När Shno kommenterar

"Postat av: Shenoo

Jag tycker om jag ska vara helt ärlig, att din andra kompis är väldigt het, hon snygga kurden är hon va?
Hon är megasuperduper sööt! Pussa henne från mej!"

1 sek senare...

"Postat av: Shenoo

NEEEEEEEEEEEEEEJ fan så kom mitt namn med också! :'(
SUUCK sak samma allt e förstört!"


Joel Svensson



Min bästis Joel sjunger sin egenkomponerade låt på melodifestivalen i Torsås.
You rock, boy!

När Ankis funderar över livet

http://morrigor.blogg.se

"Jag har under en längre stund undrat vart alla harar som förut brukade springa omkring över skolan är. Bara sådär så var det helt tomt i buskarna.
Alla kan ju inte bara sådär valt att flytta på sig eller samtidigt blivit påkörda. Jag tror någon har tagit död på varenda kotte, eller i det här fallet hare.
Typ gått omkring med gift eller bara tagit ut dom en och en och halshuggit dom. Det är synd. Dom förgyllde vardagen med att hoppa omkring och vara allmänt fluffiga. Och alla små harungar som man bara ville plocka upp och ta med hem. Men nu är dom borta. Vad är nästa steg? Ta alla våra ankor?"

Och

"Idag kom frågan upp vad vi skulle göra efter gymnasiet. Och det visade sig att Bambi oxå vill gå en skrivarkurs. Han sa att han skulle gå i Växjö.
Blev förvånad eftersom jag inte visste att det fanns de där. Så jag tyckte att jag skulle gå in o kolla på deras hemsida. Och jag tror jag ska gå där oxå. De har en sån underbar dialekt där. Man blir så glad av den.
Så vad ska jag säga: Hahahaha Bambi, nu får du stå ut med mig i ett par till år efter gymnasiet. Hur känns det?
IN YOUR FACE, BAMBI-CHAN!

Jag som förut helt ärligt funderade på att bli lågstadielärare. För jag ville ha ledig helger och sommarlov. Vilket misstag. Spenderade två tågresor med lågstadieklasser och höll på att dö. Hemska ungar, de mobbade ut varandra, skulle bestämma, ha makt, synas mest. Usch!!"

Ankis är min idol :)
Och kom ihåg att det var jag som döpte henne till Ankis och Ankarström. Allt pga en ballong på MC Donalds.



Idag träffade
jag Jespers mamma på stan. Hon kom ihåg mig, kände igen mig, OCH hälsade på mig. I like it.
Och inte nog med det, mitt i 'Vänner' så ringde hennes son, ja jesper, och störde.

Nu är det lov o ledigt,
wiho!

Helgen

I lördags kväll begav vi oss till Alby-city för att fira Lilla Andreas som har blivit stor. Vi var alltså på födelsedagsmiddag. Väldigt trevligt, och jag hoppas att vi får komma på sådana middagar oftare..? Maten var utsökt och gästerna outstanding. Mycket lyckat.

Och det där var allt jag gjorde i helgen, iaf som är värt att nämnas.


Nu sitter vi hos Siv (surprise!) efter att ha gjort nationellt prov WRITING i aulan. Det gick väldigt bra faktiskt, men jag är lite osäker på om jag skrev om det jag skulle skriva. Det jag skrev var bra, men kanske om fel grejer. Klockan 10.15 börjar engelskan med vaknar-alltid-på-fel-sida-och-jag-tar-ut-det-över-SP06F. Suck. Sen eget arbete x 2.

Underbara varma dag!

Update

Yo.
Igår var det geografiexkursion hela dagen med klassen. För otroligt beskrivande bilder, besök min bilddagbok, länk finns längre ner på sidan.
Jag och Shno tjatade mest om hur jobbigt och tråkigt det var, och att vi ville hem. Vi räknade timmarna och minutrarna tills bussen skulle åka tillbaka till Kalmar. Och efter en heldag i skogen så orkade jag inte cykla hem från skolan, så jag hoppade av bussen och lät cykeln stå kvar i skolan. På kvällen fick jag dock åter kraften tillbaka, så jag sprang på Svinö, och hämtade min cykel. Duktigt av mig.

