WOHO!

Update kommer snart.
Det är verkligen många (En person) som har kommenterat och skrivit att de saknar mina fyndiga blogginlägg... hrm. Tack för det.
Trots att ni varken saknar mig eller verkar vilja läsa min blogg så ska jag ända skriva. Snart. När solen har slocknat och man slipper vara utomhus hela tiden.
Have a little tålamod.
/ D

@ home

Nu är vi hemma igen. Och för er som inte vet, så har vi varit på västkusten. Men nu är vi alltså hemma igen. Det är konstigt, man längtar alltid bort, men när man är borta så känner man sig nästan lite handikappad, och man blir inte frisk förrän man är hemma. Självklart är det underbart att komma bort ett tag, men samtidigt så är det lite påfrestande på något märkligt sätt. Det kanske har med trygghet att göra. Man har sina väskor med kläder och prylar, men sen har man inget mer, allt är nytt, ja, relativt nytt iaf, vi har ju varit där massa gånger innan. Well, det var underbart att få slippa tänka på allt här hemma en stund. Slippa rutiner och vardagligheter. Man behöver det ibland.

Framtiden då?
Jo såhär ser mina beräkningar ut. Söndag ska vi kanske leka med Lilla Andreas, vilket innebär tennis eller fotboll. Måndag blir det Mamma Mia och flytt till Kalmar. Tisdag träffa Annie, hoppas jag. Annars får jag ringa Ankis, läste just hennes blogg, och hon hade det tydligen väldigt tråkigt, så vem passar bättre att träffa då än mig!?! Jag är ju väldigt rolig. Hon har sagt att hon tycker det. Eller sa hon att jag var skrattretande? Hmm, jag minns inte. Well.onsdag efter jobbet kommer Jesper och plingar på. Han ska sova hos mig, och sen ska vi umgås hela torsdagen. Fredagen hoppas jag kunna fylla upp med en massa Josefine, men det är osäkert då hon är på gotland på obestämd tid. På lördag är det 30:årsfest hos Christian. Sen är det blankt. Men jag tycker ändå att jag har lyckats fixa det ganska bra. Jag borde bli schemaläggare. Fast iofs, allt känns ganska osäkert, förutom bion, Jesper och 30:årsspektaklet. Men då är det ju bra att jag har en plan B, i form av Ankis. :)

Förresten så körde jag bil hela vägen hem från västkusten idag!
Jag funderar seriöst på att bli rallyförare. Hur svårt kan det vara liksom? Gasa och svänga? Det är ju det enda jag gjort idag!
Well.
Puss
/D

Klargörelse, och WIHO!

1. Aftonbladets reporter klankar ner på Mona Sahlins kläder.
Begagnad kavaj och topp från H&M; S-ledaren Mona Sahlin har ett billigt klädkonto.

- Tyvärr syns det också, säger aftonbladet.se:s Nina Johansson om Sahlins sommarstil.

Socialdemokraternas frontfigur satsade på färg och mönster i sitt andra Almedalstal som partiledare.

Upp på scenen klev hon i rosa kavaj, lika rosa skor och en blåspräcklig kjol.

- Kavajen har jag köpt på second hand, säger Sahlin och visar den gamla etiketten i fodret.

- Och skorna är från Ecco och toppen från H&M.

Svar: Hade Mona haft en kavaj från Gucci, en kjol från Prada, en handväska från Fendi, och ett par skor från Louis Vuitton, så hade nog Nina Johansson klagat på det. En politiker som står för sitt medlemsskap i den Svenssonska familjen är väl en utmärkt ledare för det svenska folket, som nere vid gräsrötterna faktiskt endast består av Svenssonar, don't you think?

2. FRA.
Alliansen röstade igenom FRA-lagen, som i sin helhet går ut på att en person i Sverige som är misstänkt för något brott, kan få sin telefon avlyssnad och sina mejl lästa. Socialdemokraterna motsäger sig denna lag, och planerar att vid nästa regeringsperiod (läs; 2010) riva upp lagen.

