Goodbye's the saddest word

Imorgon ska jag upp okristligt tidigt.. 05.45. Är gatlysena ens tända då? Bör folk vara uppe så tidigt? Det är säkert skadligt. Hm.
Snark.

Imorgon ska vi träffa Shno och göra Örebro osäkert!!!
På lördag åker vi tre vidare till kungliga huvudstaden. Shno ska tydligen köra oss med hennes körkort som hon fixat svart i rosengård (men det låtsas vi icke om). Om Shno kör så tar jag och Johannes bussen, det är en sak som är säker. Shno kan ju knappt cykla.

Hejdå för nu!

Lunch

Det är lunchpaus i kongressen, vilket gör att svt visar repris på Monas tal, och det har jag ju redan sett. Därför vilar jag mig lite, och laddar inför eftermiddagens a-kasse-debatt. 90 eller 80 % av lönen vid arbetslöshet. Partistyrelsen vill ha 80 %, räkna med att det blir debatt! Woho!

Reinfeldt säger; De rödgröna samarbetet känns riskabelt. Vänsterpartiet och miljöpartiet har ingen erfarenhet av att sitta i regering.
Sahlin säger; Som du innan förra valet menar du?


Sahlin säger; Jag känner att... ja, vad ska vi kalla dom? Nya moderater? Gamla moderater? Problemet är ju att dom är moderater! Det räcker väl att jag säger så, kanske.


Nehe, nu måste jag gå och äta lite, allt börjar vid 14.30 igen! Jalla!

Say what?

Va?
Pannkakor?
Öland?
Falla?



Nu har jag bara två frågor kvar.
1. Är Öland inte känt för sina kroppkakor?
2. På hur många olika sätt kan man göra pannkakor, och hur gör man de som Öland är kända för?

Julen är här!

Guuud vad jag längtar efter julen! Har idag pysslat med en julspellista på spotify, och sedan haft den på i bakgrunden hela dagen. Och nyss såg jag på Mona Sahlins tal, och rosorna och scenografin var väldigt julig, så längtar ännu mer nu. Tänk, snart är det advent, tjohoo!

Nu lite julnostalgi.


Nordstan förra julen!


Lisebergs julgrejs!


Annica fixade chokladgrejs!


Snö <3


Ankis som jobbar med något. Detta var runt jul i ettan, och det var svenska A med skånskkärringen karin. Jag minns det som om det vore igår. Minns ni?

 
Shno och Johannes hos stivve förra julen typ. (Ser ni shnos dator? Hon "pluggar", och är inne på vivakurdistan.se, tönt.)

Nu orkar jag inte mer. Ni får väl hitta egna bilder och titta på!

Kanondag

Vilken hejdundrande dag! Det började med att Johannes kom med morgontidningen till frukosten, vilket gjorde mig lyckligare än lyckligast. I eftermiddags blev det zorbas, och nu ikväll blev det pingpong, vilket var grädden på moset, pricken över i:et, osv.

Något annat att vara glad över är att hammarby precis åkte ur allsvenskan! TJOHO! Ett skitlag mindre.




Imorgon ska jag;
skriva källor till mitt plugg,
kanske beställa en bok,
se på socialdemokraternas kongress,
tvätta,
packa,
och så saker på farmville som tar lååång tid på sig att bli färdiga. Ska ju bort i helgen, till min bästis SHNO i ÖREBRO! Tjoho igen!

Nehe, nu blir det chips och Monas tal från i förmiddags. Lyckligare kan ingen vara. Pyss.

Bubbelbubbel

Igår var jag i simhallen med Johannes, Elin och Sandra.
Vi bubblade och lekte i barnpoolen för småungarna har höstlov, så deras simskola har uppehåll, vilket gjorde att det fanns plats för fyra storungar.
Och antingen så har jag feber, eller så är jag bortskämd, för allt vatten som inte är i bubbelpoolen är iskallt. Bubbelpoolen är det enda stället man kan vara utan att huttra.
Det var himskans trevligt, men idag är min hud torr och fnasig och den ramlar av i stora bitar. Så akta er för att gå nära mig.



