Vilken dag!

Sicken dag va!
Kalmar FF vann.
Zlatan vann skytteligan.
Åke Svanstedt vann Elitloppet.
Robin Söderling vann mot Nadal.

Blir svårslaget, men vi får väl se vad morgondagen har att erbjuda!

Pingsthelgen

Sitter och laddar inför eftermiddagens fotboll mellan Kalmar FF och Helsingborg. Jag tror det blir tufft för Kalmar idag, men man vet ju aldrig.



I fredags åkte jag med Johannes och hans familj till Böda. Det har tydligen varit nån slags polisvecka där uppe, och nu i helgen kommer allas familjer upp dit och har trevligt. På fredagskvällen grillade alla tillsammans, vilket var trevligt och gott. Efter det så gick jag och Johannes och bastade i den lyxiga bastun. Vi sprang mellan bastun och poolen som om vi vore störda. Detta tog dock musten ur oss, så vi gick och la oss efter bastubesöket.
På lördagen gick vi upp relativt tidigt och la oss på stranden. Det känns som att vara utomlands där uppe. Man ser inte ens slutet på den fina stranden. Och sanden är gosig mellan tårna. När vi tröttnat på solen så gick i och åt en kebabtallrik, och sedan åkte vi faktiskt hem. Eller vi gjorde ett kortare stopp i Borgholm där vi åt världens godaste glass! Sen drog vi vidare till i tur och ordning; Smedby, Funkabo, Hult och tillbaka till Funkabo. Kvällen spenderades med Robinson och Da vincikoden.

Och nu sitter jag alltså och peppar inför fotbollen. Hua hua, hur ska det gå!?

Träffpunkt Kalmar

Blev väckt av att mobilen ringde. Det var Johannes som ville gå på stan med motiveringen; "Det är mors dag på söndag." Så jag fick rulla ur sängen och bege mig in till city. Vi köpte de nya anti-aids-tröjorna på H&M, och gjorde därmed en god gärning. 25% går till AIDS-nånting, vilket alltid är bra. Sen åt vi på på TS, för att sedan få panik över faktumet att det är mors dag på söndag. Vi fick lite ideer om presenter, så vi gick till Kicks. Där mötte vi Stina och Jonna, vilket vi alltid gör där. Efter Kicks så gick vi mot Kagg, och möter då Anna-Karin, Jessica och Manne! Vilket vi också alltid gör.
Dagens sanning blir då att världen är liten, och att Kalmar är ännu mindre.

Ikväll bär det av till Böda! :D Har inte varit där sedan Annie, Leo, Jag och Simon var där. Vilka minnen alltså. Får se om jag kan hitta vår gamla tältplats.

Utspringningslåt fixad

Idag rullade jag ur sängen för att släpa mig till skolan, vilket jag egentligen inte hade behövt göra. Allt vi gjorde i skolan var att rösta om vilken utspringningslåt vi ska ha, och som jag sa innan så blev det den som jag ville. Och med marginal dessutom, så om jag hade varit hemma och lagt ner min röst så hade inte det gjort något. Yeye, det kan väl vara bra att cykla lite också. Om inte annat för att kedjan inte ska rosta ihop.

Efter röstningen så åt jag med Shno och Johannes, och sedan gick vi på stan och inhandlade pappas födelsedagspresent. Jag är en duktig son.

Dagens bravader

Idag var det modevisning i sporthallen, och vilka var där? Jo Dennis, Johannes, Elin, Sandy, Jonna och typ flera hundra andra. Det var ganska skoj faktiskt. Iallafall den första halvtimmen.

Efter det gick jag och Johannes hem och solade. Sen kom Anna-Karin, och sen beställde vi pizza, som jag åkte och hämtade. Med bil. Jag är vuxen nu! Efter pizzakäkandet så följde jag Johannes till bussen.

Och nu sitter jag här. Imorgon på filosofin ska vi tydligen bestämma utspringningslåt, vilket jag trodde redan var klart. Men det kommer nog ändå sluta som jag vill, jag kan vara ganska övertygande faktiskt!

Ny vecka

Den föregående helgen var skönt. Riktigt skön. Sol, fotboll, Lilla Andreas och släkt = Bäst!