Idag har det varit projektarbetsredovisningar hela dagen, och vi tvåor fick lov att kolla på minst fem stycken, och därmed få påskrift av handledaren efter varje redovisning. Och jag är ju smart, så jag och mitt gäng delade upp oss, så att Ankis och Carro gick på tre redovisningar på morgonen för att sedan lägga in deras påskrivna papper i mitt och Shnos skåp och sedan åka hem, och sen kom jag och Shno till skolan och gick på två redovisningar på eftermiddagen, och sen kopierade vi ihop våra papper så att det såg ut som att vi allihop hade gått på fem stycken. Väldigt smart, jag vet. Så jag kom till skolan vid 12, har sett på två redovisningar, och ska hem nu, klockan 13.08. Jesus, I'm good!

A-C for president! II

Vårig dag idag. Verkligen. Jag gick utan jacka hela dagen. Iofs har jag bara varit inomhus och bland stora hus i stan. Men det är varmt ute.

Engelska stod på schemat först, och LärarHelén hade vaknat på fel sida. Hon röt och svor och tog i från tårna. Jag tror inte att hon tycker om oss. Inte det minsta. Vi gjorde iaf ett övningsprov i READING som är på måndag. Man orkar ju inte vara seriös på ett övningsprov. Det hör man ju på namnet. Övningsprov? Ett prov som inte ens liknar det riktiga provet det minsta. Det är bara för att vi ska fatta vad vi ska göra. Onödigt.

Efter engelskan åt vi, falukorv och pasta, för att sedan gå till Siv och fördriva tiden vid datorerna. Sedan började psykologin, och där har vi eget arbete, som ni vet, så jag och Shno tänkte gå till ABC, typ Anorexi-Bulimi-Center, för att göra en intervju med dom, men vi slank in på Kvasten och Baronen istället. Mycket roligare, och ABC hade nog ändå inte öppet. Och förresten måste man nog boka tid. Så det var tur att vi gick till Kvasten istället. Hörde ni? Tur.

Fem minuter innan historian började så gick vi tillbaka till stagg och tog närvaro av Joppe, eftersom att vi även där har eget arbete. Eget arbete är inte bra för oss som inte kommer igång. Vi gick till stan igen, för att komma tillbaka till stagg fem minuter innan spanskan började. Och nu kommer det bästa! Vi hade ingen lektion! Hon skulle göra något annat, nåt med blaha blaha, och det skulle hon tydligen göra för att blaha blaha. A-C är bäst!

Världskrig

Idag har det varit fredag, och för er som inte visste det, så var det en överraskning, OCH på tal om överraskningar så fick jag ett present av Soffan och Shno idag. Visserligen köpte jag innehållet själv, men dom två slog in det till mig. Det ska jag börja göra. När jag har köpt något nånstans så ska jag slå in det innan jag går hem, för då blir det roligare hemma när man får slita av papperet! Man ska ju ta tillvara på vardagsroligheterna.

Något som inte är så roligt var att vi stötte ihop med Ankarström och Carro på stan idag. Såhär började det: Idag på psykologin bestämde jag och Shno att vi ska göra vårt slutarbete i psykologin om anorexia, vilket vi sa till Ankarström och Carro. Sen när man skulle få handledning av Fonseca så gick han till dom först, så dom tog vårt ämne! Herregud. HERREGUD! Vi blev minst sagt sura, men det slutade med att Fonseca bestämde att båda grupperna får arbeta om samma ämne, men om båda har fakta från samma källa så får båda grupperna IG. I ett arbete använder man ju massor med faktaställen, men om vi har ETT ENDA faktaställe som båda har så får vi som sagt IG. Så efter det har vi undvikit att titta på varandra. För han beordrade oss att absolut INTE prata med varandra om våra arbeten. Så i bibblan satte vi oss i två olika ändar. I korridoren går vi på varsin sida. När vi träffades på stan så gick vi 'ifrån' varandra. Jag råkade se en bok som Ankis gick och bar på idag. Lova att inte säg något till Fonseca.

På idrotten hade vi redovisningar och sen basket/fotboll. Mitt lag bestod av Shno, Linda och Mange. Vi mötte Malin, Shirin, Adam och Liridon. Självklart vann mitt lag, men någon (Lärar-Andreas) sa: Sista målet vinner! (Vilket är väldigt barnsligt) Och då gjorde dom andra mål. Men vi vann ändå. Faktiskt.