Nu ska vi strax åka hem till Öland och kolla på fotbollen. Det är näst sista matchen idag, vilket är hemskt tråkigt. Vad ska man nu göra på kvällarna? Och vad ska man nu prata om? Hockey, skulle icke tro det!

Vilket himskans meningslöst inlägg, men ett dåligt inlägg är bättre än inget inlägg alls.
Hm.

You know it's bad

Fy vad ni är dåliga på att kommentera. Inte för att jag bryr mig, men tillhör det ändå inte hyffs att åtminstone skriva någonting, vadsomhelst efter att man har varit och snyltat, eller ja, läst?

Nu ska jag äta pizza och kolla hur många som har varit inne på senaste tiden, och sen räkna ut vilka det är och sen skicka hatmejl, eller kanske hotmail.
HAHA.
fun, yes?

Spöknytt

Imorgon ska jag vara först i kön vid nya Modehuset för att få 200kr i rabatt när jag handlar för 500kr. Och om någon bitchar sig och tränger sig, puttar mig, eller tar sista rabattkupongen så kommer jag behöva använda min nyinköpta pepparspray. Eller så sticker jag upp en lök i ansiktet på dig och delar den lagom sakta. Hm, hoppas ni förstod min varning.

Idag har jag sett Scream 3 igen. Var längesen jag såg den, eller så har jag inte sett den, jag vet inte. Alla sånadär filmer är ju så lika, dom är stöpta i samma form liksom. Det enda roliga med filmen var Cortney Cox Arquette, eller ja, hennes rollfigur Gale. Och är det inte lite tragiskt att det som var bra var att filmen var rolig? Skräckfilm ska icke vara rolig, basta. Den får iallafall 3 spöken för den bitvis befintliga humorn och den... Nej jag kan inte. TVÅ spöken, inte en spöktå mer!

Imorgon blir det besök av Johannes, Modehuset, Plugg, sen Öland. Jag har stooora planer för den här helgen, hör ni det där ute? Ni bör vara rädda.

Vaccination gone wrong



Hm, vaccinera sig eller inte?
Svår fråga.

08.59

Klockan 08.59 plingade tydligen dörren, och utanför dörren stod Johannes. Som tur var så var stora Andreas hemma och öppnade för jag hade precis hamnat i psykossömnen, eller vad det nu kallas, och var oväckbar. Åtminstone av en dörrklocka.
Efter vad som kändes som en minut så var jag sedan uppe, påklädd och inne i stan. Jag sjönk ner i en av fåtöljerna hos optikern som Johannes var hos, och somnade nog nån minut.

Och nu har jag kommit hem från plugget där jag varit en snabbis och ögnat igenom boken. Man ska använda sig av boken som källa, och då måste jag ju veta vad som faktiskt står i boken, så det är vad jag har gjort tagit reda på nu.

Pingpong i Alby ikväll,
be there or do not be there.

Dagens nyhet



WTF?
Jaha, men det kanske förklarar endel konstiga beteenden av vissa människor i min närhet.

Gnägg på er.

Vissa fattar långsamt, andra inte alls

Nämen så det kan gå. Det enda som inte stämde med föregående agenda var stavningen, tråkigt nog. Men jag orkar inte byta nu, och om jag mot förmodan får ork till att fixa det sen så måste jag ju ta bort detta. Felstavningen får vara kvar, punkt.

Loggade just in på mitt skolnätverk, och en vilsen stackars tjej som bara kan engelska hade skrivit i ett av forumen. Hon skrev att hon hade fattat fel, eller hade hon det, och hur skulle det vara om det skulle vara rätt? Förvirringen var stor. Någonstans inom mig blev jag iaf väldigt glad och stolt. Andras nederlag är väl kanske inte roligt i sig, men det gör att jag känner mig bättre. Och jag ÄR ju åtminstone bättre än den vilsna engelskan. Jag svarade inte på hennes frågor, för jag suger på engelska, så hon får fortsätta att vandra i ovisshet.

Tvätten tar tid på sig att torka, och plugget ligger fortfarande orört. Får väl ta tag i det imorgon. 1500 ord kan väl inte vara så himskans svårt att få ihop. Eller var det 1000 ord vi skulle ha?
Imorgon blir det även pingis med gänget, vilket jag har längtat efter. Ska utklassa allihopa, och återigen bli kungen av pingisbollarna. 

