa mig sa han.

Sedan såg jag till min förvåning att mitt verksamhetsbaserade pm ska in IMORGON! Jag loggade in på vår webworkshop och fick syn på det av en slump. Snacka om tur, öde, slump, och allt sånt. Måste hitta Ölands årsturismsnitt de senaste åren, sedan är det klart.

Imorgon blir det utöver cv-skrivandet, tacos hos Johannes! Mumsigt! Ska dock försöka att hålla mig inom en rimlig gräns, och inte svulla. Lycka till.

Sedan ska en massa annat också göras, men det orkar jag inte tänka på nu. Nu ska jag tänka på hur borta jag kommer vara om cirka 10 minuter när jag har somnat. Lööövely.
In i dimman, people!


Ibland har man tur

HIPP HURRA FÖR HÄR KOMMER BUMBIBJÖRNARNA!!

Ibland har man flyt. Beställde ju den förgrömmade boken igår, men har inte betalt den än, för den kanskekanskekanske skulle dyka upp på högskolebibblan innan räkningen går ut och då skulle jag ha skickat tillbaka boken. Så, gick till bibblan nyss och DÅ VAR BOKEN DÄR! Jag blev så glad att knäna började skaka! Gömde den bakom några sjukskötersketidningar från 1996. Om någon använder dom innan måndag, och hittar den förgrömmade boken så hoppar jag ifrån Nettos tak. Jaja, nu har jag boken iallafall, men jag har ju fortfarande samma bok påväg från bokus.se. Gick till datorn och skulle precis mejla dom, när jag får mejl från dom;

"Hej!

Vi kan tyvärr inte leverera din beställning. Artiklarna är inte längre
tillgängliga hos någon av våra leverantörer och därför har de annullerats.

- 1 st Cultural Tourism (9780789011060) à 465.00 kr
Artikeln är tillfälligt slut hos förlaget och har därför annullerats.

Med vänliga hälsningar
Kundservice, Bokus"

Det är en bok utsprungen, och en annan har hittat hem. Ibland har man tur som sagt. Funderar seriöst på att gå och köpa en lott sen. Vad tror ni jag vinner? En miljon? Skrapa i tv? Ja, minst 1000 blir det nog.


Dagens memoarer

Jag har ångest över de tre kommande födelsedagarna. Vet inte vad jag ska köpa, förutom till en. Ni som fyller år får gärna komma med förslag eller önskelistor. Annars får ni ta det ni får, eller så får ni INGENTING! Ja skyll inte på mig, det är ni som har gjort bort er!


Ikväll har vi rostat solrosfrön och knaprat i oss. Till detta serverades isbitar och Ace of Base. Kan faktiskt inte bli så mycket bättre. Eller jo, bio med gänget och RIKTIGT GODIS! Jag är så sugen så det är inte klokt! Mitt nya liv med gröt och solrosfrön börjar nu ta ut sin rätt. Jag är kanske mättare på ett bättre och längre sätt än förut, men hur jämnmätt jag än är så tänker jag på ostbågarbaconkladdkakorvingumminzorbaschipsochpopcorn! Men istället blir det som sagt gröt, bulgur, kyckling och te. Jag tror seriöst att jag kommer leva minst 6 månader längre bara pga detta. Kroppen mår bra av bra mat, förstå det där ute! Släng inte in massa konstigt, industriskit i era kroppar. Naturligare desto bättre. Och slopa saltet. Och sockret. Började äta fil för någon vecka sedan också, utan socker, vilket jag alltid haft på innan. I typ två dagar var det lite småsurt, men nu är det helt normalt. Precis som om jag hade haft socker på. Precis samma med saltet på gröten. Man vänjer sig snabbare än man tror.
Om någon vill ha en personlig coach så ring mig. Jag har viljestyrkan och livsgnistan för oss båda! Tänk, lite gröt kan ge mig en extra månad i livet! TJOHO!