School

Hej kära vänner.
Idag var SP06F i simhallen och busade. Alla, eller ja, de få andra vanliga människorna som faktiskt var där, fick stå åt sidan under tiden som vi ägde allt vatten och alla plastleksaker. Vi räddade varandra och simmade. Och bubblade. Och dök. Och frös. Och fick ont i ögonen av det äckliga vattnet. Det var trevligt.

Resten av dagen har ägnats åt diverse språk och geografi. Suck.
Engelskaprovet gick alldeles lysande, ja nästan strålande! Det kändes som ett prov man fick i åttan, så lätt var det. Hoppas nu bara att jag får MVG.
Strax börjar geografin igen, där vi ska få våra individuella ämnen som vi ska prata om på exkursionen. Jag vill inte prata om nånting, och framförallt inte om flyttblock eller konstiga stenar. Rullstensåsar kan jag väl tänka mig att berätta för alla andra om, men jag fattar ju inte hur dom uppstår/uppstod. Så, tyvärr, kan jag nog inte berätta om någonting alls. Tråkigt, men sant. Nu måste jag bara berätta det för Björn.

På tal om läraren Björn.
På engelskan förra veckan:
Jens: We have cancelled our other classes after this, so is it okey that we end this lesson a litte earlier?
Lärarhelén: Mja.. whitch teatcher have cancelled his lesson?
Vi får INTE under några omständigheter prata svenska på hennes lektioner så..
Jens: Ehm.. Björn, oups.. I mean.. Bear.


Sinnesro

Du har rätt Mikaela, detta är sinnesro. :)

God, grant me the serenity
to accept the things I cannot change,

courage to change the things I can,
and the wisdom to know the difference.

Living one day at a time;
Enjoying one moment at a time;
Accepting hardship as the pathway to peace.

Taking, as He did,
this sinful world as it is, not as I would have it.

Trusting that He will make all things right if I
surrender to His Will;

That I may be reasonably happy in this life,
and supremely happy with Him forever in the next.

/ D

Vi ska bli pluggisar

Idag har SP06F fått hem sina omdömen som ska ligga till grund för utvecklingssamtalen som kommer längre fram. Shno skulle, som hon sa, 'ta sitt liv, eller iallafall förändra sin inställning till skolan totalt!' Hon kommer inte ändra sig alls.

Mina omdömen då? Jodå, jag ligger mellan G och VG i nästan allt. Ja allt faktiskt. En liten ansträngning skulle kanske kunna få upp betygen litegrann, men det är svårare i B- och C-kurser. Och så har ju tre fjärdedelar av året redan gått. Så det känns lite meningslöst. Plus att det som är kvar bygger på det som vi har haft innan, och det fick jag ju bara G på. Jaja, jag ska iallafall göra ett försök. Det kan ju inte bli värre.
A-C var inte nådig i sitt omdöme. Hon har sänkt mig till G+. Humpf.
Förresten så är jag faktiskt ganska stolt över omdömena hittills, med tanke på att jag har avskytt det här skolåret. Och inte lär det väl bli bättre. Prov på prov på prov. Dessutom stundar de nationella proven i engelska. Suck. Jag vill inte ens tänka på det.

Ske hennes vilja

"Hon började springa, medveten om faran som jagade henne. Sanden sprätte omkring som om hon vore en stormvind. Det strilande regnet gjorde sanden mörk. Aldrig tidigare hade hon varit så rädd. Hon hörde hur det mörka kom allt närmare. Tunga steg som tog ny sats i sanden. Hennes solblekta hår hade gått från att vara fuktigt till att bli vått. Det klibbade mot kinden, och det blöta håret blandades med de salta tårarna. Hon tappade koncentrationen, om än bara för en sekund, och hon föll. Stjärnorna såg henne resa sig upp och fortsätta. Smärtan i foten växte och blev starkare, mycket starkare än hon klarade av. Det mörka fick tag i hennes klänning, och drog henne bakåt. Hon föll handlöst som om någon sparkat undan hennes ben. Det mörka fick ett ansikte. Orken i henne var slut. Allt blev svart redan innan hon hade stängt båda ögonlocken. Det fanns något som var större än hennes vilja, större än själva livet. Hon blev lugn, och överlät sig till den högre makten. Aldrig förr så lugn."


Ett litet utdrag ur de 30 sidorna som jag skrev i somras.