Nehe, nu ska jag mejla och fråga engelskan om det var 1000 eller 1500 ord vi skulle ha, hihi.


Mest för min egen skull

Dagen agenda;
- Tvätta.
- Rensa i garderoben, så att det finns plats att hänga in saker, för annars blir grejerna bara liggandes på golvet, och så vill vi ju icke ha det.
- Titta lite på nästa veckas plugg, och förbereda litegrann.
- Planera för pingis imorgon (?) och zorbas på torsdag (?).

Scoop scoop! Sätt igång!


The Messengers

Har precis sett på The Messengers. Huannamig. Jag är iochförsig inte så van vid att se skräckfilm, för man blir ju så himskans rädd, men det här var den läskigaste filmen jag sett. Det säger kanske inte så mycket, men ändå. Av mig får den 5 spöken av 5 möjliga. Se den, eller se åtminstone trailern här nedanför, det är det minsta du kan göra!
Jag ska börja se på alla filmer jag har samlat på mig genom åren. Plugget är inte så vidare jobbigt just nu, så det passar perfekt med en liten filmperiod nu. Dessutom är det ju höst, vilket gör det hela än mer passande.
Titta på trailern nu då! Älskar nynnandet i slutet.



The Messengers!

Levande död

VARNING FÖR KLYSCHIGT INLÄGG! OBS! OBS!


Suck. Jag minns inte ens när jag skrev sist, och jag orkar inte titta efter när det var. Varför titta bakåt, när man kan titta framåt, men framförallt, titta på nuet. Visst, erfarenheter och upplevelser är viktiga, och de kan gärna forma oss, men man får inte bli en vandrande nostalgi, eller en levande död. Lämna det förflutna bakom dig. Typ.

Jag blir så trött på människor som har gett upp, som bara vill se det negativa, och som har slutat försöka. För att komma någonstans i livet så måste man själv ta tag i det, ingen annan kan göra det åt dig. Klyschigt, men väldigt sant. Man kan inte sitta och vänta på att livet ska börja. Någon sa att 'livet är det som händer medan vi har fullt upp med att planera det', och det stämmer väl kanske. Vi går och längtar efter nästa vår, nästa sommar, nästa semester, och tiden fram tills dess är mest bara ett dåligt ting som man måste härda ut i väntan på det roliga som ska ske. I mina öron låter det hemskt. Vilket slöseri med liv. Det finns de som rycks bort, och som skulle göra vadsomhelst för att få leva en dag till, och som nog skulle utnyttja, och uppskatta, tiden mycket mer än vi.

Vi klagar på dåliga tv-program, uselt väder och Reinfeldts nya bastu, medan livet rusar ifrån oss. Jag säger det igen; vilket slöseri med liv!

Det finns såklart ingen formel för hur man ska leva, eller vad man bör göra, det är olika för alla. Men utgångspunkten bör vara att man gör det man trivs med, eller åtminstone försöker förändra sitt liv om man inte trivs. Annars har man gett upp, kastat in handduken, lagt skorna på hyllan.

För mig handlar det om inställning, och vilja. Sedan att oförutsägbara och ibland sorgliga händelser händer, det är livets gång. Man får liksom "leva med det", på ett sätt där det fortfarande är närvarande, men inte tar över livet. Man måste få sörja, och det måste få ta den tid det tar, men det ska inte få förstöra så pass mycket att man själv slutar leva.

Min värsta mardröm är att jag om 20 år sitter framför en hög med handdukar och en hylla med skor, och inser att jag har levt utan att leva.

En buske och en stolle.

ÖLANDSTOKERN! Fattar ni? Det är en buske, och samtidigt en tokig person! Visst är jag fiffig? Ibland blir man nöjd alltså. Visste ni förresten att en toker kan beskrivas som en fåne, upptågsmakare, skämtare, fjolle och stolle? Man lär sig något varje dag. Minsann.
Nu kan reklambolagen ringa, och sponsorpengarna rassla in.