Jaha. Sen har vi städat lägenheten och kastat ut julen. Köpt ny lampa och ett skrivbord till mig har vi också gjort, likaså tvättat och byggt ihop skrivbord.
Imorgon måste jag plugga klart och så kanske jag ska gå bort till högskolebibblan och leta igenom hela lokalen efter min bok. Ja, MIN bok. Suck. Den skulle varit min iallafall, men nu är det som det är. Att folk inte kan låta saker och ting vara!

Johannes har föreslagit att jag ska stanna kvar i Kalmar på fredag, äta hos honom, och sen åka med honom till Öland på lördag. Hur ter sig detta, ni som vet (mamma, annica)? Ska vi till kusinerna på lördag? Isf ska ju icke Johannes med. Måste veta. Kommentera nudå, vad väntar ni på!? Tack på förhand, kisar.

Förresten, vem är GREGOR i kommentaren en bit ned? Baklänges blir det ROGER G, fast jag känner ingen Roger heller så det hjälpte inte att vara lite smart. Suck.

Nu ska jag se på en dokumentär på SVT-play. Är på det humöret.


Blod är starkare än vatten

Ja, här har ni era bakåtsträvare! Släkten är värst, och släkten är JAG!
Ska nog ha släktkalas snart och be Stellan ta med sig sina kompisar från Hollywood. Han känner ju en del, så får väl hyra församlingshemmet..



Del 2, första minutrarna. Man får ju rysningar!
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2144981&BroadcastDate=&IsBlock=

Det är rörande och starkt att han trots alla ofantligt stora framgångar fortfarande tänker på oss här hemma. Det värmer!

Man blir ju förbannad!

Puh, var precis nere och förlängde tvättiden imorgon till klockan 13. Då behöver jag inte gå upp så tidigt, och framförallt inte springa ner dit så tidigt. Och så en liten, liten fråga; Regeln som säger att man får ta någons tid om denne inte har kommit inom en timme. Vem sitter och väntar på att de uppskrivna inte ska dyka upp? Nej, vanligt folk skriver upp sig och tvättar sen på sin uppskrivna tid. Sen finns det ju dom som skriver upp sig för tvätt halva dagar, och börjar tvätta när dom vaknar, vilket kan skilja på flera timmar. Men trots detta ska ingen få ta min tid! Och gör någon det så är det inte hela världen iaf. Lite tvätt. Jesus Kristus. Folk har så lite att bråka om.

Har även varit på högskolebibblan idag, TRE GÅNGER, och letat efter min bok. Frågade till slut en av tanterna i kassan, och hon visste inte mer än vi. Hennes slutkommentar blev; "Det är någon JÄVEL som har gömt den!" Ja jag säger då det. Det var ju det JAG skulle göra! Någon har snott min idé! Vi utan lånekort gömmer böckerna och kommer dit och pluggar, och gömmer sedan den igen tills nästa gång man kommer. Då finns den kvar, och riskerar inte att bli utlånad. Jag är så smart. Men nu har det spridit sig, och nu är det fler som gömmer böckerna. Fy sjutton vilket sätt. Man blir ju förbannad! Så, om den inte är där imorgon bitti så måste jag beställa den och bli typ 700kr fattigare. Bara för att någon, jag citerar; "JÄVEL", har gömt den.
Moget.

Nu blir det någon film med Johannes, och sedan sömn inför tvättningen imorgon.


Funderingar

Ligger och funderar lite. Klockan är ju inte så mycket, så jag har ju faktiskt tid med dessa funderingar.

Jag funderar lite kring hur länge jag kan ligga och fundera innan jag måste sova.
Jag funderar motvilligt på vem som fick högst poäng och flest röster i Let's Dance.
Jag funderar möjligtvis på om det kan ha varit Willy?
Jag funderar helt säkert på vad jag måste införskaffa inför resan.
Jag funderar kanske också på hur mycket min resväska kommer väga.
Jag funderar gärna kring hur underbart vi ska ha det.
Jag funderar inte på hur ounderbart alla ni andra kommer ha det.


Dessutom längtar jag tillbaka till gymnasiet. Sanna däremot tjatar om att vi måste "växa upp" och "skaffa oss ett liv". Svårt när man är helt livlös, men får försöka ta tag i det.