Och nej, det är inte så dystert som det kanske verkar.
Jag vill ha en bärbar dator, så att jag kan skriva när jag vill. Hemma sover ju 'de äldre' redan kl 23. Och det är på natten jag får min inspiration. Nåväl.


Ikväll blir det jogging på hög nivå på Svinö.
Kom och joina, vettja.

A-C for president!

Glöm det där med att lura i stackars A-C att jag hade matteprov.
Såhär var det. Vi såg på filmen, och den var slut klockan 15.06, så då kunde jag ju inte säga att jag skulle gå och göra ett prov klockan 15.00. (Jag vågade inte gå ifrån under filmen.) Men då plötsligt, när filmen var slut och hon tog ur DVD-skivan ur DVD-spelaren, så sa hon något som jag aldrig kommer glömma.

Ungefär såhär sa hon: - Du behövde gå till din träning nu va, Olof? Och när du går blir vi ju bara 5 stycken kvar (Resten är i Rom och Bryssel). Sen tittade hon på mig, och sa suckandes: - Det känns meningslöst att vi andra gör något, så ni får sluta nu. Det är ju dessutom väldigt sent.

Hon såg helt slut ut tanten, där hon sjönk ihop i sin lilla lärarstol. Idag hade hon lyckats matcha sin tröja med sina byxor. Ett poäng till A-C.

Innan vi gick frågade en tjej i min grupp vem det egentligen var som låg i blodpölen i slutet av filmen.
A-C svarade: Det var Claudio, vet du vem det var?
Tjejen: Ehm.. nä?
A-C: Han som var rädd för allting, och som var orolig för hur allt skulle gå. Vet du nu?
Tjejen: Nä..
A-C: Men herregud, det var KNUBBOT!


När jag cyklade hem var jag med om något övernaturligt. Eller ja, iallafall något väldigt surrealistiskt. Jag cyklar på en cykelväg med massor med backar. Och precis innan jag svänger upp på gatan jag bor på, så kör man genom en liten skog. Där hände det.
Refrängen i en twistlåt började spelas på min mp3, samtidigt som fåglarna som satt på cykelvägen flög undan. Okej, jag kanske kan medge att det inte låter det minsta otroligt, eller övernaturligt. Men var du där kanske? Nä, just det. Det var som i en film. Typ Bullerbyn eller Änglagård. En blandning kanske. Det kändes som en reklam för.. droger. Allt kändes så.. glatt och somrigt. Hua.
D.

Historia is tha shit!

Nu har jag och min klass historia. När den förra lärarkandidaten, som för övrigt var läskigt lik Ben Afflek, försvann så trodde jag att det var slut med seriöst plugg på historian, men ICKE! Det kom en ny lärarkandidat, och på de två lektionerna han har haft så har vi gjort mer än vad vi gjort med Joppe på hela gymnasiet. Vi gjorde ett kort researcharbete förra veckan och idag fick vi i uppgift att göra ett tre lektioner långt arbete om Cuba. Och han låter oss inte dela in oss i grupper själva, nä, han kör den där räknegrejen. Du är 1. Du är 2. Du är 3. Osv. Trots att jag satt bredvid Shno så kom vi i samma grupp. Måste vara någon som fifflat med resultatet... Undrar vem? Det blev samma sak sist. Att jag och Shno kom i samma grupp trots att vi till en början fick olika nummer. Shno förklarar det med att det är något på det själsliga planet som gör att vi byter nummer. Vi kan inte arbeta utan varandra. Övriga i gruppen är Anna F och Filip. Jag måste säga att jag hade tur med mitt gruppfolk. Goa människor.

Efter själva räknegrejen råder det totalt kaos i klassrummet.
Shno: Är ni i grupp 5?
Anna och Filip: Ja. Och ni?
Jag: Ja. Det blev vi igen. (Syftandes på att det var jag, Shno och Anna i förra gruppen också.)
Anna: Men alltså... vi ska inte göra något va?
Jag och Shno: HAHAH, nä.

