torsdag

Nu var det ett tag sen igen. Fy, säger ni. Jaha, säger jag.

Har precis sett på lördagens avsnitt av Guds tre flickor. Det är så nedrans bra. Det är ett ungdomsprogram på SVT, och det är helt utan våld, krig eller svordomar, vilket passar mig perfekt! Det är kanon helt enkelt, eller som Susanne Reuter själv beskrev det; "Det bästa manus jag någonsin läst!" Så, om ni har tid så se på det.

I kvällens rugbydrabbning så blev det dubbelseger för STAGG! TJOHO! Men vad hade man väntat sig. Imorgon måste jag till bibblan och läsa tidningen. Och kanske sno med mig den hem. Bara den inte piper sådär fånigt, som böckerna brukar göra när man glömmer låna dom.

Hm. Imorgon blir det kroppkaksfest, men innan dess massa plugg. 7 sidor oredigerad text ska bli till 5 sidor redigerad text. Wish me luck.

Nu ska jag snarka.

Melissa

Igår kväll var det musikcafé i Smedby och jag var där. Jag cyklade dit. Helt stört, jag vet. Men det var skönt. Läskigt dock, för gatlysena var sönder en bit mellan flygplatsen och Smedby. Höll på att cykla i diket för att det var så mörkt, men lyckades hålla mig på vägen.
Väl i Smedby så blev det fika och sång och klapp. Trevligt var det iallafall.

Efter det blev det illfart in till stan för att få bra platser till Melissa Horns lilla spelning. Men icke. Vi kom typ tio minuter innan det började så det fanns bara ett bord kvar näst, näst längst bak. Men man såg ju lite ändå, och hörde gjorde man också. Himlans trevligt var det där också. Och stämningen var magisk. Hon är bara för bra alltså.


Pics


Jehoves.


Gud och Jehoves.


Elin och Sandra.


Jehoves och Stina.


Gud, Jehoves och MELISSA HORN!

Frågan är frågan

Gud vad jag fixar och donar hela tiden. Mest med julklappar, dock. Jag är så fiffig av mig ibland.

Idag är det sol för första gången på år och dar, så därför ska jag ta mig en cykeltur tror jag. Har fortfarande skavsår från allt promenerande. Simma orkar jag nog inte idag.

Inget har hänt förutom allt donande. Eller jo, jag har fått tillbaka första eko-inlämningen, och mitt papper blödde av röd färg. Det första tanten hade klagat på var att jag inte hade skrivit om FRÅGAN! Jag har lärt mig att man ska skriva om all fakta till sin egen text, men aldrig själva frågan. Suck. Klagotant. Och när hon väl hade börjat klaga så tog det aldrig slut. Jag fick D. Men det är ju fortfarande G. Lite över G faktiskt.

Nästa inlämning handlar om vad företag säger att dom ska göra, och vad dom faktiskt gör. Hur ska jag veta vad dom gör? Eller om dom följer sina uppsatta mål eller regler. Jag ska analysera "snacket och verkstaden", som klagotanten skrev i mejlet.

Hm. Ska iaf skriva om frågan den här gången.

stormvarning

Har precis cyklat 6,657km. I motvind. Och när jag klampar in genom dörren så möter jag Johanna, min granne. Mitt hår ser ut som att jag just cyklat sexHUNDRA kilometer i Carolas fläkt-motvind. Suck. Folk utanför familjen får inte se mig när jag ser ful ut. Men vad gör man.

Fick dock reda på att gumman snett under oss inte har dött. Frågade Johanna, för gummans tidning har legat utanför hennes dörr i snart två veckor. Som jag ser det så finns det två scenarion;
1. Hon får mat till dörren varje dag, och när hon öppnar dörren för att ta in maten, så blundar hon när hon tittar mot tidningshyllan,
eller...
2. så är den som kommer från hemtjänsten dum och unnar henne inte sin egen tidning.



I eftermiddag blir det "det onämnbara" till mat, och ikväll bowling förhoppningsvis.



NU HAR JAG INTE SKRIVIT VAD VI SKA ÄTA!