Tänker också tillbaka på Greklandsresan och förväntar mig samma underbarhet dessa två kommande semesterveckor också. Och det ska väl uppfyllas, får vi väl tro.



Minns ni detta? Såklart ni inte gör, ni var ju inte med. Inte ens jag minns det, och jag var ju uppenbarligen med. Tråkigt på en så i övrigt fin bild att min mun inte hängde med. Man kan inte få allt, även om vissa får mer än andra.





Kanoners

Idag har det varit en bra dag. Jag har vunnit på alfapet (ja, annica, jag vann), sett på skidor och skidskytte, ätit gott, sett på wallander och pluggat nästan helt klart. En kanondag helt enkelt.

Imorgon blir det mer skidskytte, och kanske mer plugg, men det tvivlar jag på. Och så ska Johannes ringa!! Han har alltid så mycket skvaller att berätta, så det ser jag framemot!

Tiden tickar på och resan närmar sig. Men vi hörs väl innan dess hoppas jag.


31 dagar kvar till GC

Back home!

Kollade på 'Livet är en schlager' igår, och Johannes den lille stackaren skrattade så att han kiknade. Efter det blev det godnatt pga hockeyn natten innan (vilket fortfarande sitter i! Igår somnade jag under skidorna, men vaknade dock turligt nog till herrarnas final, och idag somnade jag i bilen påväg hem..)

Idag har Johannes och jag varit på sjukhuset med Anna-Karin och Emanuel. Efter några timmar där så åt vi gott på stan, för att sedan avsluta dagen på h&m, apoteket, systembolaget, konsum och tokige ture. Jisses sicken rolig dag!

Ikväll ska jag försöka börja läsa i boken som jag lånade på bibblan igår. Hittade den inte till en början, men frågade sedan tanten i receptionen om var magasinet låg, varpå hon pekade med hela handen. Väl nere i katakomberna så såg vi till vår förskräckelse att det var sånadär hyllor som man flyttar på för att komma in i nästa hylla (ja ni fattar.) Efter en stunds skruvande och flyttande så råkade jag nästan bli ihjälklämd mellan två hyllor, då Johannes tyckte det var roligt att snurra på spakarna som flyttade hyllorna. Det är min absoluta mardröm att klämmas ihjäl bland ruttna böcker. Sa jag att det luktade 1800-tal där? Jaja, jag lyckades hitta boken från stenåldern (fick dock fråga en kvinna som gick omkring planlöst nere i katakomberna), och ställde sedan iordning efter oss. Sen blev det handling och mellandagsreashopping, fast lite sent. Hittade en alfapet-tröja, ett par jeans och två linnen till GC, bilder kommer inte.

Vi råkas!


Tröttheten lägger sig som en dimma

Jag är så trött.
Alla andra dagar ligger jag uppe såhär länge för att jag inte kan sova. Nu när jag får vara uppe såhär länge så somnar jag så fort jag blundar lite för länge. Helt stört. Och lite dumt. Får inte blinka för länge, för då missar jag hela ståhejet.

Heja Sverige. Avgör i första perioden nudå så jag kan släcka och snarka i takt med klockan.


Allt ska bli iordning

Tack för den oerhörda responsen på min bloggdesignuppdatering.. Lite uppskattning kan ni väl för jössenamn visa? Eller ni kanske inte gillar det? Fy på er isåfall. Jaha, nehe, då får ni lära er att gilla det.

Nu blir det räkningsbetalning, beställningar, registreringar och pappersinsättning. Allt ska bli tipptopp iordning. Imorgon ska jag träffa Johannes, och fixa massa då också. Kommer ha så mycket klart efter de här dagarna.

Nu ska jag vila en stund, för inatt kl 02.30 så är det hockey. Mysigt att sitta uppe med te mitt i natten och heja fram de svenska ungtupparna. Visa ert stöd ni också, ställ klockan på 02.30, så ses vi!


Sen kväll med denke

Tada. Ny bloggdesign. Tacka gudarna för paint, och ett speciellt tack till mina skills!

Nu kan jag sova gott, och kanske få ännu mer blogginspiration. (FAST VÄNTA HÄR NU, bloggandet har faktiskt varit enastående bra på sista tiden, iallafall om jag får säga det själv, och det får jag ju såklart.)