Svar: Moderaterna hävdar att Socialdemokraterna, genom den förra regeringen, är upphovsmakare till FRA-lagen, och ser Monas utspel som ett grovt väljarfiske. Fel. Socialdemokraterna spånade på en lagändring gällande FRA, och deras organisation, vilket faktiskt behövs, men det lades aldrig fram någon proposition. Och Socialdemokraternas skissande var mycket olik den lag som nu träder i kraft. Sant. Men om detta kan få några alliansväljare att få upp ögonen, och se vilka maktgalna gubbar det sitter i den nuvarande regeringen så är väl det bra. Men väljarfiske, nej.

Puff.
Blir så trött när folk dömer andra på fel grunder.
Well, jag dömer många människor, men på rätta grunder. Det är skillnad.


Idag slutade jobbet! WOHO!
Hejdå, Cementa. Ni har mycket roliga grejer som man kan gå runt och peta på. Och grejerna som man kan gå runt och peta på har dessutom roliga namn, så det kan faktiskt inte bli bättre; men tack, himmelske jordens skapare för att det är över! Jag behöver sova, och jag behöver vila. Vad jag inte behöver kan ni hitta på fabriken, i form av damm, dammsugor, smuts och småsten.

Imorgon bitti far jag till västkusten. So long, neewbies!
/ D

Inlägg numero 221!

Jag har lyckats värka fram inte mindre än 221 st inlägg nu.
Hittills vill säga.
Hoppas att det blir minst 221 st till.

Kalmar lyckades för någon timme sedan besegra Gefle med 5-1. Ganska tråkig match, men med många mål som sagt. Kalmar glänste verkligen inte i spelet, men vann ändå med 5-1, vilket är en ganska bra lägstanivå. Blir det SM-guld i år tro? Njaae, säger jag. Men man ska aldrig säga aldrig.

Klockan 12 idag hade jag jobbat halva min tid. Alltså räknat i dagar och timmar. Så nu är det bara halva tiden kvar, minus att vi ska till västkusten, vilket innebär att jag missar det två avslutande dagarna.
Dagen idag genomleds smärtsamt av samtliga sommarjobbare. Vi fick rensa ogräs, eftersom att lapparna som skulle kommit idag inte dök upp. Herregud. Och det var inte vilket ogräs som helst, utan meterhöga blåa, stickiga buskar. Jag slet och svor, och nu har jag blåsor på händerna. Världen är orättvis.
Vacker, men orättvis.
/D

Äntligen riktig soool.

Blubb.
Lapparna på jobbet är nästan fulla, men det finns inga nummer kvar som passar. Dessutom saknas det nummer på lapparna, och det finns nummer som inte har några nummer.
Ajdå.

Förresten så ringde Joel till mig på jobbet idag. Precis när jag låg på en parkbänk och sov. Men det var trevligt att han ringde.

Ja, på tal om min mobil. Den dampar sig. Jag har inte kunnat få sms på ett helt dygn. Inte förrän idag kom dom. Alla samtidigt dessutom. Så plingplingpling lät det i hela förrådet. 8 sms på 20 sek, det ni.

Igår låg jag vaken till närmare 01 utav någon kännbar orsak. Smsade med Jesper, men som jag sa så fick jag inte hans sms, så det var a-one-way-communication, så att säga.
Ikväll måste jag gå och lägga mig tidigare. Jag klarar inte att bara sova 6h. Jag behöver snarare det dubbla. Minst.
Jag somnade ju nästan på att somna på jobbet idag, för sjutton. Jag ska klaga på för jobbiga arbetstider. Vart ringer man? Facket?

Förresten, var är mina 30 grader och sol!?!
Jamena, 20 grader och snålblåst? Suck.

Idag var det något som hände med tänderna. Eller med tandvården. Nån ny lag av nåt slag. Jag fattar inte, blir det billigare eller dyrare att gå till tandläkaren nu? Prata klarspråk, liksom.
Well, tur att jag har en borsta-tänderna-länge-fetish, så att jag inte får några hål. Jag kan stå och borsta tänderna i minst 15 min, lätt. Jag får påminna mig om att jag måste sluta, annars kan jag stå en hel natt.
/ D


RSS 2.0