Fast jag funderar redan på att byta tillbaka.
Hmm.
Ja.

Vad är väl ett namn?

Jag ska byta namn. På bloggen alltså. Om man ska bli känd så kan man inte heta deenkee, det går bara inte. Man måste heta något som förklarar vem man är, och hur man är. Exempel på det? Blondinbella, Fotbollsfrun, och Knubboankis. Och mitt nya namn är suuuper. Men jag vågar dock inte byta än. Eller vågar jag det? Får se. Kanske, om inte hela bilden skyms där uppe. Fast jag ska ändå fixa ny. En med dagsljus på, och en med raka horisonter.

Förmiddagen tillbringades på sjukhuset med A-K och Manne. Vi var på eksemkurs, suck. Men det gick hyffsat fort, och tanten som pratade hade roliga, informativa bilder så jag ryktes med lite. Manne somnade dock efter en stund.
Efter eksemet så åkte vi till Lilla Andreas på Media Markt och köpte en dator, och sedan åt vi på Zorbas. Alltså, det är så trevligt, såntdär. Man måste unna sig saker ibland, speciellt nu när vädret är som det är. Trots att jag bytte till vinterjackan redan i våras känns det som, så frös jag faktiskt lite idag. Det drog som sjutton, och det lär väl bara bli värre antar jag. Fast så illa är det ju inte. Man kan ju hålla sig inne, och inne kan man sysselsätta sig med massor av saker. Så klaga inte. Nej, inte klaga. Det är så onödigt.

Imorgon ska jag till högskolan igen. Känner mig peppad på det, vilket är väldigt bra. Kom och besök mig vettja, jag sitter på bryggan längst bort, den som man inte får ha med sig kaffe upp på.

Spisen del 2

Efter lite sågande, svärande, dragande och slitande så står nu den nya spisen på sin plats. Den är så fin så fin, och för att fira den så åkte vi och köpte pizza. Vilken invigning va?

Och jag fick nyss ett mejl från min lärare. Han förtydligade att jag fick B på hemtentan, men att slutbetyget på första kursen blir A!!!!! Mina övriga inlämningar var grymma, hihi. Känn er usla. Det är jag som äger.

Imorgon blir det eksem-kurs, datorköpande, pluggfinslipning och sen zorbas. Spännande dag, ja.

Spisen del 1

Den nya spisen sitter inte som smort precis. Den är för stor. Eller så är mellanrummet förlitet. Men Johannes och Andreas har slagit sina kloka huvuden ihop, så det ska nog vara fixat innan kvällsmaten ska tillagas. Eller vid närmare eftertanke så tar jag tillbaka det. Det blir nog pizza ikväll...

Något positivt nu då. Jag har fått tillbaka tentan som jag gjorde på den första kursen, och mitt betyg blev B! Fattar ni? B! Det är nästan A! Det är inte C, D, eller E. Och det är definitivt inte F! Nu ska jag bara kämpa lika hårt med de tre återstående kurserna, så har jag ju iallafall ett ganska bra betyg. :)


Reflektioner

Idag har det varit en skrytsamt bra dag, även om braigheten överskuggades av dåligheten en liten stund mellan, ja säg, 20 till 22. Man ska fokusera på det goda, det braiga. Men i vissa lägen är det svårt att inte sucka, ropa fan eller slänga ostbågar på sin syster. Det går bara inte att hålla in vreden, när bollen trillar in. Man funderar på om danskarna verkligen är så mycket bättre än norrmännen, trots allt, och man förundras över hur man tidigare kunnat längta efter danska wienerbröd.