Idag började den nya veckan, och den började ganska bra faktiskt. Skrev klart socialkunskapen och svenskan, och lämnade in båda. Det kändes skönt. Sen blev det stan med Johannes. Jag köpte solglasögon, två par flipflops och en ny väska. Är så nöjd med alltsammans. Min plånbok är kanske inte lika nöjd, även om alltsammans var ganska billigt.

Imorgon ska jag tydligen på modevisning. Johannes ringde nyss och sa att vi skulle gå på det. Elin skulle också med, så det blir nog ganska skoj. Efter det ska jag sola och läsa ut min bok.
Det blir nog en bra dag.

Tjippevipp.

Paddling i bilder!












Paddling med Döden

Huannamig. Igår var SP06F:1 ute på havet. Vi hade friluftsdag vilket innebar att vi skulle paddla till Långviken.
Jag och Shno grabbade tag i två flytvästar, två paddlar och en båt. Vi kastade oss i vattnet och började så sakteliga paddla till slottet, som var dagens första stopp. Där stekte vi kycklingkorv på ett stormkök. Efter en dryg timme så hoppade vi i båten igen, för vidare färd mot långviken. Vi tänkte visa vår lärare att vi ska ha MVG, så vi paddlade på som galningar. Vi låg länge tvåa, men spurtade om Manfred och Svinto precis innan Långviken. Sen blev Shno sur för att jag stänkte lite vatten på henne, och när vi sedan skulle bege oss tillbaka till Stagg så började helvetet.

Shno och jag fick inte ordning på båten, så vi paddlade mest i cirklar. Vi kom 100m efter, sen 200m och till sist var vi 1km efter alla andra. Shno började gråta, samtidigt som vi körde in i en stor sten. Vi fastnade med båten, men efter lite trixande så kom vi loss. Vågorna gjorde att båten guppade som bara den! Jag gav Shno ett äpple, vilket gjorde att hon lugnade ner sig en stund. Sedan återkom tårarna och hon skrek; "Jag dör hellre och kommer till helvetet, än driver över till Öland!"

Vi tog oss sedan i kragen och lyckades ta oss till slottet, vilket var sista stoppet innan Stagg. Efter slottet så kämpade vi ännu lite mer, och när vi var fram vid Stagg/Fredriksskans så kom vi trea från slutet! Duktiga oss!

Lärdomar av dagen;
Aldrig paddla tillsammans med Shno.
Hmm, ja, det var nog allt.

Idag hade jag det muntliga nationella provet, och nu är Svenska B över för min del. Jag gjorde provet klockan 08.45 och jag förundrades över hur pluggiga alla ettor och tvåor är. Jag trodde att jag skulle vara ensam på hela skolan, och därför kunna sitta lite vid datorn och kanske läsa lite tidningar. Men icke. Alla datorer var upptagna, och tidningar likaså. Så jag fick sitta på en bänk i över en timme och vänta på nästa lektion.

Nu blir det studentfirande! Woho!

Snart sätts betygen

Äntligen helg! Det har iockförsig inte varit någon vidare jobbig vecka, men det är alltid skönt med helg.

Träffade Johannes förut, och gick med honom på stan en stund. Vi åt på stagg och sedan gick vi till kagg för han skulle göra nåt prov. Jag orkade inte vänta så jag cyklade hem. Och sen dess har jag solat. Och pluggat faktiskt. Det är ju dags att plugga nu. Betygen sätts om två veckor. Vissa sätter betygen den 22:e, och det är ju typ.. nästa vecka. Stress stress.


Slut på tonårslivet

Nu har jag precis sett klart på sista avsnittet av Tonårsliv. Jag hoppas att ni såg den serien. Om inte, så finns den fortfarande kvar på SVT-play. Det är typ åtta avsnitt á 30 minuter, så det går ganska snabbt att se den. Gör det! Jag har iallafall gillat den. Så, har ni inget bättre för er så knappa in er på SVT-play.