PRO fyllde bassängen

Dagarna blir långa när man stiger upp tidigt. Idag gick jag upp vid 07.15. Somnade väl kanske runt 02, suck. Johannes somnade direkt efter filmen, och han snarkade som en gris. Ursäkta, men lägg dig på sidan så kanske nöffandet upphör! Och dessutom är jag så van att ha rummet för mig själv, så brukar alltid ha musik på tills sekunden innan jag somnar, då jag hastigt trycker på OFF och sedan somnar bums. Men det går ju inte för sig med en gris i rummet. Allt ska vara tyst och mörkt. Suck. Kommer bli grinig ikväll, men skyll inte på mig, det är grisen som har gjort bort sig.
Hihi.

JAJA, nog om det.
Var i simhallen klockan 07.58 och simmade 500m innan PRO dök upp och sackade upp hela bassängen. Jag fick damp och klarade inte av att simma mer. Tanterna kunde inte hålla huvudet över ytan när dom simmade bröstsim, så alla simmade ryggsim, vilket stänker endel. Jag som faktiskt kan hålla huvudet över ytan, blir ju ändå dränkt när tanten framför och tanten bakom flaxar med armar och ben. Det är fult att stänka! Men 500m är ju ändå 500m. Efter det så promenerade jag hem 2,5km. Och sen dess har jag ätit frukt och druckit te. Jag är en hurtbulle! (Fast imorgon har jag hört rykten om att det blir pizza, men det får jag inte skriva här för Stora Andreas.)

Jag är i stort sett klar med alla julklappar nu. Jag är en hurtbulle vad gäller julen också.

Eftermiddagen vet jag inte vad jag ska göra med, men om jag ska chansa så tror jag att mat får ganska stort utrymme. Face it, te och frukt? Jag växer fortfarande, jag behöver ostbågar och julmust, hihi.




Borde jag? Ska jag?

Några stycken kan väl icke skada, tänker jag.


Elisabeth och Gudrun i våra hjärtan! <3

Ja det gick ju bra ändå. Plugget är inlämnat, julen är ännu närmare, månen syns och allt är som det ska. Känns trevligt.


Har ägnat kvällen åt Heartbreak Hotel. En för många usel film, men inte för mig. Jag älskar den. Den hamnar på min topp-tre-lista över underbara filmer. Den har verkligen allt, men inte för mycket av tråkigheter. Man blir glad av den. Hoppas bara att jag är lika underbar när jag är 42 år. Eller 52 år. Eller 78 år. Haha.
Den får tre parkeringsböter av tre möjliga. (Plus ett keps-slag.)



Imorgon ska jag försöka ta mig in till stan. Kanske. Måste fixa med lite grejer. Men viljan att ligga här vinner nog, som så många gånger förr. Sakerna fixar sig alltid i sista stund ändå. Det är lite praktiskt faktiskt. (Rim!)

Bakåfram

Shno är kattvakt,
månen är svart,
julen närmar sig,
plugget är halvfärdigt,
och ingenting är som det ska.


Imorgon blir det ändring!
Shnos katt åker hem,
månen färgar sig vit,
(vad är problemet med att julen närmar sig, frågar man sig?)
plugget ska bli helfärdigt,
och allting ska bli som det är. Hm, vara som det ska? Bli som det var? Jaja, motsatsen till det som står det uppe iaf.



Dagens nostalgi.
Ångestdagen i trean med klassen. Utanför IKEA med Shirin.
Känns som om det var igår.


Mental illness

Morron.

Jag drömde en konstig dröm inatt. Och efter att ha studerat drömmar i psykologin så har jag nu förstått att mentalsjukhustiden snart blir verklighet. Efter livet på sjukan så ska jag skänka min hjärna till forskning. Tänk vad dom kommer hitta!



Klockan är nu 11:57 = 11 + 5 + 7 = 23.
Just saying..

sur mjölk

Blir så trött på sura människor.
Minsta lilla kan framkalla denna bottenlösa surhet.
 


Tips från en osur;
SLUTA SURA FÖR HELVETE!