Något annat som kan tynga ner en sådan dag som denna är folk som snackar skit. Jag har en bekantskapskrets som är ganska.. sammansatt, och alla känner liksom alla, iallafall just dom som jag nu ska prata lite om. De träffas hullerombuller, två och två, ensamma, och i stora gäng. Bekantskapskretsen känns lite inavlad, och jag, som sitter lite vid sidan av och följer hela cirkusen tycker att lite nytt friskt blod inte skulle sitta fel. Men nu är det såhär att det snackas skit om varandra, bakom ryggar, framför ryggar och det trampas på tår och på liktornar. "Han vill inte umgås med honom ifall hon är där, och han smsade mig och sa att han sagt att X sa att han inte ville träffa dig, men X sa till mig att han sagt till dig att du sa att han faktiskt ville träffas." Och så vidare och så vidare. Nu ska en av honorna säga upp kontakten med en av hanarna, och samma hona gillar inte en annan hona, och Anna Anka och hennes moster (farmor Anka?).
Jag känner bara att min plats på avbytarbänken är lagom. Jag slipper starta matchen, men jag kan samtidigt bli inbytt i slutminuten. Det känns meningslöst att en bekantskapskrets är en bekantskapskrets om man inte vill vara bekanta med varandra, vilket väl är hela poängen? Och en dag som denna så står det ännu mer klart att såntdär dravel inte betyder ett smack, när man har en underbar släkt med livsnyfikna syskonbarn, och erfarna, visa mor- och farföräldrar.

Med en sådan fabulös familj så betyder insläppta mål, baktaleri och danska wienerbröd ingenting (förutom att målet var turligt, baktaleriet snarare är framtaleri och wienerbröden tappat sin charm.)

Höst i Kalmar

Igår var jag och Johannes ute på en liten promenad i stadsparken (det som finns kvar). Här är resultatet.






















Idag har jag suttit på högskolan hela dagen och skrivit och skrivit och skrivit, och ändå så är jag inte riktigt klar, så ska dit imorgon igen. Det är ganska stimulerande att sitta bland andra som pluggar, det ger mig motivation. Det är kanske inte riktigt så att jag längtar dit, men det är mysigt där. Man sätter sig vid ett litet bord uppe på bryggorna, kopplar in datorn och buffrar upp cola, frukt och annat smått och gott. Det blir lite mysigt.

Nu ska jag vila upp mig efter allt pluggande. Längtar till helgen, då det blir släktbesök och vm-kval!!
Au revouir!


Återuppståndelsens tid är kommen

Har ni varit med om att någon ringt till er någon gång? Jaha, det hade ni ja. Ja, ursäkta då, men det var faktiskt vad som hände mig idag. Det ringde. Och jag svarade. Det är ganska märkligt att det fungerar. Ta en stund och fundera på det, så skriver jag vidare lite längre ner så länge.


Jag måste bli bättre på att blogga, det här är nästan pinsamt. Jag som har sån fantasi och besitter sån kreativitet, borde ju kunna värka ur mig åtminstone ett inlägg/dag, men icke. Jag tror att det är datorns fel. Datorn har en dålig aura, och varje gång jag tittar på den så får jag upp bilder på farmville, och fredrik reinfeldt i huvudet, bläsch! Inte konstigt att jag undviker den. FEL! Det är ju det jag inte gör. Jag sitter vid datorn, men jag skriver aldrig. Jag antar att jag bara är lat. Dåligt. Uselt rent utav.

Jag har tittat lite på youtube och inspirerats, och kommit fram till att jag måste ta tag i mitt liv. FÖRST ska jag dock inkassera min trisslott som kommer att finnas i min hand inom en snar framtid, och se vad den ger mig. Efter det ska jag antingen boka tågbiljett till stockholm och nyhetsmorgons studio, eller ta tag i mitt liv. Nejmen sluta, det är inget att skämta om, vad vill jag göra med mitt liv? Jag har inte ens levt en femtedel (tyst med er, jag ska leva länge) och jag är ingenting och jag har ingenting. Hm, det lät deprimerande. Någonting måste jag väl ha. Få se nu. Jag har en underbar familj, underbara vänner, och en pytteliten gåva som gör att jag kan formulera mig väl i text. MEN VEM BRYR SIG OM FAMILJ, VÄNNER OCH GÅVOR, det betalar inga räkningar! Utan min lilla distanskurs så är jag ingenting. INGENTING! Distanskursen betalar iallafall några luncher på zorbas och thaisilk.

Jobb sökes med flexibla arbetstider, och långa ledigheter, hög lön och goda arbetskamrater. Således också en givande miljö och omväxlande sysslor, många skratt och stor utveckling.
Det är bara att ringa, för nu vet jag hur man svarar.
dennis.


RSS 2.0