Jag vill inte sova. Det känns som att jag sover bort dyrbar tid. Vilket jag väl också gör. En tredjedel av livet sover man bort. Ganska sjukt egentligen. Jag somnade ju förresten vid fyra igår natt, och jag har inte känt mig så trött idag. Bara lite. Jag ska nog minska antalet sömntimmar från nuvarande 8 till typ 6-7. Då får man ju dessutom mer gjort. Helgerna är dock undantag. På helger sover man, punkt slut.


Dagens ungdom

Jag var ute och gick idag på morgonen. Plötsligt kom det fram ett gäng med killar, troligtvis från östra funkaboskolan. Dom såg ut som nior.

Den förmodade nian: Skulle du kunna köpa cigg till oss? Jag har glömt mitt leg i torsås, jag bor där, och gubben i affären tror inte på att jag är 18.
Jag: Huh? Nej, tyvärr.
Den förmodade nian: Meh, varför inte?
Jag: Hmm.. eeeeh.. jag har inte tid. Jag ska... träffa min övervakare.

Nej, det sista sa jag inte, men jag sa att jag inte hade tid. Jag såg nog väldigt upptagen ut när jag sedan gick iväg i samma slöa takt som innan.

Dagens ungdom alltså. Det positiva är väl att han antog att jag var över 18. Jag ser vuxen ut!

Det var då självaste..

Nej jag har inte somnat än.
Det går inte att somna. Klockan tickar så högt och datorn surrar som aldrig förr. Men om jag inte sover så kommer jag vara så sur och grinig imorgon. Det drabbar ju iockförsig inte mig, utan dom som jag umgås med. Så nu undrar jag; är det någon som vill umgås med mig imorgon? Fy vad hemskt om ingen svarar, då är jag ju den mobbaste av de mobbade. Om ingen har svarat inom 24h så tar jag bort det här inlägget, och hänvisar till finanskrisen.

Nu ska jag ligga och blunda en stund och låtsas sova.

Friluftsdag med Lindöskolan klass 5a-b, 6a-b


Magnus ville visa vem som bestämmer!


Malin, Sofie, Jonte och Shirin.


Shirin, Jonte och Malin ser engagerade ut.


Vad tittar dom på?

Sovlös

Jag kunde inte sova med den där blåa färgen, så jag bytte till en lite 'mildare' blå.
Nu ska vi se om jag kan sova.

Bytt bytt kommer aldrig igen.

Sådärja. Då var de bytt igen då. Och jag kan ju inte direkt säga att jag är nöjd. Det enda jag är nöjd med är den blåa färgen på texten där uppe. Att den skär sig totalt med allt annat är så förbaskat roligt att jag tänker fortsätta ha det så.

Jag vågar inte kolla på klockan..
Ska jag? Ja jag kollar.
Uuuuuh, 03?! Är den tre?
Suck.
Oh, well, goodnight!

Dålig uppdatering pga rån.

Jag har inte hunnit. Förlåt. Och jag har dessutom inte haft någon inspiration till att skriva.
Så. Nu har jag ursäktat mig. Kan vi börja nu då?

Idag skulle jag och Shno gå till skolan, trotts att vi bara har film och annat strunt. Jag vaknar tidigt och smsar tösen och frågar om jag skulle kunna få somna om, eftersom att dagen känns så otroligt meningslös. Men inget svar. Klockan går och jag måste börja göra mig iordning. Klockan blir så mycket att jag måste cykla, vilket jag gör. Väl i skolan så saknas Shno. Hon som igår lovade dyrt och heligt att hon skulle komma idag låg hemma och sov.
Bered dig på trubbel, kvinna.

Dagen i skolan var lika meningslös som jag förväntade mig. Efter skolans slut så träffade jag Johannes, och vi gick tillsammans till Funkabo och solade några timmar. Sen åkte han med oss till Maxi och sen skiljdes vi åt, och bla bla. Märker ni att inspirationen är borta?

Jag funderar på att byta design på bloggen. Jag vill ha tjockare och störra text, för då behöver jag inte skriva så mycket. Då ser det mycket ut hur lite jag än skriver. Jag är så smart. Och så trött. Klockan är ju halv ett. Imorgon när ni vaknar så kanske designen är ändrad. Eller så ligger dennis på tangentbordet och sover. Vi får väl se.