23

Har sett på "Number 23". Psykologisk thriller om jag ska sätta en kategori. Handlar om en snubbe som blir besatt av numret 23. Ganska tråkig. På gränsen till sevärd, dock. Den får 2 halvnerbrunna adventsljus av 4 möjliga.




När jag började se filmen var det den 12/11 = 12 + 11 = 23.
När jag började skriva det här inlägget var klockan 12:20 = 1 + 2 + 20 = 23.
Nu är klockan 00:32 = 23 baklänges.
Nu är klockan 12:34 = 12 + 34 = 46 / 2 = 23.
Jag är född den 12 juni 90 = 12/6 = 2 + 90 = 92 / 4 = 23.

Okej. Lite långsökt, men prova själva. Man kan inte sluta.

november tolv

En liten paus. Och pausen fortsätter antagligen efter det här inlägget.

Sedan sist har jag bakat, sprungit, simmat och sovit. Pluggat har jag också gjort litegrann. Får väl ta tag i det på riktigt snart. Söndagen närmar sig ju.

Töntuppdatering.
Töntarna i forumet går lös på lärarna, och klagar på allt som dom kan komma på. Jag fattar ingenting heller, men jag väntar ut stormen och låter alla andra ställa frågor, och rider sedan på svarsvågen som kommer efterhand. Och då tror alla att den där smarta dennis, han ställer inga frågor för han sitter och pluggar hela dagarna, för han har fattat. Han är smart han. Om alla vore som honom skulle det inte finnas några krig..
Eller hm. Kanske inte riktigt så. Men ganska nära är jag nog.




Hihihi, stackars tant. Undrar vart hon försvann åt..




Aufbittersehen, berlinare.

Promenix

Jag ska gå ut och gå nu, och därför undrar jag varför jag satte mig här. Hm.

Jag är yr. Jag har ätit och druckit, men yrheten finns kvar. Jag liksom drar åt höger. Not okey! Sluta genast.
Har lite funderingar kring om det kan vara biverkningar av vaccinet. Man kan väl bli lite febrig och matt av den, eller? Och yrheten är väl bara ett plus.
Det enda tråkiga är ju att jag inte har tagit sprutan än. Hm.

Idag börjar mitt nya liv. Har skrivit det förut, men idag är det sant. Jag ska börja röra på mig. Jag har ju så mycket tid så nu finns det inga undanflykter. Och plugget är i stort sett klart. Forumet kokar över av arga studenter som klagar på upplägget och frågorna och litteraturen. Kanske skulle gå bättre om ni la den energin på att plugga istället? Lite som jag månne? Hm.

Ska som sagt ut och gå nu. Men vill egentligen inte.
Har tänkt utforska lite nya platser av Kalmar. Har ju gått mot stan i tre år, obviously (stagg, people!), åt berga för att handla och kolla på fina hus, åt svinö för bussen och svinö. Ända hållet som är kvar är ju åt.. bortåt. Skälby och Djurängen. Jag kanske stöter på fotbollssfrun med barnvagnen. Nej det får vi inte hoppas, då kanske jag kissar på mig.

And off we go!

Alla dar är "sickna"

VET NI! Jag tänkte just skriva "sicken dag!", vilket jag gör typ varje gång jag skriver. Jösses sicket roligt liv jag måste leva om alla dagar sammanfattas av sicken dag. Hm, diskutabelt kanske. Eller så uppskattar jag livets goda. Det är dom små sakerna som är dom viktiga. Men nog om Shno nu.

Idag har jag pluggat efter befintlig kunskap. Jag har även hunnit med att läsa och fnittra åt töntarna i plugg-forumet. Dom är så lost. Ungefär lika lost som jag, fast dom har ju för sjutton BOKEN! Läs i boken för jössenamn. Suck.


I eftermiddags gick jag en bit med Anna-Karin och Manne, och efter det har jag och stora Andreas julpysslat!! Åh det var så roligt. Vi har gjort två varsina julhjärtan, en varsin liten ask, och varsin girlang. Samtidigt lyssnade vi på advent/jul-låtar och hade fyra tända ljus i adventsljusstaken. Johannes säger att jag tjatar ut julen. Så kan man väl inte säga? Julhatare..