Så nu sitter vi hos Siv (datorer).
Min spanska börjar vid 14.35, och lyssna nu på vad jag har listat ut. Idag är det en såndär dag då många har omprov i matte. Detta omprov börjar klockan 15. På min spanska ser vi på film, där vi har en 25minuters-del kvar. Så när filmen är slut så säger jag till min spanskalärare att jag måste göra matteprov, och sen pyser jag. Hon tror ju redan att jag är efterbliven, så hon blir nog inte direkt överraskad när jag säger att jag ska göra omprov i matte. Jag slår vad om att hon kommer se på mig med dom där ömkande ögonen, och tycka synd om mig för att jag är så trög. HAHA. Jag är så finurlig. Det faktum att jag faktiskt inte ska göra något prov har jag ju förträngt. Att glömma är mänskligt. Att fela är mänskligt.

Ikväll blir det Kalmar FF - Ljungskile.
Och så ska jag äta upp ostbågarna jag fick av mamma. Det vore ju synd om dom blev förstörda.
Nu ska jag återgå till aftonbladet och youtube.
D.

Fotboll

Idag har jag varit och tittat på världshistoriens tråkigaste fotbollsmatch. Tillomed.. hmm.. ANKIS hade varit bättre. Suck alltså. Tur att den är slut nu. Ibland kan jag inte hålla mig ifrån att tro att det finns en Gud där uppe som vill oss väl. När domaren blåste av matchen tror jag att det var Gud som blåste. Amen.

Runnin in circles

Tjoho. Började klockan 09.10 idag. Ankis, som egentligen började vid 08.10 kom insläntrandes EFTER mig, vilket kändes underbart.
Jag: Men, hallå, pucko, du är i grupp 2 va?
Ankis: ..mhm..
Jag: Då började du vid 08.10. HAHAHA!
Ankis: Gud vad du tjatar. Tjat, tjat, tjat. Lägg av och tjata!

Vi hade svenska C. Och eftersom att bildanalysarbetet är över, så skulle vi börja på något nytt idag. Anna överraskade oss alla med att börja med ett nytt tal. Inte ett formellt, informativt tal den här gången. Utan nu ska vi skriva och framför ett högtidstal. Bröllop, skolavslutning, dop, begravning etc. Vi skulle öva på att skriva inledningar på alla dessa former av tal. Jag, Mikaela och Ankis kom snabbt på massor med inledningar, så vi fortsatte på själva innehållet i talet. Vi skrev ett tal till Sofies bröllop. Ankis ville skriva ett till Sofies dop av sin utomäktenskapliga unge, men det fick som sagt bli till hennes bröllop istället. Vi använde ett minne i talet, ni vet, ett såntdär som alla kan skratta åt. Vi tog det som hände i matsalen. Såhär var det; Sofie hade nya, höga klackskor. Vi gick till matsalen och tog mat och dricka och allt sånt. Sen RAMLAR Sofie pga sina höga klackar och tappar sin bricka med mat. Hon ligger på golvet en stund bredvid sin trasiga tallrik och den utspridda maten. Samtidigt småspringer Carro och Ankis därifrån och GAPSKRATTAR. Thats what friends are for, liksom.

Nu börjar jag inte förrän klockan 12. Samhälle. Det brukar gå ganska smärtfritt. Fast vi ska iofs ha prov nästa fredag, suck. Vi arbetar om invandring, en ganska känslig fråga. Idag ska Fonseca ta upp huruvida det är ekonomiskt hållbart med den invandringspolitik Sverige driver idag. Men man får ju inga raka svar, för han kommer antagligen ge två förklaringar, två sidor av myntet. En där det faktiskt ÄR hållbart, och en där det inte är hållbart. Att man aldrig kan få några riktiga svar. Men är det B-kurs så är det.

Later.
D.

Vanlig torsdag

Idag vaknade jag klockan 07.12, vilket är 12 minuter senare än vanligt, så allt blev fel. Alla vanliga morgonsysslor och rutiner blev HELT förstörda. Men jag tog mig i kragen och tog mig till skolan till klockan 08.00, och jag börjar 08.10, vad har hänt med mig? Jag har blivit pluggis. På riktigt. Eller inte en sån pluggis som faktiskt pluggar, men en annan slags pluggis. Jag har börjat hålla reda på tiden och lektionerna och papper och uppgifter. Och jag har miniräknare med mig till mattelektionen. Det är aldrig försent att bättra sig. Så den här veckan har jag varit på alla lektioner och inte missat EN enda minut. Det är nästan för bra för att vara sant.