Citatkavalkad

Jag hade betygssamtal med Ewa idag.
Ewa: -Jaha, vad tycker du att du borde få för betyg?
Jag: -MVG såklart?
Tystnad.
Jag: -Eller ja, det beror ju lite på hur man ser det kanske.
Ewa: -Ja, det gör ju det...

Senare.
Ewa: -Varför har du inte kämpat hela tiden?
Jag: -Det har varit så mycket annat.
Ewa: -Ja, du behöver ju inte sitta och göra det kvällen innan, det blir oftast inte så bra då. Du hade faktiskt en månad på dig att skriva det sista arbetet.
Jag: -Detaljer...



Pierre frågar vår religionslärare om man måste göra om hela provet om man misslyckas på en av de olika delarna på provet.
Läraren: Nejdå, då behöver du bara göra om just den delen som du inte klarade.
Pierre: Det var hyggligt, så generösa är inte alla lärare här på skolan...
Läraren: -Jasså?
Pierre: Hon är över femtio och ska snart sluta...
(Det är Ewa som Pierre syftar på, hon ska alltså sluta. Alla... ogillar henne. Hennes lärarambitioner hänger liksom ihop med Hitlers. Hmm.. ja.)

Jag tyckte det var lite roligt.
Hejdå.

Provprov

Provet gick super idag faktiskt. Kunde svara utförligt på varje fråga, så det flöt på bra. Känns så jäkla skönt nu efteråt. Det är dock läskigt att hela betyget grundar sig på ett enda prov. Gillar inte 50p-kurser. Eller jo, dom är korta och sköna. Hoppas och tror på MVG nu! Come on God, help me!

5/5

Sitter och pluggar just nu. Skriver en massa, men orkar baskemig inte mer nu. Är hungrig också.

Idag hade jag bara en lektion i skolan. Ledarskapen förvandlades till naturkunskap, och suck så tråkigt det var. Det enda roliga var väl Ewa, läraren. Hon har blivit så vimsig på senare tid, och det är ganska underhållande. Hon är dock lite sur för att bli en riktig 10-poängare.

Ewa: Här är pappret som vi inte hittade i Illustrerad Vetenskap sist.
Vi: Mhm....
Ewa: Varför ser ni så frågande ut?
Vi: Det gör vi väl alltid på dina lektioner?


Ewa: Vad är det i särklass viktigaste för att det ska finnas liv på jorden?
Vi: Salt? Vatten? Syre? Kväve? Koldioxid? Maskar? Is? Mark att gå på? Växter?
Ewa: ...
Lång tystnad.
Ewa: Det här var det första jag sa när vi påbörjade den här kursen...
Vi: ...
Ewa: OZON!

Nu skrev jag ju en massa iallafall. Suck.


Yaaao

I helgen har jag njutit av det fina vädret. Eller ja, det gjorde jag i fredags och i lördags. I lördags åkte jag och Johannes hem till mig på Öland och njöt av solen där istället. Sen blev det lite grill och så, vilket alltid är trevligt.

Igår hade vi besök. En av gästerna var lille manne. Johannes höll honom för första gången, och bara efter någon minut så spyr ungen på honom. Jag trodde jag skulle kikna av skratt. Det var dagens höjdpunkt. På kvällen åkte vi tillbaka till stan. Jag missade bussen från smedby med 2 minuter. Suck. Så fick uppehålla mig hos Johannes en timme istället. Sen kom nästa buss och då hann jag bannemig med.

På kvällen såg jag en dålig film på trean, för att sedan somna som en liten gris.

Nu är jag på kagg och hjälper Johannes med hans läxor. Jag är för snäll jag. Men nu funderar jag på att cykla hem och äta lite kyckling. Jo, så får det nog bli.

Äntligen seger

Kalmar FF vann igår! Och jag tror mig veta varför. Det var för att jag var på Fredriksskans. Min första livematch i år, tillika Kalmars första seger. Det säger väl en hel del om min kraft. I've got the power!

Dan innan igår, i förrgår alltså, var det valborg. Grill och häng och allt sånt. Lite småtrevligt sådär.

Idag blir det Öland och solning.
Trevlig helg!


RSS 2.0