 
Så fina blev dom icke, men nästan.


Imorgon ska jag försöka plugga färdigt så mycket jag kan. Efter det ska jag försöka se ikapp allting som plugget har försenat. Debatt, Fråga Doktorn, Andra Avenyn, Guds tre barn eller vad det hette, Äntligen hemma, Ullared, ja you name it. Jag är lite efter, men framförallt så gillar jag tv. Fast på datorn. SVT-play är min startsida, typ. Synd bara att min datorsladd som kopplar ihop datorn och tv:n är borta. Kan ju se allt på stor skärm annars ju. Om jag får gissa så befinner sig sladden på samma ställe som den förbaskade boken. Och mina försvunna jeans. VAR ÄR NI?!



Ja, den som det visste.

Jesus lille, hör du mig?

För att citera en viss fru; UPPSTÅNDEN ÄR JESUS, HURRA HURRA HURRA!

Okej, inte uppstånden kanske, men han rörde iaf lite på sig. Läste just lite på pluggforumet, och det visade sig att många har problem, stora problem, med tentan.
I'm going down, OCH JAG TAR ER ANDRA MED MIG! Tjohooo!



Skadeglädjen är den sanna glädjen, tro mig.

Who's bad?

Sicken dag. Åkte med gott humör till högskolan vid kl 10 för att börja på hemtentan. Väl framme så är bokjäveln, hm, boken, borta. Och båda utgåvorna dessutom. Kalmarturisterna har börjat snylta på mina kurser. Dom kan väl läsa om ekonomi och sånt tjaffs. Uppförande ska jag läsa om, så sluta sno mina böcker!

Hemtentan har sex frågor, som ni vet, och varje fråga utgår ifrån boken som jag icke har tillgång till, och ej kan beställa eftersom att posten tar tid tid tid på sig att köra den till mig. Jag är körd. På tentan kan man få max 52 poäng, och 26,5 är E (godkänt för er som är födda.. före förra året).

DOCK,
eftersom att jag är smart, fiffig, klurig, busig, you name it, så sökte jag efter boken på internet i ren desperation, och nu visar det sig att google har börjat lägga ut böcker på.. google? Alltså, dom scannar in böcker som såna som jag sedan kan sitta och bläddra i med CTRL-knappen. Det dåliga med detta är att dom ibland hoppar över sidor och kapitel i böckerna som dom lägger ut. Jag är i störst behov av sida 126-178 i boken, och sida 124-174 är av någon utomordentligt hemsk anledning inte med.

Därför, små barn, så får jag försöka satsa på att få 26 poäng på de frågor jag kan, och 0,5 poäng på de frågor som jag icke kan.



På söndag vet vi hur det gick.




Om du finns där ute, tomten! *pekar*


Kom till pappa...

Magiskt Michael

Hola.

Har varit på This is it nu i afton.
Magiskt var ordet som dök upp i mitt huvud när filmen visades. Tänk om MJ hade fått framföra allt det där magiska. Det hade varit för evigt. Så nedrans synd att han gick och dog då.
Fick rysningar under två låtar; Beat it, och den sista, Man in the mirror.

Imorgon står hemtentan på schemat. 6 frågor, med A-C, och varje fråga ska besvaras utförligt, med minst två A4-sidor.
Kill me!?
Okej, inte döda kanske.. Help me?



Min nya ringsignal så ringeliring ring ring ring mig!!



ps. Bilder och reflektioner om stockholmsresan är påväg. Efter att jag gjort det där hemska som jag skrev om däruppe.

ps 2. Förresten, vem var det som luskade ut att Erica kanske ska vara med i melodifestivalen?


Jomen det var ju jag! Alla andra töntar som skickade in frågor undrade om TRÅÅÅÅKIGA saker.
Sista frågan i chatten, alltså min, luskade alltså ut detta underbara. Stora journalistpriset nästa? Guldspaden? Järnmagistern? Baddaren? Hmm, kanske inte baddaren..

Min första förstasida på Aftonbladet!


RSS 2.0