Sov gott, och dröm om vackra enhörningar på grönbete i solen, det ska jag göra.


2 januari 2010

Det känns fint nu alltså.

Jag har kommit igång med lite grejer nu som jag har väntat på i flera månader. Har även lite fler ideér kring just detta, som lär förgylla denna goa känsla ytterligare.

Sedan har jag börjat läsa en bra bok, fixat kurslitteratur till pågående plugg, men också till nästkommande, alltså vårens, plugg. Fusionen mellan Växjö och Kalmar högskola har dock svårat till det lite, men jag ska nog lyckas få mina böcker. Utöver detta ska jag snart börja planera inför resan. Solkräm, after sun, halstabletter är bara lite av allt som måste införskaffas. Men det gör jag så gärna så. Älskar plocket som blir innan en resa.

Vidare så har jag bestämt att jag ska börja använda min kamera mer. Om 5 år vill jag även ha dokumenterade bilder i min blogg. Det här blir ju som en dagbok, en slags tillbakablick. För 10 år sedan skrev folk dagböcker för hand, nu görs det så enkelt på datorn. Och om 100 år, när jag fyller 120, vill jag ha något att titta tillbaka på. Och minnas allt härligt som har hänt. Det är väl därför man skriver, kan jag tro.

Puss people.

Mitt 2009

Ganska tråkig lista, ska nog försöka göra en själv nångång, men här kommer mitt 2009 i korthet.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Besökte Grekland.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte att jag hade några. Jag hoppas inte det iallafall, isåfall har jag glömt dom, och därmed inte hållit dom.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Hm, i slutet av förra året blev jag morbror, men inte annars. Eller jo, Carro blev ju mamma också!

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja.

5.Vilka länder besökte du?
Spanien och Grekland.

6. Är det något du saknar från år 2009 som du vill ha år 2010?
Det har varit en ganska bra år faktiskt. Det skulle väl vara en seriös framtidsvision isåfall.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Jag är så fruktansvärt dålig på datum, så inget.

8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag tog studenten med hyffsade betyg, reste till Grekland ensam med Johannes och att jag tog körkort!

9. Största misstaget?
Arbeta med Shno på psykologin. Hon sänkte hela mitt slutbetyg..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Spydde innan körkortsuppkörningen, annars ingen sjukdom.

11. Bästa köpet?
MIN HALSDUK FRÅN H&M! Och resan till Grekland.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Resor.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Resan till Grekland, och Melissa Horns konsert.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Utan tvekan Halo, 2009 års tjatlåt.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det innehåll både 'gladhet' och 'ledsenhet', vilket väl är ett sundhetstecken.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat mer, läst fler böcker.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Sovit..

18. Hur tillbringar du julen?
Med familjen, släkten, kischen och Kalle Anka.

19. Blev du kär i år?
Hm.. njae.

20. Favoritprogram på TV?
Biggest loser, och Bonde söker fru.

21. Bästa boken du läste i år?
Nattfåk!

22. Största musikaliska upptäckten?
The Cranberries.

23. Största förändringen från året innan?
Ingen riktig skola, Shno hundra mil bort, och ingen Ankis.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Jag har ingen aning om vad jag fick när jag fyllde år. Är det tänkt att man ska lägga sånt på minnet?

25. Något du önskade dig men inte fick?
En bil.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Som sagt, inga minnen. Kanske hade studentkalas, vad vet jag?

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att jag hade börjat med något som jag vet att jag vill göra resten av livet.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Stil och stil. Jag tänker inte så värst mycket på sånt.

29. Vad fick dig att må bra?
Johannes, Shno, Manne, livet.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Hm, var ganska sugen på att se Melissa Horn, och det fick jag ju.

31. Vem saknade du?
Shnooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

32. De bästa nya människorna du träffade?
De bästa människorna jag vet träffade jag innan 2009. 

33. Vilket är ditt bästa minne för 2009?
Grekland, Gran Canaria, julen och alla ofantligt roliga och underbara minnen från Stagg.


RSS 2.0