Shno och jag har dessutom haft en bantis-vecka. Vi har inte köpt en enda godisbit och inga chokladbollar. Caféterian kommer nog gå i konkurs snart. Istället har vi köpt frukt. Och druckit massa vatten. Ååh, vilken förebild jag är. Jag borde bli Herr Sverige, eller Mr Universum. "Om jag bestämde skulle det inte finnas några krig, vapen eller osämjor, och på stagg skulle man bara sälja frukt." Segern hade varit min. Tilläggas ska att caféterian idag stängde klockan 11.30, för att dom, som det stod, skulle på godisutbudskurs. Herregud. Skamligt.

Hm, resten av dagen då. Geografi först. Bönan blev arg för att vi inte lämnade in vårt barrskogsarbete, men vi brydde oss inte så värst. Sen var det idrott, där salen var fullbokad, så vi fick ha teori. Suck. Nästa fredag ska jag och tre till redovisa om massage, och leda en 15 minuters massagestund på idrotten. Ni som läser min blogg titt som tätt minns nog att jag ska ha mitt nationella prov, SPEAKING, då. Vi får se hur det slutar. Efter det gick jag och Shno till KICKS och provade parfymer, för att sedan gå ett varv på Baronen, och sist prata med KalmarFF-snubbarna som står utanför H&M. Sen mat, sen D-plan och i stress göra klart barrskogsarbetet. Puh. Men vi hann innan språket började. På språket såg resten av min grupp på film, medan jag övade på engelskaglosorna, som vi skulle ha förhör på direkt efter spanskan. På engelskan hade vi en vikarie som tvingade oss att göra förra årets nationella prov, READING och LISTENING. Det var verkligen jobbigt. Jag är inte van att vara tyst i 2 x 45 min. Men jag klarade det. Efter engelskan hade vi geografi igen, och då lämnade vi in barrskogsarbetet, vilket gjorde att Bönan sken upp som en sol, han hade fått in alla arbeten, vilken total lycka! Humpf. En kvart efter att vi släpat oss upp till C-plan fick vi sluta.

Vi ska på exkursion den 24/4. Till Skäggenäs, Böööle,och till ås hit och ås dit. Och där ska vi kolla på stenar. Vilken toppendag.

Förresten. Förut när jag gjorde klart barrskogsarbetet så pratade jag lite med Jespers mamma oxå. Hon ska flytta till Ängö. Längst ner vid vattnet, högst upp, längst... närmast? Ja, det låg alldeles perfekt iaf. Jag blev avundsjuk och loggade ut.


Bloggdenke är tillbaka. På allvar. Hoppas ni enjoyar.

Take care!


Indiantrams

Idag är vår historialärare, Joppe, i Stockholm med dom små ettorna, så vi har en ung lärarkandidat. Och eftersom att vi har två historialektioner idag, så ska vi ha honom TVÅ gånger. Två lektioner med snack om Indianer... Livet kan ju vara roligare. Dessutom är Ankis sjuk idag. Eller ja, "sjuk". Hon smsade och sa att hon har feber. Yeah, right. Kämpa, Ankis, kämpa! Vårt barrskogsarbete ska vara inne imorgon. Fattar du? Och inga fler undanflykter, såsom de du har använt tidigare; "Jag har gått vilse i barrskogen", eller; "Är det okej med en stooooor bild, och en mening under?"

Nästa lektion, som är historia, börjar vid 14. Shno och jag har satt oss med några andra från klassen på D-plan. I en datasal, om det inte var obvious för er att vi sitter vid datorer. Jag blev förvånad att vi orkade ta oss upp ända till D-plan. Härifrån ser man över till Öland. Väldigt fint faktiskt.

Nästa fredag är det nationellt prov i engelska B. Speaking, vilket betyder PRATA. Jag ska prata på idrottslektionen med Carolina. Det kommer nog gå bra. Helen, läraren, sa att årets ämne är sport, så där hade jag tur. Önska mig lycka till.

För er som inte har en blogg här på blogg.se, kan jag meddela att det inte gått att logga in på mer än en vecka. Det har varit nåt fel, fråga inte mig. Men nu verkar det fungera igen, vilket är väldigt bra.
Nu ska jag göra nåt vettigare, som att läsa aftonbladet eller nåt. Det är viktigt. Barrskogen försvinner ingenstans. Den finns kvar.


RSS 2.0